Başak Burcu Temmuz aylık yorumu 2010

Başak Burcu Temmuz aylık yorumu 2010..
Sevgili Başaklar, aşk konusunda özellikle ayın ortalarına kadar Venüsün burcunuzla oluşturduğu zorlu pozisyon, ilişkisi olmayanlar için özellikle daha etkin olacaktır. Kendinizi yalnız hissetmeniz ve ilişkiler açısından tam olarak mutlu olamayacağınızı düşünerek geriye çekmeniz mümkündür. Bu öyle bir ruh halidir ki, kendinize daha fazla yönelerek iç dünyanızı düzenleme gereği duyabilirsiniz. Öyle bir aşk arzularsınız ki, bu dünyanın koşulları ve kuralları içinde yaşanması sanki mümkün değildir. Kafanızın içinde yarattığınız fanteziler ve yüklü duyguların dış dünyada kabul görmesi zor olduğundan bütün bunları kimseyle paylaşmak istemeyebilirsiniz. Yaşamak istediğiniz şeyin tam olarak adı ruh eşi tanımına uymaktadır. Yani fiziki olarak dokunmanızın zor olduğu veya bilinen ilişkilerden farklı, bir başkasıyla sadece ruhsal olarak bağlantı kurabilmenin hazzını yaşamaktan yanasınızdır.

Kimileriniz doğum haritasındaki etkilere göre, yasal olmayan bir beraberlik nedeniyle gizliliği ön planda tutmak zorundadır. Kimileriniz ise karşınızdaki kişiye söylemesi halinde onu kaybetmekten korktuğu için duygularını kendine saklama gereği duyabilir. Bu süreçte özellikle ay ortasına kadar kim ve hangi neden olursa olsun hiçbir şekilde hislerinizi açığa vurmayacak, hatta bu büyünün bozulmaması adına oldukça ketum davranacaksınız. Bazı kişilerde bu durumun platonik aşklara neden olduğunu hep düşünmüşümdür. Yani karşınızdaki kişi fiziken vardır ama sizin duygularınızdan haberi olmadığı için sizin çevrenizde dolaşsa bile yada birebir konuşsanız bile anlaması mümkün değildir. Bu dönemde ilişkisi olanlar ise, partnerlerine karşı duygularını belli etmekten uzak davranabilir, mesafe koyabilir veya kimi anlarda gözlerden kaybolmayı tercih edebilirler. Bu gayet normal olan tepkilerdir yalnız bunu onunla paylaşmanız, ilişkinizde problemler çıkmaması adına yararlı olacaktır.

Evet bu durum oldukça değişik görünmekte ama bu sürecin kendine has doğası budur. İç dünyanızın zenginleşmesi ve sevgi alış verişinizin farklı hale gelişi. Süreç içinde özellikle size ihtiyaç duyan kişilerle birebir temasa geçmediğiniz halde, onun hislerini ve içinde bulunduğu durumu kolaylıkla sezebilirsiniz. Bazı Başaklar bu dönemde geçmişte yaşadıkları bir ilişkiyi yeniden canlandırabilir ve karşılarında bu kişiyi tekrar bulabilirler. Belki aradan uzun bir dönem geçmiştir ama yaralar kapandığından şimdi bu kişiye karşı daha hoşgörülü bakabilir ve yeniden beraber olmayı düşünebilirsiniz. Fakat bu durum oldukça karmaşık etkiler altında başlayacağı için uzun soluklu olması mümkün olmayacaktır. Bunun sebeplerinden biri de, bu süreçte içinde bulunduğunuz ruh halinin size hep geçmişi hatırlatması, şefkat ve yardımseverlik hisleri içinde oluşunuzdandır.

14 Temmuz tarihinden sonra güneşinizle kavuşum yapacak Venüs gezegeni ne yazık ki Başak burcunda düşük enerjili olduğundan, eleştirel bakış açınızı ilişkilere yönelteceğinizi gösteriyor. Belki de içinize çekilme süreci içinde düşündüklerinizin dış dünyada uygulanması zor olduğundan kendinize baskı uygulayabilir ve mükemmel bir aşk yaşamanın oldukça zor olduğunu düşünerek kaygılanabilirsiniz. Bu süreçte eğer bir ilişkiniz varsa beraber olduğunuz kişi, 14 Temmuz öncesi dönemin zorluğuyla mücadele ettiği gibi, bu dönemde de sabırlı olması gerekecektir. Eleştiri oklarına maruz kaldığı gibi, ördüğünüz duvarları da aşmak için uğraşması gerekecektir.

İş ve Kariyer

Sevgili Başaklar öncelikle Merkür geri hareketinin etkileme süresi olan 16 Temmuzu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Bunun anlamı öncelikle sizin açınızdan daha önemli olduğu içindir. Bildiğiniz gibi Merkür sizin yönetici gezegeniniz. Geri hareket dönemleri genelde yaşamsal kararlar için bekleme, yeniden düşünme yani sarı ışık anlamına geliyor. Böyle zamanlarda aklınızda olan herşeyi gözden geçirmelisiniz ve üstünde iyice durmalısınız. Siz zaten mükemmeli arayan dürtülerinizle nedeniyle herşeyi analiz edebilme gücünüzü de Merkürden aldığınız için bu dönemde normalden daha fazla her konu üstünde durabilirsiniz. Tabii 16 Temmuz tarihine gelindiğinde hatta onun bir iki gün öncesi artık adım atma zamanıdır, işte o zaman kafanızın içindekileri hayata geçirebilirsiniz. Bu süreçte yoğunlaşacağınız alanlar sırasıyla, uzun yolculuklar, yabancı kişilerle görüşmeler, iş ve ticaret faaliyetleri, yüksek eğitim konusunda tercih gibi.

Şimdi tüm bunları şöyle bir düşündüğümüzde işiniz ve kariyeriniz açısından etkili olabilmesi için, öncelikle size güven verecek ilişkiler ağını çok iyi kurmanız gerekecektir. Diyelim ki bir projeniz var ve bunun için önemli olabilecek her türlü yayını takip etmeli, seminer, kurs veya başka bir iletişim programına katılmalısınız. Yetkili kişilerle tanışmak adına girişimci olmalısınız. Hangi kişilerden görüş alabilirsiniz, kimlerle kontakt kurmanız gerekiyor, bunları tek tek düşünmelisiniz. Düşünürken de, ağır davranmamaya ve esnek olmaya gayret göstermelisiniz. Karmaşık ve kuşkulu tavırlar içinde olmadan, pratik davranmalı, güvenilir kişilerle iyi ilişkiler kurmalı, iş yaşamında uyumlu olmaya gayret göstermeli ve ideallerinizde kararlılık göstermelisiniz. Mars gezegeninin burcunuzla oluşturacağı bu olumlu açıdan yararlanmanız halinde, fikirlerinizi geliştirme şansı bulduğunuz gibi, daha geniş bir platformda hareket etme olanağı yakalayabilirsiniz.

Yaşam Enerjiniz

Güneşin yakıcı sıcaklarının oldukça etkili olacağı bu süreçte, siz Başaklar için duygusal anlamda bir geri çekiliş ve kendinizle başbaşa kalmaya daha fazla önem verme gibi psikolojik bir durum olacağı belirtmiştim. İşte bu durum ve artı olarak Güneşin 23 Temmuz tarihine kadar dostluk, arkadaşlık ve hedeflerinizle alakalı konularda, hassas ve bir o kadar da sessiz bir dönem geçirmeniz sebebiyle enerjik olmanız zor olabilir. Yalnız şu da var ki, Merkür bu süreçte o denli etkili olacaktır ki, siz kendinizle ilgili her duygunuza ve her ayrıntınıza özel önem vereceksiniz. Kafanızın içinde size ait ne varsa, bunları tek tek ele alacak ve nerde ne yapılması gerektiği konusunda karar vereceksiniz.


Tabiki bu durumun en olumlu yani, eksiklerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlamaktır. Kişinin kendisi bilmesi kadar güzel bir şey olmadığına göre ve yaşama birkez gelindiğine göre, bundan sonrası adına olumlu adımlar atabilmek, hatalardan uzak durabilmek için bu yüzleşme gereklidir. Bu yüzleşmeyi doğru ve olumlu anlamda gerçekleştirdiğinizde, Merkürün desteğinden, en fazla yararlanacak kişiler sizler olacaksınız. O zaman yönetici gezegeniniz, iletişim, zihinsel faaliyetler, yolculuk, akıl gücü ve her alanda faaliyet göstermek için sizi hızlı adım atmaya sevkedecektir.

Pozitif Enerjili Günler: 9-10-13-14-17-18-19-22-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 4-5-6-11-12-25-26

Yorumlar