Aslan Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
25 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında İkizler burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni, sosyal hayatın içinde hem iletişime yönelik, hem de zihinsel açıdan ilişkiler kurmaya olan meylinizi güçlendirecektir. Arkadaş çevresinde bulunan bir kişi dikkatinizi çekeceği gibi, girdiğiniz sosyal ortamlarda enerjik, zeki, hareketli kişilerle tanışmanızı da destekleyebilir. Bunlar genel anlamda aşk ilişkisi olmaktan ziyade, sizin enerjik, cesur ve kararlı yönlerinizi, liderlik özelliklerinizi göstermek ve iletişimde bulunmaktan hoşlandığınız, belirli bir mesafede kalmayı ve arkadaşlık yapmayı düşüneceğiniz türden olacaktır. Ayrıca Venüs İkizler burcu pozisyonu aşk konusunda ikilem içinde kalacağınızı ve kararsızlık dolayısıyla ne yönde bir tercih yapmanız gerektiğini bilemeyeceğinizi gösterebilir. Öncelikle mantıklı düşünün, her şeyi gözden geçirin ve en doğru olan kararı verin. Neden böyle diyorum. Çünkü Venüs gezegeni sosyallik evinde ilerlerken hoş bir enerji gibi durabilir. Ancak Venüsün dispozitör gücü olan Merkürün aynı tarihlerde Boğa burcunda geri hareket ve gölgeli günler içinde oluşu bu yılki İkizler seyrinin pek hareketli geçmeyeceğinin göstergesi gibi. Bunun nedeni kimileriniz için ilişkisiyle alakalı konularda yapmayı düşündüğü yenilikler olabilir, bazılarınız için iki aşk arasında kalmanın getirdiği sıkıntı olabilir. Bir çoğunuz için mesleki konularda yaşanan krizler nedeniyle aşkı düşünmeye vaktiniz bile yoktur.

25 Nisan-19 mayıs tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeninin seyri bundan önceki İkizler burcu seyrinin tam aksine iç dünyanıza yönelerek bir çok şeyi tekrar gözden geçireceğiniz bir dönem anlamı taşıyor. Eğer siz Venüs İkizler burcu seyrinde iki seçenek arasında kalarak hangi kişiye yöneleceğinize tam olarak karar vermediyseniz, gerek Venüs Yengeç ve gerekse Merkür geri hareketi nedeniyle, eskiye dönüş yapmayı, güvendiğiniz kişiyle tekrar bir araya gelmeyi deneyebilirsiniz. Çünkü bu dönem eskinin restore edilmesi anlamı taşıdığı gibi, geçmişte yaşananların daha fazla önemsenmesi anlamına da gelmektedir. Bu dönemin bir başka anlamı ise, gizli ilişkiler yaşamaya olan istekliliğinizdir. Siz veya partnerinizin içinde bulunduğu durum nedeniyle bu aşkı gözlerden uzak yaşamınız gerekebilir. Duygusal ve ruhsal anlamda değerlerinize aşırı derecede sahip çıkabilir ve korumaya çalışabilirsiniz. Bazı kısıtlamalar, engellemelerle karşılaşsanız da, siz değer verdiğiniz her şeyi ön plana almak isteyebilirsiniz. Bu süreçte inat ettiğiniz konularda biraz daha esnek düşünebilir ve geri adım atabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde sosyalleşmek yerine geri plana çekilerek dinlenmeyi, kendinizi arındırmayı tercih edebilirsiniz.

Manevi değerlerinin ön plana geldiği, bazı konularda geçmişle alakalı değerlendirilmelerin yapıldığı belki de dönüş çabası içinde olunacağı, eski ilişkilerin tekrar gözden geçirilebileceği ve iç dünyanızda birçok şeyi bir daha ele alacağınız bir süreç olarak görmek mümkündür. Bu dönemde ev, aile, anılar, yaşananlar süzgeçten geçirilerek yüreğinizin ve beyninizin içindekileri belli bir temele oturtmak isteyebilirsiniz. Duygularınızı kimseyle paylaşmaz, kendinizle baş başa kalarak düşünmeyi tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu süreçte huzur bulmak adına, problemlerden kaçmaya çalışabilir, güvendiğiniz alanlara çekilebilir, değer verdiğiniz kişiden ayrılmak yerine ona daha fazla bağlanabilirsiniz.

Çok Önemli Hatırlatma:

Bildiğiniz gibi Satürn gezegeni sizin hem çalışma hem de parasal kazanç evinizin yöneticisidir. O nedenle her iki alanda da geri hareket dönemi önem taşıyor. Parayla alakalı hatırlatmayı o bölümde işleyeceğim. Şimdi iş konusundaki etkilerini yeniden gözden geçirelim ve Mayıs ayında nelere dikkat etmemiz lazım bunları beraberce ele alalım. Geçtiğimiz 7 Nisan tarihinde bu yana geri hareketini sürdürmekte. Bu geri hareket 30 Mayıs günü sona eriyor ve düz seyre geçen Satürn 21 Temmuz günü Başak burcundaki 2,5 yıllık döngüsünü bitiriyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz 27 Nisan tarihinde Satürn ve Uranüs gezegenleri karşıtlık oluşturmuştu. Mayıs ayının ilk haftası bu enerji hala etkinliğini korumakta. Peki ne anlama geliyordu hatırlayalım. Bir yandan evlilik konusunda bireyci, kökleşme karşıtı tavırlar içinde olmanıza diğer taraftan gelenekler, otorite, disiplin, görev ve sorumluluklar arasında ilişkinizi sahiplenmenize. Bunlar birbirinden doğal olarak farklı duygular. Aslında bu iki gezegen arasındaki görünüm kişileri birbirinden ayırıcıdır. Ancak ortak paylaşımlar yani para, cinsellik veya v.b karşılıklı çıkarlar evinizde ilerlemekte olan Jüpiter ilişkiyi içten içe besleyebilir demiştik. Yani karşınızdaki kişiye olan bağımlılığınızı devam ettirmenizi sağlayabilir.

Mayıs ayında, burcunuzda ilerleyen Mars ile İkizler burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni arasında küçük üçgen görünümü(60 derece) var. Bu geçtiğimiz Nisan ayına göre olumlu gözüküyor. Ancak ilişki evinizin birinci yöneticisi Uranüs ile ikinci yöneticisi Satürn arasındaki düello hala bitmiş değil. Ayrıca Satürn gezegeni 30 Mayıs tarihine kadar geri harekette. Ardından 18-23 Mayıs tarihleri arasında aşk evinizin yöneticisi Jüpiter gezegeni Satürnle bir karşıtlık oluşturmaya başlayacak. Bir de 28 Mayıs tarihinde aşk evinizde meydana gelecek Yay burcu Dolunayını da hesaba katarsak Mayıs ayında sorunlu ilişkisi olanlar mutlaka gözden geçirmelerde bulunmalı, ilişkilerini masaya yatırarak neler yapılması gerektiği hususunda bilinçli düşünmeli, yeni başlayan ilişkilerde ise olumlu veya olumsuz önyargıda bulunmamalı. Temkinli olunması gereken bir ay daha sizi bekliyor dersek yanılmamış oluruz. Jüpiter transitlerinde abartılı tavırlar veya rahatlıklar her zaman dikkatimi çekmiştir. Bazen de insan farkında olmadan gözünün önündeki gerçeği görmezden gelir. Benim öngörüme göre 21 Temmuz tarihi gelmeden beraberlik konusunda tam olarak önünüzü görmeniz zor gözüküyor. Satürn Terazi burcunda ilerlemeye başladığında ilişki konusunda tarafsız bir gözlemde bulunmanız mümkün. İşte o zaman son 5 yıllık süreçte yaşanan ilişki(ler) veya ilişki sorunlarının bireysel egonuz veya dış kaynaklı problemlerini daha net anlamış olabilirsiniz. Satürn Terazi burcu dönemi tarafsız ve gayet adil bir şekilde düşünmenizi sağlayabilir kanaatindeyim.

İş ve Kariyer
20 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında kariyer evinizde ve Boğa burcunda ilerleyecek Güneş, yani yöneticinizin seyri maddi ve manevi yönden özellikle güvencenizle alakalı konular üzerinde düşüneceğiniz, sağlam adımlar atmak için her şeyi gözden geçireceğiniz bir zaman diliminin işaretidir. Kaldı ki bu devrede Merkür de aynı yaşam alanında geri harekette olacağından ben bunu Aslanın kendi ormanında sukunet içinde yaşamak istemesi olarak değerlendiriyorum. Hatta gayet olumlu buluyorum. Elinizden geldiğince sakin ortamlarda bulunmayı tercih edebilirsiniz. Çünkü geleceğinizi düşünmek zorunda olduğunuzu bilirsiniz. Her şeyi şöyle bir gözden geçirerek, ilerisi adına neler yapabilirim sorusuna cevap bulmaya çalışabilirsiniz.

Egonuz gereği korunmak dürtünüz yükselebilir ancak en yakınlarınıza mahremiyetinizi sunabilirsiniz. Şimdi tek isteğiniz sakinlik ve huzurdur. Bunu size sunabilecek kişi veya olgular baş tacınızdır. Bazen çalışmak dahi istemeyebilir, bazen de ruhunuzun o derin güzelliklerini keşfetmenin hazzını yaşayabilirsiniz. Liderlik etmek yerine, geri planda kalarak etrafınızdaki dünyayı pencerelerin ardından izleyebilirsiniz. Bu dönemi olumlu yönde değerlendirmek için yapmanız gereken en önemli şey, kendi içinizdeki ben duygunuzla buluşmak ve tüm karmaşık durumlara rağmen kendinize güvenmektir. Çünkü bu bir aylık süreç, sizi ışığa doğru yol alan kelebekler misali besleyecek, kimi zaman ürkütse de, Güneşin özel çocukları olarak gideceğiniz güzergahı siz çok iyi bilmektesiniz. Bu yoldan ne ilk ne de son geçişiniz. Şimdi size düşen bir günlük bir ömür için değil bir ömür boyu mutluluk için kendinizi arındırmak, hedeflerinizi belirleyerek üzerine gitmek olmalıdır. Tam bu esnada başlayan Venüs İkizler burcu seyri kişisel anlamda sakinlikten yana olan Aslanın her türlü paylaşım, ilişki ve hedef konularında kafasının karışmasına neden olabilir. Kaldı ki, Venüs İkizler burcunda ilerlerken aşk bölümünde yazdığım gibi dispotizör gücü Merkürün Boğa burcunda gölgeli günleri de dahil olmak üzere geri harekette oluşu durmamız, beklemede kalarak önümüzdeki resmi iyi incelememiz gerektiğini gösteriyor.

Merkür Geri Hareketi Hangi Konularda Etkili:
17 Nisan(akşam)-11 Mayıs tarihleri arasında Boğa burcunda yani kariyer evinizde geri hareketini sürdürecek Merkür gezegeni aşağıdaki konularda son derece önem arzetmekte.

Mesleki kariyeriniz, toplumsal ün, şöhret ve saygınlığınızla ilgili durumlar, otoritelerle olan ilişkiniz(patronlarınız, ebeveynleriniz), sosyal itibarınız(statünüz), kader niteliğinde meslek(yazgınız), işverenleriniz, toplumsal açıdan tanınan güçlü yakınlarınız, yaşam hedeflerinizle alakalı girişimleriniz, yükselişiniz, mesleki sorunlarınız, sosyal mevkiniz, mesleki ödülleriniz, toplumsal ifadeniz, profesyonelliğiniz ile ilgili tüm konularda Merkürün gölgeli günleri(başlama tarihinden bir hafta öncesi) 10 Nisan tarihinden başlamak üzere, her şeyi yeniden gözden geçirmeli, planlarınızı, projeleriniz konularda, düşünmeye devam etmeli, gözden geçirmeyi sürdürmeli ve geri hareketin gölgeli günlerinin bitim tarihi (bitiş tarihinin bir hafta sonrası) 18 Mayıs 2010 tarihinden itibaren düşündüklerinizi yürürlüğe sokmalısınız. 10 Nisan öncesi üzerinde düşünülmüş her yönüyle ele alınarak olumlu olacağına karar verilmiş konular varsa, bunları uygulamanızda bir sakınca yoktur.

Geri Hareket Sonrası:

Merkürün gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek geri hareketinin ardından yukarıdaki konularda yaptığınız gözlemler, geri hareket sonrası ne yapılması gerektiğini kavramanız açısından her zaman için değerlidir. Çünkü sessizlikte insan dinginleşir, sakinleşir kendini sorgular, durduğu noktayla ilgili veriler toplar. Gerileme dönemi bittiğinde ise toplanan bu veriler, sakinlikte yapılan iç gözlemler, beklemede kalınarak incelenen her şey saklandıkları yerden yüzeye çıkar ve uygulanabilecek hale gelir. Normalde geri hareket sonrası durum budur. Ancak bazı aylar, diğer ağır gezegenlerin transitleri veya geri hareketleri söz konusu olunca kişi uygulama aşamasında olduğu her şeyi tekrar tekrar gözden geçirmelidir. Boğa burcunda yani kariyer evimizde geri hareketi sona eren Merkürle ilgili benim size tavsiyem de budur. Teknik açıklamalarda bulunarak kafanızı karıştırmak istemiyorum. Çünkü yeteri kadar zorlayıcı süreçlerden geçiyoruz. Sadece bilinçli düşünün, bilinçli hareket etmeye çalışın diyerek sizlere tavsiyede bulunmak istiyorum.

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Aslanlar ateş grubunun yaratıcı ve oldukça özel insanları Uranüs Koç burcunda ilerlemeye başladığında, yaşamınızda yepyeni bir sayfanın açılmaya başladığını hissedebilirsiniz. Bu güçlü enerji 2010 yılında tadımlık olarak bizlerle beraber. Ancak 2011 Mart ayı itibariyle yedi yıllık süreçte onun lezzetiyle doyuma ulaşabileceğiz. Astrolojik yapısı gereği Uranüs enerjisi Aslan burcu kişileri için zorlayıcıdır. Çünkü hem karşıt burcu Kovanın yöneticisidir hem de bireysel egosu gereği Aslan onaylanma ihtiyacı duyan bir burç olduğu için bunu bulamadığında endişe duyabilir. Ancak Koç burcunda ilerleyen Uranüsün enerjisi Aslana uygundur. Yaratıcı yönlerinizi, farklılıklarınızı ortaya koyabilmenizde destekçinizdir. Böylece evrensel dersiniz gereği hiç kimse sizi alkışlamasa da kendi yolunuzu kendiniz cesaretli çizebilirsiniz. Uranüs sayesinde güç kazanan Aslan, önümüzdeki yedi yıllık süreçte hem yaşama bakış açısı hem de kişisel gelişimi adına ivme kazanmış olacaklar. Bu gelişim kimi zaman inanç sisteminizle alakalı konularda yeniden gözden geçirme anlamına geldiği gibi, eğitim hayatınızdan tutun da, mesleki uzmanlığınıza kadar geniş bir yelpazede yaşanacak değişimlerin de göstergesidir. Özellikle yurtdışı bağlantılı veya başka bir şehre yerleşme anlamında da sizi etkileyebilecek Uranüs belki Satürn gezegeninin Terazi burcundaki etkinliği nedeniyle önümüzdeki 2,5 yıl boyunca bu konuda sizi durdurucu bir etki yaratsa da, ileriki yıllarda bu durumu gerçekleştirme imkanı bulabilirsiniz.

Uranüs Koç burcu seyri hayatınızı yönlendirmeniz için bugüne dek belirlediğiniz prensiplerin değişimi anlamına gelebilir. Kendi doğrunuzun peşine cesaretle gidebilir, hatta çoğu zaman sadece kendi doğrularınız ve istekleriniz için adımlar atabilirsiniz. İşte böyle zamanlarda ne olursa olsun doğru bir adım atabilmek için lütfen önünüzdeki resme iyi bakınız. Uranüs enerjisini dizginlemek oldukça zordur. Kaldı ki Satürn Terazi burcunda ilerlemeye başladığında Uranüsle bu sefer Terazi-Koç burç aksı üzerinde bir gerilim yaşanacak. Bu gerilimde yanlış kararlar vermemek için uygulamak istediğiniz yenilikleri işbirliği içinde yerine getirmeniz şarttır. Yeniliklerden söz etmiştim. Yeni yerler, keşifler, buluşlar, yurtdışıyla ilgili çalışmalar, uzak bir ülkeye yapılan yolculuklar önümüzdeki yıllara damgasını vurabilir. Sözgelimi 2.5 yıl boyunca ülkenize gelip gidersiniz ardından uzun yıllar yurtdışında kalabilirsiniz. Eğitim hayatınızla ilgili mevzularda hızlı bir öğrenme ve öğrendiklerinizi uygulama şeklinde gelişmeler yaşanabilir. Sabit sizi bir yere bağlayan bir yaşam sürmek yerine, aksiyonu bol bir hayata merhaba demeye hazırsanız Uranüsü karşılamaya hazırsınız demektir.

Boğa Burcunda YENİAY

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda oluşacak Yeniay enerjisinin siz Aslanlara etkisini birlikte gözden geçirelim. Toplum içinde ve yer aldığınız her konumda kendinizi ifade etme gücünüzü geliştirmenizi, yazgınızı gerçekleştirmek adına girişimde bulunmanızı, karakterinizin bütünlüğünü bozmayacak şekilde adımlar atmanızı ve tüm bunları yapmaya çalışırken sağlam ve geleceği olan konulara önem vermenizi sağlayacak deneyimler yaşatacaktır. Bu süreçte yeniay enerjisi, mesleğiniz ve toplumsal yaşamınızla ilgili konularda epey mücadele vereceğinizin göstergesi olacaktır.

Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, anlamsız ve size çok yabancı gelen, kendinizi mutsuz ve huzursuz hissettiğiniz, geleceği olmayan ve güvencesi bulunmayan ve özellikle herşeyden önemlisi size ilerde de faydası dokunmayacak mesleki konularda artık bir karar vermek olmalıdır. Çalışma hayatının içinde olmayan burç mensupları ise, toplumsal yaşamları ile ilgili konularda daha dikkatli ve özenli davranarak, kendilerini mutsuz hissettiren fakat bir türlü dur demeyi bilmedikleri ne varsa düzenlemeye çalışmalıdırlar. Bu enerjiden yükseleni Aslan olanlar da etkileneceklerdir.

Para Konuları

Çok Önemli Hatırlatma:(Parasal Konularda)

7 Nisan tarihinden bu yana kazanç evinizde geri hareketini sürdüren Satürn gezegeni, son 2,5 yıllık süreç içinde yaşanan gelişmeleri, alınan kararları, alışkanlıklarınızı, parayı değerlendirme biçiminizi, kısaca kendi kazanımlarınızla başkalarından elde ettiğiniz gelirler arasındaki farklılığın, eski alışkanlıklarınızla yeni durumlar arasında yaşanan gerginliğin tekrar kendini hatırlatması anlamında son derece önemli. Tabii ki bir Aslan için kendi ihtiyaçlarını kendi karşılama isteği her zaman önemlidir. O kimsenin desteği altında yaşamak ve kimseye muhtaç olmak istemez. Ancak Satürn gezegeni son yıllarda özellikle maddi konularda frene basmak zorunda kalmalarına neden oluyor. Bir de Uranüs nedeniyle son yedi yıldır başkalarıyla ortak hareket etmek zorunda kalıyorlar. Yani kendi kazanımları konusunda zorlandıkları için bir başkasının idaresi ve tuhaflıklarıyla başetmek zorundalar. Uranüsle olan karşıtlık geçtiğimiz yıl bazı aylarda sizleri fazlasıyla rahatsız etmişti. Hatırlarsanız 27 Nisan günü Satürn-Uranüs karşıtlığını yaşadık. Bu karşıtlığın etkisi Mayıs ayında da hissedilebilir. Bu durum maddi konularda özellikle dışarıdan elde edilen gelirler konusunda kafanızı karıştırıcı olabilir. Daha evvel seve seve katlandığınız durumlar şimdi size boğucu gelebilir. Para konusunda birileri üzerinizde hakimiyet kurmaya kalkışabilir. Eşinizin maddi durumunda yaşanan sıkışık geçici bir süre de olsa sizi üzebilir. Bu karşıtlıkla başedebilmenin yolu sakin olmak, parasal dalgalanmalar, ani çıkış ve inişler olabileceği ihtimaline karşı tedbirli davranmaya çalışmaktır. Kazanımlarınızı, parasal konulardaki harcama şeklinizi, paranın sizin hayatınızdaki önemini, son 2,5 yılda yaşananları göz önüne alarak tekrar gözden geçiriniz. Para evinizin yöneticisi Merkür gezegeninin geri hareketini de hesaba katmayı unutmayın.

Merkür gezegeninin tüm transitleri para evinizin yöneticisi olması nedeniyle daima önemlidir. Bir de şu aralar kariyer evinizde gerilediği için doğal olarak iş konularında da etkili. Ben buna duble etki diyorum. Her yıl bir şekilde bu duble etkiyle karşılaşıyoruz. Kariyer bölümünde yapılması gerekenleri biraz önce incelemiştik. Şimdi gelelim kazanç konusunda dikkat edileceklere. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek geri hareket mesleki açıdan elinize geçen miktar veya yeni işe girecekseniz ihtiyacınız olan miktarı belirleme konusunda son derece önemli. Bütün bu konuları ay ortasına kadar düşünmekte fayda var. Yeterli gelire sahip misiniz? yoksa başka bir iş mi düşünüyorsunuz. Uzun zamandır iş sorunu yaşıyorsanız hangi miktarla yaşamanızı refah bir şekilde sürdürebilirsiniz. Bütün bunları düşünebilmenizi sağlayan geri hareket dönemini iyi değerlendirmeniz gerektiğine inanıyorum. Bu bekleme süresi canınızı sıkabilir. Ancak unutmayalım ki geri hareket dönemlerinde zihin bir olayı iki kere süzgeçten geçirir. Böylece sel gider kum kalır misali en doğru saptamada bulunulur. Ben bu nedenle bu sürece onarım zamanı derim. Onun için lütfen yılgınlık göstermeyiniz. İncelemelerinizi yapınız. Eğer yeteri kadar sabrınız varsa 29 Mayıs tarihine kadar bekleyin. Satürn 30 Mayıs tarihinde düz olarak seyrine başladığında istediğiniz planı uygulayın.

İkinci bir şansınız daha var. 30 Mayıs-21 Temmuz Satürn Başak burcunda düz olarak seyrine başladığında 2,5 yıldır devam eden maddi problemlerinize son verebilecek yeni olanaklar karşınıza çıkabilir. Bu kadar zamanım yok diyorsanız, size tavsiyem en azından Mayıs sonuna kadar acele kararlar vermeyin derim. Tabii ki seçim sizin. Ben ancak astrolojik olarak öneride bulunabilirim.


Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler :1-10-11-15-16-19-20-23-24-27-28-29

Zayıf Enerjili Günler :5-6-12-13-14-25-26

Parasal Açıdan Kısmetli Günler :24-25

Aşkta Şanslı Günler :1-27-28-29

Yeniay : 19-20
(Ay gezegeninin Aslan burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :5-6
(Ay gezegeninin Kova burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Not:
Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekir. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuzu bilmiyorsanız, Astroloğa Sorun köşesinden bana ulaşarak gerekli bilgilerinizi bildiriniz.

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle

Yorumlar