✅1 su bardağı sıvı yağ
✅1 su bardağı yoğurt
✅1 su bardağı ılık su
✅1 paket kuru(instant) maya
✅1 tatlı kaşığı şeker
✅1 tatlı kaşığı tuz
✅Aldığı kadar un
✅Üzeri için:
✅1 tane yumurta sarısı
✅Aralarına sürmek için:
✅125 gr tereyağı
✅125 gr margarin
✅İçi için:
✅4 tane patates
✅1 tane soğan
✅Tuz, karabiber, pul biber
✅İçini hazırlamak için: Patatesler haşlanır ve ezilir. Küçük doğranmış soğan az zeytin yağında
kavrulur, içerisine ezilmiş patatesler ve baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
✅Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda mayalandırılır. Daha sonra 6 tane bezeye ayrılır. Her beze ince açılır eritilmiş yağ ile yağlanır, katmer gibi katlanır, yağlanan bezeler tekrardan dikdörtgen bir şekilde açılır, uzun tarafına iç konulur ve rulo şeklinde sarılır. Daha sonra 4 parmak aralıkla kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder