Ramazanda İftar için Şeftalili Kup Tarifi

malzemeler: ✅1 litre süt ✅1 tane yumurta sarısı ✅2 yemek kaşığı un ✅2 yemek kaşığı nişasta ✅1 su bardağı toz şeker ✅1 paket vanilya ✅50 gr tereyağı ✅1 poşet krem şanti ✅Şeftali sosu: ✅3-4 tane şeftali ✅3 yemek kaşığı toz şeker ✅1 çay bardağı su ✅1 yemek kaşığı nişasta ✅Yarım paket kedi dili(istenirse) ✅Yapılışı: Şeftaliler soyulur küp küp doğranır bir tencereye alınır üzerine şeker serpilerek 1 saat bekletilir. Daha sonra suyu eklenir ve kaynatılır. İlk kaynama gelince nişasta çok az su ile açılarak eklenir ve kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ara ara ezilmeden karıştırılarak soğutulur. Yumurta sarısı ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır un, nişasta, süt ilave edilir ve karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınca tereyağı ve vanilya eklenir, ara ara karıştırılarak ılıması sağlanır. Ilılınca toz krem şanti eklenir ve 5-6dakika mixerle çırpılır. Kâselerin dibine süt veya şeftali suyu ile ıslatılmış 1 tane kedi dili konulur. Hazırlanan muhallebi üzerine konulur onun üzerine şeftali sosu konulur ve buzdolabında bekletilip soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun ☺️ ☺️

Yorumlar