Jules Verne Kimdir ,Jules Verne’nin Hayatı

Jules Verne Kimdir ,Jules Verne’nin Hayatı hakkında bilgiler verecegim..Google ünlü yazar Jules Verne’nin dogum gununu unutmadı ve onun için bir logo yaptı..Ve bakınca bu gün karşımıza logo çıkıyor google arama motorunda..

Sizlere şimdi bilgi vereyim bu ünlü yazar Jules Verne hakkında..
Jules Gabriel Verne, 8 Şubat 1828′de Fransa’da küçük bir kasaba olan Nantes’de doğdu. Ailesinin ilk çocuğu olan Jules Verne, çocukluğunu Nantes’da ailesinin çiftliğinde geçirdi. Babasının adı ise Pierre Vernedir, Babası bir avukattı. Jules Verne’nin annesi Sophie Allotte ise katı kurallara sahip bir İskoç kadını idi. Jules Verne, hayal gücü geniş bir çocukluk yaşadı. Daha sonra yazacağı bilimkurgu hikayelerinde bu maceralardan etkiler görülmekteydi. 9 yaşına geldiğinde kardeşi ile birlikte Saint Donatien Okulu’na başladı. Yazmaya ilgisi bu yıllarda başladı.
Lise ögrenimini bitirdikten sonra çalışmak için Paris’e yerleşti ve burada ailesinin mesleği olan avukatlık eğitimi almaya başladı. Jules Verne, okuldan çok kendini yazı yazmaya verdi. 1848 yılının yarsında Paris’te çıkan bir dergide ilk hikayesi Dünyanın Merkezine Seyahat’i kısım kısım yayınlanmaya başladı. Aynı zamnda ise 20. Yüzyılda Paris isimli yazısını da yazıyordu ancak bu yazısı ölümünden sonra 1994 yılına kadar basılı bir hale getirmeyi başaramadı.
Hayatı yazı yazmakla geçti.. Bu durum onun eğitim hayatını askıya aldırmıştı. Okulu bıraktıgını öğrenen babası Jules Verne’ye para yardımını askıya aldı… Maddi sıkıntı içinde kalan Jules Verne bir borsa tellalının yanında çalışmaya başladı. Bu vesileyle Alexandre Dumas, Victor Hugo gibi kişilerle tanıştı ve onlardan edebiyat hakkında tavsiyeler aldı.Yaşamının bundan sonrasında yaptıgı yapıtlarla adından çok söz ettirdi..Jules Verne, 24 Mart 1905′te Amiens’de vefat etti.

Jules Verne’nin eserleri
Balonla Beş Hafta
Yirminci Yüzyılda Paris
Dünyanın Merkezine Seyahat
Aya Yolculuk
Kaptan Grant’ın Çocukları
Seksen Günde Devr-i Alem
Denizler Altında 20.000 Fersah
İnatçı Keraban
Michael Strogoff
İki Yıl Okul Tatili
Dünyadan Aya
Doktor Ox’un Deneyi
Dünyanın Ucundaki Fener
Madenin Esrarı
Karpatlar Şatosu
Tuna Kıyısına Seyahat
Esrarlı Ada
Bir Piyango Bileti
Meteor Avı
Altın Yanardağ
Macellanya
Gezgin Cambazlar
15 Yaşında Bir Kaptan
Dünyanın Hakimi
Yüzen Şehir
Deniz Yılanı

Yorumlar