Kakaolu Hindistancevizi Topu Saklı Kek Nasıl Yapılır

✅Kek Malzemeleri:
✅3 tane yumurta
✅1,5 su bardağı şeker
✅1 su bardağı süt
✅1 su bardağı sıvı yağ
✅1 paket kabartma tozu
✅1 paket vanilya
✅3 su bardağı un
✅1 limon kabuğu rendesi
✅Hindistan cevizi toplar için:
✅1,5 su bardağı hindistan cevizi
✅1 çay bardağı pudra şekeri
✅2 tane yumurta akı
✅2 yemek kaşığı kakao
✅Kek kalıbını bulamak için:
✅Susam
✅Yapılışı: Hindistan cevizi toplar için olan malzemeler karıştırılır ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp avuç içerisinde yuvarlanır. Buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
Yumurtalar ve şeker köpürene kadar çırpılır. İçerisine yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve un eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra yağlanmış kek kalıbının her tarafına susam serpiştirilir ve hazırlanan kek hamurunun 3/2 si yayılır. Hazırlanan Hindistan cevizli toplar harcın üzerine dizilir ve kalan kek karışımı topların üzerine yayılır. 170⁰’de 45 dakika kadar pişirilir, kürdan testi yapılarak pişip pişmediği kontrol edilir ve fırından çıkarılır. Kalıpta biraz soğuduktan sonra kek servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır. Afiyet olsun. ☺️ ☺️

Yorumlar