Tahinli Çörek Yapılışı & Tahinli Çörek Nasıl Yapılır

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama: 1 saat 30dk Pişirme: 30dk Tahinli Çörek Nasıl Yapılır? Malzemeler Hamuru için; 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı kuru maya alabildiğine un (başlangıç için 3 su bardağı yeterli) 3 çay bardağı ılık süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 dolu yemek kaşığı tereyağı (iyice erimiş olsun) iç malzemesi; 1,5 su bardağı tahin 1 su bardağından biraz fazla şeker (isteğe göre şekeri arttırın ben 1,5 su bardağı koyuyorum) üzeri için; 1 yumurta sarısı ceviz veya fındık isteğe göre susam da ekleyebilirsiniz Hazırlanışı; 1.Ilık sütün içine mayayı, şekeri ve tuzu koyup karıştırın, üzerine diğer malzemeleri de koyun ve yumuşak bir hamur elde edin. 2.hamuru en az bir saat bekletin. 3.Beklettiğiniz hamuru 12 parçaya ayırıp bezeler yapın her bezeyi elinizle ya da merdaneyle 1 cm olacak şekilde inceltin. 4.İncelttiğiniz hamura önceden karıştırdığınız tahin ve şeker karışımını iyice sürün ( bezenin boyutuna göre değişir ama dolu bir çorba kaşığı yeterli oluyor ve hamuru sarın. 5.En az yarım saat bekletin. 6.Beklettiğiniz ruloları elinizle tezgahta yuvarlayarak inceltin ve spiral şekilde sarıp tepsiye dizin. 7.Üzerine yumurta sarısını sürüp ceviz ve susan serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk kadar (üstü kızaracak şekilde) pişirin. Ben üzerine yumurta sürmedim bu sefer resimlerde göreceksiniz. Dışarıdan aldıklarınız dan çok daha güzel olduğunu göreceksiniz.

Yorumlar