Akrep Burcu Mayıs 2010 Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler
17 Nisan-11 Mayıs tarihleri arasında ilişki evinizde geri hareketini sürdürecek Merkür gezegeninin seyri sırasında her iki tarafın da gerçekçi bir şekilde gözlemde bulunması ve ona göre kendini ayarlaması gerekiyor. Geçtiğimiz Nisan ayında geri hareketin hangi konular üzerinde etkili olacağından kısaca söz etmiştim. Şimdi biraz daha açalım. Geri hareketin devam ettiği sırada Güneşin aynı noktada ilerleyecek oluşu, sizin istekleriniz ve bakış açınızla, partnerinizinkiler arasındaki farkı öğrenebilmeniz adına etkili. Bu dönemde, eşiniz veya sevgilinizin sahiplenici, değerlerini fazlasıyla ön plana alıcı tavırlarıyla karşılaşabilirsiniz. Karşıt evinizde ilerleyen Güneş zamanlarında genelde enerjiniz düşük olabilir. Benliğinizin ana gelişim konusunda, partneriniz size bir ayna görevi görebilir. Size karşı durabilir, kendi bildiği şekilde hareket etmek isteyebilir, sizinle çatışabilir. Bütün bunlar gayet normaldir. Sizinle aynı düşünmesi veya aynı kararlar vermesi mümkün değildir. Bu beklenmemelidir. Burada yapılması gereken, onu dinlemek ve anlamaya çalışmaktır. Baskın tavırlar sergileyen partneriniz, üstünlük taslayabilir, kendi bildiği doğrular yönünde düşünmenizi isteyebilir ve oldukça inat edebilir. Taviz vermediği gibi, sizin karşı duruşunuzu da görmezlikten gelebilir. Güneş her yıl bu alanda ilerlediğinde durum buna benzerdir. Sanki ilişkiler bir testten geçiyor gibidir. Burada önemli olan ilişkinizin niteliğidir.

Eğer sorunlu bir beraberliğiniz varsa ancak birbirinizi seviyorsanız, eşitlik ve ortaklık duygusu içinde hareket etmeye çalışmanız en doğrusudur. En azından aranıza duvarlar örmemiş olursunuz. Yani her ikinizin de, beraberliğinizle ilgili konularda ortak bir noktada buluşmaya istekli olmanız lazımdır. Merkür iletişimle alakalı gezegen olduğu için geri hareket döneminde yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. Oysaki çıkmazların çözüme kavuşması, ayrılıkların giderilmesi, farklı düşünmenin yarattığı gerilimin ortadan kalkmasının yolu, karşılıklı konuşmak, dürüst olmak, saygı ve sevgi birliği içinde durumları ele almaktır. Çünkü her iki tarafın da gerilim içinde olmasının hiç kimseye faydası yoktur. Özellikle evlenmeyi düşünen çiftlerin maddi konularda ortak düşünmeye çalışmaları gerekir. Sizin düşündüğünüz bazı planlar, koşulların zorluğu nedeniyle karşılanmayabilir veya şu anki durum iktisatlı düşünmenizi gerektiriyor olabilir. Böyle bir ortamda ısrarcı olmak yerine ılımlı davranmaya çalışmak faydalıdır. Böylece beraberliğinizin güvenliğini yeniden sağlayacak diyalogu gerçekleştirmiş olursunuz. Gölgeli günleri dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek geri hareketi olumlu şekilde değerlendirmenin sırrı gerçekçi düşünmek ve ilişkinizi sürdürmek istiyorsanız değerlerinize ortak şekilde sahip çıkmaktır. Diyelim ki geri harekette enine boyuna düşündünüz ve sonunda anladınız ki, bu beraberliği devam ettirmeniz mümkün değil. O zaman size bir tavsiyem daha var.

Ben derim ki, gelin Satürn-Uranüs karşıtlık etkisi altında bir kez daha düşünün. Neden bunu söylüyorum? Çünkü yıllardır aşk evinizde devam etmekte olan Uranüs hareketi zaten koparıcı bir yansıma olarak sizleri zorlamakta. Mayıs Haziran gibi Uranüs aşk evinizden ayrılacak. Ancak Ağustos 2010 tarihinde aşk konusunda tekrar sizi zorlamaya başlayacak. Ne zamana kadar? Ocak 2011 yılına kadar. Onun için bilinçli davranmanızda fayda var. Gerçekten yüreğinizin içinde bitti mi, emin misiniz? Bu kapıyı kapadığınızda tekrar geri dönmek ister misiniz? bunu bir düşünün. Hayır bitti diyorsanız. O zaman buyurun Merkür geri hareketinden sonra istediğiniz seçimi yapabilirsiniz. Şunu da unutmadan belirteyim ki, Satürn-Uranüs karşıtlığı ve Jüpiter-Satürn karşıtlığı zaten sizin olmayan, size hayır dokunmayacak kişi hayatınızdan alır götürür. Onun için ben kadersizim, aşktan yana talihsizim demenize gerek yok. Hani bir söz vardır kullanırız kimi zaman. Bırakın gitsin geri dönerse bil ki senindir diye başlayan. Ben bu sözü aşk konusunda kullanmayı uygun görüyorum.
Boğa Burcunda YENİAY

14 Mayıs tarihinde Boğa burcunda meydana gelecek Yeniay, ilişki anlamında yaşanan bazı durumları ve geri dönülmesi imkansız değişimleri daha sağlam bir şekilde ele alarak gözden geçirmenizi sağlayabilir. Bu gözden geçirişte en çok üstünde durmanız gereken konu, dengeli bir paylaşımda bulunmanız, gerek maddi ve gerekse manevi açıdan birbirinizle ortak nokta oluşturmaya çalışmanızdır. Aranızda kuşku ve kuruntu yaratan konular varsa bunları açık bir dille ortaya koyunuz ve meseleleri el birliğiyle çözmeye çalışınız. Evliliğiniz veya uzun süredir sürdürdüğünüz beraberliğinizi Yeniayın güçlü ışığı altında pozitif-negatif yönleriyle ele alabilirsiniz. İlişkide kişiliğinizden ödün vermeden anlaşma sağlamak ne kadar önemli ise çoktan bitmiş bir ilişkiyi sürdürmeye çalışmak da o denli yanlıştır.

Bu süreçte dikkat etmeniz gereken konu, siz veya partneriniz, birbiriniz üzerinde baskı uygulamadan, sağlıklı bir ilişki yürütme konusunda gerçekçi bir şekilde düşünmenizdir. İlişkisi olmayanlar açısından bu yeniay yeni bir aşkın işareti olabilir. Ayrıca Yeniay zamanları evlilik kararı için uygun zamanlardır. Ancak bundan önce yazdığım uzun paragrafı lütfen unutmayınız. Nazik zamanlardan geçiyoruz. Hala bazı durumlar net değil. Yeniay sayesinde güçlenmiş olsak da, bu gücü dikkatli şekilde kullanmayı bilelim.

İş ve Kariyer

Uranüs Koç Burcu Seyrinin Burcunuza Olan Yansımaları- 28 Mayıs-4 Temmuz (Düz Seyir)

Sevgili Akrepler Uranüs gezegeni astrolojik yapısı gereği özgürlük, bireysellik orjinallik, değişim ve heyecan isteyen bireysel yanlarımızın ortaya çıkmasında etkili bir güçtür. Uzun devinimi( 7 yıl) boyunca haritamızda hangi yaşam alanında ilerliyorsa orayı değiştirir, eskinin yerine yeniyi getirir veya yeniye yer açabilmek için eskiyi ortadan kaldırır. Sizler bu yıl kısa bir süreliğine ancak Mart 2011 itibariyle 7 yıl boyunca başta çalışma hayatınızın günlük aktiviteleri olmak üzere sağlığınız, iş gücü verimliliğiniz, ustalık-çıraklık durumunuzla ilgili mevzularda zorlanmalar yaşanabilir, uyum sorunları görülebilir ve kişi yeni gelişmeler karşısında özgür olmak isteyebilir. Sistemli bir düzen içinde iş yapmak veya günlük yoğunlukla başa çıkabilmek kolay değildir. Çalışma hayatı bilinen yöntemlerden bağımsız ve oldukça farklıdır. Kişi başarılı olabilmek için alışılmamış usuller denemek durumundadır. Şu bildiğimiz dokuz altı türündeki işler geçerliliğini kaybeder. Modern usuller mutlaka denenmeli ve keşifçi olmalı, yeniliklere açık bir bilinçle hareket edilmelidir. Uranüs Koç burcu sürecinde kişi rahat olabileceği, kendi çalışma saatlerini kendisinin düzenleyebileceği tarzda yaşamaktan yanadır. Sistemin gereklerine başkaldırabilir veya tümüyle reddedebilir.

Ayrıca kişisel olarak bulunduğu ortamda diğerlerine göre ne kadar orijinal biri olduğunu düşünerek kimseyi beğenmeyebilir. Eğer doğum haritanızda Uranüs güçlü bir ev ve konumda ise, ayrıca buluşçu yani yeniliklere açık bir kişi iseniz ben bu dönemi başarılı şekilde geçireceğinizi düşünüyorum. Tam tersine rutin çalışma hayatını seven, sistemli ve prensipli bir kişi iseniz, büyüme hedefinizden ziyade düzen meraklısı iseniz, klasik yöntemlerle çalışmayı seven bir insansanız bu hıza ayak uydurmakta veya çalışma hayatınızda meydana gelecek değişimlere uyum sağlamakta zorlanabileceğinizi düşünüyorum. Uranüs etkisi altında gereklilik kavramı devre dışı kalır. Çünkü bu kavramın içinde disiplin vardır. Oysaki Uranüs Koç burcunda ilerlediği süreçte düzene karşı çıkmak denilen bir oluşum söz konusudur. Akrep aslında dönüşüm ve yenilenme burcudur. Ayrıca Uranüs Akrep burcu insanlarında güçlüdür. O zaman sizler de şimdiden değişime açık olarak hayatınıza şekil verebilirsiniz. Ancak yaşamınız gereği ve yaşınız icabı isyankar tavırlar, asi hareketler kimileriniz için sakıncalı olabilir. Bunun ayarını çok iyi bilmek lazımdır. Öyle bir düzende yaşıyor veya çalışıyorsunuzdur ki, sizin asi tavırlarınız hoş karşılanmaz. Bu durumda iş değişiklikleri, beklenmeyen krizler sıkça yaşanır.

Çok Önemli Hatırlatma:

7 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında devam edecek Satürn gezegeninin Başak burcundaki geri hareketi eksiklerin giderilmesi ve projelerin tekrar gözden geçirilmesi gibi son derece yararlıdır. Eskilerin dediği gibi, temcit pilavı yine önümüze geliyor. Bu durumda bize, çalışmak, düzenlemelerde bulunmak, ilişkilerimizi tekrar gözden geçirmek, hedeflerimizin bilincinde olarak ne yapacağınıza karar vermektir. Bunu başaramazsak, eksiklerle yola çıkan yolcuya benzeriz. Yani hedef noktasına varabilmek için heybemizin dolu olması gerekiyor. Yani bulunduğunuz sistem içindeki görev ve sorumluluklarınızın farkında olmak, bu çalışmaların, yoğunlukların sizi ileride getireceği üst noktanın bilincinde olarak sabırlı, iradeli bir şekilde sorumluluklarınızı yerine getirmektir. Çevrenizde bulunan insanlar veya grup içinde oluşan sorunlar karşısında güven duygunuzu kaybetmemek, mevcut dostluklarınızı bir kez daha gözden geçirmek. Hedef bilinci içinde olmak. Bunu bir mola gibi düşünürsek, biraz önce bahsettiğim yolcu örneğinde olduğu gibi, heybemizi doldurmuş, kendinden emin bir şekilde yola çıkmış olacağız. Bu bizim Satürn Başak burcundaki son 2.5 yıllık deneyimlerimizin sonuna geldiğimizi gösteriyor. Bu tarihler arasında geri hareket bitmiş olacak ve ardından Satürn düz olarak Başak burcunda ilerledikten sonra Temmuz sonunda Terazi burcundaki yolculuğuna bu sefer daha güçlü bir şekilde girmemizi sağlayacak. Hayat böyle dostlarım. Bir dersi bitirmeden üst sınıfa geçmek yok.

Gördüğünüz gibi işimiz pek kolay değil. Ancak şu var ki, önümüzdeki bu iki ay sürece geri hareketi iyi değerlendirirsek Mayıs-Temmuz 2010 arasındaki düz seyirde işlerimizi yoluna koyar, güçlü bir şekilde Satürn Terazi burcunu karşılamış oluruz. Bu konuda burcunuzla uyumlu görünümde olan Jüpiter destekçiniz olabilir. Ancak şu iki aylık süreç hakikaten önemli. Üst paragraflarda ele alınan konular üzerinde düşünmenizi öneriyorum. Ruh sağlığınızın ne kadar değerli olduğunu lütfen unutmayın. Kendinize belirlediğiniz yolda karşınıza çıkabilecek güçlükler karşısında kaderi suçlamak yerine, bilinçli bir şekilde neler yapabilirsiniz, bunları düşünün.

2010 yılı enerjileri bize ne diyor? Çabala ve yeniliklere kendini yavaş yavaş hazırla. Bazen insan hayatında üst üste zorluklar belirir. Bazılarının içinden çıkılması oldukça zordur. Apansız ayrılıklar, başarısız girişimler, parasal veya ailevi sorunlar gibi. Hangi nedenle olduğu farketmez. Dikkat etmeniz gereken konu sabit fikirli davranmamak. Bugünün ilerisi var sözünü unutmadan, başkalarını sizin gibi düşünmeye zorlamadan kendinizi yeteneklerinizle ortaya koymak. Bu konuda Jüpiter yardımcınızdır. İnancınız, rehberiniz yani ışığınızdır. Siz çaba sarfedin yeter ki, mutlaka yaptıklarınızın karşılılığını alırsınız. Geçmişle alakalı halledilmeyen ne varsa bunları ele alın. 23 Nisan-4 Mayıs tarihleri arasında meydana gelecek Satürn-Uranüs karşıtlığının etkisi, biraz önce ele aldığımız geri hareketin son kez Uranüsle olan düellosudur. Başak –Balık burç aksı üzerinde meydana gelecek bu karşıtlık önemli. Bu tarihler arasında her iki gezen de son kez bu burçlarda yer alacakları için her ikisi de son derslerini bize vermeye çalışıyorlar. Ancak astrolojik olarak karşıtlık enerjisi dengeli bir şekilde kullanılırsa güce dönüşür. Bu karşıtlığın sizler açısından anlamı, ileriye dönük hedeflerinizle ilgili konularda disiplinli ve düzenli çalışmak ve yaratıcı yeteneklerinizi, farkındalığınızı ortaya koymaktır. Bunu yaparken endişeli kapılmamanız ve yeniliklere açık olmanız lazım. Sizi engelleyen, gereksiz, artık miladını doldurmuş ne varsa bu karşıtlıkta karşınıza çıkabilir. Geçmişten bugüne dek, bir türlü yerine oturtamadığınız, fakat vazgeçemediğiniz, düzene oturtamadığınız mevzular ayaklanır ve önünüze gelebilir. Sakın ürkmeyin, durun ve ne yapmanız gerektiğini bilinçli bir şekilde düşünün. Çünkü eski düzen ve işlerin alışıldık yapılış yöntemleri kesin ve ani bir biçimde ortadan kalkacağı için kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. İşte bu noktada eğer diretir, hala yanlış ve gereksiz üzerinde kalmaya devam ederseniz, Satürn Terazi burcu sürecinde biliniz ki işiniz oldukça zordur.

Para Konuları
11 Mayıs tarihinde geri hareketi sona eren, ancak tedbirli olmak açısından gölgeli günler dahil olmak üzere 18 Mayıs tarihine kadar dikkatli olmamızı gerektiren Merkür, 11 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Boğa burcunda düz olarak seyrine devam edecektir. Ortak paralar evinizin yöneticisi olan Merkür, yakın ilişkiniz(Eş-sevgili) ve iş ortaklıklarınızla aranızdaki maddi meseleleri halledebilmeniz açısından destekleyicidir. Halkla ilişkiler yoluyla elde edilecek kazançların işareti olan bu dönem, mal, mülk edinme konusunda geleceğinizi garanti altına almaya çalışacağınızı göstermektedir. Bu tarihler arasında başkalarının kaynaklarını beceriklilikle idare etmeniz söz konusu olduğu gibi, belli bir ortakla yola devam ederek de kendi gelirinizi arttırmaya çalışabilirsiniz. Ayrıca eşinizin mali durumuyla ilgili geri hareket döneminde yaşanan durumları, alınan kararları gözden geçirebilir, gerektiğinde birbirinize destek çıkarak dönemi huzurlu ve verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Bu süreçte kişinin kendini garantiye alması veya bir çift olarak maddi konularda elbirliği içinde kararlar alınması mümkündür. Tabii ki her Akrep aynı olayları yaşamıyor.

Bazılarınız boşanma safhasında veya iş ortaklarınızla maddi konulardaki ilişkinizi sonlandırma yolunda kararlar alabilirsiniz. Böyle durumlarda hedefler evinizde geri hareketini sürdürmekte olan Satürn gezegeninin geçmişle alakalı mevzular üzerindeki etkisini göz önüne alarak eğer henüz ileriyi görecek kadar sağlam temelli bir işiniz yoksa veya gelir konusunda belirsizlikler söz konusu ise, lütfen bilinçli davranmayı unutmayınız. Dereyi görmeden paçaları sıvamayınız. Gelirinizle ilgili mevzularda hassasiyetiniz artabilir. Sabırlı ve dayanıklı bir şekilde, üretkenliğe dönük, parasal konularda ortak birlik duygusu içinde hareket etmeye çalışmanız faydalıdır. Kardeşleriniz vasıtasıyla desteklenebilirsiniz. Nafaka davalarınız sonuçlanması için mücadele verebilirsiniz. Sözleşme(iş) görüşmeleriniz olabilir. Bu süreçte, finansal ve maddi olgular, alacağınız kararların önemli bir parçasını oluşturabilir.

Para konularında 25 Nisan sonrası Venüsün ikizler burcunda ilerlemesi hareketlilik getirici olabilir. Yapılacak ortaklık görüşmeleri veya finansal getirilerle alakalı konuşmalar faydalı olabilir. Kafanızın içi bir miktar karışabilir. Yani hangi seçeneği tercih edeceğiniz veya para meselelerinde ne yapmanız gerektiğini bilemez durumlar olduğunda sakin olun. Çünkü Venüsün dispozitör gücü Merkür o sıralarda geri harekette olacağı için bu son derece doğaldır. Ne olursa olsun akıllı hareket etmenin gerektiği bir aya girdiğinizi unutmayın. Har vurup harman savurmayın. Ev, yerleşim, ortaklık, eş, nafaka, kredi konularında temkinli hareket etmeye dikkat edin.

Mayıs Ayı Astroloji Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-4-7-8-9-17-18-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler : 5-6-12-13-14-19-20-25-26

Parasal Konularda Not : Bu ay maddi konularda özellikle 27-28-29 bu yaşam alanında Dolunay etkisi hissedileceğinden lütfen dikkatli olunuz.

Aşkta Şanslı Günler :7-8-9

Yeniay : 25-26
(Ay gezegeninin Akrep burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay Takviminiz :12-13-14
(Ay gezegeninin Boğa burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

Mutlu, başarılı, şanslı, huzurlu ve bereket dolu bir Mayıs ayı geçirmeniz dileğimle,

Yorumlar