Oğlak Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Geçtiğimiz Nisan aylık yorumunuzda aşk hayatınızla ilgili konularda 11 Mayıs tarihine kadar etkili olacak Merkür geri hareketinden söz etmiştik. Bu hareket gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar bizleri sıkıştırmaya devam ediyor. Mayıs dosyanızda önce bu enerjiden söz edeceğim ardından geri hareket sonrası duruma birlikte göz atacağız.

17 Nisan-11 Mayıs Tarihleri arasındaki Merkür Geri Hareketinin Etkili olduğu Alanlar
Aşk ve flört ilişkileriniz, romantik ilişkileriniz, irade gücünüz, kararlılığınız, zevk aldığınız tüm hobileriniz, yaratıcılığınız, çalışma hayatınız, başkalarıyla olan yardımlaşma ve başkalarına hizmetle alakalı işleriniz, sağlığınız, benliğinizi öne çıkarmanızı sağlayan faaliyetleriniz ve dikkat çekme çabalarınız, borsa, spekülasyon, şans oyunları, eğlence hayatı, tiyatro, müzik, sportif faaliyetleriniz ile alakalı konularda Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur. Geri hareket devam ederken Boğa burcunda meydana gelecek Yeniay içinize su serpebilir.

Boğa burcunda YENİAY

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay etkisi, aşk hayatınız olmak üzere her konuda size yeni bir bakış açısı kazandırabilir ve yaratıcı yönlerinizi açığa çıkararak ifade etmenizi sağlayabilir. Her Oğlak aynı durumları yaşamayacağına göre, yeniay enerjisi kimileriniz için yeni bir aşk, bazılarınız için yuvanıza katılacak sağlıklı bir bebek, bir çoğunuz için sanatsal bir aktivitede yer almak anlamına gelebilir. Bu oluşum altında, kendinizi ifade konusunda o denli rahat davranırsınız ki, başarısızlık kelimesi sizden epeyce uzak durabilir. Hatta kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmeniz bile mümkündür. Aşk hayatınızla ilgili sorunlar bu oluşumun güçlü desteği altında çözüme kavuşurken, partnerinizin size karşı çok daha sevgi dolu davrandığına şahit olabilirsiniz.

Çocukları olan Oğlaklar bu etki altında anne ve baba olmanın haklı gururunu yaşarken, evlatlarınız sizin gibi bir aileye sahip oldukları için gurur duyabilirler. İlişkisi olmayanlar için yeni ve sağlam bir beraberlik anlamına gelebilecek bu oluşum sayesinde, geçmişte olanları size yavaş yavaş unutturacak bir kişi hayatınıza girebilir. Bu kişinin Boğa burcu ağırlıklı olması kimileriniz için mümkündür. Benim sizlere önerim, karşınıza çıkabilecek fırsatlardan yararlanmayı bilmeniz veya kendi fırsatlarınızı kendiniz yaratacak kadar cesur olmanızdır.

20 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında ciddi ilişki ve evlilik evinizde seyrini sürdürecek Venüs gezegeni karşı burcunuzdan geçeceği için doğal olarak sizin bilinçli istekleriniz ile partnerinizin ilişkiye bakış açısı arasındaki zıtlaşmadır. Fakat bu zıtlaşma sizi korkutmasın. Çünkü Venüs gezegeni bu alanda oldukça güçlüdür ve karşıt evimiz daima astrolojide evlilik ve uzun sürekli ilişkiler hakkında bilgilendiğimiz bir alandır. Bu dönem Venüsün son derece duyarlı, duygusal, eskiye önem veren etkisi, partnerinizin de ilişkinize olan bakış açısının göstergesidir. Eğer uzun yıllardır temeli sağlam olan bir beraberliğiniz varsa, her şekilde bunca zaman ayakta kalabilmiş ise biliniz ki, kadersel bir durum söz konusudur. Bu dönemde aranızdaki ilişkide sizin duygularınızın daha fazla farkına varacak olan partneriniz kafasının içinde beraberliğinizi değerlendirmeye başlayabilir. Aranızdaki empati oldukça güçlüdür. Burada yapılması gereken sizin biraz daha sıcakkanlı davranmanız ve baskı kurmadan ona kendisini ifade etmesi için şans tanımanızdır.

Beraberliğinizin temellerini güvenli bir şekilde inşa etmek her ikinizin de çaba sarfetmesi gerekiyor. Ben bu konuda Oğlakların ne kadar sadık ve sabırlı insanlar olduklarını her zaman söylerim. Duygularını ve hissettiklerini dürüstçe ifade etmeyi severler. Gerekirse yanlışlarınızı, hatalarınızı birlikte çözebilmek kadar destek olurlar. Yeter ki siz, güvenilir olun, yeter ki oyunlar düzenlemeyin. Bu Oğlak için son derece önemli. Ayrıca şunu da belirteyim. Bir Oğlak eşine, sevgilisine destek vermediğinde ona yoldaşlık etmediğinde, onu bulunduğu seviyeden yukarılara taşımadığında kendini rahat hissetmesi mümkün değildir. Dostlarım zor zamanlardan geçiyoruz. Mücadele tüm burçlar için devam ediyor. Bu dönemde kavgalara değil, sevgiye ihtiyacımız var. Bu dar köprüden geçerken birbirimizi iteklemenin anlamı yok diye düşünüyorum

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Oğlaklar Uranüs klasik astrolojiye göre sizin ikinci yöneticinizdir. Ancak radikal gelişimler konusunda her zaman temkinli olan Oğlak insanı için Uranüs Koç burcu seyri bazı yanlarıyla zorlayıcı olabilir. Şimdi beraberce bu enerjinin gücü altında neler yaşanabileceğini birlikte gözden geçirelim. Öncelikle aile yaşamınızla ilgili yaşanabilecek gelişmelerden söz etmek isterim. İç dünyasında kendi kabuğu içinde ve kendi sistemi dahilinde yaşamayı seven Oğlaklar özellikle 2011 Mart ayı itibariyle önemli değişimlerin içinde yer alabilirler. Bu transit evinizi, ailenizi, akrabalarınızı içine alan yeni bir oluşumun simgesidir. Yenilenmenizi, eski düzeninizden ayrılarak kendinize yeni bir düzen kurmanızı sağlayacak Uranüs gezegeninin etkisi çarpıcı ve oldukça sıradışı olabilir. Eğer aileniz yaşamınızla ilgili konularda baskın karakter yolunda iseler, artık bu duruma rest çekerek özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Beklenmedik durumlar nedeniyle yuvanızdan ayrılmanız mümkün olduğu gibi, ailenizde bulunan bir kişi de evden ayrılabilir. Bütün bu karmaşık görünen durumlar önünüzde açılan yeni bir sayfanın işaretçisidir. Önemli olan bunların ardındaki gerçeğin farkında olmak ve kendinizi yuvanız ve ailenizle ilgili konularda yaşanabilecek gelişmelere hazırlamaktır. Ancak o zaman bu enerjiyi olumlu şekilde kullanmanız mümkün olur.

Nehrin tersine yüzmek yerine, akışa ayak uydurmak size farklı bir dünyanın veya kişisel gelişimin kapılarını açabilir. Kalıplaşmış düşünceye ve illa benim düzenim demeye kalkışırsanız, bu düzenle ilgili yaşanabilecek değişimlerde fazlasıyla zorlanabilirsiniz. Çünkü yapınızın temeli yenilenmektedir. Eskiyen düzenin yerine yenisinin gelebilmesi için gelişime açık olmanız lazımdır. Bazen yaşananlar sizi altüst edici veya sinirlerinizi yıpratıcı olabilir. Ancak şu var ki bu süreç bir tırtılın kelebeğe dönüşmesi halidir. Doğaldır ki, yıllarca kabuğu içinde yaşayanlar şimdi bir ağaç gibi yeri geldiğinde eğilerek yeni sisteme adapte olmayı bilmeliler. İşte bunu başaranlar Uranüs transitinin tecrübelerinden yararlanacaklar demektir. Hayır ben bunu yapamam, değişimden yana değilim diyorsanız Uranüs enerjisi sizin haberiniz olmadan sizi değişimin içine çekebilir. Uranüs farklılık getiricidir. Farklı bir yuva anlayışı veya farklı bir yaşam konusunda şimdiden sakince düşünmenizi öneriyorum.

İş ve Kariyer

Çok Önemli Hatırlatma:

7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Başak burcunda geri harekette olacak Satürn gezegeninin etkisinden geçtiğimiz Nisan dosyanızda söz etmiştim. Şimdi o satırları tekrar gözden geçirelim. Satürn gezegenini zorluk olarak görmek yerine, birazdan vereceğim örnekler çerçevesinde ele alarak faydalı bir şekilde kullanmak çok daha mantıklıdır. Hani bazen keşke o zaman dikkat etseydim, keşke o hatayı yapmasaydım, keşke o kararı vermeseydim dediğimiz olur. Ancak artık iş işten geçmiştir. Şansımıza küser, kaçan geminin yolcularından biri haline geliriz. Bazen de çok güzel bir plan veya projeniz vardır. Ancak beklemede kalarak eksiklerinizi tamamlamak için zamana ihtiyacınız vardır. Bir örnek daha verelim. Yurtdışıyla bağlantılı işleriniz vardır. Ancak işiniz gereği belli bir müddet beklemeniz gerekiyordur veyahut henüz yeterli olmadığınız, bilginizin sizi daha ileriye götürmesi mümkün olmayan şartlar içindesinizdir. Bu ve buna benzer örnekler çoğaltılabilir. Burada önemli olan Satürn geri hareketinde bunlar için zaman kazanmış olmanız, tamir edilecekleri onarmanız, yeni bir olgu için önümüzdeki birkaç için beklemede kalmanızdır. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken konu değişime hazır olup olmadığınızı düşünmenizdir. Başak-Balık burç düzlemi üzerinde son kez meydana gelecek bu karşıtlık, birkaç ay sonra Koç burcunda ilerlemeye başlayan Uranüs ile Terazide ilerleyen Satürn arasında da gerçekleşecektir. Ancak ondan önce geçmişin tecrübeleri doğrultusunda, biraz önce belirttiğim eksiklerin yani Başak burcundaki Satürnün derslerini tamamlamak lazımdır. Ancak bu dersleri tamamladıktan sonra yolumuzdaki asıl önemli değişime adım atabiliriz. O enerjiyi açıklayıp kafanızı karıştırmak istemem.

Şimdi önemli olan 23 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasındaki günlerde mesleki konularda artık kendinize bir çeki düzen vermeniz gerekiyor. Şu an içinde bulunduğunuz durum veya konumunuz ileriye dönük düşündüğünüzde sizi tatmin etmiyorsa, değişim için kolları sıvama vaktiniz artık gelmiş demektir. Bu enerji geçtiğimiz yıl, bazı aylarda da etkili olmuştu. Bilirsiniz oğlaklar pek değişime yanaşmazlar. Oysaki bu enerji bize gösteriyor ki, özgür hareket etmenin yolu yenilikten geçiyor. Kendinizi muhakkak bilgi, tecrübe anlamında geliştirmeli, gerekirse farklı yollar deneyerek yakın çevrenizden başlamak üzere hayatınıza yenilikler getirmelisiniz. Değişimin sesine kulak veriniz. Nisan-Mayıs(Satürn geri hareketi Başak-Balık burç aksı üzerinde) ve Mayıs-Temmuz(Satürn düz hareketle Başak burcunda) olan zaman dilimini eğitim, mesleki uzmanlık ve kariyer hayatınızla ilgili her konuda bir onarım ve bekleme süreci olarak görerek, enerjiyi negatif yönüyle değil size ileride katabileceği faydaları adına tahlil etmeye çalışınız. Böylece Temmuz sonrası tekrar ancak bu sefer düz seyirle tekrar Terazi burcunda ilerlemeye başlayan Satürn gezegeni sürecine güçlü bir şekilde adım atarsınız.

Merkür Geri Hareketi Sonrası:

11 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda düz olarak seyrine devam edecek olan Merkür gezegeni öncelikle iş hayatınızda sabırlı, üretkenliğe dönük bir şekilde çalışmanız, güvencenizi sağlamak ve yarınlarınızı garanti altına alacak şekilde düşünmeniz anlamına geliyor. Bir oğlak için, alıştığı her insan, her düzen ve her görev daima kutsal bir değer anlamı taşır. O, çalışma hayatındaki disiplini ve görevine olan aşkıyla tanınır. Bazen kendi canını bile düşünmeden çalışan bu burç mensupları için, vefa duygusu son derece önemlidir. O yüzden de yıllarca aynı şirkette en alt kadrodan başlayıp, en üst göreve gelecek kadar sabırla çalışabilirler. Önemli olan onlar için başarıdır. Bu tarihler arasında yine bu düşünceler içinde, hem özverili bir şekilde işlerini yapabilir hem de aynı ortamda çalıştıkları mesai arkadaşlarıyla irtibatlarını güçlü ve sağlam bir tarzda sürdürebilirler. Düşünceleriniz ve çevrenizdeki insanlarla olan iletişiminizde gayet ölçülü ve biçimli, ayrıca dürüst bir şekilde irtibatta bulunacağınız bu dönemde, zihinsel açıdan daha sakin ve daha mantıklı hareket etmenizi sağlayacak enerjilere sahipsiniz.

Tedbirli risk almadan bildiğiniz şekilde ilerlemekten yana olacağınız için, güvenlik olgusuna gereğinden daha fazla önem gösterebilirsiniz. Kimileriniz için bu süreç, sanatsal alandaki bir yaratıcılık anlamına geldiği gibi, parayla alakalı bir mesleğin de göstergesi olabilir. Maddi ve manevi değerlerinizin gayet bilincinde hareket edebileceğiniz bu tarihlerde, iş hayatınızla ilgili konularda kendinizden emin bir duruşa sahip olabilirsiniz. Çevrenizdeki olayları sağduyulu bir şekilde gözden geçirebilir, mantıklı varsayımlarda bulunabilirsiniz. Karar veriş tarzınız temkinli ve kolay kolay değişmez bir şekilde olduğundan, herhangi bir konuyu kendi bildiğiniz şekilde ele almaktan hoşlanabilirsiniz. Çalışma şekliniz olarak, hangi plan ve projeye başlasanız bunu bitirmeden bırakmaz, bütünlük duygusu içinde hareket etmekten yana olabilirsiniz. Ayağınızı sağlam olarak yere basmak istediğiniz için, gelir geçer, kısa ömürlü hiçbir olgunun içinde yer almazsanız. Yöneticiniz Satürn gezegeninin geri harekette olduğunu hesaba katarsak, temkinli hareket etmekten yana olacağınız bu tarihler arasında, hedeflerinize yavaş fakat sağlam bir şekilde gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Parasal Konular
Aylardır Mars etkisinden söz ediyoruz. İleri-geri devinimi bu enerji sürekli bizi sınıyor gibi. Mayıs ayındaki etkisine birlikte göz atalım. Bir oğlak için belirsizlik kadar can sıkıcı başka bir şey yoktur desem sanırım beni onaylarsınız. Bir yandan Mayıs ayının neredeyse ortalarına kadar devam edecek Merkür geri hareketi diğer yandan yöneticiniz Satürn gezegeninin geri hareketi, Uranüsle karşıtlık ve Mayıs sonuna doğru yaşanacak Jüpiter-Satürn karşıtlığı. Hepsi beklemeyi, sabırlı olmayı gerektiriyor. Evet beklemek sabırlı olmak Oğlakların yazgısında var. Ancak şu belirsizlik yok mu ne de bunaltıcı. Sevgili Dostlarım haklısınız. Ancak evrensel enerjiler gereği sadece sizler değil tüm burçlar olarak dar bir köprünün üstünde ilerlemeye çalışıyoruz. Güvenli bir gelecek kurabilmek ve yeni bir sayfadan hayata bakabilmek için 21 Temmuz tarihine kadar sistemin bir parçası olduğumuz bilinci içinde sorumluluklarımızın farkında olmamız gerekiyor. Refleks hareketler, ani kararları doğuracağından, önümüzdeki resme iyi görmemiz lazım. Eğer birileri, bazı durumlar veya yaşananlar bizi zorluyor, baskı altına almaya çalışıyor ve yıldırarak pes ettirmek istiyorsa bunu başarmalarına izin vermemeliyiz. Buralara kolay gelmedik. O zaman kendimize inanmak ve elimizdeki avucumuzdakini geleceğimizi düşünerek biriktirmek durumundayız. Bu dönemi olumlu şekilde değerlendirmenin yolu, egonuzu gerektiği yerde disiplin edebilmenizdir.
Tabii ki bütün Oğlaklar zor durumda diyemeyiz. Eğer öyle olsaydı, astrolojik olarak 12 yaşam biçimimiz olurdu. Oysaki hepimizin doğum haritaları farklı farklı enerjilerle çevrili. Bazı Oğlaklar için bu dönem, babanız, mesleğiniz, eşiniz yoluyla para kazanma olasılığı anlamına gelebilir. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, onların üstünde baskı uygulamamak, size destek olmaları yönünde imalarda bulunmamak, güç uygulamaya kalkmamaktır. Mesleğiniz yoluyla kazanımlarda sanat, spor ve yaratıcı yetenekleriniz baş sırayı alabilir. Bu alanlarda mesleği olan eşinizden de gelir sağlayabilirsiniz. Tabii ki dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeden hareket etmek en doğrusu olacaktır.

Harcamalarınıza son derece dikkat ediniz, bu dönemde Mars sizi meydan okumanız adına teşvik edeceğinden, siz de kendinizi göstermek amaçlı girişimlerde bulunabilirsiniz. Hele başkalarına güvenerek, borç alarak, kredi başvurusunda bulunarak elde ettiğiniz paraları belli belirsiz alanlardan kullanmamaya özen gösterin. Sınırlarınızı aşmayacak şekilde harcamalar yapın ve kendinize belirli bir limit koyarak hareket etmeye özen gösterin. Ayrıca Merkür geri hareketinin tüm burçlar üzerinde olduğu gibi dikkatli olunması gereken süreç olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle başkaları vasıtasıyla elde edilen gelirler üzerinde etkisi daha yoğun olan bu transit, daha önce başvurduğunuz veya detaylı bir şekilde analiz ettiğiniz kredi alımlarınız için bir sakınca oluşturmamaktadır. Çünkü bütün bunlar geri hareketten çok önce düşünüldüğü için bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak hiç hesapta yokken büyük bir borcun altına girmek, borcu borçla kapamaya çalışmak tabii ki yanlış olabilir. Dilerim böyle bir durumda kalmazsınız.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-4-7-8-9-12-13-14-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 10-11-17-18-23-24

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :5-6

Aşkta Şanslı Günler :14-15-16

Yeniay :2-3-4-30-31
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :17-18
(Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar