El açması Burma Börek Tarifi ~ Yemek Tarifleri

Burma,Burma Börek Tarifi , Börek Tarifi ,Burma Börek yapılışı, Burma Börek nasıl yapılır, börek, Burma Börek kolay tarıfi,El açması Burma Börek, El açması Burma Börek yapımı,El açması Burma Börek yapılışı El açması Burma Börek için; *1 su bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 paket kuru maya *1 yemek kaşığı şeker *1 tatlı kaşığı tuz *3,5 su bardağı un (kontrollü) ***İçi için: *500 gr beyaz peynir *Yarım demet maydanoz ***Araları için: *200 gr eritilmiş tereyağı *Yarım çay bardağı sıvı yağ ***Üzeri için: *1 tane yumurta sarısı *2 yemek kaşığı süt El açması Burma Börek Yapılışı: Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yapılır ve ılık bir ortamda yarım saat mayalandırılır. Mayalanan hamur 5 tane bezeye ayrılır ve bezeler çok ince bir şekilde açılır. Açılan hamurun arası eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile yağlanır. Peynirli iç her tarafına serpiştirilir ve yufka ortadan kesilir. Kesilen hamur çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır ve yağlı kâğıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekilde yerleştirilir, diğer rulo da tepsiye yerleşen hamurun etrafına gevşek şekilde sarılır. Diğer bezelere de aynı işlem yapılır. Üzerine süt ve yumurta sarısı karışımı sürülerek 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Yorumlar