Malzemeler:
✅100 gr yumuşak tereyağı
✅Yarım su bardağı zeytinyağı
✅1 tane yumurta sarısı (akı peynire katılır)
✅3 yemek kaşığı yoğurt
✅2 yemek kaşığı sirke
✅1 yemek kaşığı toz şeker
✅1 tatlı kaşığı tuz
✅1 paket kabartma tozu
✅2,5-3 su bardağı un(kontrollü koymak gerekir)
✅İçi için:
✅250 gr beyaz peynir
✅Maydanoz
✅Yumurta akı
✅Üzeri için:
✅1 tane yumurta sarısı
✅Susam
✅Yapılışı: Hamur malzemeleri yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır ve yarım saat dinlendirilir. 2 tane bezeye ayrılır, bezeler yuvarlak açılır kenarı düzgün olması için bir kapakla kesilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine açılan beze konulur kenarından kesilen parçalar peynir konulacak yerlere yerleştirilir ve videodaki gibi peynirli iç yerleştirilir. Diğer bezeye de aynı işlem yapılır bu sefer artan hamurlar peynirin üzerine yerleştirilir ve açılan ikinci beze üzerine kapatılır. Ortasına bir kase kapatılır ve kenarları çatalla bastırılarak şekil verilir. Daha sonra bıçakla 2 şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir, üzerine yumurta sarısı sürülür. Dikkatlice içli kısım üste gelecek şekilde kıvrılır. Üzerine susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180⁰’de fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder