Balık Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Çok Önemli Hatırlatma:
Son 2,5 yıldır Satürn gezegeni ilişki evinizde ileri-geri devinimiyle yer almakta. Geçtiğimiz 7 Nisan tarihinden bu yana geri harekette. Bu geri hareket 30 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Yıllardır, bu enerjiyle kimi zaman dost olduk, anlaşmaya çalıştık. Kimi zaman düşman haline geldik. Bizleri öylesine yordu ki, artık ilişki konusunda neredeyse bir kitap yazacak haldeyiz. Bu geri hareket son kez Mayıs ayında yine bizlerle beraber. Sonrasında düz seyirle yola devam edecek ve 21 Temmuz günü onu 29 yıllığına hayatımızdan çıkarıyoruz. Şu an neler düşündüğünüzü hissediyor gibiyim. Rahatlayın dostlarım, çoğu gitti azı kaldı. Şimdi gelin Mayıs ayındaki durumu birlikte gözden geçirelim. Tekrarlama gibi olacak ama bu ay da, ilişkinizi gözden geçirmek ve yaşananları gerçekçi bir şekilde ele alarak, görmek istedikleriniz değil asıl gerçeği görmeye çalışmak yine önemini koruyor. Balık daima romantik, inandığı sevdiği insanlar konusunda şefkatli ve ilgili bir burçtur. Fakat bazen hayat öyle acıdır ki, bize seçme şansı bırakmaz. Geri hareket sırasında ilişki konusunda öyle bir korku duyarsınız ki, sanki her şey ters gitmeye mahkum gibidir size göre.

Bir yandan Uranüs farklılıklarınızı ortaya koymanızı isterken diğer yandan Satürn kurban haline getirir, sürekli sınar bizi. Bu iki dürtü arasında kalan böylesi duyarlı bir insan ne hissedebilir ki? Tabii ki kendini güvende hissetmeyecektir. Oysaki hem kendi hayat yolunu bilinçli bir şekilde çizmek hem de kendine uygun seçimlerde bulunmak istemektedir. Ancak her şey zamana bağlıdır. Karşınıza çıkan insan veya ilişkide bulunduğunuz kişinin öyle kalın duvarları vardır ki, bazen sizden yanadır bazen de yanınızdayken bile sanki uzaktadır. Bu durumda aklınız da yüreğiniz de karışır. İşte yıllardır yaşadığınız karmaşa budur. Geri hareket döneminde, bütün bunların daha çok farkına varır insan. Can dostlarım, lütfen kendinize olan güven duygunuzu tazeleyin, yaşadıklarınızı şöyle bir gözden geçirin. Bunu yaparken kendinizi de gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. Eğer sizin yanlışlarınız varsa işe önce kendinizden başlayın. Belki de bazılarınız kendini çözdüğünde, sorunların tümünün ortadan kalktığını farkedebilirler. Tam tersi durumda ise onunla konuşun, beraberliğiniz yürümesinin önündeki engelleri konuşun, çözmesi adına birlikte hareket edebileceğinizi, birbirinize destek olursanız çok daha sağlıklı bir ilişki yaratabileceğinizden söz edin. Eğer kabul ediyorsa bilin ki sizi çok seviyordur. Çelişkili cevaplar veriyor, tuhaf davranıyorsa Uranüs gezegeninin değişmelisin ihtarını kendinize yeni bir dünya kurmak için kullanın. Unutmayın bu hayat bize bir kez veriliyor. Akıllıca kullanmak elimizde.

25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında, İkizler burcunda seyrine başlayan Venüs gezegeni, yuvanızla alakalı konulardaki paylaşımların, iletişiminin göstergesi anlamındadır. Aile içindeki her türlü bağlantının, problemlerin gündeme gelerek çözülmesi adına etkilidir. Kimi zaman kardeşleriniz, kimi zaman yakınlarınızla alakalı her konu eviniz içinde konuşularak çözümlenilmeye çalışabilir. Merkür gezegeninin geri hareketini hesaba katarsak, doğal olarak hem evliliğinizi veya ilişkinizi gözden geçirme zamanınız olduğunu da hatırlatmak isterim. Kişisel olarak ahenk içinde ve huzurlu bir dönem geçirmek için, öncelikle dengeli bir paylaşımın sağlanması gerekmektedir. Venüs İkizler burcunda mantıklı bir bağ kurmak gerektiğini de göstermektedir. Aile içi ilişkiler yüzeysel olmamalı, birlikte yaşadığınız kişiyle paylaşımlarınızı düzene koymalı, dışarıdan hiç kimsenin evinizdeki sorunlara karışmamasını sağlamalısınız. Bu dönemde duygularınızı tarafsız bir bakış açısı altında incelemeniz ve bilinçaltınızdaki çelişkilerden muhakkak uzak durmanız, karar verilmesi gereken konularda her ayrıntıyı gözden geçirmeniz lazımdır. Sizler bu dönemde evinizi sosyal hayatın merkezi gibi görerek, dostlarınızla, arkadaşlarınızla paylaşım içinde olabilirsiniz. Kimileriniz için bu süreç yuvanızda vakit geçirmek isteğinizin belirtecidir. Bekar balıklar için bu dönem evlilik konusunun kimi zaman aile üyeleriyle konuşulduğu fakat kararsız kaldığınız bir süreç olabileceği gibi, aynı anda iki ev arasında koşuşturmanız da mümkündür. Bu dönemde dikkat etmeniz gereken en önemli konu, hassasiyet içinde düşünmemek, olaylara ne kayıtsız ne de fazla duygusal bakmamaktır. İç dünyanızdaki güven hissinizin yükselmesi için, balık hassasiyetini dengelemeniz kesinlikle gereklidir.

Yine bu süreçte bilinçaltınızdaki korkuların esiri olmadan, çocukluğunuza ait bastırılmış duygular veya özel hayatınızla ilgili konularda değişim yaşamak adına hayati kararlar vermeyin. Yuvanızla ilgili sorunlarınız varsa, kendinizi huzursuz, doyumsuz ve mutsuz hissediyorsanız lütfen birlikte yaşadığınız kişi veya kişilerle mantıklı bir şekilde konuşun ve eviniz alanı içindeki uyumunuza özellikle dikkat ediniz. Sizi aşan ve tek taraflı olan sorumluluklar altında ezilmeyin, eşit hak ve özgürlükler dahilinde yaşamayı ilke edinin. Eviniz sınırları içinde yeni düzenlemeler yapmak için eski sorunlarınızı halletmeye veya yenilikler için planlamalar yapmayı da ihmal etmeyiniz. Bütün bunları geri hareket sonrası yürürlüğe koymaya çalışın. Yine bu süreçte bilinçaltınızdaki korkuların esiri olmadan, çocukluğunuza ait bastırılmış duygular veya özel hayatınızla ilgili konularda değişim yaşamak adına hayati kararlar vermeyin. Yuvanızla ilgili sorunlarınız varsa, kendinizi huzursuz, doyumsuz ve mutsuz hissediyorsanız lütfen birlikte yaşadığınız kişi veya kişilerle mantıklı bir şekilde konuşun ve eviniz alanı içindeki uyumunuza özellikle dikkat ediniz. Sizi aşan ve tek taraflı olan sorumluluklar altında ezilmeyin, eşit hak ve özgürlükler dahilinde yaşamayı ilke edinin. Eviniz sınırları içinde yeni düzenlemeler yapmak için eski sorunlarınızı halletmeye veya yenilikler için planlamalar yapmayı da ihmal etmeyiniz.

Boğa Burcunda YENİAY
14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda meydana gelecek Yeniay enerjisi sizler için, hem iletişimsel hem de girişim anlamında etkili olup, yakın çevreniz başta olmak üzere her konuda kendinizi sağlama almanız ve maddi yönden güçlenmeniz adına destekleyicidir. Eğer fikirlerinizi net bir şekilde ifade etmek, önyargısız bir şekilde düşünmek ve güçlü insanlarla sıkı bağlar kurarak ilerlemek istiyorsanız, işte bu yeniay sizlere bu konuda gayet güçlü bir ışık olabilir. Boğa burcu kökleşmek, sağlamlaştırmak ve uzun süreli kılmak demek olduğuna göre, Boğa burcunda meydana gelecek yeniay siz Balıklar için çevrenizle olan bağınız kuvvetlendirici ve sağlamlaştırıcı anlamındadır. Eğitim hayatında olanların başarı için disiplinli çalışmalarını, iş hayatında olanların maddi güvenlikleri için yeni adımlar atmalarını, ev yaşamında olanların huzurlu bir hayat için ruhlarını dinlendirmelerini sağlayacak bu yeniay, yeni insanlar, yeni fikirler, yeni ortamlarda kendinizi ifade edebilmeniz açısından da bütünleştiricidir. Bu enerjiden daha olumlu bir şekilde yararlanmanın yolu öncelikle, öncelikle hedefinize kitlenmek, sabırlı ve kararlı olmaktır. Yeniay toprağa atılan yeni bir tohum gibidir. Bu tohumun filizlenmesi ve çiçek açması için özenle büyütülmesi lazımdır. O zaman size düşen, yeni amaçlarınız adına hayallerinizi güçlü tutmak ve inançla bu yolda ilerlemek olmalıdır.

İş ve Kariyer
17 Nisan(akşam)-11 Mayıs Tarihleri arasında, Boğa burcunda devam edecek Geri Hareketin Etkili Olduğu Alanlar

Yakın çevrenizle olan her türlü iletişiminiz, haberleşme (posta, gazete, yazım, internet, telefon yoluyla konuşma ve yazışmalar), öğrenme ve öğretmeyle alakalı her türlü eğitim faaliyetiniz (öğrenme yeteneğiniz), kısa yolculuklar, komşularınız, kardeşlerinizle olan ilişkiler, nakliye, ev satın alma, kiralama, taşınma, ifade gücünüz, iş yapma kapasiteniz, tüm fikirleriniz, ticaret, satış işlemleriniz, günlük temaslarınız, iş gücünüz ve deneyimleriniz, kültürel yetenekleriniz, rapor veya belgeleriniz, çevrenizdeki dedikodular, yayımcılıkla ilgili faaliyetleriniz, konuşma şekliniz, bilgi toplama ve paylaşımlarınızla ilgili konularda, Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, herşeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda ilerleyecek Güneş gezegeni, başta eğitim hayatınız olmak üzere, öğrenim süreciniz, girişimleriniz, düşünme ve algılama gücünüz, kültürel etkinlikleriniz, maddi ve manevi değerler oluşturmak için vereceğiniz çabalar, birlikte olacağınız kişiler, ticari faaliyetleriniz, parayla alakalı tüm işleriniz, sadakat ve sabır isteyen konular üzerinde etkili. Güneş Boğa sürecinde öncelikle hatasız ve ön yargıdan uzak bir kavrayış hakimdir. Kimileriniz için bu sosyal düzeyde kendinizi geliştirmek adına edineceğiniz bilgi birikimidir, kimileriniz için karşınıza çıkacak kişiler aracılığıyla kendinizi yeniden keşfedeceğiniz tecrübe sürecidir. Her ne olursa olsun gerçek olan şudur ki, sağlam olanlar kalacak, sarfedilen emekler karşılık bulacak, planlı çalışmak ve disiplinli hareket etmek faydalar sağlayacak, yalan olan yanlış olan sadık olmayan, sizin için hiçbir faydası olmayan ne varsa yaşamınızdan çekip gidecektir. Zihinsel ifadeniz, konuşma biçiminiz gayet sakin ve kontrollü, geleceğinizi güvence altına almaya dönük ve içinde bulunduğunuz şartları çok daha köklü hale getirmek için istekli olacaksınız. Ben bu sürecin siz Balıklar için oldukça başarılı ve sağlam temeller üzerine inşa edileceğini düşünmekteyim. Bazı okurlarım sınavlarından ve iş girişimlerinden söz ediyorlardı. İşte bu süreçte maddi ve manevi değerlere sahip olmak istiyorsanız muhakkak disiplinli bir şekilde çalışmanız ve kendinizi garantiye alacak şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Eğer bugüne dek özenle, canla başla çalıştıysanız, emek sarfettiyseniz emin olun ki başarı, huzur, güzellikler ve güven veren herşey sizinle olacaktır.

Mars gezegeninin Aslan burcu enerjisi burada da karşımıza çıkıyor. Bu yansıma tüm burçların farklı alanlarında alıştığımız enerjilerden biri olarak yabancı değil. Çalışma hayatımız ve işyerinizdeki durumunuzla alakalı konularda gerginliklerden uzak durmanız, her detayı dikkatlice gözlemlemeniz, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmeniz gerekiyor. Uzun zamandır otorite konumundaki kişilerle maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşme yapmayı düşünüyorsanız, Merkür geri hareketinde bu konuyu bir kez daha gözden geçirebilirsiniz. Yürürlüğe koyduğunuzda size geri cevap vermeleri bir müddet sürebilir bunu normal karşılayınız. Bu enerji altında, beraber çalıştığınız kişilerle iş ilişkilerinizi iyi yönde sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Liderlik gücünüzü ortaya çıkaran ve güç arzunuzu çoğaltan bu enerji genel olarak Balıklar için zorlayıcı olabilir. Eviniz sınırları içinde hareketlilik, yeni bir yere taşınma, kendinizi gözden geçirerek yeni kararlar almaya yönelik durumlar oluşabilir. Ancak unutmayalım, geri hareketlerin devam ettiği bir süreçteyiz. Çok iyi düşünelim, anlık tepkilerde bulunmayalım ki atacağımız adım sağlam olsun.

Parasal Konular
Parasal konularda Mars Aslan burcu etkisinden söz etmek istiyorum. Bu enerji de sizlere yabancı değil. Daha doğrusu tüm burçların farklı alanlarında aylardır tanıdık bir yüz haline geldi. 6 Haziran tarihine kadar işyerinizdeki durumunuzla alakalı konularda lütfen gerginliklerden uzak kalmaya çalışmalı, mücadele ederken iş çevresindeki her detayı dikkatlice gözlemlemeli, güçlü çalışma içgüdünüzü kontrollü bir şekilde belirli alanlara yönlendirmelisiniz. Çünkü bu dönemde Mars sağlık evinizle de birebir alakalı olduğundan, hırslı çalışma ve yoğun iş temposu size rahatsızlık verebilir. Otorite konumundaki kişilerle yaptığınız işe göre maaş artırımı veya düzenlemeler için görüşmeler yapabilirsiniz. Bu görüşmelerde sert tepkiler vermemeli, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmalı, yaptıklarınızın haklı olarak karşılığını alacağınızı umut ettiğinizi belirtmelisiniz. Beraber çalıştığınız kişilerle iyi iş ilişkilerini sürdürmeli, gerekirse size yardımcı bir başka kişiye olan ihtiyacınızdan söz etmelisiniz. Kimsenin işini veya yapması gerekenleri üstlenmemeli, herkesin kendi sorumluluğuna sahip çıkması gerektiğini söylemelisiniz. Sigortasız ve sosyal haklardan mahrum kalmamalı, sıkıntılarınızı dile getirmelisiniz. Kimileriniz bu dönemde ek işlerden kazanç elde edebilirler. Hizmet, sağlık, sanat, spor, yaratıcı ifade, eğlence hayatı gibi alanlar bunlardan en önemlileridir. Liderlik gücünüzü ortaya çıkaran ve güç arzunuzu çoğaltan bu enerji genel olarak balıklar için zorlayıcı olabilir. O girişkenlik konusunda bazı burçlar gibi bencilce öne atılmayı pek sevmez. Belki de bu kadar büyük bir yoğunluk ve mücadele onu rahatsız edebilir. Böyle zamanlarda sağlığınızı kesinlikle ihmal etmeden çalışmanız gerekebilir. Benim size önerim güçlü bir şekilde ve kendinize güvenle performansınızı sergilemenizi sağlayan girişimlerde bulunmak ve yeteneklerinizi hayata geçirecek artı işlere hazırlıklı olmaktır. Mesleki konularda da girişimci olmaktan vazgeçmemelisiniz. Bütün bunları Merkür geri hareketinin gölgeli günlerinin ardından yani 18 Mayıs sonrası yürürlüğe koymak mümkün. Tabii ki temkinli ve oldukça dikkatli bir şekilde.

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Balıklar, Uranüs gezegeni hayatımıza dahil olmaya başladığında her şey kendi içinde ani veya beklenmedik bir şekilde değişmeye başlar. Maddi kazanımlar evinizde özellikle Mart 2011 itibariyle etkili olmaya başlayacak Uranüs gezegeni maddi ve manevi kazanımlarınız, bunları elde etme yöntemleriniz, menkul değerleriniz, yatırımlarınız, kayıp-kazanç anlamındaki bütçe durumunuz güçlü bir dürtü ve kimi zaman sürprizlerle sizi meşgul etmeye başlar. Kişisel horoskoplarda Balıkların parayla alakalı burcu Koç olduğu için Uranüsün bu burçtaki ilerleyişi doğal olarak hız ve aktivitenin son derece önemli olacağının göstergesidir. Bu süreçte paraya bakış açınız da değişime uğrar. Kimi zaman maddiyatla ilgili konularda özgür yaklaşımlar sergiler bazen de beklenmedik gelişmeler nedeniyle gerilim duyabilirsiniz. Yetenekleriniz bu anlamda son derece değerlidir. Siz siz olun lütfen hangi konularda ekmeğinizi kazanabilirsiniz etraflıca düşünün.

Çünkü ileriki yıllarda yeniliklerde bulunmayı en çok isteyeceğiniz konu para olacaktır. Umulmadık gelir artışı veya kayıpları karşısında şaşırmadan durabilmeniz için öncelikle uyanık bir bilince ihtiyacınız var. Bazen maddi bağımlılıklarınızın esiri olabilirsiniz. Eğer mal, mülk, maddi değerlere aşırı bağımlı birisi iseniz dalgalanmalar karşısında kendinizi huzursuz hissedebilirsiniz. Uranüs yerleşik olana karşı bir gezegen. O nedenle kökleşmiş olandan sizi uzaklaştırıcı bir etki sunabilir. Kişinin paraya bakış açısını farklılaştıran bu enerji, yetenekleriniz yoluyla elde edilen kazancın göstergesidir. O nedenle lütfen kendinize şöyle bir gözden geçirerek hangi konularda bilgi ve deneyim sahibisiniz. Yeni kazanç yollarına, yöntemlerine açık olunuz.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 7-8-9-12-13-14-17-18-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 1-15-16-21-22-27-28-29

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :10-11

Aşkta Şanslı Günler :17-18

Yeniay : 7-8-9
(Ay gezegeninin Balık burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :21-22
(Ay gezegeninin Başak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar