İşyerinde rahatlamak için ne yapmalıyım

Daha çok yaz aylarında sıklıkla kullandığımız klimalar bir çok araştırmada halen sınıfta kalıyor. Çünkü en yeni teknolojier ile donatılsalar bile doğal değiller ve makinenin içinde toplanan hava partiküllerini yüzdeyüz temizleyen bir teknoloji icat edilmedi. Yapılan araştırmalar halen doğal fanlar ile serinleyen kişilerin klima ile serinleyen kişilerden özellikle solunum yolları hastalıklarına daha fazla yakalandığını gösteriyor. Hele hele plazalarda pencere kullanımı limitli veya hiç olmadığında bu sentetik ortam, insan sağlığını daha da fazla tehlikeye sokuyor.

-,,Koku, beş duyu organının en hassas noktasıdır. Duyduğumuz kokular ile sadece psikolojimiz değişmez, aynı zamanda fizyolojik tepkilerde gösteririz. Duyduğumuz tüm kokular partikül olarak zaten varlar ve vücudumuza girip çeşitli etkiler yaratırlar. Bizm ise tek yapmamız gereken güçlü pozitif etkileri olan diğer doğal koku materyallerini kullanarak sistemimizi temizlemekten ibarettir.

-,,Aromaterapik yağların bir kısmı ofis kullanımlarında çok tercih ediliyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren ve antifungal, antiviral özelliği olan kekik, çam, okaliptüs ve lavantayı kullanarak en azından yakın çevrenizde kendinize bir korunak sağlamanız mümkün. Seçeceğiniz yağı masanıza yakın bir kaloriferin üzerine koyabilir veya suya damlatıp bir kap içinde masanızda da tutabilirsiniz. Eğer iş arkadaşlarınız rahatsız olursa daha az miktarda yağ kullanabilir veya beraber seçeceğiniz bir aromayı kullanabilirsiniz.

Yorumlar