Otlu Poğaça tarifi | Otlu Poğaça yapılışı | Otlu Poğaça nasıl yapılır

Otlu Poğaça tarifi, Otlu Poğaça yapılışı, Otlu Poğaça nasıl yapılır
Otlu Poğaça Malzemeleri:
*250 gr margarin veya tereyağı
*250 gr beyaz peynir
*2 tane yumurta(1'inin sarısı üzerine)
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
*Dereotu, maydanoz
*3,5-4 su bardağı un
Otlu Poğaça Yapılışı: Bütün malzemelerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır. Limon büyüklüğünde bezeler alınır ve avuç içerisinde yuvarlak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam serpilir. Isıtılmış fırında 180⁰’de üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
|

Yorumlar