✅3 tane yumurta
✅1 su bardağı toz şeker
✅1 çay bardağı portakal suyu
✅1 çay bardağı sıvı yağ
✅1 paket kabartma tozu
✅2 su bardağı un
✅1 tane potakal kabuğu rendesi
✅Sosu için:
✅1 su baradğı portakal suyu
✅3 çorba kaşığı toz şeker
✅1,5 çorba kaşığı nişasta
✅Yapılışı: Sos malzemeleri bir kapta karıştırılarak ocakta pişirilir ve ılımaya bırakılır. Ara sıra karıştırılarak kabuk bağlamaması sağlanır.
Diğer tarafta kek malzemelerinden önce yumurta ve şeker beyazlanana kadar çırpılır ve daha sonra diğer malzemeler eklenir ve çırpmaya devam edilir. Yağlanmış veya yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli kalıba kek karışımı boşaltılır. Ilıyan sos malzemesi kaşık yardımı ile kekin üzerine gezdirilerek dökülür. 170⁰ fırında 45 dakika pişirilir ve kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından çıkarılır. Kalıpta biraz ılıyınca çıkarılır ve servis tabağına alınıp üzeri toz fıstıkla süslenir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder