2010 Başak Burcu Mart Aylık Yorumu

2010 Başak Burcu Mart Aylık Yorumu -,
Güneş Genel Etkileri
21 Mart tarihine kadar, ilişkilerle alakalı yaşam alanınızda bulunacak Güneş enerjisi, ilişkinize özel bir önem vermenizi sağlayacaktır. Bu süreçte beraberliğinizi idealize ederek, hem fedakarlıkta bulunmak hem de ilişkinizin devamı adına güzellikler sunarak sürdürmek taraflısı olabilirsiniz. Birlikte olduğunuz kişinin karmaşık yapısı nedeniyle kendi iç dünyasında sorunları vardır. Ve bu sorunlar nedeniyle ilginç ve tuhaf davranışlara sahip olabilir. Aranızda iletişimsel sorunlar olduğu halde siz elinizden geldiğince onu anlamaya ve destek sunmaya çalışırsınız. Onun görüşleri ve fikirleri sizinkinden farklıdır fakat bu farklılık ona karşı duyduğunuz yoğun hisleri olumsuz anlamda değiştirmez. Aslında bazı şeylerin yürümediğini bilseniz bile elinizden geldiğince onu anlamaya devam edersiniz. Bu dönemde ona karşı önleyemediğiniz bir bağımlılık hissedersiniz. Hayalkırıklığı yaşasanız bile buna bir son vermek niyetiniz yoktur. Onun bu değişik hali aslında sizin daha fazla ona bağlanmanıza neden olmaktadır. Bu yüzden de ilişkinizle ilgili sorunlar size zor gelmeyecektir. Bu süreçte birlikte olduğunuz kişiyi net olarak görebilme enerjiniz düşüktür. Sevdiğiniz kişi sizin hayallerinizdeki kişiden farklı olduğu halde siz bunu böyle görmekten yana değilsinizdir. İsteğiniz ilişki yaşadığınız kişiyle dünyanın tüm gerçeklerinden ve problemlerinden uzaklaşmaktır. Aslında sorun önünüzde olduğu halde, size sorun gibi gelmemektedir. Çünkü bu süreç gerçek olanın değil sizin gördüklerinizdir. Ve sizin hissettiğiniz yanlış yada hatalı da olsa doğrudur. Oysaki bu etki bittiğinde yaşadığınız şeyin bir rüya olabilme olasılığı yüksektir.

21 Mart tarihinden sonra, yaşamınızı ilgilendiren başta maddiyat olmak üzere her konuda yaşadığınız olayların derinine inmek isteğiniz baskın olacaktır. bilinmeyen ne varsa merak edecek ve hayatınızın olumlu yada olumsuz tüm gerçeklerini görmek isteyeceksiniz. Bazı durumların tam istediğiniz gelişmediği ortada olduğundan çözüm bulma isteğiniz de yoğun olacaktır. bunu gerçekleştirirken gördüğünüz yada duyduğunuz bazı gerçekler sizi üzebilir. Ama bunları net olarak ele almadığınız sürece sorunların devam edeceğini farkedersiniz. Parasal konularda bazı durumlarda aktif olmak gerektiğini anlarsınız. Kimsenin kimseye fayda olmadığını bildiğinizden elinizdeki olanakları, en yakınınızdaki kişilerden elde ettiğiniz desteği gözden geçirerek durumunuz en açık şekilde anlamaya çalışırsınız. Artık bazı durumlar için temizlik yapmak zamanıdır. Ve siz bütün bunları gerçekleştirirken son derece gerçekçi ve sert davranabilirsiniz. Evliyseniz eşinizle konuşarak maddi durumunuza uygun yaşamak gerektiğini belirtebilirsiniz. Eğer kendinizde bir hata varsa daha dikkatli olmaya çalışırsınız. Amacınız yaşamınızı kimseye muhtaç olmadan geçirmek isteğidir. Ve bunun için de radikal tedbirler almak gerektiğini anlarsınız. Tutku ve arzularınız bu dönemde fazlasıyla güçlüdür. Cinsel kimliğinizin gereklerini ancak sevdiğiniz kişiyle gerçekleştirme eğiliminiz doğar. Eşit paylaşıma dayalı bir ilişkinin sizi mutlu edeceğini bildiğiniz için ilişkinizin paylaşım içinde gelişmesi için adımlar atabilirsiniz. yanlışları yada eksik yönleri tüm detayları ile ortaya koyar ve yapılması gerekenleri büyük bir dikkatle uygularsınız. Risk almak sizin gibi bir insan için tabiki zordur ama bu dönemde gerekirse bu yapılmalıdır. Eğer birşey gerçek anlamda yürümüyorsa ve zorluk oluşturuyorsa ya düzenlenmeli yada vazgeçilmelidir. Zor bir süreçtir fakat olumlu anlamda düşünüldüğünde en gerekli olanın yapılması anlamını taşır.

Merkür Genel Etkileri
8 Mart tarihinde sona eren Merkür -,geri hareketinden sonra öncelikle zihinsel aktivite alanınızda işiniz ve sağlığınız önemli bir yer işgal etmeye başlar. Yönetici gezegeniniz olan merkür sizin bu dönemde iş konularında başarılı olmanızı sağlarken, sıradışı ve orjinal yöntemlere başvurmanız için de yardımcı olacaktır. -,Her zaman detaylara önem veren ve iyice incelemeden tam olarak kafanızda mantıklı bir şekilde analiz etmeden bir işe kalkışmayan siz başaklar için ilginç bir süreç olabilir. Özellikle elektronik ve kompüter alanlarında başarılı olabilirsiniz. Fakat detaylara saplanıp kalmadan yeniliklere açık olmanız gerekecektir. Bunu yaptığınız takdirde gelişim sağlayacağınızı bilmelisiniz. Birlikte çalıştığınız kişilerle aranızda zaman zaman sorunlar başgösterebilir. Beklemediğiniz bazı gelişmeler sonucu fikir ayrılıkları yada çatışmaları yaşayabilirsiniz. Sizin kafanızın içinde yapmayı düşündükleriniz ile başkalarının ileri sürdükleri arasında zıtlıklar bulunabilir. Ama amacınız işinizi en iyi şekilde yapmak ve hizmet duygusu olduğundan bunların üstünde çok fazla durmamanız gerekir. Siz işinizi her zaman en iyi şekilde gerçekleştirebilen bir kişisiniz. Zekice analizler yaparak, becerikli çözümler getirerek yeni adımlar atabilmeniz mümkün olacaktır. işinizde değişiklikler yada yenilikler bu dönemde gerçekleşecektir. Özgürce savunduğunuz projelerinizi hayata geçirebilirsiniz. Sinirsel gerginliklerde daha hümanist bir yaklaşım benimserseniz insanlarla da aranızda sorun oluşmayacaktır. Herkesin yararına olacak şekilde yapacağınız düzenlemeler gerek birlikte çalıştığınız kişilerin gerekse iş yaptığınız insanların dikkatinden kaçmayacaktır. Prensiplerinizden vazgeçmeden ama ortak bir nokta oluşturmaya çalışarak bu süreci faydalı gecirebilirsiniz.

Venüs Genel Etkileri-d
18 Mart tarihine kadar Koç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeni siz Başakların ilişkiniz konusunda agresif etkiler altında olacağınızı göstermekte. Bir yanda yaşadığınız beraberliği idealize etmek isterken diğer yanda sorunların devam ediyor oluşu sizi ikilemde bırakabilir. Parasal durumunuzdaki belirsizlik nedeniyle canınızın sıkılması buna eklenince doğal olarak bir gerilim altında kalabilirsiniz. Duygularınız ile bilinçli düşünceleriniz arasında kimi zaman olumlu kimi zamansa olumsuz durumlar yaşamanız mümkündür. Yaşamınızı yönlendirme aşamasında gayet mantıklı bir kişi olduğunuz halde, bu süreçte duyguların hakimiyeti daha fazla olacaktır. Fakat içiniz rahat değildir. Bazı şeyleri ortaya koyarak halledilmediği müddetçe bu böyle sürecektir. Ve sorun ilerde daha da büyüyecektir. Bunu bildiğiniz halde elinizden birşey gelmemesi, bazı anlarda agresif davranmanıza neden olabilir. Yaşamınızı karşınızdaki kişiyle birleştirmek isterken, onun tavırları ve ilişkiye bakışının doyurucu olmaması da canınızı sıkabilir. Tensel arzularınız doyduğu halde, kafanızın içindeki gerçekçi tarafınız asla rahat değildir. Herşeyi bir anda bitirmek ise kolay kolay verilecek bir karar değildir. Şunu belirtmeliyim ki, bu süreçte duygularınız gerçekten zorlanacaktır. oİstediğiniz şartların oluşmayışı karşısında gerilim yaşanması doğaldır. Kırgınlıklar, her iki tarafında hesapçı davranışlar göstermesi muhtemeldir. Fakat tüm bunların yanında da tensel arzuların yoğunluğu her iki kişinin de sinirini boşalttığı tek duygu olarak görülür.

18 Mart tarihinden -,sonra sorunları bir kenara koyarak heyecanlı bir koşuşturma başlayacaktır. Genel anlamda yolculuklar dönemi olacaktır. ve sizin bu tarihten sonra daha olumlu enerjiler mevcut olmaya başlar. Genelde işinizle alakalı seyahatler yada seyahat konulu bir iş için girişimlerde bulunmak olasıdır. Gerek iş gerekse dinlenme amaçlı olacak bu yolculuklar moraliniz açısından da iyi olacaktır. Yaşadığınız zor dönemin ardından bu yoğunluğun gelişine eminim çok sevineceksiniz. Özellikle yabancı ülkeler yada yabancı kültürlerle birebir alakalı herşey dikkatinizi çekecektir. Bu yolculuklarda yeni insanlarla tanışmak yeni ortamlarda bulunmak-, size keyif katacaktır. İş konusunda sorunlar yaşayan başaklar bu dönemde yabancı bir şirkette yada seyahatle ilgili bir yerde yeni bir işe adım atabilirler. Hukuk, felsefe ve dinsel konularda da olumlu bir zamandır. Bu dönemde dini inancınız gereği, sizden daha büyük bir güce sığınma ve dualar etme, birilerine yardım ederek takdir görme isteğiniz de yoğundur. Her türlü sanat, güzellik ve müzik gibi değerler size kendinizi rahat hissettirecektir. Sevginin hayatınızdaki önemi, yaşanan herşeyin altında yatan kader olgusuna dikkatinizi verebilirsiniz. Her şeyi pozitif yönden görmeye çalışarak, iyimser bir bakış açısı geliştirirsiniz. Artık olumsuzlukları geride bırakmak isteğiniz yoğun olacaktır. bu süreçte ilişkinizde de bazı şeyler yoluna girmeye ve olumlu olmaya başlayacaktır. İlişkisi olmayanlar bu dönemde yeni biriyle karşılaşabilir. Bu ilginç ve sıradışı bir ilişki olacaktır.

Mars Genel Etkileri-,
Mart ayı boyunca cesaretle ele alacağınız ve mücadele göstereceğiniz bir diğer alan ise işiniz ve sağlığınız olacaktır. Sıkı bir rekabet duygusunun hakim olduğu bu süreçte, normalden fazla çalışmanız mümkündür. Genel anlamda ileriye dönük hedeflerinizle alakalı konularda işinizin maddi boyutu önemli hale gelecektir. Birlikte çalıştığınız insanlarla kimi zaman gerilimli kimi zamansa daha -,sıcak ilişkiler içinde olabilirsiniz. Modernize çalışmaları nedeniyle değişim yaşanabilir ve herkesin kendi koşuşturması nedeniyle yoğunluk-, göze çarpabilir. Gerçek bir hevesle öne atılmaya hazır ve dikkat çekmek- isteğiyle hareket edebilirsiniz. Siz detaylar üzerinde dururken, -karşınızdaki kişiler daha rahat davranabilir. Kendi isteklerinizin kabulü konusunda hassas olabilirsiniz. Bu çevrenizdeki insanlar tarafından dayatma olarak görülebilir. Sabırsız ve aceleci insanlar nedeniyle siz sorumluluk altına girebilirsiniz. Ekip çalışmasını önemseyebilir ve genelde güvendiğiniz kişilerden oluşan bir kuvvet oluşturmaya çalışabilirsiniz. Bu dönemde dost sandığınız bazı kişilerin garip davranışları nedeniyle -tuhaf durumlar oluşabilir. Kendinizi başkaları tarafından kıskanılıyormuş gibi hisse kapılabilirsiniz. Patronlarınıza baş kaldırabilir, tartışabilir fakat sonunda onların gücünün altında kalabilirsiniz. İşşizlik sorunu yaşayan bazı Başaklar bu dönemde kariyer yapacakları bir işten ziyade, daha tempolu ama geleceği pek olmayan işlerde görev alabilirler. Sağlık olarak kendinize dikkat etmeli ve imkanınız varsa bu dönemde kontrolden geçmelisiniz. Gerginliklerden uzak kalmaya çalışmanız da iyi olacaktır.

Mutlu ve başarılı bir Mart ayı geçirmeniz dileğimle,-

-*,*-

Yorumlar