✅1 çay bardağı ılık su
✅1 paket kuru (instant) maya
✅1 su bardağı yoğurt
✅1 su bardağı sıvı yağ
✅2 tane yumurta (1’inin sarısı üzerine)
✅1 yemek kaşığı toz şeker
✅1 tatlı kaşığı tuz
✅Aldığı kadar un(yaklaşık 4,5-5 su bardağı)
✅Araları için:
✅200 gr yumuşak tereyağı
✅içi için:
✅250 gr beyaz peynir
✅Yarım demet maydanoz
✅Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda 30-40 dakika kadar mayalandırılır. Daha sonra 10 tane bezeye ayrılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına tereyağı sürülerek üst üste konulup buzdolabında 10 dakika bekletilir. Daha sonra büyükçe dikdörtgen şeklinde açılır. İçerisine peynirli iç yayılır ve geniş tarafından rulo şeklinde sarılır. Uç kısmı birleştirilir ve 2’şer parmak aralıklarla dilimlere kesilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çöreotu serpiştirilir ve ılık bir ortamda 15 dakika mayalandırılır ve daha sonra ısıtılmamış 180⁰’de üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder