Oğlak Burcu Ağustos Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Oğlaklar aşk hayatınızla ilgili konularda Ağustos ayının en önemli enerjisi aşk evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyridir. Sahiplenilme, korunma ve güvence isteğinin ön planda olduğu bu enerjinin, evlilik ve ciddi ilişkiler evinizdeki direkte hareketi doğal olarak Ağustos ayının bu anlamda en önemli enerjisi olarak dikkat çekiyor. Şimdi bu seyrin olabilecek yansımalarını birlikte ele alalım.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, biraz önce değindiğim güvenlik olgusunun, ilişkilerdeki önemini kalın bir çizgiyle belirginleştirmemizi sağlayıcıdır. Bu durumda birlikte olduğumuzun kişinin ne denli doğru biri olduğundan tutun da, beraberliğinizin kalitesi, önemi, ilişkideki sorunlar veya yaşanılan güzellikler, ileriye dönük düşüncelere kadar her şey yerli yerine oturtmak zorundadır. Bu zorundalık tabi ki baskı anlamına gelmemeli. Ama içsel olarak kafamızın içinde yerine oturmayan parçaların ve soruların mutlaka cevap bulması ve resmin tamamının ortaya çıkması gerekir. Venüs gezegeninin evlilik evindeki ilerleyişini burç anlamından ziyade sadece gezegensel bir etki olarak düşündüğümüzde astrolojik olarak ne kadar olumlu olduğunu hemen anlayabiliriz. Çünkü Venüs beraberlik ve evliliğin belirtecidir. Yengeç burcunda ise duygular yumuşar, hisler ön plana çıkar. Bu enerjiyi ilişki tiplerine göre incelersek:

İlişkisi veya evliliği mutlu seyirde ilerleyen çiftler açısından bu enerjinin anlamı gerek sizin ve gerekse partnerinizin birbirinizle olan uyumunun işaretidir. Bu uyum doğal olarak birbirinizin farklılıklarına saygı gösterilmesi ve her iki tarafın da anlaşmaya gönüllü oluşunun simgesidir. Böyle bir durum ise, partnerinizin ve sizin bir yuva kurmayı düşünmeniz anlamına gelebilir. Evli olanlar ise, yuvalarındaki huzur ve güzelliği daha da anlamlaştırmak için çocuk sahibi olmayı düşünebilirler. Mutlu bir evlilik ve bereketli bir dönem anlamına gelen bu enerji altında, ilişkinizdeki karşılıklı katılım ve anlaşım, sevgi ve dostluk kökleşir, gelişir ve mutluluk çiçekleri etrafınızda boy boy açar. Bu ne güzel bir dönemdir. Sadece bu enerji bile tüm ay boyunca mutlu çiftlere yeter de artar bile. Onlar için birbirlerinin öylesine önemi ve anlamı vardır ki, sevgi gönüllerinde iyice katmerleşir. Ben bu enerjinin mutlu seyreden beraberliklere sadece bir süreliğine değil ömür boyunca şans, huzur ve bereket getirmesini diliyorum.

İlişkisinde sorun olanlar için bu dönemin anlamı ikiye ayrılır. Birbirini seven çiftler ve birbirinden çoktan kopmuş olanlar. Birbirini seven çiftlerin sorunu eğer dışarıdan gelen bir etki nedeniyle ise, yani üçüncü şahıslar bu duruma neden oluyorsa. Burada yapılması gereken ne olursa olsun birlik ve beraberlik duygusu içinde hareket etmeleri, gerçeklerin farkında olmaları ve elele mücadele etmeyi bilmeleridir. Venüs Yengeç burcu seyri bu tatsızlığın aile büyükleri veya maddi manevi nedenler yüzünden meydana gelebileceğini gösterir ki, hiçbir neden bir beraberliğin kişiler birbirini sevdiği sürece koparmaya gücü yetmez. Çoğu zaman duyuyoruz. İki kişi gayet mutlu fakat birileri bir şekilde bu yuvada sorun yaratmakta. Bu yüzden çiftler huzur bulmakta güçlük çekiyorlar. İşte böyle durumda olanların dış baskılar nedeniyle kopmalarının önüne geçilmesinde Venüsün desteği hakikaten etkili oluyor. Çiftler sorun yaratan kişi ve olayları güçlü bir dayanışmayla çözebiliyorlar. Hani hep deriz ya sevgi her güçlüğün üstesinden gelir diye aynen öyle. Fakat diyelim ki, aranızdaki sorunlar çoktandır çözülmüyor ve her iki taraf da artık son noktaya gelmiş durumda. İşte bu durumda olanlar için Venüs Yengeç burcunun hoş yumuşaklığı içinde ve eskiyi güçlendirici yansıması altında tekrar bir araya gelmek, huzur ve dinginlik içinde problemleri çözebilmek kolaydır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta şudur. Anlaşmaya gönlünüz var mı yok mu? Çünkü eğer yoksa güneş batıdan doğsa farketmez. İlişki sona erecektir.

Eğer varsa o zaman birbirinizin farklılıklarına saygı göstermek için birbirinizin isteklerini, kimlik özelliklerini, beklentilerini iyi anlamak iyi çözümlemek gerekiyor. İlişki kurma biçiminin duygusal titreşimler taşıdığı bu dönemde, koruyucu, kollayıcı ve beraberliği besleyici düzenlemelerde bulunmak son derece önem taşıyor. Venüs gezegeninin bu geçişinde Başak burcundaki Merkürle yapacağı olumlu görünüm ilişkilerdeki paylaşımın ve dünyaya bakış açınızın ortak bir noktada buluşmasını sağlayıcı bir yansımadır. Bu durum hem beraberliğinizdeki sorunları mantıklı bir şekilde ele almanızı hem de görüş alışverişinde sen ve ben ayrımı yapmadan düzenlemelerde bulunmanızı sağlayıcıdır. Venüs Yengeç burcunda, alışkanlıklar üzerinde olumlu bir tesir yaratır. Yani ayrılmaya karar vermiş olsanız da eğer aranızda sevgi varsa yılları beraber geçirmiş olmanın anlamı büyüktür. Bu durum sorunların kolayca çözümünü sağlayabilir. Bu dönemde Ay yönetiminde olan Venüs, aidiyet duygusunun güçlenmesini sağlar. -İlişkiye sahip çıkma, partneri koruma ve ona düşkün olma zamanıdır. İşte bu durum problemlerin çözümünde mutlaka destekleyici olacaktır. Belki de, ayrılanların tekrar Oğlak partnerine dönme isteğinin de sebebi budur. Bu bir kozmik armağan gibidir. İşte Venüsün Yengeç burcu seyrinde geri dönüşlere, düzelmelere hatta döndükten sonra bir anda evlilik ,,kararı alınması garip değildir. Çünkü partnerinizin gözündeki kıymetiniz anlaşılır ve siz güvenilir bir limansınızdır. Peki bu durum kalıcı mıdır? eğer ilişkinizde temel sağlam ise, sorunlar kendiliğinden çözülebilir. Eşleşim haritasında kader birliği varsa ilişki yine devam eder. Zaten bu dönemde ayrılık konusunda eşinizin çekimser kalması hatta böyle,, bir sözün geçmesi dahi onu üzmeye yeter. Bir de evli ve çocuklu iseniz, eşiniz ne pahasına olursa olsun bu ilişkiyi sürdürmek isteyebilir.

İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem, karşınıza çıkacak kişi, kendi bildiği şekilde hareket etmekten hoşlanan biridir. İçine kapanık gibi görülebilir. Sırlarıyla, sessizliğiyle ilginç bir profil çizer. Fakat sahiplenme olgusu, duyarlılığı ve aile kavramı onun için son derece önemlidir. İlişkide sahiplenici koruyucu ve kollayıcıdır. Yardımseverlik hisleri yüksek olan bu kişi sevdiği herşeyi el üstünde tutmaktan hoşlanan bir yapıdadır. İlişkide duyguları oldukça derindir. Aynı duyarlılığı sizden de bekler.,, Size güven verir ve en azından aradığınız ciddiyet, sadakat ve özveriyi bu kişide yaşamanız mümkündür.

İş ve Kariyer-&

12 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ,-yani çalışma evinizde transitini sürdürecek olan Mars gezegeninin Ağustos ayı içindeki etkinliğini gayet önemli. Mars bu dönemde gündelik iş hayatınız, iş ortamınız, yapmayı planladıklarınız ve uygulama biçiminiz, beraber çalıştığınız insanlarla olan ilişkiniz konuların da destekleyicidir. Geçtiğimiz aya göre daha güçlü bir şekilde sizleri etkilemesinin nedeni, dispozitör gücü olan Merkürün Başak burcundaki olumlu enerjisi nedeniyledir. Bir gezegen hangi burçta ilerliyorsa, o burcun yöneticisi ona eşlik eder ve onun daha olumlu hareket etmesi için teşvikte bulunur. Bu dönemde Mars İkizlerde ilerlemektedir. Yöneticisi doğal olarak Merkürdür. Merkür ise Başak burcunda ilerleyeceğinden iş hayatınız veya günlük hayatta nelerle uğraşıyorsanız o konularda Merkür Marsa destek olur ve daha sistemli, dağılmadan çalışması için uyarıda bulunur. İşte bu etkileşim ve güçlendirme sizlerin düzgün bir şekilde çalışmanız için gayet olumludur.

Bu enerji altında bilgilenme, bildiklerinizi ortaya koyma konularında istekli olmanız mümkündür. Hırslısınızdır fakat bu hırs daha iyiyi daha etkili olanı ortaya koymak içindir. Başkalarıyla rekabet ederken tecrübelerinize, birikimlerinize güvenerek konuşursunuz. Geçtiğimiz aya göre aklınızı, parlak fikirlerinizi başkalarının direktifleriyle değil bizzat kendi isteğinizle yapabilirsiniz. Araştırır, soruşturur, inceler, keşiflerde bulunur daha sonra bunları diğer insanlarla paylaşabilirsiniz. Ayrıca bu enerji iş konusunda ustalaşma dönemi gibidir. Yani bilgilerinizi ustalaşarak pekiştirirsiniz. Yayıncılık, eğitim hayatı, yabancılarla olan irtibat konusunda da bu enerji sizi destekleyicidir. Günlük yorumlarda yeri geldiğinde hep söylerim. Bilgi korkuyu yok eder diye. İşte bu dönemde çalışma hayatının içinde birilerinden, bir şeylerden çekinmenize gerek yoktur. Çünkü kendinizden ve yaptıklarınızdan eminsinizdir. Yine bu sürecin bir başka anlamı, konuşarak kendinizi ifade etmenizdir. Yani hem akıl hem diliniz harekete geçmiştir. Hem yazarak hem iletişimde bulunarak elinizdeki verileri çalışma hayatınızda uygulamaya dökebilirsiniz. Entelektüel yollar, bilgi işlem ağı, haberleşme bu dönemde oldukça yoğundur. Rasyonel ve mantığa uygun bir şekilde hareket edilir. Gerekli ile gereksiz arasındaki ayrım bu süreçte gayet iyi yapıldığından boş yere zaman kaybetmemiş olursunuz. İşlerinizi yaparken veya iş konusunda seçim yapmak durumunda kaldığınızda sizin için hangisinin daha uygun olacağını kolaylıkla saptamanız mümkündür. İyi -düşünülmüş tasarlanmış değişiklikler bu enerji altında kuvvetli bir şekilde sunulur. Eğitim hayatına ağırlık verme, diğer kişilerle görüş alışverişinde bulunma, acele etmeden gerekli olana yönelme bu dönemin enerjileri altında çok daha olumlu şekilde yerine getirilir. Kurs veya staj gibi bilginin derinleşmesini sağlayan aktivitelere katılır. Çevreniz genişleyebilir. Kariyer anlamında eşinizden destek görmeniz mümkündür. İş ortaklarınızla ilişkiniz gayet ,olumlu yürütülür. Kısaca ben bu dönemin çalışma hayatınız açısından gayet destekleyici olacağını, işlerinize daha iyi konsantre olacağınızı düşünmekteyim.

Para Durumunuz-&

6 Ağustos tarihinde para evinizde meydana gelecek Ay tutulması- maddi konularda daha dikkatli olmanız gerektiğinin işaretidir. 13 derece Kova burcunda oluşan Ay Tutulması gerilim yaratıcı olabilir. Yani isteklerinizle bilinçaltınız, egonuz ile duygularınız karşı karşıyadır. Para konusunda duygusal ve hassas tepkiler vermeniz mümkündür. biraz huzursuzluk, kimi zaman baskı altında kalmanın getirdiği güvence korkusu veyahut özgür& bir şekilde hareket edememenin neden olduğu içsel baskılar mümkündür. Yapılması gereken fiziksel ve ruhsal olarak kendinize yüklenmemek, içinde bulunduğunuz durumu gözden geçirmek ve tedbirli olmaktır. Parayla ilişkiniz duygusal olursa tedirginliğiniz de o denli büyük olur. Oysaki mantıklı bir şekilde düzenleme yapıldığında bu sıkıntıların tümü ortadan kalkabilir. Parasal gelirler bu dönemde ilginç ve sıra dışı meslekler aracılığıyla elinize geçebilir. Bu arada tutulmanın karşıt ucundaki Güneş, ortaklarınız, eşiniz, baba ve otoritelerle olan maddi alışverişlerinizde güce olan ihtiyacınızın göstergesidir. Bu anlamda ilişkilerinizde sıcak temaslar oluşur. Burada önemli olan iki ucu dengede tutmaktır. Yani objektif olmak ve parasal konularda olan biteni görmezlikten,, gelmeye çalışmamak. Yenilikçi düşünmek özellikle maddi konularda önemlidir. Başkalarıyla yapacağınız işbirliği ve paylaşımlar, iyi ilişkiler, mütevazi tavırlar size artı değerler olarak geri dönebilir.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-4-7-8-9-12-13-21-22-25-26-30-31

Zayıf Enerjili Günler :10-11-17-1823-24

Aşkta En Şanslı Günler :12-13

Yeniay :2-3-4-30-31
(Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :17-18
Mutluluklar...

Yorumlar