Yay Burcu Temmuz aylık yorumu 2010

Yay Burcu Temmuz aylık yorumu 2010.
Kasım 2009 yılından bu yana, yıllık yorumlarda da belirttiğim üzere, şans gezegeni Jüpiter burcunuzda seyretmekte. Her ne kadar diğer burçlar gibi Satürn gezegeninin gölgesi altında olsanız da, siz Yaylar, yine de yaşamınızin en azından bir bölümünde gelişim sağladınız veya sağlamak üzeresiniz. Jüpiterin genişletici ve büyütücü enerjisi (kişisel haritanızda yay burcunun bulunduğu yaşam alanı) kimilerine göre parasal, kimilerine göre ilişkiler anlamında, daha geniş gözlüklerle ve biraz da abartılı bir şekilde, egonuzu ön plana getiriyor. Tabiki diğer ateş grubu (koç, aslan) burçlarına nazaran oldukça şanslısınız. Çünkü Jüpiter sizi korumakta ve Satürn gezegeninin verdiği derslerle fazla yormamakta.

Jüpiter enerjisiyle, doğal olarak, ikili ilişkiler açısından, yıl içinde gayet renkli dönemler geçirdiğiniz oluyor ve olmaya da devam edecektir. Kendinize olan güveniniz ve yaşama bakış açınız geçen yıllara nazaran çok daha olumlu. Şimdi adım atmayı düşündüğünüz bir şey için çok fazla savaş vermenize gerek yok. Herşey bir şekilde önünüze gelebiliyor ve siz isteklerinizi gerçekleştirme safhasında çok fazla emek harcamadan elde edebiliyorsunuz. Jüpiterin kendinizi ifade etme ve dış dünyada popülerlik kazandıran bu görünümü, aşk ve ilişkiler konusunda da, kimi aylardaki hızlı gezegen transitleriyle daha yoğun bir şekilde ortaya çıkmakta.

Temmuz ayına baktığımızda iki farklı enerji söz konusu olacaktır. Birincisi 14 Temmuza kadarki süreç. Bu dönemde açıkçası sevgi alışverişinizde ve ilişkiler açısından, engeller ve beklemediğiniz sorumluluklarla karşılaşacak ve oldukça ağırlaşacaksınız. Kendinizi her zaman ifade etmekten yana olan sizler için, bu durum, ilişkisi olan Yaylar için, duygusal açıdan zorlu bir zamanı gösteriyor. Karşınızdaki kişi de aynı şekilde, sizden sevgi alamadığını veya ilişkinizin duygu boyutunu yaşayamadığını hissedebilir. Yüreğinizdeki hisleri paylaşmaktansa, ilişkinizin sizin üzerinizdeki hakimiyetinden dolayı sıkılabilirsiniz. Ne kadar isteseniz de, duyduğunuz bu sıkıntıyı açıklamak istemeyebilirsiniz. Kısıtlandığınızı düşünebilirsiniz, ki bu doğanıza son derece aykırıdır. Çünkü siz daima özgür olmaktan yanasınız. İlişki bir bütün olduğuna göre, doğal olarak sevdiğiniz kişi sizden ilgi görmek konusunda haklıdır. Fakat yapılacak bir şey yoktur. Sizi bu dönemde rahat bırakması daha yararlı olacaktır.

14 Temmuz'dan sonraki dönemde ise, kendi doğrularınız ve yaşam hakkında geliştirdiğiniz düşüncelerinize göre, aşk ve ilişkilere bakış açınızda ilginç düşünceler gelişmeye başlayacaktır. Daha eleştirel davranabilir, daha fazla mükemmel bir beraberlik arayabilir, bulduğunuz hiçbirşeyden tatmin olmamaya başlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişi ne kadar kusursuzluğa yakın olsa da, sizin için hala eksikleri vardır ve pek mutlu değilsinizdir. Ona olan davranışlarınız nedeniyle ne kadar üzülse de, siz beraberliğinize şefkatli gözlerle bakmaktan uzaksınızdır. Belki ayrılmayı düşünmezsiniz ama kurulmuş bir saat gibi sadece görevlerinizi yerine getirir, buluşur, konuşur, gezer, arar ve sorarsınız ama tüm bunları yaparken sadece adet yerini bulsun tarzı davranırsınız. İlişkisi olmayanlar ise o denli bir kişi hayal ederler ki, pek bu dünyaya uygun biri olması mümkün değildir. O nedenle de, ilişki kurma açısından isteksiz olabilirler.

Şimdi bu dönemde asıl yapılması gereken, kendinizle yüzleşmektir. Fakat biz insanoğlu bunu nedense yapmaktan pek uzağız. İstiyoruz ki, hiç emek sarfetmeyelim, herşey bir şekilde önümüze gelsin. Sevgili Yaylar, sizin genel anlamda yaşam görüşünüz abartıya kaçtığı için, nasılsa birçok seçenek var veya illa tek kişiyle olması gerekmez tarzı düşünce biçiminizi şöyle bir masaya yatırıp düzenlemeniz gerekecek. İlişkinin karşılıklı sorumluluk ve fedakarlık olduğu düşüncesinden yola çıkarsak, sizlerin de artık daha tutarlı, abartısız ve çabuk sıkılma huyunuzu denetim altına almanız gerekiyor. İşte bu dönem kendi eksiklerinizi görmek ve düzeltmek anlamında oldukça yararlı olabilir. Jupiterin geri hareketini de göz önüne alırsak, içsel kimliğinizdeki, asıl kendinizle karşılaşma zamanınızın geldiğini bilerek, bu dönemi gözlemle geçirmeniz faydalı olacaktır.

İş ve Kariyer

Mars gezegeninin Temmuz ayı süresince, gündelik iş hayatınız, birlikte çalıştığınız kişilerle olan ilişkiniz ve mesleğinizle ilgili konulardaki enerjisi , sizin açınızdan ilginç bir deneyim zamanı olabilir. Yenilikten, değişimden ve sürekli olarak özgürlükten yana olduğunuz için, bu süreçte bu olguları yaşamanız o kadar rahat gerçekleşmeyebilir. Şöyle bir etrafınıza bakmak ve gözlemde bulunmak durumunda kalabilirsiniz. Kimlerle birlikte çalışmaktayım, işimin güvenliği ne durumda, bu iş kolunda ben gerçek anlamda mutlu muyum, ne kadar ileri gidebilirim veya maddi açıdan kendimi daha rahat hissetmek için ne gibi girişimlerde bulunmam lazım.

Bu ve benzeri soruları kendinize sormakla aslında en iyi şeyi yapmış olursunuz çünkü her konuda oldukça rahat ve pozitif düşündüğünüz için, aklınızın ucundan ya birgün herşey ters giderse diye bir fikir geçmiyor. Nasılsa cömertliğinizle iş arkadaşlarınızın hep yanınızda oluyor destek veriyorsunuz. Peki bu kişiler ne derece bunu hak ediyor, gerçekten kıymetiniz biliniyor mu, diye sormuyorsunuz bile. Gündelik iş hayatınızda şirinliğinizle açamayacağınız kapı yok. Peki her açılan kapı sizi tatmin ediyor mu veya aradığınız bu mu diye yine düşünmüyorsunuz.

Sağlık konusunda o kadar rahatsınız ki, peki hiç kontrolden geçmek aklınıza geliyor mu, yoksa nasılsa size bir şey olmaz mı. Bakın sevgili Yaylar, Mars geçişi bu süreçte pek etkili bir burçta transitini sürdürmemekte. Sizlere şunu söylüyor. Enerjinizi pratik kullanın ve sahip olmayı düşündüğünüz herşeyle alakalı kararlı olun. Değişkenlikten uzak durun ve güvenliğinizi elinize almaya bakın. Sürekli başka başka şeylerle dağılmaktan ziyade, tek bir konuya odaklanarak elinizdeki işleri bitirin, yarım yarım bırakmayın.

Bunları yapmamanız halinde, Mars bu süreçte bazı deneyimler yaşatarak, gerçekleri size gösterecektir. Ve siz bakacaksınız ki, bazı insanlar yanlış, bazı kararlarınızı uygulamanız zor veya aşırı derecede dağılmanın yorgunluğunu hissediyorsunuz. Bu durumda içinizde size oldukça yabancı bir öfke oluşmuş. Sizi neşeli, vurdumduymaz bilenler bu öfkenin dışa boşaltılması halinde oldukça şaşıracaklar. Bunları yaşamak istemiyorsanız kendinizi Jüpiterin ışığında tekrar ele alınız ve işinizle ilgili biraz daha düşünmeye başlayınız.

Merkür gezegeninin 9 Temmuzda sona erecek enerjisinin etkisi 16 Temmuza kadar süreceğinden, özellikle yurdışı bağlantılı işleriniz, yüksek eğitiminiz, yabancılarla olan tüm ilişkilerinizde oluşabilecek gecikme, terslik ve engellere karşın dikkatli olunuz. Bu alanlarda adım atmayı düşündüğünüz işlerinizle ilgili iyi düşünün, araştırma yapın, inceleyin. Süreç bittiği andan itibaren girişimlerde bulunabilirsiniz. Eski deneyimlerinizi tekrar düşünerek, eskiyle alakalı ne varsa gözden geçirin. Yanlışlarınızı ve hatalı seçimlerinizi tekrar gözden geçirerek, bundan sonra kendiniz adına adım atarken, çok fazla iyimser davranmamaya, altında bir şeyler aramaya ve fazla verici davranmamaya özen gösteriniz.

Yaşam Enerjiniz

Yukarda da bahsettiğim gibi, Mars enerjisi tüm ay boyunca sağlık eviniz üzerinde seyredecek oluşu nedeniyle, öncelikle formunuza, yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer kilo vermeniz gerekiyorsa, ki sizin burcunuzda olanların önemli bir sorunudur bu. O zaman bir program uygulayarak kendi yapınıza uygun bir diyete başlayın. İş ilişkileriniz bakımından bu süreçte ne fazla iyi niyetli düşünün ne de abartılı tepkilerde bulunmaya çalışın. Kararlı olmanız gereken konularda, özellikle gündelik işlerinizle alakalı, değişkenlikten uzak durun ve ne yapmanız gerekiyorsa ona yönlenin. Sizi olumlu yönde yönlendirmeye çalışan ve işinizle ilgili alanlarda söz sahibi olan kişileri dinlememezlik etmeyin, öğütlerine kulak verin.

Bulunduğunuz iş yerinizle ilgili kurallar konusunda gerginleşmeyin, işverenlerinizin çalışma programı konusundaki disiplinine riayet göstermeye dikkat edin ve son söz olarak sağlığınızı riske atıcı eylemlerden uzak durun.

Pozitif Enerjili Günler :2-3-15-16-20-21-25-26-30-31-

Zayıf Enerjili Günler :4-5-6-11-12-17-18-19

Yorumlar