Kova Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda seyredecek Venüs gezegeni, hayatın keyifli ve eğlenceli yanlarını hissetmeniz anlamında etkileyicidir. Uzun süredir yorulan bilinciniz ve üzgün yüreğiniz güç bulabilir, canlanabilir. Tabii ki, iletişim ve haberleşme gezegeni Merkürün geri hareketini devre dışı bırakmamız mümkün değil. Anlaşıyor ki, yeni insanlarla tanışmak, eskilerle temas kurmak derken hakikaten ilginç bir süreçten geçiyoruz. Bu dönemde ilişkisi olanlara benim tavsiyem, öncelikle arkadaşlık olgusunu önemsemeniz, birlikte eğlenmeyi ve gezmeyi, aşkınızı yeniden canlandırmayı, sorunlarınızı konuşmayı, eksiklerinizi tamamlamayı, gerekirse kendinizle yüzleşmeyi bilmenizdir. Ayrıca bu enerji altında, karşınızdakini sınırlamamak, özgür bırakmak, arkadaşı olmak, baskı uygulamamak, üstüne çok düşmemek gerekiyor.
Bu sürecin kimi Kovalar için anlamı ilişkinizdeki sorunlarını düzenlemeye çalışırken diğer yandan karşınıza çıkabilecek bir başka insan arasında kararsız kalmanız veya daha önce ayrıldığınız ilişkinizle alakalı hala kafanızın karışık oluşu nedeniyle tam olarak kendinizi ifade edemiyor oluşunuzdur. Bazılarınızda ise, yeni bir aşk başladığı halde, diğer ilişkinizin de sürmesi nedeniyle bir yandan mutlu diğer yandan şaşkın olabileceğinizdir. Bu ve buna benzer oluşumların dışında, genel anlamda ben, bu dönemin kısa sürse de size keyif katabileceğini düşünüyorum. Yalnız şunu unutmayınız ki, Venüs etkisi altında başlayan bir ilişki uzun soluklu değildir. Bunun için ortak haritalarınızın güçlü enerjiler içeriyor olması gerekir. Ayrıca bu süreçte tekrar bir araya geleceğiniz eski aşkınızla her şeyi en detayına kadar konuşmanız ve bundan sonrası adına bir sorun yaşamamak için mantıklı kararlar almanız yerinde olacaktır
6 Haziran tarihine kadar karşıt burcunuz Aslanda ilerleyen Mars gezegeninin yarattığı sıkıntılardan bazı aylarda söz ediyoruz. Özellikle evli ve uzun süreli ilişkisi olanlar bu enerjiden daha fazla etkilenmekte. Mayıs ayında bu enerjiden son kez söz edeceğiz ve ardından iki yıllığına uğurlayacağız. Bu yansıma, partnerinizin sabit bir düşünce tarzıyla hareket ederek liderliğini göstermeye çalışması anlamına gelebilir. Tabii ki ilişkinizin kalitesi ve kadersel temalar son derece önemlidir. Eğer huzurlu bir ilişkiniz varsa, eşleşim haritanızda birbirinizle uyumlu olduğunuzu gösteren görünümler varsa, bu süreçte onun kendinden emin bu hali canınızı sıksa da, ayrılığı düşünmeden bazı konularda tartışarak veya türlü yollarla anlaşmaya çalışarak bu dönemi zor da olsa geçiştirebilirsiniz. Fakat ilişkinizde sorunlar varsa, her iki taraf sabit fikirli davranıyor, inadından vazgeçmiyor, haklı olduğunu düşünüyorsa doğal olarak hakimiyeti ele geçirmek için üste çıkmaya çalışacaktır. Peki sizin bilinçli istekleriniz ile, partnerinizin aktif gücü arasındaki bu savaşı kim kazanacak diye sorarsanız ilişkinizdeki sevgi, saygı ve güveni sağlayan olgun ve ılımlı yaklaşımlar kazanacak. Kişisel ego, kabalık, agresiflik, bencillik kaybedecektir. Hiçbir zaman savaşarak, karşılıklı zıtlaşarak, birbirinizin inandıklarına saldırarak ilişki yaşanılmaz. Bu süreçte yapılması gereken dengeyi muhafaza etmek adına biriniz konuşurken öbürünüzün susması, biriniz susunca da öbürünün susarak sakin bir ortam hazırlayarak medeni insanlar gibi konuşulmasıdır. Kaldı ki Mayıs ortasına kadar devam edecek Merkür geri hareketinin Marsla yapacağı uyumsuz görünüm dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Boğa Burcunda Yeniay

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda gerçekleşecek Yeniay, gerçekleşme tarihinden itibaren iki hafta boyunca yansımaları devam edecektir. Değişime hazır olmak ve orijinal özelliklerinizi hayata geçirmek adına sizleri itekleyici bir güçtür. Maddi ve manevi anlamda güçlenerek, yuvanız sınırları içinde yeniliklerde bulunmanız adına da teşvik edici olan bu enerji sayesinde, geçmişte yaşananları bir yana koyarak, kendinizi toparlayabilir, yeni bir düzende hayatınızı sürdürmeye başlayabilirsiniz. Astrolojik açıdan tazelenme, güçlenme anlamına gelen Yeniay süreçlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kendinize inanmak ve güvenmektir.

Eğer siz ne yapmanız gerektiğini kafanızın içinde tam olarak oturtur ve bunları gerçekleştireceğinize dair inancınızı güçlü tutarsanız, hem vakit kaybetmemiş olursunuz hem de karşınıza çıkan engellerle daha kolay başedebilirsiniz. Yavaş yavaş artık geçmişi bir kenara koyarak, ailevi ilişkilerinizden duygu dünyanıza kadar neyi değiştirmek niyetinde iseniz o yönde düşünmeye çalışınız. Maddi ve manevi anlamda güçlenmenin yolunun ancak böyle sağlanabileceğini biliniz. Özgür hareket etmek için, özgür kararlar almanız gerektiğini biliniz. Kimsenin yönlendirmesiyle değil, bizzat kendi istekleriniz doğrultusunda kararlar vermeye çalışınız. Bu yönde hareket ettiğiniz zaman hem iş hem aile yaşamınızın düzene gireceğini unutmayınız.

İş ve Kariyer
Gerek mesleki kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, gerek ciddi ilişkiler gerekse iş hayatınızla ilgili konularda çifte öneme sahip. Merkür geri hareketi nedeniyle tüm burçlar gölgeli günler dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar farklı alanlarda eskiyle alakalı konuları gözden geçiriyor, yeni olanı beklemede kalarak inceliyoruz. Bu nedenle Mars gezegeninin meslek yaşantınızla ilgili yaydığı titreşim ve burcunuzla yaptığı karşıt enerji dikkatli olmanızı gerektiriyor. Ancak Mars astrolojik yapısı mücadele gücümüzün simgesi olduğundan önlenemez bir hırs veya istediğimiz gibi bir fırsatla karşılaşamadığımızda bir öfke içimizde büyüyor. Bu psikolojik baskılar her Kova için geçerli değil. Kimileri iyi bir iş olanağıyla karşılaşmış olabilirler ve değerlendirebilirler. Ancak iş hayatınızdaki pürüzlerin tam olarak giderilmesi için sabırlı olmak gerekiyor. Bazılarınız ise, hırsına yenilerek, otoriteyle ilişkilerinde, hayatın bizzat kendisiyle, varsa iş ortaklarıyla, sözleşme yenileme aşamasında veya haksızlık içeren konularda her an patlamaya hazırlar. İsteklerinizle mücadele gücünüz arasındaki çekişme halen devam ediyor. Bu çekişme işbirliğine dönüştüğü anda ortaya çıkan yüksek enerji kimi zaman yeni bir iş, yeni bir etkinlik anlamına gelir. Tabii ki Merkürün geri hareketi devam ettiği için, doğal olarak eskiyle alakalı iş sorunlarının veya daha önceden girişimde bulunmayı düşündüğünüz konuların yürürlüğe konması zor oluyor.
18 Mayıs gölgeli günlerin ardından Merkür düz olarak seyrine geçtiğinde iş hayatınızla ilgili mevzulardaki sorunlar için kollarınızı sıvayabilirsiniz. İşinizden memnunsanız ve devam etmeyi düşünüyorsanız bu dönem enerjiniz gayet yüksek. Hatta kendinizi oldukça güçlü bir şekilde ifade edebilirsiniz. Fakat tam tersi problemleriniz varsa, iş sorunlarınız bir türlü bitmek bilmiyorsa ve bu mevzular uzun zamandır devam ediyorsa, girişimde bulunmanız, karşınıza çıkacak fırsatları değerlendirmeniz gayet doğaldır. Bu tarih itibariyle, dikkat edilecek husus, hevesli, özgüvenli bir şekilde ilerlemektir. Siz kendinize güven duydukça hiç kimsenin sizi yenmesi, yok etmesi, devredışı bırakması mümkün değildir. Öncelikle patron konumundaki kişilerle, ortaklarınızla veya genel anlamda iş hayatında ılımlı ilişkiler kurmaya çalışmalısınız. Hayata oyun gibi değil gerçekçi bir şekilde bakmak, kimseye boyun eğmeden ve eğdirmeden yol almaya çalışmaktır.

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Kovalar yöneticiniz Uranüs gezegeninin Koç burcu seyri özellikle 2011 Mart ayı sonrası çok daha etkileyici bir şekilde yaşamınıza dahil oluyor. Bu enerjiye aslında yabancı değilsiniz. Çünkü siz daima değişim, yenilenme ve özgürlük aşığı kişilersiniz. Sürüye baş kaldırmaya açık olan Kovalar, şimdi Uranüsün ateşli enerjisi sayesinde gündelik yaşamlarında, yakınlarıyla olan ilişkilerinde her zamankine oranla çok daha serbest olmayı, birilerine uymak yerine, kendilerine göre hayatlarını şekillendirmeyi başarabilecekler. Çevrenizde meydana gelen değişimler size yenilik anlamında rehberlik edebilir. Artık bir noktada sabit bir şekilde kalmak yerine her an hareket halinde olmayı, iletişim gücünüzden yararlanarak hızlı bağlantılarda bulunmayı öğrenebilirsiniz. Teknolojinin tüm nimetlerinden işinizde yararlanabilirsiniz. Eğitim hayatını sürdürenler hızlı ve aktif bir şekilde öğrenebilirler. Özellikle klasik eğitim sistemleri içinde rahat etmediğiniz daha modern teknolojilerden yararlanarak bilgi sahibi olmayı isteyebilirsiniz. Ben, Kova burcu evlatlarınıza eğer olanağınız varsa özel bir eğitim aldırmanızı öneriyorum. Bu çocuklar çok hızlı bir şekilde öğrenmeye açıklar ancak denetlenmeye gelemiyorlar.

Bu dönemde doğan Kova burcu çocuklarının muhteşem bir zekaya sahip, küçük yaşlarda okumayı söken, yabancı dil, yenilik ve gelişim konusunda fazlasıyla istekli olacaklarını düşünüyorum. Eğitim sektöründe çalışan kişilerin de aynı şekilde yeni teknikleri öğrenmeye ve bilgilerini genişletmeye ihtiyaçları var. Yetiştireceğiniz çocukların çok zeki olduklarını biliniz. Ayrıca bu dönemde özel okullarda görev almayı tercih edeceğinizi düşünebiliriz. Haberleşme, elektrik elektronik, bilgisayar, internet olmazsa olmazlar arasına giriyor. Bazılarınız bir takım nedenler yüzünden eğitiminize ara vermiş iseniz, bu dönemde tekrar okula başlamanız mümkün. İnternet yoluyla eğitim yaygınlaşabilir. Fikir, zeka ve düşünce kapasitesinin artışı sayesinde çevrenizdeki olaylara bakış açınız değişebilir. Bilgiyi yerinde ve deneyerek öğrenme, ilginç alanlarda eğitim görme dönemi başlıyor diyebiliriz. İş hayatında olanlar artık masa başı, dokuz altı iş yerine hareketli ve özgür olabilecekleri görevleri tercih edebilirler. Kısaca Uranüsün hayatınıza getireceği yeniliklere, hıza ve aktivitelere şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur kanaatindeyim.

17 Nisan(akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında devam edecek Merkür Geri Hareketinin Etkili olduğu Alanlar

Eviniz veya ev yaşamınızla alakalı her türlü konu(satın alma, kiralama, taşınma, birlikte yaşama), aile, toplum, anne - baba konumundaki kişilerle olan ilişkileriniz ve birbirinize olan tutumunuz, derin duygularınız, bilinçaltı, gayrimenkul, çiftlik, maden, toprakla ilgili herşey, anayurdunuz, duygusal güvenliğinizle alakalı meseleler, ruhsal bağlılıklarınız, anneliğiniz , korunma ve sahip olunma ihtiyacınız ve hayatımızda temel teşkil edecek konularda Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Para Konuları

Çok Önemli Hatırlatma:

Hatırlarsanız geçtiğimiz Nisan aylık yorumunuzda sizlere, 7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında tekrar Başak burcuna geri dönecek olan Satürn gezegeninin en önemli etkisi hisseli paralar, ortak kazanç, miras ve sigorta işlemleri, alacak-borç konularının göstergesi demiş ve devam etmiştim. Bu yıl Terazi burcunda ilerlediğinde burcunuzla uyumlu bir görünüm yapmış ve bir parça olsun rahatlatmıştı. Ancak evrensel devinimi nedeniyle Nisan ayında tekrar Başak burcuna dönerek bize eski dersleri, tamamlanmamış işleri, başkalarıyla olan maddi paylaşımlardaki sorunları hatırlatacak. Şimdi bunu okurken o güzel yüzünüzün asıldığını biliyorum. Ancak bir olaya bakarken, ayrı bir pencereden görebilsek sanırım çok daha tutarlı bir şekilde ilerleyebiliriz. Bu farklı bakış açısı nedir? Zorluklardan ders çıkarmaktır. Evet Satürn gezegeninin derslerinin, deyim yerindeyse yüzdük yüzdük sonuna geldik. Ancak şimdi önümüzde güzel günlere kavuşmadan önce geçirilecek birkaç ay kaldı. Bu birkaç ayı nasılsa atlatarak önümüze bakacağız. Fakat şimdi alınması gereken tedbirlerimiz bulunmakta. Bunlar nedir. Bankalarla alakalı borçlar, alacak-verecek işleri, kredi girişimleri, Vergi, sigortayla alakalı konular, başkalarıyla olan ortak finansal ilişkiler, nafaka davaları, üzerinizde baskı oluşturan meseleler, sıkıntı yaratan duygusal ilişkiler, cinsel paylaşımlar. Gördüğünüz gibi henüz bu konularda işlerimiz bitmiş değil. Şimdi bu satırları okurken siz de kendi hayatınızı şöyle bir gözden geçirerek, hangi konularda zorlandığınızı ve tam kurtuldum derken yeniden kafanızı kurcaladığını bir düşününüz lütfen.

Eğer ben her problemimi çözümledim diyorsanız o zaman yeni bir sayfa açmaya hazır olan Kovalardan birisisiniz demektir. Fakat tam tersini söyleyenlerdenseniz, şimdi tekrar önünüzde duran soruna odaklanınız. Bu hareketin bana göre en önemli etkisi geçmişle alakalı yaşanmışlıkların ve acı tecrübelerin üzerinizde hala kalmış olan güvensizliğidir ki asıl düzeltilmesi gereken sorun budur. Çünkü bu güvensizlik doğal olarak kimi zaman çevrenizden çoğu zaman da kendinizden kaçmanız anlamına gelebilir. Şimdi siz, ikinci yöneticiniz Satürn gezegeninin geri hareketinde test edilmektesiniz. Hala eskiyle yaşamaya devam edecek misiniz? evet diyorsanız biliniz ki, Uranüs Koç burcu seyrinde bunu artık söylemeniz neredeyse imkansız. Eğer yaşam defterinize yeni bir sayfa açmak istiyorsanız lütfen durun ve kendinize, alışkanlıklarınıza bir bakın. Geriye değil lütfen önünüze bakın. Çünkü Uranüs ve Satürn bundan sonra Koç-Terazi burç düzlemi üzerinde ilerleyecek ve onlar da kendi aralarında karşıtlık oluşturacaklar. Yalnız bu sefer ki karşıtlık sizin için yepyeni bir hayatın ilk soluklarıdır. Yaşamınızın güzelleşmesi için şu önümüzdeki Nisan-Mayısı ve ardından Mayıs-Temmuzu iyi değerlendirin. Bu paragrafı eğer mümkünse gözünüzün önünde bir yere koyarak sürekli okuyunuz. Çünkü kafanızın içindeki tüm soruların cevabının sizde olduğunu söyleyen bir çok cümleye rastlayabilirsiniz. Kendinizle barışın, geçmişinizle barışın, kendinizi sevin. Bunu başardığınızda biliniz ki, sadece parasal değil her konuda olumsuz enerji kalkanınızı kıracak ve gerçek dünyaya merhaba diyeceksiniz.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-5-6-10-11-15-16-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler : 12-13-14-19-20-25-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :7-8-9-

Aşkta Şanslı Günler :5-6

Yeniay : 19-20
(Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :22-23
(Ay gezegeninin Aslan burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle

Yorumlar