Terazi Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek yöneticiniz Venüs gezegeninin etkisini genel başlığı altında incelersek, her zaman olduğu gibi, başta eğitim hayatınız olmak üzere sosyal hayatın içinde birçok yeni insanla temas etmenizi ve ilişkiler kurmanızı sağlayan olumlu bir enerji olarak gözükmekte. Burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacak olan Venüs, bu süreçte hayata bakış açısı sizden farklı olsa da yeni tanışacağınız insanlarla bir arada olmanın, paylaşımda bulunmanın ne kadar hoş bir duygu olduğunu anlayabilmenizi sağlar. Kültürel sohbetler aracılığıyla yakın temaslarda bulunmak, eski arkadaşlarınıza tekrar rastlamak, kendinizi maddi ve manevi anlamda toparlamak adına yolculuklara çıkmak, iş veya okul çevrenizdeki etkinliklerine katılmak gündeminizde baş sırayı alabilir. Teraziler zaten sosyal ortamların en popüler kişileri olarak her zaman dikkat çekicidirler. Haritalarında ters bir etki olmadığı müddetçe bir Terazi her türlü ortama ayak uydurmakta başarılıdır. Gördüğünüz gibi şöyle bir genelleme yaparsak bu enerji olumlu olarak gözükmekte. Ancak Venüsün dispozitör gücü olan Merkürün bu seyir başladığı sıralarda geri harekette oluşu nedeniyle bazı noktaları gözden kaçırmamamız gerekiyor. Sözgelimi, bir ilişkinin ileriye dönük olması ve kökleşmesi için öncelikle her iki kişinin de birbirlerini iyi tanımaları lazım. İlişkisinde sorun olanların birbirlerinden farklı yönlerine saygı göstermeleri, ilişkide aksayan noktaları tespit etmeleri gerekiyor. Ben bu dönemin, eski bir ilişkiyle alakalı yapılacak maddi ve manevi anlamdaki gözden geçirmeler adına da etkili olduğunu düşünüyorum. Ancak adım atılması anlamında doğru bulmuyorum. Çünkü aynı olayların tekrarlanması riskimiz olduğunu bilelim.

Yeni başlayacak ilişkilerde ise, detayları gözden kaçırmadan akıllıca düşünmeye çalışmanızı öneriyorum. Venüs İkizler burcunda ilerlerken başka bir şehir veya ülkede bulunan kişilerle yakınlaşmanız veya eski sevgilinizi özleyerek bulunduğu yere gitmeniz de mümkündür. Ancak bunlar Güneş gezegeninin 21 Mayıs sonrası İkizler burcunda ilerlemeye başlamasıyla daha sık görülebilir. Bu enerji altında bazılarınız sorunlu ilişkisi nedeniyle birbirinden uzak kalmayı tercih edebilir. Ancak nereye giderse gitsin, kafasının içinde hep geçmiş vardır. Tutkuları nedeniyle kafası oldukça karışıktır. 14 Mayıs Boğa burcunda oluşacak Yeniay enerjisi değerlerinize sahip çıkmanın önemli olduğunu göstermektedir. Böylece iletişime açıkmış gibi görünen kişi, aslında ne olursa olsun kendini düşünmek zorunda olduğunun farkındadır. Yeni başlayan ilişkilerde ise, karşınızdaki kişi aklınızı başınızdan alsa da, ciddi anlamda bir şeyler yaşamak için erken olduğunu biliniz. Ayrıca bu dönemde karşılaşacağınız insanlar iki yönlü davranabilir, karar verdiğiniz konu iki şık içerebilir, bir olay iki yönde ilerleyebilir. Bunların bilincinde olarak hareket etmeniz faydalıdır. Ne kadar tecrübeli olursanız olun bir kişi, olay ve durumla ilgili önyargılı hareket etmemek, bir ilişki sona ermeden veya yüreğinizin içinde tam olarak bitmeden bir başka ilişkiye başlamamalısınız. İkizler burcu seyirlerinde öğrenmek, bilginizi her konuda geliştirmek mümkündür. Ancak bütün bu bilgilerin kökleşmesi için derinlemesine düşünmek, etraflıca araştırmak gerekir. Gerçekten kim olduğunuzu öğrenmenizi ve yaşadığınız ilişkiler yoluyla kendinizi geliştirmenizi sağlayan bu transitten olumlu olarak yararlanmak için, çevrenizle bağ kurarken birlikte olduğunuz kişi veya olacağınız kişi size hem kendinizi daha net görmenizi, hem de hatalı yönlerinizi saptayarak kendinizi yeniden oluşturmanızı sağlayabilir. Kısaca bu süreç sizin için yaşadığınız deneyimler yoluyla büyümeyi ve gelişmeyi öğrenmek anlamı taşıyacaktır.

İş ve Kariyer

Çok Önemli Hatırlatma:
7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Başak burcunda son kez geri hareketini yapacak olan Satürn gezegeninin etkisinden geçtiğimiz Nisan aylık yorumunuzda söz etmiştim. Bu hareket, geçmişten bu yana halledilmemiş meselelerin geri planda mutlaka ele alınması gerektiğinin işaretiydi. O satırları tekrar hatırlayalım. Geri hareket süresince, sizi engelleyen, karamsar düşünmeye iten endişeli durumları, kendi içinizde kendinizi gözden geçirişlerinizi son birkaç yılın derslerini tekrar ele alarak bu sefer daha bilinçli bir şekilde düşünmelisiniz. Yani hayat pes etmenizi değil, 21 Temmuz sonu Satürn gezegeninin burcunuzda başlayacak seyrine, arınmış tazelenmiş, iç hesaplaşmaları sona ermiş bir şekilde çıkmanızı isteyecek. Hep şunu söylerim. Her zorlu transitin insana kattığı bir olumlu hal ve olgunluk dersi vardır. Önemli olan bunu anlamak, kavramak ve böyle dönemlerde ne yapılacağını bilerek bilinçli hareket etmektir. Nisan-Temmuz arası döneme astrolojik açıdan baktığımda, dikkatli olmamız, ani kararlardan sakınmamız ve halledemediğimiz problemleri çözüme kavuşturmak için önce kendimizi gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Yani İçsel gözlem hala devam etmekte. Peki yukarıdaki tarihler arasında neye dikkat etmeliyiz.

İş hayatınızın gündelik temposunun düzene koyulması, hayatınızda nelerin gerekli nelerin gereksiz olduğunun saptanması adına öncelikle dış ortamlardan gelen seslere, baskılara karşı içinizdeki cesaret ve güven duygunuzu ön planda tutmalısınız. Siz ne istiyorsunuz ve siz neleri hedefliyorsunuz. Bu isteğe kilitlendiğiniz zaman, ister istemez yaşamınızı düzenleme gereği duyabilirsiniz. Biliyorum sizin gibi sosyal bir insanın böylesi derinlere dalarak yaşamını gözden geçirmesi zordur. Fakat bu ayarlamaların ne kadar işinize yarayacağını, sonuçlarını almaya başladığınızda daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıca geçtiğimiz 27 Nisan günü Satürn-Uranüs arasında oluşan karşıtlık hala etkisini devam ettirmekte. Bitmesi gerekenler, hayatınızda önemi olmayan geçmiş pürüzler, işleri çözüme kavuşturmak için bilinçli bir zihinle hareket etmeniz gerekiyor. Biliyorum kolay değil. Ancak zor diye pes etmenin de hiçbir yararı yok. Neler olabileceğini biliyorsak, yani önümüzdeki yolu iyi görürsek, o yolda ilerlemek adına bize gerekli olan malzemeleri de beraberimizde götürürüz. Yolumuzda neler var bir daha hatırlayalım.
Bu süreçte içsel anlamda şöyle bir iş hayatınızla alakalı düşündüğünüzde kafanızın içindeki fikirleri bir plan dahilinde gerçekleştirmek isterken belirli bir geri çekilme oluşabilir. Aslında bu sizi başkalarının etkilemesinden koruyacaktır. Siz bu ayarlamaları yaparken öyle şartlar oluşur ki, ileriye gitmek isterken bir şeyler sizin durmanızı söyleyebilir. İş ortamınızla ilgili veya genel sağlığınızla alakalı veya kendi yaşamınızla ilgili bazı zorluklar oluşabilir ve bu zorluklarla ilgilenmek zorunda olduğunuz için verimli çalışmanız zorlaşır. Daha fazla çalışmak, başkalarına daha fazla hizmet götürmek durumunda kalırsınız. Bunu sadece iş anlamında ele almayın. Hayatta insanın başkalarına tabii olduğu, kendi kendine hareket etmekte zorlandığı zaman dilimleri vardır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, ne olursa olsun pratik çözümler bulmaya çalışınız. Sizi stres altında alan konuları ufak parçalar halinde düşünerek, halledebileceklerinizden başlayınız. Böylece bütünle savaşıp yorulmazsınız. Ayrıca zorluklar nedeniyle elinizdekilere sıkı sıkıya yapışmanız mümkündür. Fakat bu sizi büyümekten alı koyabilir. Böyle olduğunda öncelikle karşınıza çıkan zorluğun ne olduğunu anlamaya çalışınız. Örnek verirsem, iş yerindeki pozisyonunuz değişebilir belki umduğundan daha düşük bir kadroya verilebilirsiniz veya beklediğiniz artış olmayabilir. Bu durumda öncelikle sakin kalıp, bir yandan başka iş olanakları araştırmaya devam edebilirsiniz. Bazılarınız yeni bir işe başlamıştır fakat tam anlamıyla ortama ayak uydurmakta zorlanmaktadır. Bu durumda ise hiç umudunuzu kaybetmeden, önünüzde duran bu yeni şarta göre kendinizi hazırlayınız. İşiz kalmaktansa gereken sorumluluklara razı olarak bunun bir sınav olduğu bilincini kendinizde oluşturun. Sürecin zor olduğunu zaten biliyoruz. Yapmanız gereken bu zorluğu kabullenerek ilerlemek. Çünkü bunu yapmadığınızda ikinci bir problemle daha uğraşmak zorunda kalacaksınız. İlerlemeyi de şöyle açıklayayım. Karşınıza çıkan tüm engelleri, bir çocuğun emeklemesi ve sonra yürümeye başlaması gibi düşünürseniz, Satürn gezegeninin bu süreçteki etkisi aynen buna benzer. Güvensiz bir haldesinizdir ama gücünüzü toplayarak sorumluluklarınıza sahip çıkarsınız sonra başka bir engel çıkar karşınıza sonra düştüğünüzü hissedersiniz, fakat bu öyle bir durumdur ki, aslında her düşüş yeniden güçlenerek ayağa kalkmayı öğretiyordur. İşte aynen böyle bir şey. Sonunda bir bakarsınız, önünüze çıkan engel kalmamış ve yürümeyi öğrenmişsiniz.

Canım okurlarım Satürnün son kez Başak burcundaki geri hareketi, ardından Satürnün dispozitör gücü Merkürün ay ortasına kadar geri harekette oluşu, Satürn-Uranüs ve Jüpiter-Satürn arasındaki zıtlaşma gösteriyor ki, Mayıs sonuna kadar akıllı ve sabırlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Moral bozukluğu içinde mücadele etmek zordur. Ancak kişi dik durarak, önündeki gerçeğe yani asıl soruna odaklanırsa uygun çıkış yolları bulması da kolay olur. Bunu başaran bir çok insan var. Bunlar halledilmeden, Satürn gezegeninin burcunuzdaki seyrine hazırlıklı girmek zor. Satürn şunu söylüyor. Sevgili Dostum kendine bir yol çizmeye çalışıyorsun ancak dur bakalım, henüz halledemediğin bazı meseleler var. Gel şimdi bunları tekrar düşün, temizle, ayıkla sonra yoluna devam et. İşte Satürnün 7 Nisan-29 Mayıs geri hareketi ardından 30 Mayıs-21 Temmuz Başak burcundaki düz seyri yeni bir sayfa açmadan önce geçmiş sayfayı daha dikkatli bir şekilde okumanızı sağlıyor. Bunu yaptığınız zaman hem gözden kaçanları farkediyorsunuz hem okuduğunuzu daha iyi anlıyorsunuz. Tabii ki bu durumda öğrendiklerinizi unutmanız artık mümkün olmuyor. Bunun adına büyüklerimiz tecrübe diyor. Ben de aynı şekilde nitelendiriyorum. Böylece Temmuz sonu edindiğiniz bu tecrübelerle yolunuza devam edecek, hayatınızı şekillendirmeye, büyümeye, olgunlaşmaya devam edeceksiniz.

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Teraziler Uranüs gezegeni 2010 yılında kısa bir süreliğine ve ardından Mart 2011 itibariyle 7 yıl sürecek Koç burcundaki devinimine başlayacak. Bu enerji, öncelikle ilişki konularında etkili olup son derece önemlidir. Evli olanlar açısından duruma bakarsak eğer sorunları olan ve bir türlü çözümlenmemiş meselelerle yola devam edilen bir beraberlikse Uranüs Koç enerjisinin sabırsız yansıması ve bireysel hareketi nedeniyle işiniz epeyce zor demektir. Her ne kadar sabırla bir şekilde yürütülmüş bugünlere gelinmiş olsa da, bu transit beraberlik ilgili yaşam evinizde etkili olmaya başladığında etkisi hemen hissedilir. Yaşanan gelişmeler ister istemez kişiyi değişime sürükleyebilir. Partnerinizin özgürlük ihtiyacı veya sizin ilişkideki düzensizlikler nedeniyle kendinizi rahat hissetmemeniz mümkündür. Kararsız, hükmedici, aklına eseni yapan partner nedeniyle siz de ister istemez kişisel olarak değişime ayak uydurmak zorunda kalabilirsiniz. Biliyorsunuz Satürn gezegeni 21 Temmuz itibariyle burcunuzda ilerlemeye başladığında sorumluluklarınız öncelikle kendinize ve yaşama karşı artmaya başlayacaktır. Bunun bir kısmını geçtiğimiz aylarda yaşadık. Siz bu satırları okurken Satürn Başak burcunda geri hareketini yapıyor.

Şimdilerde çalışma hayatının meseleleriyle veya sağlıkla alakalı konularla uğraşmaktasınız. Ancak Temmuz sonrası bir yandan dengeli bir şekilde hayatınızı düzene koymak ve yeni başlayan yükümlülüklerinizle ilgilenmek zorundasınız. Diğer yandan evlilik evinizde etkisi hissedilecek Uranüs nedeniyle eş kaynaklı krizler gündeme gelebilir. Özellikle Haziran-Temmuz sonu dönemi çok önemli. Düzenli ve sağlıklı bir evlilik yaşamı için her iki tarafın da kendi içinde bilinçli bir yüzleşmede bulunması lazım. Yapı olarak hassas bir kişi iseniz, istikrarsız bir ilişkide bunalmanız kolaydır. Karşı tarafın talepleri, siz bağlantıyı ayakta tutmaya ve birleştirmeye çalıştıkça onun özgür tavırlar sergilemesi can sıkıcıdır. Ben Terazilerin önümüzdeki yıllarda ilişkiye bakış açıları konusunda kendi içlerinde bir değerlendirme yapmaları taraftarıyım. Yani rutin ve düzenli bir beraberlik yaşamaktan yana iseniz biliniz ki bu düşünceniz tam anlamıyla gerçekleşmeyebilir. Karşınıza çıkan kişiler oldukça serbest, rahat, özgürlük yanlısı kişiler olabilir. Bir şeyler hatırına yürütülen evliliklerde krizlerin ardı arkası kesilmeyebilir. Doğum haritalarınızdaki etkiler nispetinde aynı durumlar sizin için de geçerli olabilir. Evlilik konusunda çekimser kalabilir, bağlanmaktan korkabilirsiniz. Dediğim gibi önümüzdeki yıllarda bu enerjiden sık sık söz edeceğiz.

Para Konuları

Boğa Burcunda YENİAY

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek yeniay enerjisi, parasal konularda sizler açınızdan son derece olumlu bir etki. Girişimde bulunmayı düşündüğünüz diğer konularda da faydasını görebileceğiniz bu güçlü oluşum sayesinde, özgüven duygunuzu, öncü gücünüzle birleştirerek, maddi ve manevi konularda yaşamınızı düzene sokabilir, girişimlerinizi paraya çevirebilirsiniz. Finansal hayatınızı düzene sokabilecek bu enerjiyi olumlu anlamda kullanabilmek için dikkat edeceğiniz en önemli husus, riskli işlerden uzak durmanız, sabırlı, mantıklı bir şekilde hareket etmeniz, kazandığınız her bir kuruşun değerini bilmenizdir. Teraziler genelde hayatın lüks ve konforlu olan güzelliklerine hayrandırlar. Hoşlandıkları bir şey olduğu zaman para harcamaktan pek çekinmezler. Oysaki bu enerjinin size vereceği destekle elde edeceğiniz kazancınızı çoğaltmak sizin elinizde. Örneğin yatırım konusunda uzmanlara danışabilirsiniz veya belli bir bütçeniz varsa harcamalarınız konusunda temkinli davranabilirsiniz.

Yeniay enerjisinin siz Teraziler için olumlu bir diğer ortak gelirler konusunda sizi desteklemesidir. Yani eş, aile veya iş bağlantınız olan kişilerden destek görmeniz mümkün. Benim önerim önümüzdeki iki hafta süresince hedeflerinizi gözden geçirmeniz, kendi geliriniz dışında elde edebileceğiniz paralar hususunda akıllı bir incelemede bulunmanızdır. Bankalarla alakalı işler, hukuk yoluyla elde edilebilecek gelirler, aracılık yaparak alınacak komisyonlar, boşanma nedeniyle bağlanabilecek nafaka veya size ait mülk v.b yerlerden gelmesini beklediğiniz paralar konusunda sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Ayrıca rutin olarak ödenen kira veya kredi borçlarınız konularını gündeminize taşıyıcıdır. Eşinizle alakalı maddi gelirler konusunda etkilidir. Benim tavsiyem, bütçenizle ilgili mevzularda neler planlıyorsanız bunları bir şekilde organize etmeniz, üzerinde çalışmanızdır.

Merkür Geri Hareketi Hangi Konular Üzerinde Etkili:
Başkaları kaynaklı gelir ve ortak paralar evinizde 17 Nisan-11 Mayıs tarihleri geri hareketi devam edecek olan Merkür, geleceğinizi garanti altına alabilecek her türlü para meselesi, hayat ve sağlık sigortası, bankalarla alakalı kredi girişimleri veya borçlarınız, yatırımlar, tüm hesap işleri, ortak kazançlar(iş veya özel ilişkiler), evlilik veya ilişki yoluyla edinilen maddi gelirler, başkalarıyla olan her türlü finansal bağlantılar, vergiler, mirasla ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projelerinizle alakalı konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe koyabilirsiniz.

Finansal konularda bir başka etkin enerji Mars gezegeninin Aslan burcu seyridir. Ancak yukarıda izah ettiğim Merkür geri hareketi nedeniyle ay ortasına kadar dikkatli olmak faydalıdır. Arkadaş çevrenizdeki hareketliliğin, geri hareketten sonraki dönemde oldukça işinize yarayacağını söyleyebilirim. Parasal konularda güvence elde edebilmek için, gelir geçer çözümlerden ziyade, geleceğinizi düşünerek hareket etmeniz gerekmektedir. Tam anlamıyla özgür olmanız için her şeyden önce yarınlarınızı garanti altına alacak parasal bir refahın olması şarttır. Kişi ancak düzenli bir gelir sahibi ise, kendinizi garantide hisseder. Kaldı ki bir Terazi için hayatın zevkli ve güzel yanlarının tadını çıkarmak önemlidir. Fakat bunun gerçekleşmesi için maddiyatının güçlü olması lazımdır. Mayıs ayı için benim size önerim, dostlarınızla olan bağ duygusunu sıcak tutmanız, ekip halinde çalışmaları önemsemeniz, gerçekçi ve belirli bir hedef tayin etmenizdir. Kendinizi bu şekilde yönlendirdiğiniz zaman, net bir şekilde önceliklerinizi de belirlemiş olursunuz. Bu süreçte sosyal ilişkilerde güçlü liderlik özellikleriniz size finansal açıdan yardımcı olabilir, iş olanakları sağlayabilir. Kafanızın içindeki projeleri geri hareketten yararlanarak gözden geçirmeniz halinde eksiklerinizi saptamanız kolay olabilir. Bu arada kendinizi tanıtım faaliyetleri, gruplarla ilişkiler, önemli kişilerle bağlantıya geçecek yollar keşfetmek, sanatsal konularda sponsor arayışlarınızı sürdürmek önemlidir. Bütün bu alanlarda, şu an yavaşlamalar yaşıyor olsanız bile, maddi açıdan size kazanç getirecek zemini hazırlar.

Zevk aldığınız ve kendi yaratıcılık yeteneklerinizi hayata geçirebileceğiniz konularda para kazanmanız mümkündür. Projeler, hobileriniz de aynı şekilde finans sağlayabilecek konular olarak göze çarpabilir. Burada dikkat etmeniz gereken konu, hedeflerinizi bireysel olarak belirlemeniz fakat koordine halinde hareket edecek şekilde hazırlanmanızdır. Mars Aslan burcunda yatırımların da göstergesidir. Fakat Nisan-Mayıs ortası Merkür geri harekette olacağı için, son derece iyi düşünmek gerekmektedir. Bu yatırımlar için yabancı ülke temasları, şehirlerarası yolculuklar az miktarda olsa da, incelemelerde bulunmanız açısından önemlidir. Çocuklarla alakalı konulardaki meslek gelirleri de görülebilecek bir başka yansımadır. Kısaca para, hızlılık, aktivite, iletişim, haberleşme, sosyal ilişkiler, yüksek eğitim, ihtisaslaşma, yatırımlar, uzmanlık konuları, turizm, seyahatler yoluyla elde edilebilir. Yalnız dikkat edilecek husus, temkinliliği elden bırakmamak, incelemek, uzmanlara danışmaktır.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-5-6-15-16-19-20-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler :2-3-4-10-11-17-18-23-24-30-31

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :25-26

Aşkta Şanslı Günler :5-6

Yeniay : 23-24
(Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :10-11
(Ay gezegeninin Koç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekmektedir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz. Yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmeler olursa lütfen beni bağışlayınız.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar