Talimhane’deki barlarda yaşanan olaylar

Talimhane’deki barlarda yaşanan olaylar

Bugün sizlere Taksim Talimhane’deki barlarda yaşanan olayları bire bir anlatacagım..Talimhanedeki barlarda neler oluyor..Talimhane’ye gelen turistler nelerden şikayetçi yaşanan olaylar bu yazımızda..

Talimhane bölgesi çok meşhur bir bölgedir..Diger adı oteller bölgesidir bu yerin..Talimhane’de topu topu 10 bar-gece klup ya var ya yoktur..

Bu bölgeye gelen turistler bu barlara göre yolunacak kazdır..Bir turist niye gelir gezip eglenip para harcamak için ,buraya kadar herşey normal..

Talimhane’de bu barlarda devamlı yaşanan bu günlerde ise çok haddinden fazla yaşanan olayları anlatacagım sizlere;

Talimhane bölgesine ilk girdigimiz zaman dikkat çeken ortada dolaşan adamlar.Bu adamlar diger tabirle ayakçılar bu ayakçılar turistlerin peşine takılıyor..Başlıyor bar var kız var gel gel diyorlar çok ucuz çok ucuz diyorlar..Turist kandımı olay tamamdır..Hemen oracıkdaki bara ,gece klubüne göturuluyor..Bu mekanlarda en ufak hesap 1000 lira bazen 1000 dolar bazende 1000 euro bu turiste göre degişiyor..Giren turistin para vermeme şansı yok..Turist yok dedimi kredi kartın var diyorlar kendileri post cihazından çekmiyorlar ..Talimhane içindeki yakın bir bankamatige adamlarıyla ağına düşürdükleri turisti yollayıp paraları tahsil ediyorlar..

Ben bu bölgede bir otelde çalışıyorum..Son bir haftada 1 bardak çay için 1100 dolar ödeyen turist bile gördüm..Turistleri öyle korkutuyorlarki polise bile gidemiyor..Bir bardak biraya 2500 dolar verenmi desem..3 kişi gidip bu bölgede adam başı 1100 Lira ödeyenmi desem..

Bir turisti teşvik ettik ve zorda olsa polise yolladık şikayetçi oldurduk..Polisler geldi sorduk niye ufacık bölge bu olayları neden engellemiyorsunuz diye bizlere verilen cevap cezayi yaptırı yok demek oldu..Tabi biz gülüp geçtik..Gaspın cezası nasıl olmaz demeden edemedik..

Bakalım ne zaman çözüm bulacak yetkililer burada dönen gasp olaylarına ..Otel sahipleri neden ses çıkarmıyor onuda anlamıyorum..Herhalde bu bölgeye turist gelmedigi zaman sesleri çıkacaktır sanırım bu varlıklı insanların..

İddaa ediyorum sizde turist gibi talimhanede dolaşın yanınıza gelenle ingilizce konuşun dedigi yere gidin bakın başınıza neler gelecek..Bakalım ne kadar kazık atacaklar ne kadar paranızı gasp edecekler..Denemesi bedava sayın bakanım ,valim ,amirim ,memurum..Çözüm bekliyoruz…

Bir sonraki yazımda bu barlarıda açıklayacagım..

Yorumlar