Zeytinli Çörek
MALZEMELER:
Hamur İçin;
2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1/2 su bardağı sıvıyağ
½ paket eritilmiş margarin
1 paket yaş maya ya da kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Un
İç İçin;
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzeri İçin;
1 adet yumurta sarısı
çörek otu
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerinin tümü yoğrulur ve dinlenmeye bırakılır.
Zeytin ve sıvıyağ rondadan geçirilip püre haline getirilir.
Mayalanan hamurdan büyük bir parça koparılır ve merdane ile açılır. El yardımıyla hamur dikdörtgen şekline getirilir.
İçine bir miktar zeytin püresi sürülür.
Hamur rulo yapılıp. 2-3 cm kalınlığında dilimlenir.
Kesilen kısım üst kısma gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
Üzerine yumurta sürülüp 30 dakika kadar tepside bekletilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder