Ispanaklı Çörek Yapılışı, Ispanaklı Çörek Nasıl Yapılır


Malzemeler:
✅1 su bardağı süt
✅1 su bardağı su
✅1 paket kuru maya
✅1 tatlı kaşığı tuz
✅Aldığı kadar un
✅İçi için:
✅1 kg ıspanak
✅1 tane kuru soğan
✅2 tane yumurta
✅3 yemek kaşığı zeytinyağı
✅100,150 gr pastırma(istenirse)
✅Tuz
✅İçinin hazırlanışı: Ispanaklar iyice yıkanır ve küçük doğranır. Çok küçük doğranmış kuru soğan zeytin yağında kavrulur bu aşamada istenirse küçük doğranmış pastırmada ilave edilir ve kavrulur. Yıkanmış olan ıspanaklar, tuz eklenir ve ıspanaklar sönünceye kadar çevrilir ve çok pişirmeden ocak kapatılır. Yumurtalar ayrı bir tavada az yağ ile iyice karıştırılarak pişirilir ve ıspanakların üzerine eklenip hepsi birlikte karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
✅Yapılışı: Ilıtılmış olan süte maya ve şeker eklenir karıştırılarak ılık bir ortamda maya kabarana kadar bekletilir. Daha sonra su, tuz ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur yapılır. Hamurdan ister benim yaptığım gibi 3 tane büyük beze alınır videodaki gibi yapılır, isterseniz de küçük bezeler alınır ve ince açılarak hazırlanmış olan iç konularak yarım ay kapatılır. Kapatılan yeri çay tabağı ile kesilir kapanan yer düzgün olması için. Isıtılmış teflon bir tavada veya sac üzerine her iki tarafı da pişirilir ve servis yapılır. Afiyet olsun.

Yorumlar