Akrep Burcu Temmuz aylık yorumu 2010

Akrep Burcu Temmuz aylık yorumu 2010..
Temmuz ayı, birebir ilişkiler bakımından sizin için oldukça önemli etkiler getirecektir. Kişisel tüm özellikleriniz, hayata bakış açınız ve bireysel yanınız ile ilişkiniz arasındaki hassas dengeyi iyice gözden geçirerek, biz olmanın zorlukları veya olumlu yanları ile ilgili kararlar vermek durumunda kalacaksınız. Tabiki Mars bu devrede sizin ilişki evinizde seyrini sürdürdüğü için, doğal olarak olumsuz bir enerjiyle sizi uyaracaktır. Yani sizi ve ilişkinizi sınayacak, ders verecek ve gerilim yaratacaktır. Eğer beraberliğiniz temel anlamda ileriye bakmanız sağlayacak kadar kökleşmiş ise, bu süreçte sorunlarla uğraşmak yerine ilişkiniz adına daha sağlam nasıl hareket edebilirim düşüncesine sahip olacaksınız. Bunun tam tersi durumda ise, egonuz ile karşınızdaki kişinin egosu arasındaki gerilime şahit olacak, ben haklıyım yok sen haksızsın gibi çatışmalarla boğuşacaksınız. Şimdi gelin bu süreçte neler olabilir buna göz atalım. Öncelikle Mars bu süreçte nasıl bir enerji yayabilir. Karşımızdaki gücü bilirsek, ona göre gardımızı alabiliriz.

Sevgili Akrepler Mars eril bir güçtür. Yani istemek, arzulamak, uzanmak ve almak. Hedeflerinize giden yolda savaşmak. Mars enerjisinde duygulardan ziyade sertlik vardır. Yani siz ne kadar güçlüyseniz o denli cesursunuzdur gibi. Bu süreçte Mars ilişkiler evinizde bulunduğundan yukardaki tüm olguların görüleceği alan evlilik ve beraberlikler olacaktır. Mars bu süreçte açıkçası çok güçlü enerjilere sahip olmadığı hatta yetersiz olduğu Boğa burcunda bulunduğundan, siz Akrepler için ilişkileriniz anlamında savunmaya dönük davranışlarla karşılaşacağınız görülmekte.

Yani siz bir Akrep olarak, fikirlerinizi belirtmeye çalışacak, istekleriniz konusunda diretecek, gücünüzü ayakta tutmaya çalışacaksınız, partneriniz ise bir boğa gibi davranarak kendini savunmaya geçecek. O da kendi kişisel özellikleri konusunda direnecek ve gerekirse inatlaşarak kabul ettirmeye çalışacak. Bu durum doğal olarak ikiniz arasında bir çatışma olgusu yaratarak, bu beraberlik konusunda eğer gerçekten eminseniz, biz olmak adına kendi kimliğinizle karşınızdaki insan arasında bir denge kurmak zorunda olacaksınız. Yani sen, ben yok, biz varız diyebilirseniz sorun kalmayacak. O da aynı şekilde illa ben demeyip biz olmayı başarmak için esnek davranabilirse beraberliğiniz sorunsuz devam ettiği gibi son derecede olumlu kazanımlara şahit olacaksınız.

İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte, kendi fikirlerini kabul ettirecekleri ve kendilerini ifade edecekleri kişilere yönelirken biraz daha sert davranışlar içinde olabilirler.Yani kuracakları ilişkide kendi kimlik özelliklerinizi daha fazla ön planda tutacaksınız. Bu arada karşınıza çıkacak kişiler de, oldukça inatçı ve kendi değerlerine sahip çıkan kişiler olacaklar. Hatta bu durum sizi oldukça gerginleştirse de, karşınızdaki insanla aranızda bir çekim oluştuğunu göreceksiniz. Siyahla beyazın, doğruyla yanlışın, eksi ile artının karşılaşması gibi. İşte siz gri olmayı başarabilirseniz bilin ki doğru kişiyle karşılaşmışsınızdır. Bu süreçte karşınıza çıkacak kişi, sizin kendinizle yüzleşmeniz ve sağlıklı ilişkiler kurmanız için oldukça etkili kişi olacaktır.

İş ve Kariyer

Siz bu yorumları okurken büyük bir olasılıkla Merkür hala geri hareketini sürdürüyor olacaktır. 9 Temmuzda geri hareketi sona ermesine rağmen etki süresi 16 Temmuza kadar sürecek bu enerji, tüm burçlar için yeniden düşünmek, araştırmak ve incelemek demektir. Merkür Yengeç burcunda geri hareketini yapması demek siz Akrepler için de etkili olması anlamı taşır. Nedeni ise gerek yengeç gerekse Akrep su grubudur ve su grubu burç mensupları için bu dönem kimi anlamda daha fazla düşünmek ve incelemektir. Fakat sert ve olumsuz olmaktan öte, iyi bir şekilde kullanılırsa, dönem bittiğinde adım atmanız sizlerin de daha kolay olur.

Şimdi bu dönemde ne gibi etkiler ortaya çıkacak beraberce bir göz atalım. Öncelikle bu dönem yaşamınızı yeniden kurgulamak adına bilgilenme ve aydınlanma demektir. Bunu yapmanızı sağlayan ise geçmişteki tecrübelerinizdir. Yani bu dönemde geçmişte yaşadığınız veya bugüne kadar oluşturduklarınız adına düşünme süreci geçireceksiniz. Neler meydana getirdiniz, heybenizde neler birikti ve daha nelere ihtiyacınız var. İhtiyaçlarınız, içinde yaşadığınız toplum ve aile ilişkileriniz, tüm deneyimleriniz ve bunların sonuçları sizde ne gibi etkiler bıraktı. İnancınız ne kadar güçlendi veya zayıfladı. Hayatın anlamı sizce ne demek. İleriye gidebilmek adına kendinizi nasıl geliştirebilirsiniz gibi.

Kimileriniz bu süreçte yüksek eğitim alanında bir tercih belirlemek durumunda kalabilirsiniz, kimileriniz yabancı bir ülkeye yerleşmeyi düşünebilir, kimileriniz ise bir gönül ilişkisi yaşamaktadır ve bir seçim durumunda kalabilir. Hukuk ve yasalarla ilgili bir sorununuz vardır ve siz bu dönemde birtakım önlemler almayı düşünebilirsiniz. Bazılarınız uzak ülkelerle ilgili araştırmalar yapmak için kollarını sıvayabilir ve yabancı kişilerle her türlü kontağa geçerek bilgi sahibi olabilir. Dini konularda ve inancınızla ilgili değişimler yaşayabilir, radikal kararlar alabilirsiniz. Belki bazılarınız başka bir din aracılığıyla kendileri huzurda hissedebilir veya kendi dinsel inancınızı tekrar gözden geçirebilirsiniz.

Her ne olursa olsun bu süreçte yaşam görüşünüzde değişimler meydana gelecektir. Daha olgunlaşacak ve daha özgün davranışlar kazanacaksınız. Yalnız bu süreçte 16 Temmuz tarihine kadar girişimde bulunmamaya özen gösteriniz. Sadece inceleyiniz, öğreniniz, kendiniz hakkında gözlemde bulununuz ve plan yapınız. Bütün bunları yapıp gerekli olumlu yanıtları oluşturduğunuz takdirde, geri hareketin bitim tarihinde girişim için istekli olunuz ve kendinizi dış dünyada seçimlerinizle göstermeye başlayınız. Ben bu süreci gayet iyi değerlendireceğinizi düşünüyorum. Çünkü siz Akrepler her zaman gücü ve kontrolü elinde tutmasını bilen güçlü kişilersiniz.

Yaşam Enerjiniz

Temmuz ayına, yasam enerjiniz açısından baktığımızda, sizin de gördüğünüz gibi, öncelikle ikili ilişkiler anlamında oldukça etkili enerjilere sahipsiniz. Beraberlik anlamında nasıl davranmalısınız ve nasıl düşünürseniz daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir aşk yaşabilirsiniz. Sizin için güç ve kontrol her zaman önemli olduğundan ve kaybetmeyi hiçbir zaman göze alamadığınız için, doğal olarak sevme gücünüz oldukça sahiplenici ve tutkulu bir tarzda. En büyük sorununuz ise, bittiğini gördüğünüz halde ve karşınızdaki insan sizinle bağını kopardığı halde bunu kendinize yedirememek ve sürdürmeye çalışarak gücü elinizde tutmak.

İşte bu dönemde, beraberlik anlamında yaşayacağınız bazı olaylar sizi bitme noktasına getirdiği halde ve karşınızdaki kişiyle biz olgusunu bir türlü kuramadığınız halde, gerçekçi bir bakış açısıyla hareket ederek bunu sizin söylemeniz gerekirken, sanki herşey yolundaymış gibi sürdürmeye çalışmak yanlış olacaktır. Önce aşka bakış açınızı bir gözden geçirin, çok mu sahiplenici davranıyorsunuz, çok mu kıskançsınız, kontrolün sürekli elinizde mi olmasını istiyorsunuz veya kendinizde takıntılı bir şeyler var mı, aşırı duygusal mısınız, sadece cinselliği mi merkez alıyorsunuz. Bir ilişkinin karşılıklı sevgi ve hoşgörü üzerine kurulması konusunda siz daha mı fazla fedakarlık eden tarafsınız yada tam tersi partneriniz üzerinde egemen olmaya mı çalışıyorsunuz.

Bu sorulara yanıt verecek sizsiniz. Eğer sağlam temelli bir ilişkiniz varsa ve artık kafanızda, yüreğinizde her ikiniz için de, bu ilişki bir yere oturmuşsa, bu süreçte birbirinizi destekleyebilir, birbirinizden güç alabilir ve aşkınızın tutku olarak daha da güçlendiğini hissedebilirsiniz. eğer sorunlar olmasına rağmen her iki tarafta ortak bir nokta oluşturamıyorsa, sürekli tartışma ve çatışmalar yaşanıyorsa bilin ki, bu süreçte oldukça zorlanacaksınız.

Pozitif Enerjili Günler :4-5-6-13-14-17-18-19-22-23-24-27-28-29-

Zayıf Enerjili Günler :2-3-9-10-15-16-30-31

Yorumlar