Yengeç Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında devam edecek, Venüsün İkizler burcu pozisyonunu yaratacağı enerjidir. Venüs hayatın lezzeti ve güzellikleri hissetme duygusudur. Bu yönüyle düşünürsek, bu süreçte ilişkinizi mantıklı bir şekilde gözden geçirmeye çalışırken kendi içinizde ikileme düşebilirsiniz. Bir yandan duygularınız yüreğinizin içinde sizi hapsetmekte ve bağımlılık yaratmaktadır, diğer yandan yenileşme, özgürleşme çabası içindesinizdir. İkizler burcunda ilerleyen Venüs sürecin sadakat olgusunda sorunlar yarattığı için doğal olarak ilişkinize sahip çıkmakla, çıkmamak arasında bir yerde olabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu, öncelikle kendinizi düşünmek ve aranızdaki paylaşım olgusunun gücüne bakmaktır. Bir takım kaprislerin, güvensizliklerin ve hesapçılığın olduğu bir beraberlik tabi ki sizin tercihiniz olmamalıdır. Siz ne kadar veriyorsanız karşınızdaki kişinin de buna saygı duyması ve otomatik olarak size bir şeyler sunması gerekir. Ortak olarak bölüşümde bulunmayan bir aşk mutluluktan ziyade hüzün yaşatıcıdır. Bu enerjinin kimi Yengeçler için anlamı ise, gizli yaşanan bir ilişkinin derinleşmemesi nedeniyle yüreğinizin sıkılması olabileceği gibi kimilerinizde iki kişiyle yaşanan aşk anlamına gelebilir. Hangisini tercih edeceğinizi bilememek fakat bir yandan da her ikisine birden bağımlı kalmak. Tabii ki bu durum sizin gibi hassas kişiler için zorlayıcıdır. Bir başka etkisi ise, karşınıza çıkan yeni bir kişi hakkında tam olarak karar verememenizdir. Burada yapılması gereken ne olursa olsun mantıklı yaklaşımlar içinde, tarafsız bir gözlemde bulunmaktır. Özelikle yükselen burçların farklı olması dolayısıyla bu dönemde bazı Yengeçlerde olabilecek bir başka etki ise, ilişki konusunda tümüyle dünyaya kendinizi kapatmanızdır. Hani inzivaya çekilmek desek daha doğrudur. Öyle ki, ilişkinizde sorun varsa bitirmek yerine sürdürmeyi, bir yerde kadere teslim olarak beklemeyi isteyebilirsiniz. Yani onla da mutsuzum onsuz da, bu kişiyle de olmadı şununla da, o zaman en iyisi boş vereyim olsun bitsin tarzı bir düşünce içine girebilirsiniz. Benim size tavsiyem her yeni günün yeni bir umut taşıdığının farkında olmanız ve asla kendinizi dışarıdaki insanlardan ve dünyadan soyutlamamanızdır.
Sevgili Yengeçler Venüs İkizler burcunda ilerlerken, aynı tarihlerde Merkür geri hareketini hala sürdürdüğü için bunalabilirsiniz. Aşk konusunda ileriye yönelik olarak düşündüğünüzde maddi ve manevi açıdan doğal olarak güvencenizi ön planda tutmak istersiniz. Bu en doğal hakkınız. İşte bu gözlem esnasında eğer yaşadığınız aşk tutarlı ve güvenilir değilse iyi düşünmek ve doğru karar almak lazım. Sizler aynı Nisan ayında olduğu gibi, Mayıs ayında da yanlışlarınız, eksikleriniz, sevaplarınız, günahlarınız, elinizde olanlar ve arzuladıklarınız üzerine eğilerek, yaşamınızda neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu saptayabilirsiniz. Kimi zaman umursamadığınız veya farkedemediğiniz, yaşamınızı yakından ilgilendiren birçok ayrıntıyı bu dönemde kolaylıkla algılayabilir ve düzenleyebilirsiniz. İlişkinizle birebir alakalı her noktayı, sağlığınızı, yardımseverliğinizi, sosyal hayatınızı yeniden düzene koymak için neler yapmanız gerekiyor, bütün bunları gayet başarılı bir şekilde saptayabilirsiniz.

Bilinçaltınızın derinliklerinde gizli, belki de çocukluğunuzdan bu yana sizi etkileyen her önemli detayın farkına varabilir, bunları yüzeye çıkartarak özgüven duygunuzu perçinleyebilirsiniz. 20 Mayıs sonrası burcunuzda ilerleyen Venüs sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. O nedenle kendinizi sakın üzmeyiniz, tedirgin etmeyiniz ve kendinize fazla yüklenmeyiniz. Geri harekette rutin hayatınızı sürdürünüz ve maneviyatınızı kuvvetli olunuz. Venüsün İkizler burcunun kafanızı karıştırmasına izin vermeyiniz. Her zaman söylediğim gibi bunu bir mola gibi görünüz. Ani kararlardan veya beklenmedik davranışlardan uzak durmanız faydalıdır. Merkür geri hareketinin bir tadilat süresi olduğunun bilinci içinde ilerisi adına gerek maddi ve gerekse manevi anlamda hayatınızı garanti altına alacak şekilde hareket ediniz.

Çok Önemli Hatırlatma:
Ciddi ilişki evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin geri hareketi sebebiyle beraberlik evinize dönmesinden söz edeceğim. Bildiğiniz gibi Satürn son 2,5 yıldır ciddi ilişki evinizin yöneticisi olarak Başak burcunda yani yuva evinizde yer almaktaydı. Bunun işareti özellikle evli olanlar için yaşanan sıkıntıların, yapılacak düzenlemelerin veya bir türlü aşılamayan engellerin simgesi olmuştu. Aylar önce geçtiği Terazi burcunda biraz olsun bizi rahatlatır gibi oldu. Ancak bu geçici bir durumdu. Belki çoğunuz tamam artık hayatıma yeni bir yön veririm diye düşündünüz, kimileriniz ise olayların üstünü sıvazlayarak yeni kararlar almaya kalkıştınız. Fakat her aylık yorumunuzda Nisan-Temmuz döneminin öneminde söz etmiştim. İşte şimdi geldik bu ayların başlangıcına. 7 Nisan tarihinde Satürn geri hareketle tekrar yuva evinize ve yani Başak burcuna dönüyor. Bu durumda Başak burcunda önce yapacağı geri hareket 7 Nisan-29 Mayıs ardından düz olarak 30 Mayıs-21 Temmuzda yapacağı seyir bu yılın en önemli dönemi. Ancak bu dönemin sonunda önümüzü tam olarak görebileceğiz.
Kaldı ki geri hareketin ilk tarih aralığında eski mevzuların tümüyle önünüze gelmesi ve tümüyle gözden geçirilerek artık ne yapılması gerektiğinin saptanması lazım. Satürn bu geri hareketi yaparken Uranüsle ay sonunda bir karşıtlık oluşturacak. Bu hepsinden daha önemli. Bu karşıtlıkta ilişkinizde kurban mısınız, köle misiniz yoksa yeni hayatınızın efendisi misiniz bunları tam olarak görebilirsiniz. Yapılması gereken bu dönemde Marsın hareketini de göz önüne alırsak tamamen kendi efendiniz olmayı başarmanızdır. Şefkat bazen zehirli bir içecektir. Bunu sakın unutmayın. Lütfen öncelikle gerçekçi olunuz. Yaşadığınız ilişki alışkanlık mı, bağımlılık mı, sizin için ne kadar gerekli, bundan sonrasında neler yaşanabilir sorularına cevap bulmaya çalışmak için bu tarihler arasında gözden geçirmelerde bulunun. 7 Nisan-29 Mayıs arasını iyi analiz edebilirseniz, Temmuz sonrası sizin için doğru bir sonuç ortaya çıkar. Eğer kuramazsanız biliniz ki işiniz oldukça zor.

İş ve Kariyer
10 Mart-6 Haziran tarihleri arasında kazanım evinizde yer alan Mars gezegeninin etkisinden yine söz etmek durumundayımMars, aynı zamanda kariyer evimizin de yöneticisi olduğu için doğal olarak işle ilgili mevzularda da etkili bir gezegen. Mars gezegeninin gerek Neptün ve gerekse diğer gezegenlerle yapacağı görünüm iş yaşamında Haziran ayına kadar esnek düşünmekte fayda olduğunu gösteriyor. Merkür gezegeninin 11 Mayıs tarihine kadar devam edecek geri hareketini de hesaba katarsak, düşünürsek ne kadar aktif, girişimcilik içerse de, otorite konumundaki kişilerle ilişkilerinizi çok iyi kurgulamanız gerekiyor. Çalışma hayatı tabii ki kolay değil. Hele ki böyle enerjiler altında kişi ister istemez maddi açıdan rahat olmak ve daha fazla kazanmak için yeni seçimlerde bulunmaya hevesli olabilir. Fakat temeli güçlü olmayan istekler sorunlara yol açabilir. Kaldı ki bir Yengeç alışkanlıklarına düşkündür. Şimdi burada öncelikle şunu iyi tespit etmek lazım. İşinizden memnun musunuz? gelir durumunuz yeterli mi? sorunlarınız var mı? Eğer bunlara evet diyorsanız o zaman Merkür gezegeninin geri hareketinin devam edeceği 11 Mayıs tarihine kadar aynı Nisan ayında olduğu gibi adamakıllı bir düşünün. Önünüzde duran gerçeğe odaklanın.

Merkür Geri Hareketi Hangi Konular Üzerinde Etkili
17 Nisan(akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında ise Boğa burcunda devam edecek geri hareket arkadaşlık ilişkileriniz (paylaşımlar), tanıdığınız tüm kişiler, aynı amacı paylaştığınız insanlar, grup faaliyetleriniz, size yardımcı olanlar(geri planda), siyasi amaçlarınız, birlik ve beraberlik duygunuz, sosyal ilişkileriniz, insancıl davranışlarınız, ihtiraslarınız, projeleriniz, toplumsal hareketleriniz, modern görüşleriniz, öncelikleriniz, kendinizi yönlendirme gücünüz, stratejik ortaklıklarınız, arzularınız, geleceğe dönük beklentileriniz ve bu yöndeki çalışmalarınız, liderlik kabiliyetiniz, organizasyonlar, özgürlük duygunuz, tanıtım çalışmaları, toplumsal hizmetlerimiz, sosyal girişimleriniz, karşı cinsle olan arkadaşlık ilişkiniz(arkadaşlıkla başlayan ilişkiler), yenilikler yapma isteğimiz, işvereninizin mali durumu, üvey çocuklarınız, güven ve rahatlık duyduğunuz ortamlar, temyiz davalarınız, acentelar, aracı kurumlar ile ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Sonrası:
Hedeflerinizle alakalı konularda geçtiğimiz 17 Nisan tarihinden gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketine kadar düşündüğünüz ve düzeltmelerde bulunduğunuz konularda yavaş yavaş bazı noktalar aydınlanmaya başlar. Eğer yeterli oranda kendinizi gözden geçirmiş, hatalarınızı ve eksiklerinizi belirlemiş, kendinizi ve yeteneklerinizi geliştirmeye çalışmış iseniz geri hareketin bitiminde önünüz açılmış gibidir. Neden net konuşmuyorum, çünkü iletişim ve iş gücü evinizde geri hareketi süren Satürn gezegeninin Başak burcunu seyrini hesaba katıyorum. Burada dikkat etmeniz gereken konu kendinize olan güven duygunuzu kesinlikle kaybetmemek. Bilginiz, hüneriniz ve yeteneğiniz olmayan konularda biliyormuş gibi davranmamaktır. Olabilecek yanlış anlama, durgunluk veya gecikmelerde sakin olmak. Diyelim ki doğum haritanızdaki olumlu yerleşimlerin desteğiyle diğer Yengeçlere oranla işleriniz yoluna girmeye başladı. O zaman projelerinizi, amaçlarınıza uygun şekilde yine dikkatli olarak(Satürn geri hareketi nedeniyle)yürürlüğe koyabilirsiniz.

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Yengeçler Uranüs gezegeni başta meslek hayatınız olmak üzere toplumsal statünüz, maddi dünyada gerçekleştirdikleriniz, ebeveyn(anne veya baba) ilişkileriniz, işverenleriniz kısaca yazgı niteliğinde olan her türlü aktivitenizle ilgili konularında etkilidir. Bundan önceki yedi yıl boyunca gerçekleştirdikleriniz, çabalarınız Uranüs sayesinde toplum içinde belirgin hale gelir. Hayatınızda anlamlı olan, zihninizde canlandırdığınız ve gerçekleştirmek istedikleriniz Uranüs Koç burcu seyrinde hızlanır, ivme kazanır ve aktif hale gelebilir. Uranüs uzun seyirli bir gezegendir ve kuşakları ilgilendirir. Bu dönemde doğan çocuklar oldukça hızlı ve cesur adımlar atabilirler. Onlar dünyaya gelişleri itibariyle değişim arzusu duyan yenilikçi görüşte olan kişilerdir. Geleneksel yapıda olan ve kendi kabuğu içinde güven içinde yaşamak isteyen Yengeçler için Uranüs gezegeninin hızlandırıcı etkisi kimi zaman şok edici olabilir. Yaşamınızda meydana gelebilecek ani değişimlere adapte olmakta zorlanabilirsiniz. Ancak şu var ki, bütün bunlar gelişiminiz adına son derece önemli olabilir. Eğer bazı yenilik ve değişimler yaşamınızda aniden oluşuyorsa bu Uranüsün izlemenizi istediği yeni bir yol ayrımının işareti olabilir. Böyle durumlarda önünüze çıkan fırsatı mutlaka gözden geçirin. Eğer gelişiminiz için gerekliyse uygulama konusunda cesur davranın.

Uranüs gezegeni çalışma hayatında olan kişiler için son derece etkilidir. Bazen hiç aklınıza gelmeyen değişimler birdenbire karşınıza çıkabilir. Yıllarca görev aldığınız ve belli bir rutinde sürdürdüğünüz işiniz sona erebilir. Bu sizi hiç şaşırtmasın. Bilin ki bir başka yenilik sizi takip etmektedir. Böyle durumlarda panik olmak yerine değişikliğin sizin hayatınızdaki önemini kavramaya çalışınız. Çünkü Uranüs farklı yönlerinizi ortaya koyabilmeniz için destekçinizdir. Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında Satürn yuva evinizde transitte olacak(Terazi burcunda) bu durum ailenizle aranızdaki dengeli paylaşımın önemini gösteriyor. Sizler şimdi, gerek yuvanız sınırları içindeki huzuru temin etmek gerekse mesleki konumunuz, toplum içindeki yerinizle alakalı değişimlere açık olmak durumundasınız. Bu iki önemli gezegen arasındaki dengeyi sağlamanız halinde yaşamınızda yepyeni bir sayfa açılacak demektir. Şimdi gelelim dikkat edilmesi gerekenlere. Uranüs hakikaten hızlı ve çarpıcı enerjileriyle dolu olarak hayatımıza dahil oluyor. Kimi zaman üzerimizde fazlasıyla etkili olup bizi başkalarının yönlendirmeye kalkışması nedeniyle gerginlik duyabiliriz. Baskılardan kurtulmak için fevri kararlar almaya kalkışabiliriz. Hatta kimi zaman her şeyi bırakıp çekmek gitmek isteyebiliriz. Oysaki sağlam ve uzun vadeli planlarınızı gerçekleştirecek kadar dayanıklı ve bilinçli davranırsanız ödülünüz büyük olur.

Boğa Burcunda YENİAY
14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, siz Yengeç burçlarının, gerçekçi ve belirli sınırlar içinde kendiniz ve yaşamınız adına bir yön çizmenizi, kendinizi tanımlama konusunda güvensizlik duymamanızı ve sizi amaçlarınıza götürecek olan yolda kararlılık göstermenizi ve her şeyden önemlisi kişisel hedeflerinizi destekleyen ilişkilerinize daha fazla önem vermenizi sağlayan deneyimler yaşatabilir. Gelip geçici hedefler peşinde koşmadan, yaşamınız adına olumlu kararlar almaya çalışmalısınız. Bu güçlü oluşum altında dikkat etmeniz gereken konu, boş ve amaçsız şeyler uğruna zaman kaybetmemek, kararsızlık göstererek fırsatları kaçırmamak olmalıdır. Hedef çizmeden, çekingenlik göstererek, içinizdeki güven duygusunu başka şeylerde bulmaya çalışarak yaşamamalısınız. Size gerçekten dost olan kişilerle elbirliği yapmalı, kabuğunuzdan çıkarak yaşama katılmalı ve duygusal güvencenizi öncelikle kendi içinizde sağlamaya devam etmelisiniz. Eğer bunları bugüne dek uygulamadıysanız en azından şimdi denemeye kesinlikle kararlı olmalısınız. Arkadaşlarınızı iyi seçmeli, sizi yanlış yola götürebilecek insanlardan uzak durmalısınız. Bu enerjiden yükseleni Yengeç olanlar da istifade edebilirler.

Para Konuları
20 Nisan- 20 Mayıs tarihleri arasında, burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacak, finans evinizin yönetici gezegeni Güneşin Boğa burcundaki seyri önemsediğiniz güvence olgusun altını kalın bir çizgiyle belirginleştiriyor. Ancak Merkür geri hareketiyle çakıştığı için, aşağıda yazacaklarım Merkür gezegeninin ileri seyre geçeceği 11 Mayıs sonrası geçerlidir. Yani yaklaşık 9 gün bu enerjinin yansımalarından yararlanabilirsiniz. Genel olarak tabii ki olumlu bir etkidir demek mümkün. İleriye yönelik hedefleriniz konusunda maddi yönden huzur bulmak ve bu huzuru korumak adına sizlerin yanında taze bir kuvvet. Dinginlik veren bu etki altında, içgüdüsel bir şekilde güven veren ilişkiler ağı kurarak, pratik bir şekilde hareket etmeniz mümkündür. Güvenlik ve huzur sunan alanlarda, sosyal gruplarla temas ederek, uyumlu bir şekilde çalışarak, ortak amaç birliği içinde olduğunuz kişi ve işlerden para kazanmanız gayet kolay. Burada da önemli olan, sosyal ilişkilere önem vermek. Boğa burcundaki Güneş zamanları dışa açılma konusunda pek hızlı değildir. Fakat siz bu enerjiyi bu yönüyle değil, tam tersine güvencenizle alakalı konularda, başkalarıyla ortak çalışmalarda bulunarak, parasal kazanım alanlarında boy gösterecek şekilde kullanmalısınız. Yani mevcut düzenimi koruyayım, azla yetineyim, kendi çerçevemde kalayım dememek lazım. Yapmanız gereken maddi açıdan size gelir sağlayabilecek, gelişiminiz adına faydalı olacak şekilde sosyal hayatın içinde yer almaktır. Ayrıca bu enerji, yeni bir iş bulmanız adına, çevrenizin size olan desteğinin de işaretidir. Bu sayede, maddi açıdan kimseye bağımlı kalmadan ayaklarınızın üstünde durabilirsiniz. Başka neler yapabilirsiniz biraz daha inceleyelim. Öncelikle sizinle aynı amacı paylaşan kişilerle bir araya gelerek veya gelebilmek için girişimde bulunarak işe başlayabilirsiniz. Bu durumda dostlarınızdan yardım alabilirsiniz veya bilhassa hangi alanda faaliyet göstermek istiyorsanız o alanla ilgili bilgiler toplayabilir, araştırma yapabilir ve bir şekilde o gruplar içinde yer almaya çalışabilirsiniz. Sosyal etkinliklere katılarak çevrenizi genişletebilir, fikirlerinizi ifade etmeye çalışabilir ve güçlü kişilerle tanışma olanağı bulabilirsiniz. Bu sizin atılımda bulunmanız adına etkili olabilir

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :7-8-9-12-13-14-17-18-21-22-25-26

Zayıf Enerjili Günler :2-3-4-10-11-23-24-30-31

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :19-20

Aşkta Şanslı Günler :25-26

Yeniay : 17-18
(Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :2-3-4-30-31
(Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz. Yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmeler olursa lütfen beni bağışlayınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar