Evde Adana Kebab Tarifi, Evde Adana Kebab yapılışı


MALZEMELER
KEBAP İÇİN:
500 gram erkek kuzu kaburga
500 gram dana boşluk
250 gram yumuşak kuyruk yağı
1 adet kapya biber
3 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
EZME İÇİN:
2 adet domates
1 adet soğan
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
SOĞAN SALATASI İÇİN:
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
1,5 yemek kaşığı sumak
Tuz
YAPILIŞI
Öncelikle eti zırhtan geçiriyoruz kenara alıyoruz. 1 adet kapya biberinin çekirdeklerini çıkardıktan sonra incecik doğrayıp suyunu sıkıyoruz ve kenara alıyoruz. 1 bardağa 3 tatlı kaşığı pul biber ekleyip üzerine çeyrek çay bardağı su ekleyip 1 saat bekletiyoruz. Şimdi bir karıştırma kabına et, biber tuz ve pul biberini ekliyoruz. 5 dakika yoğurup üzerini streç film ile kapatıp en az 3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Et dinlendikten sonra ellerimizi ıslayıp şişlere geçiriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt ekleyip şişleri tepsiye ekliyoruz. Şişlerin üzerini önce yağlı kağıt ile daha sonra hava almayacak şekilde aluminyum folyo ekliyoruz. Eti önceden ısıtılmış fırında altlı üstlü fanlı olacak şekilde 180 derecede 25 dakika pişirip çıkarıyoruz. Etin üzerindeki yağlı kağıt ve alüminyum folyoyu alıp tekrar ayni derecede üstü açık 10 dakika pişiriyoruz. Kebabımız piştikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. EZME İÇİN; Önce domatesleri kabuğundan soyuyoruz incecik doğruyoruz diğer yandan soğanı aynı şekilde incecik doğruyoruz. İkisini karıştırıp üzerine pul biber, zeytinyağı ve tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sunumunu yapacağımız tabağa ekleyip en son üzerine isteğe bağlı nar ekşisi ekleyebilirsiniz. SOĞAN SALATASI İÇİN; soğanı ikiye ayırıyoruz. Soğanı halka halka doğruyoruz. Diğer yandan maydanozu ince ince doğruyoruz en son soğan ve maydanozu karıştırıp üzerine sumak ve tuz ekliyoruz. Şimdi sunumunu yapacağımız tabağa salatayı ekliyoruz. Herkese afiyet olsun.

Yorumlar