Hamur malzemeleri yoğrulur ve 15 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra 14 tane bezeye ayrılır. Her bir beze nişastalı un karışımı ile ince bir şekilde açılır ve yağlanmış olan tepsiye aralarına eritilmiş olan tereyağı ve sıvı yağ karışımından az sürülerek 7 tanesi tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirilerek üst üste konulur ve soğumuş olan muhallebi arasına yayılır ve üzerine karabiber serpilir. Daha sonra kenarlarındaki sarkan parçalar muhallebinin üzerine kapatılır, muhallebi kenarlarından çıkmasın diye. Kalan 7 beye de aynı işlem yapılır ve bu seferde kenarlarından sarkan parçalar tepsinin alt kısmına sıkıştırılır. Dilimlenerek üzerine kalan yağ gezdirilir ve 180⁰’de üzeri ve altı güzelce kızarana kadar 55-60 dakika kadar pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çekince servis yapılır. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder