Başak Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemeye başlayacak Venüs gezegeninin ilişkisi düzgün seyirde giden çiftler açısından en önemli etkisi, her ikinizin de birbirinize, kariyer ve mesleki konularda destek oluşunuz şeklinde özetlenebilir. Hangi alanda ilerlemeniz ve neler yapmanız gerektiği konusunda uyarılar getirebilir, bilgi ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Uyarılarda bulunarak yönlendirebilir, iş sorunlarınız veya iş hayatınızla ilgili konularda el birliğinde bulunabilirsiniz. Toplum içinde iyi bir çift izlenimi yaratmak ve geleceğinizi garanti altına alacak seçimlerde bulunabilirsiniz. Hayatınızla ilgili konularda bir yol belirlemek adına birbirinize destek olacağınız bu tarihler arasında, her konuda ortak fikir birliğinde bulunmanız mümkündür. Yaşamsal hedefleriniz için her ikiniz de elinizden geleni yapar, ilişkinizi güçlendirmek adına hareket edebilirsiniz. Tabi ki bunun sağlanmasında en önemli etken, birbirinize duyduğunuz sevgi, saygı ve güvendir. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönemi incelersek, öncelikle kendinizi hem bireysel hem de beraberlik anlamında gözden geçirmeniz faydalıdır. Yaşamdaki hedefinizi, şu anki konumunuzu, bundan sonra yapmak istediklerinizi iyice belirlemelisiniz. Ardından nasıl bir ilişki istiyorsunuz, partnerinizle aranızdaki sorunlar nedir, hayata aynı gözlerle bakıyor musunuz, birinizin hedefi, diğeriyle örtüşüyor mu. Bu soruların ardından, partnerinizi ve onun yaşamsal istek ve hedeflerini düşünmeye çalışınız. Eğer, bu hedefler birbirinden farklıysa, bakış açılarınız birbirinizle uyumsuzsa doğal olarak bu beraberliğin anlamını ve önemini mantıklı bir şekilde belirlemeniz lazımdır. Bu belirleme yapıldıktan sonra her ikiniz de, gerçekçi bir şekilde oturup konuşunuz. İlişkinizin, sizler için önemini, birbirinizle olmanın sizin için ne anlam ifade ettiğini saptayınız. İlişkisi yeni başlayan veya başlayacak kişiler açısından dönemi incelersek, duygusallıktan ziyade mantıklı paylaşımların altını çizen bu enerji, gönül meselelerinde dikkatli olmanızı da sağlayabilir. Kurulacak arkadaşlığı hemen ciddi manada bir ilişkiye dönüştürmek yerine öncelikle onu tanımak en doğrusudur. Kaldı ki hala burcunuz üzerinde etkisi devam etmekte olan Satürn ve yöneticiniz Merkürün geri hareketleri sağlıklı bir ilişki kurabilme konularında temkinli hareket etmeniz, geçmişin tecrübelerini göz önüne alarak düşünmeniz gerektiğinin göstergesidir.
20 Mayıs-13 Haziran tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni aşk konusunda kendinize önem verildiğini bilmenin, güvende olduğunuzu hissetmenin ne kadar değerli olduğunun göstergesidir. Şefkat hissi yoğun bir kişi olarak insanlar hakkında nasıl iyi niyetli davranıyorsanız, size de aynı şekilde davranılması hoşunuza gideceğinden, Venüs gezegeninin bu seyri esnasında eski ilişkinizi hatırlayabilir veya şu anki mevcut ilişkinizde yaşanmışlıkları hatırlayabilirsiniz. Yani geçmişi özlemle anabilirsiniz. Bir Başak karşısındaki kişiye güvenmiyorsa ve yani kendini emniyette hissetmiyorsa tam anlamıyla ilişkide kendini rahat hissetmesi mümkün değildir. Bu dönem ilişkisi sağlam olanlar açısından gayet hoş geçebilir. Sahiplenici, koruyucu ve kollayıcı yönlerinizi ön planda tutarak, partnerinizle yakından ilgilenebilir, hedeflerinizi birlikte olmanın verdiği güçle gerçekleştirmeye çalışabilirsiniz İlişkisinde sorun olanlar açısından bu dönem, beraberliğinizdeki güven olgusunu, arkadaşlığı, sadakati ve yaşananları gözden geçireceğiniz bir inceleme zamanı anlamı taşıyabilir. Bireyselliğinizi koruma dürtünüz yüksektir. Fakat geçmişin gölgesi sizi izlemekte gibidir. Anılar, birlikte tanıdığınız arkadaşlar, gittiğiniz yerler, yaşadıklarınız hep eskiyi hatırlatmaktadır. Dostlarınız ve aileniz gereken desteği vermektedir. Sizin için onların varlığı güvendiğiniz bir liman gibidir. Fakat duygularınız inişli çıkışlıdır. Bazen kafanız oldukça karışıktır. Karışık olması da çok doğaldır. Çünkü burcunuz üzerinde geri hareketini sürdürmekte olan Satürn ve yöneticiniz Merkür tam olarak ne yapmak gerektiği konusunda karar vermenizi zorlaştırabilir. Ayrılmaya karar vermiş Başaklar ise Uranüs Koç burcu bölümünde ele aldığım durumlar nedeniyle ortak mal paylaşımı konusunda beklenmedik durumlarla karşı karşıya kaldıklarından Yengeçler için yaz ayları zorlayıcı geçebilir. Sanki birkaç cephede savaşan askerler gibisinizdir. Dışarıdan beklediğiniz destek gücünüz sınırlı sayıdadır ve henüz size ulaşmamıştır. Ancak her zaman söylediğim gibi insanın kendi içindeki gücü, her türlü engelin üstesinden gelebilmesinde etkilidir. Bu anlamda düşünecek olursak yılgınlığa düşmemek en iyi çaredir.

Çok Önemli Hatırlatma:

Hatırlarsanız geçtiğimiz Nisan ayında burcunuz üzerinde geri harekete başlayan aşk evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin etkileri hakkında sizlere geniş bir bilgi vermiştim. Şimdi hem o bilgileri yeniden hatırlatacağım hem de Mayıs ayında yaşanabilecek gelişmeler üzerinde duracağım. Ne demiştim? Sevgili Başaklar, aşk evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin hem kişisel gelişiminiz hem de ilişkinizle alakalı konularda üzerinizde yarattığı sorunların farkındayım. Aslında bunlara sorun demek yerine olgunlaşma sürecinin getirdiği dersler olarak yorumlarsak anlamını çok daha iyi idrak etmiş oluruz. Yaş dönümü diyebileceğimiz bu zaman sürecini tüm burçlar 28-30 yaşlarında geçirirler. Kolay olmadığını kesinlikle kabul ediyorum. Ancak şu var ki ileride bugünleri hatırladığınızda size kattığı değerlerin, verdiği derslerin, kısaca sizi test etmesinin ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız. Tabii ki yaşınız gereği şu an sizleri zorlamakta olan Satürn gezegeninin 7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında burcunuz üzerindeki geri hareketini fazlasıyla önemsemeliyiz.

Bu durum sizin ilkeleriniz, hayata bakış açınız ve yapmak istedikleriniz ile aşk hayatınızda karşılaştığınız zorluklar, baskılar ve engellemeler arasında kalarak sıkışmanın da göstergesidir. Satürn gezegeni eğitici olduğu kadar içinde bulunduğunuz durumun eksikleri, yanlışları ve yapılması gerekenleri konusunda uyarıcı olan bir öğretmen gibidir. Satürn gezegeninin karşıt burcunuz yani partner evinizdeki Uranüs gezegeniyle 27 Nisan tarihinde karşı karşıya gelmesi ve bu karşıtlığın Mayıs ayında da hissedilir olması son derece önemli. Bu durum, birlikte olduğunuz kişiyle aranızdaki farklılıkların yarattığı problemlerin son kez yüzeye çıkması anlamı taşır. Sevgili Dostlarım artık büyüdünüz, yani pembe bulutlar üstünden hayata bakmıyorsunuz. Geçtiğimiz yıllarda yaşadıklarınızı unutmadığınız için, boş sözlere karnınız tok olmalı. İşte bu karşıtlık ayrılık getirir mi derseniz, ancak ve ancak size bağlı derim. Geçtiğimiz Nisan ayında Jüpiterin bir desteği söz konusuydu. Ancak Mayıs sonunda, Jüpiter gezegeni de Satürnle karşı karşıya geliyorlar. Bu karşıtlıkta, ilişkinizle alakalı konularda eskiyi gözden geçirme aşamasında kimi zaman mantığınız devreye girer, bazen de bir başka önemli unsur, sözgelimi çocuğunuz, alışkanlık, merhamet, bağlılık durumunuz nedeniyle ilişkiyi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Ben ne Satürn geri hareketi yüzünden aşırı endişeli davranmanızı ne de Jüpiterin engin hoşgörüsü altında kurban durumuna düşmenizi istemiyorum. Size tavsiyem sadece ve sadece bilinçli, mantıklı olmanız ve gerçekleri görmek istediğiniz şekilde değil, görmeniz gereken şekilde yorumlayarak ilişki konusunda kararlar vermenizdir. Bunu yaptığınız zaman Satürn Terazi burcu seyrinde yani 21 Temmuz sonrası doğru bir karar vermiş olmanın hazzını yaşamaya başlarsınız.

Mars gezegeninin aylardır devam eden Aslan burcu seyrine Mayıs ayında yine değinmek zorundayım. Gizlilik gerektiren ilişkiler evinizde seyrediyor oluşu nedeniyle kimileriniz için önemi büyük olabilir. Birbirinize duyduğunuz özlem oldukça tutkuludur. Yüreğinizdeki sağlamlık olgusuna karşılık, duygularınıza gem vuramıyor olabilirsiniz. açısından yoğun olacağını gösteren bir olasılıktır. Yalnız bu etkiler altında benim size önerim bu haz dolu dönemde kendinize dikkat etmeniz ve yaşadığınız ilişkinin tehlikesini veya zorluklarını bilmenizdir. Arzular ve duygular bu dönemde oldukça yoğunlaşacağından farkında bile olmadan hiç olmayacak bazı durumların içine girebilirsiniz. Kaldı ki bu süreçte Mars gezegeninin bulunduğu alan insanın ister istemez zaaflarına yenilerek elinizde olmadan bu aşkı yaşayabileceğini göstermektedir. Tabii bütün bunlar genel etkilerdir, kimi Başaklar için bir anlamı olmayabilir. Mars gezegeninin bu etkisi, doğum haritanızdaki etkiler çerçevesinde oluşabilir.


İş ve Kariyer

17 Nisan(akşam)-11 Mayıs Tarihleri arasında ise yöneticiniz Merkür gezegeninin Boğa burcunda devam edecek geri hareket boyunca,
Uzun seyahatleriniz(iş,eğitim,özel), yabancı bir ülkeye yerleşim(evlilik, iş, eğitim ), yüksek eğitiminiz, akademik eğitiminiz, ahlaki görüşünüz, yabancı kültürlere duyduğunuz merak, din ve inancınızla alakalı tüm konular, iş başvurularınız, işinizle alakalı yaşanan sıkıntılar, ithalat ve ihracatla ilgili meseleleler, yasal davalarınız, araştırma ve keşifleriniz, ihtisaslaşma ile ilgili durumlarınız, yayıncılık, denizaşırı ülkeler, kendi içinize yolculuk(ben kimim, nerden geldim nereye gidiyorum soruların cevaplarını arama), kurs, staj, parasal meselelerle ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur. Yöneticiniz Merkürün geri hareketi süresince, potansiyel gücünüzün seviyesini iyi bilmeniz gerekmekte. Kendi becerilerinizi ortaya koyamadığınız bir iş yeri ve ortamında nasıl verimli çalışabilirsiniz ki? Seçeceğiniz iş, yavaş yavaş ama en azından bilgi sahibi olduğunuz bir alanda gelişmenizi sağlayıcı yönde olması gerekir. Eğitim hayatınız, bugüne dek elde ettiğiniz tecrübeniz, bulunduğunuz çevre ve kişiliğinize uygun ve gelişiminizi sağlayacak bir iş bulmak ülkemiz koşullarda doğaldır ki çok zor. İlerlemenizin mümkün olmadığı bir ortamda çalışmak size bir şey kazandırmıyorsa, gelişiminiz açısından sizi desteklemeyen, huzursuz bir ortamda belirli bir rolde sıkışıp kalarak kariyer sahibi olmanız da o denli güçtür. Sizler gerek Satürn ve gerekse yöneticiniz Merkürün geri hareketi döneminde bilinçli gözden geçirmelerde bulunabilirsiniz. Beklemede kalmak, yaşanan iç-dış baskılar girişimde bulunmanızın önünde duvarlar oluşsa da, içsel baskılar ve sorumluluklarınız sizi yıldırsa da, araştırmalarınızı sürdürerek yeni iş girişimleri için hazırlıklı hale gelmeli veya mevcut işinizde düzenlemelerde bulunacak şekilde hareket etmelisiniz.

Geri Hareket Sonrası:

Boğa burcundaki geri hareket döneminin ardından düz olarak seyrine devam edecek Merkür gezegeni, gözden geçirdiğiniz, dikkate aldığınız ve hatta beklemede kaldığınız yukarıdaki konuları uygulamaya koyma anlamında etkilidir. Ancak geri hareketi devam etmekte olan ve girişimleriniz konusunda engel oluşturmaya, eksiklerinizi tamamlamaya çağıran Satürn gezegenini es geçemeyiz. Yani Merkürün geri hareketi bitmiş olsa da, son derece dikkatli olmamız faydalı kanaatindeyim. Evet beklemeler can sıkıcı olabilir. Hatta insanı isyan ettirebilir. Ancak bazen çok hayati bir tehlikenin de durdurucusu olduğunu da unutmayalım. Onun için böyle zamanlarda halk dilinde söylediği gibi hakkımdan hayırlısı demekte fayda var. Benim düşüncem hangi konuda olursa olsun yöneticiniz Merkür gezegeninin geri hareketi bitmiş olsa dahi, 30 Mayıs tarihine kadar temkinli olmayı sürdürmenizdir.

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin İkizler burcu mesleki konularda geleceğiniz adına yeni girişimlerde bulunmak için güçlü insanlarla ilişki içinde olmanızı ve becerikli olduğunuz alanlarda bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri belli bir alanda ifade edebilmenizi destekleyicidir. Kimi zaman kafanızda iki seçenek, kararsızlık ve bu kararsızlığın yarattığı sıkıntılar oluşabilir. Fakat ne olursa olsun Venüs hayatın lüksü ve zevkidir. Geçtiği yaşam alanı toplumsal hayatınızla birebir alakalı olduğundan kariyerinizle ilgili konularda sosyalleşmenin, iletişimin, bağlantılar kurabilmenin önemi büyüktür. Örneğin bu süreçte ihtisas alanınız olan konularda seminer, sosyal faaliyet, bilişim, internet dünyası, teknolojilerden yararlanmalı, tanıştığınız insanlarla bağlantınızı sürdürmelisiniz. Tarafsız ve mantıklı bir şekilde düşünerek bilginizi ifade etmeniz önemlidir. Tabii ki bir Başak için düzen son derece önemlidir. O bir işletmenin beyni olduğundan, kimi zaman karşısına fırsatlar çıksa da, o ayağını sağlam olarak yere basmak ister. Benim tavsiyem ise, araştırmalarınızı sürdürmeniz, mesleki konularda sizi ön plana getirecek düzenlemeler için kolları sıvamanız, size yardımcı olacak kişilerle temasta olmanızdır. İletişimsel açıdan yeni insanlarla bağ kurmanız gereken bir dönemdir. Kısaca sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmalı, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda bulunan kişilerle de, ne olursa olsun bu süreçte diyalogunuzu iyi bir şekilde sürdürmeyi de unutmazsanız gayet başarılı bir dönem geçirebilirsiniz.

Boğa Burcunda YENİAY

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda oluşacak Yeniay, ufkunuzu ve görüş açınızı gerek ruhsal gerekse fiziksel anlamda geliştirmek adına maddi manevi konularda zenginleştirici bir enerji sunabilir. Güçlü bir Yeniay kişiyi motive eden, itekleyen mükemmel bir destek güçtür. Yeniayda atılan tohumlar iki haftalık süreç içinde gelişip, serpilir. Bu yılki Boğa burcu Yeniayı burcunuz üzerinde ilerlemekte olan Satürn gezegeninin geri hareket dönemine denk geldiği için, doğal olarak yenilik anlamındaki her türlü işin kökleşmesi için sabırlı olmak ve adım atmayı düşündüğünüz konularda dikkatli olmak faydalıdır. Boğa burcundaki Yeniay, maddi ve manevi değerlerinizi çoğaltmak adına hedeflerinizin peşine düşmenizi sağlar. Fırsatları yerinde, zamanında kullanmanız halinde zenginleştiricidir. Bu enerji size olumlu olarak katkıda bulunabilir.

Üzerinizdeki baskılarla mücadele edebilmenizde destek olur. Yaşamınızın bir anlamı olduğunun bilincini ve içinizdeki hedef duygusunun önemini kavramaya şimdiden hazır olunuz. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı sıradan ve rutin hale getirmemek, bir takım saplantılı fikirlerle dar görüşlü bir insan haline gelmemek, prensipli davranmak ve emin olduğunuz her şeyi tekrar tekrar gözden geçirerek zaman kaybetmemek olmalıdır. Kendi kendinizi baskı altında tutmaktan, aşırı titiz davranmaktan ve çevrenizdeki insanları illa mükemmel olmaları için baskı altında tutmaktan uzak durunuz. Mantığınızı gereken yerde ve gereken oranda kullanmayı da ihmal etmeyiniz. Bu enerjiden yükseleni Başak olanlar da etkileneceklerdir.

Para Konuları

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Başaklar Uranüs bireysellik gezegeni olarak Koç burcunda oldukça güçlü ve hızlı bir etki olarak tüm burçlar açısından önemli değişimlerin simgesi. Değişim konusunda bir toprak burcu olarak güvenliğinize her zaman değer verdiğinizi, cesur meydan okumalara alışık olmadığınızı biliyoruz. O zaman şimdiden kendinizi hazırlasanız iyi olur. Çünkü önümüzdeki yedi yıllık süreçte en fazla hız kazanacağınız konu parasal meseleler. Bir yandan Satürn Terazi burcu etkisi altında kazanımlarınız konusunda dikkatli olmanız gerekiyor diğer yandan Uranüs nedeniyle finansal konularda yaşanabilecek krizler için mücadele etmeniz. Ne olursa olsun bu dönemde o muhteşem akıl gücünüze fazlasıyla ihtiyacınız var. Beklenmedik parasal dalgalanmalardan korunmanızın yolu, dikkatli bir bütçe hazırlamak ve harfiyen uymakla mümkün. Yatırım veya iş ortaklığı konularında öncelikle önünüzü görmeye çalışınız. Ben Uranüsün Koç burcu seyri sırasında eş veya ortaklarınızın size yaşatabileceği finansal sorunlara karşı tedbirli olmanızdan yanayım. Bankalar(kredi borçları) konusunda lütfen bilinçli davranmaya çalışınız.

Çünkü güvenerek çıkacağınız bir yolda yalnız kalmanız mümkün. Risk kelimesi artık sizin için ikinci bir isim gibi olmalı. Bir adım atarken bunun doğurabileceği sıkıntıları önceden görmeniz gerekiyor. Sağlam temeli olmayan hiçbir borcun altına girmeyiniz. Eşinizle olan paylaşımlarınızda yaşanabilecek duygu fırtınalarına yakalanmamak için dikkatli olun. Eğer evli değilseniz seçiminizi yaparken şu anki durumdan ziyade ilerisini gözetmeye çalışın. Uranüs uzun seyirli bir gezegen. 2012 yılında Jüpiterle birlikte yanyana iki arkadaş gibi ilerleyecekler. Ancak 2012 sonrası Uranüs Koç burcunda tek başına transitini sürdürecek. Benim Uranüsle ilgili üzerinde durduğum en önemli zaman dilimi de budur. Sizlere tavsiyem Jüpiterin inancınızı güçlendiren ışığı altında Uranüsün ani değişim rüzgarına kendinizi kaptırmadan bilinçli seçimlerde bulunmayı bilmenizdir. Zaman çok çabuk geçiyor. Biz tedbirli olalım da gerisi kolay. Uranüs hız ve değişim demiştim. Ortak finans alanında ilerleyen Uranüs parasal konularda yaşanabilecek iniş ve çıkışların göstergesi olarak son derece önem taşıyor. Kimi zaman elinize geçen yüksek miktardaki paraların kıymetini bilmek lazım. Çünkü bu paraların aynı şekilde elinizden kayıp gitmesi söz konusu olabilir. yani düzenli bir akış söz konusu olmayabilir. Bunların da farkında olarak ak akçe kara gün için diyerek bir kenarınızda birikimler yapmanız yararlıdır.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :2-3-4-12-13-14-17-18-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler :1-7-8-9-15-16-21-22-27-28-29

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :23-24

Aşkta Şanslı Günler :2-3-4

Yeniay : 21-22
(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :7-8-9
(Ay gezegeninin Balık burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar