2010 Koç Burcu Mart Aylık Yorumu

2010 Koç Burcu Mart Aylık Yorumu
Güneş Genel Etkileri-
21 Mart tarihine kadarki süreçte, bilinçli kararlar vermenizi ve isteklerinizin peşinden gitmenizi sağlayan enerjinizde düşüşlere neden olacak olaylar yaşayabilirsiniz. Bu sizin için farklı bir durumdur. Çünkü siz her zaman aktif olmaktan yana bir burcun insanısınız. Fakat bu dönemde kendinizle başbaşa kalmanıza, yaşamınızı gözden geçirmenize veya kendinizi ifade etmenize engel olan bazı durumlar oluşabilir. Bu nedenle gerçek kimliğinizin tam zıddı bir ruh hali içinde, çevrenizden uzaklaşma ve kendinizi gizleme gibi tavırlar sergileyebilirsiniz. Yalnızlıkta kendinizi bulduğunuzu hissedebilir, çevrenize öncülük etmektense daha geride kalmayı tercih ederek olaylara dışardan bakmayı ve izlemeyi tercih edebilirsiniz. o aktif ve enerjik halinizden eser kalmamış gibidir ve sizi tanıyanlar bu durumunuzu fazlasıyla garip karşılayabilirler. İşe gidip gelmeler dışında tüm boş vakitlerinizi gözlerden uzak bir şekilde geçirmek isteyebilirsiniz. Bilinç altınızın derinliklerinde, kiminiz ailesi, kiminiz eşi yada sevgilisi kiminiz ise bir başka nedenle bir içe kapanma sürecine girebilirler. Bazılarınızda ise (doğum haritasındaki etkiye göre) sorunlarının nedeni olarak kendisini suçlama yada tüm problemlerin kaynağının kendisi olduğunu düşünme gibi etkiler de hissedebilir.

Bu dönem içinde başkalarına yardım etme isteğiniz yada fedakarlıkta bulunma dürtünüz çok yüksek olabilir. Her zaman kendinize öncelik taşımaktan yana olan siz, çevrenizde ihtiyacı olan kişilere daha fazla öncelik edebilir ama bu yardımları gizli gizli yapmaktan yana olabilirsiniz. Sert görünümlü yada sert tavırlı olarak bilindiğiniz halde bu dönemde tam tersine tartışmalardan, huzursuzluk çıkmasından, insanlar tarafından incitilmekten yada incitmekten uzak durmaya çalışabilirsiniz.

21 Mart tarihi ise baharın uyanışı gibi sizin için de enerjilerin aktif hale geldiği ve canlandığı bir süreç başlayacaktır. Bu tarihten önceki önceki dönemi sessiz ve sakin kalarak geçiren siz, hayatınızı yeniden şekillendirme adına yeni kararlarla dolu ve kendinizi toparlamış olarak yaşama katılırsınız. İşte bu, tam size göre bir enerjik dönemdir. Çoğunuzun bu süreçte doğum günü olacaktır. ve yeni bir yaş, yeni olgunluklar ve deneyimleri de beraberinde getirecektir. Bu dönemde ise kendinizi ifade ve yaratıcılık konuları aktif olarak gündeme gelir. Yaşama bakış şekliniz ve çevrenize gösterdiğiniz tepkileriniz hareket, cesaret ve güven dolu olacaktır. Kafanıza koyduğunuz tüm hedeflerinizi cesaretle savaşarak elde edecek ve egonuzun yüksek olması nedeniyle de bunları tek tek elde edebileceksiniz. Siz doğuştan savaşçı bir burcun mensubu olduğunuz için, kimliğinizi başkalarına kabul ettirmek için gerekirse sertlik bile kullanmayı bu dönemde tercih edebileceksiniz. İstediğiniz herşeyin istediğiniz anda elinizde olması dışında hiçbirşeyin önemi olmayacaktır. Çabuk sıkılma ve size özgü olan sadece kendinizi düşünme gibi etkilerde yine bu dönemin enerjileri olarak sizde görülecektir.

Doğum gününüz kutlu olsun. Umarım herşey dilediğinizce gerçekleşir.

Merkür Genel Etkileri-,,
8 Mart tarihinde sona erecek Merkür geri hareketinden sonraki dönemde deneyim alanınız ekip çalışmaları ve ortak işler yaptığınız dostlarınızla beraber atağa geçmek yönünde olacaktır. Geleceğe yönelik tüm planlarınızı gerçekleştirmek için öncelikle ekip ruhuna sahip kişileri biraraya getirmeniz gerekecektir. Siz aktif ve öncü kimliğe sahip bir kişi olduğunuz için bunu gerçekleştirmeniz zor olmasa gerek. Her ne kadar bu süreçte bilinçli kararlar almanıza engel olan güneş enerjiniz düşük olsa da, siz zihinsel olarak gayet aktif olacaksınızdır.

Bu süreçte önemli olan, dostlarınızla olan ilişkinizden ziyade, dostlarınızdan elde edebileceklerinizi saptamaktır. Hangi arkadaşınızdan ne gibi destek görebilir, hangi arkadaşınızın özelliği daha çok atılım yapmanızı sağlayabilir . Sosyal klüpler, kültürel olarak biraraya gelinen yerler, arkadaşlarınızla toplandığınız aktivite alanları sizin odak noktanız olacaktır. Mart ayının sonlarına doğru güneş enerjinizin de yükselmesi ile tüm hedeflerinizi daha kolayca gerçekleştirme enerjisi bulacaksınız.

18 Mart tarihinden itibaren ise dikkatli olmanız gereken bir zihinsel süreç yaşayacaksınız. Geçirdiğiniz yoğun zihinsel dönem sizde yorgunluk oluşturabilir. Kendinizi biraz yanlızlık duygusu içinde bulabilirsiniz. Bu arada duygusal olarak ta her zaman aktif olmaktan yana olan siz, garip bir tutkunun esiri olabilirsiniz. Bağımlılık gösterebilir ve duygularınıza yenilebilirsiniz. Mistik konulara yoğun bir ilgi duyabilir ve bu konularla yakından ilgilenme gereği duyabilirsiniz. Yaşamınızda büyük bir gücün sizi esir aldığını düşünebilirsiniz. Özel bir yalnızlık duygusu sizi sarabilir ve hatta tutsak edebilir. Sevgi, şefkat ve affedici olmanız sayesinde size zararı olan kişilerden öcünüzü almak yerine onları bağışlayabilirsiniz. Hizmet konuları sizin için özel bir anlam içermeye başlayabilir. Sizi yakından tanıyanlar sizdeki değişimi garip bulabilirler. Her zaman aktif ve öncü olan siz, şimdi duygusal bir sessizliğe bürünmüş gibisinizdir. Kafanız karışabilir, bazı şeyleri fazlaca idealize ederek gerçeklerden uzaklaşabilirsiniz. Kendi kendinize sınır koyabilir ve pasif etkiler altında karar vermekten ziyade olanı yaşamaktan yana olabilirsiniz. Sanatsal konularla uğraşanlar için bu dönem gerçekten favoridir. Bilgiyi sezgisel yoldan kapma ve uygulama sonucu ortaya ilginç eserler çıkabilir. Çok farklı düşünceleri biraraya getirmeyi başarabilirsiniz.

Venüs Genel Etkileri -,,
Bu dönemde kendi doğal yapınızda venüsyen tarzı duyguların artışı söz konusu olacaktır. Son derece nazik, uyumlu, ve her türlü sosyal açıdan etkin bir kişi olacaksınız. Çevrenizdeki kişilerle yakın ilişkilere girerek kendinizi gösterme isteğiniz yükselecektir. Popülerliğinizin artışı sayesinde birçok kişiyle tanışabilir ve fazlasıyla dikkat çekici olursunuz. Arkadaş canlısı ve hoşsohbet oluşunuz beğenilmenize ve size yönelinmesine de neden olacaktır. Bu süreçte, her zamanki maceracı ilişkilerden ziyade, daha sağlam temeli olan beraberlikler kurmaya özen gösterebilirsiniz. Bu sizin için ilginç bir dönem olabilir. Giyiminiz, kendinize gösterdiğiniz özenle her girdiğiniz ortamı renklendirebilir ve coşturabilirsiniz. Ağır ve temkinli gitmeye özen gösterebilir ve eğer ilişkiniz yoksa, bu süreçte güven duygusu verebilecek insanları tercih edebilirsiniz.

İlişkisi olan burç mensupları ise bu dönemde sevdikleri kişiyle daha yakından ilgilenebilir ve ilişkilerinin dış ortamdaki saygınlığını korumaya özen gösterebilirler. Diğer kişilere karşı da dostça ve candan davranışlar göstererek elinizden geldiğince yardımcı olmaya çalışarak sevgilerini kazanırsınız. Söylediklerinizle tavırlarınızla herkese etkileme gücünüz yüksektir. Rahat tavırlarınızla, kendinizden emin durunuşunuzla karşı cins tarafından da tercih edilecek kişi haline gelebilirsiniz. Bu süreçte duygusal ilişkiniz gayet olumlu yürüyecek ve siz mutluluğun doruklarına çıkacaksınız.

Mars Genel Etkileri
Bu dönemde, arkadaşlık ülkünüz muazzam derecede artacaktır. Dostlarınızın yanında olmaya gayret gösterecek ve ortak amaçlarınız için birlikte hareket edeceksiniz. Dostluklarınızda aktif kimliğiniz ön plandadır, Ay ortasına doğru güneş enerjinizin de yükselmesi ile başarılı işlere imza atmanız kolaylaşacaktır. Kuvvetli dürtüleriniz ve cesaretinizle tüm girişimlerde ön saflarda yer almak sizin için çok önemli bir olgu haline gelecektir. Ayrıca bu durum size keyif ve gurur verecektir. Aynı şekilde girişimlerinizde onların da size destek vermesi sayesinde daha çabuk yol alacak ve hedeflerinizi başarıyla gerçekleştireceksiniz. Grup liderliğinde tercih edilecek ilk isim olabilirsiniz. Sporla uğraşan burç mensupları için de başarılı bir dönem olacağını söyleyebilirim.

Bu döneme kısaca, kendi kimliğinizin yükselişi adına aktif olduğunuz ama bunu gerçekleştirirken dostlarınızla da işbirliği yaptığınız bir süreç demek daha doğru olacaktır. Sıradışı yada orjinal olan fikirlerinizi ortaya koyarken özgürce hareket etmek isteği içinde olmanız doğaldır. Rutinden uzak kalarak kendi isteğiniz doğrultusunda hareket edeceğiniz bir düzen kurmak ta yine bu sürecin etkileri arasındadır. Bu süreçte cinsel tepkilerinizde duygusal olmaktan ziyade soğuk ve mesafeli bir tutum gözlemlenecektir.

Yorumlar