Boğa Burcu Ağustos Aylık Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Boğalar, ilişki anlamında Ağustos ayında iki enerjinin etkinliği göze çarpıyor. Birincisi aşk evinizden direkt olarak geçişini yapacak Merkür gezegeninin Başak burcu seyri,,, ki bu enerji flört ve kısa süreli beraberlikler hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlayacak. İkinci enerjimiz ise ciddi ilişkiler evinizin yöneticisi olan Mars gezegeninin İkizler burcundaki seyri. Öncelikle birinci enerjinizden başlayalım.

4 Ağustos-25 Ağustos tarihleri arasında aşk evinizde ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni, yöneticisi olduğu Başak burcunda seyrini sürdürecek. Merkür astrolojik olarak konuşma ve algılama, başkalarıyla bağlantı kurma ve mantık olgularıyla birebir alakalıdır. Özellikle Başak burcunda ilerleyişi duygu dünyamızla ilgili konularda daha zeki ve daha bilinçli düşünmenizi sağlayıcıdır. Bildiğiniz gibi 2007 yılından beri aşk evinizin Satürn geçişine ev sahipliği yapmakta. Bu durum aşka bakış açınız donuklaştırmış,,, yavaşlatmış hatta yaşanan bazı aşklar nedeniyle sizi yormuş olabilir. Merkürün bu tarihler arasında Satürnle beraber aşk evinizde kolkola gidecek oluşu, doğal olarak sözel ifadenizin ciddileşmesi anlamına geldiği gibi, kusursuzluğa verdiğiniz önemin de göstergesidir. Yani aşk hayatınızla ilgili konularda titizlik ve dikkat, detayların üstünde durulması söz konusu olabilir. Bir Boğa zaten aşk konusunda her zaman sağlamlıktan yanadır.

O gelir geçer aşkların insanı değildir. Güvenlik ve değerlerine önem veren bir kişi olduğu için, aşk gibi bir duygunun kendisini esir almasına izin vermez. Bu nedenle Boğaların aşkı uzun ömürlüdür. İşte bu nedenle Merkürün Başak burcu seyri onun mükemmele olan tutkusunun iki misli,, artması anlamına gelir. Merkür Başak burcu geçişlerinde aşk konusunda yararlı ve yararsız, gerekli ve gereksiz gibi tanımlamalar ön planda olabilir. Yani karşınıza çıkacak kişinin size olan yönelişini en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiniz gibi, bu aşkın size olan artı ve eksilerini kolaylıkla analiz etmeniz mümkündür. Zaten süreç başlamadan bir hafta kadar önce bu bakışın etkisi kendini hissettirmeye başlar. Ben bu sürecin siz Boğalar için aşk konusunda açık, özlü, uyanık ve akıllı davranacağınızı ve davranış olarak ölçülü bir tavır içinde olacağınızı söyleyebilirim. Yani bu tarihler arasında Boğayı cezbetmek, onu aşka davet etmek zor gözüküyor. Çünkü ona yaklaşan bir kişiyi epeyce terletecektir. İkinci enerjimiz ciddi ve uzun süreli ilişkileri daha fazla ilgilendirmekte. Yani evli olanlar veya uzun süredir birlikte yaşayanlar bu enerjinin daha fazla etkisinde olabilirler.

12 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek olan Mars gezegeni geçtiğimiz aydan bu yana içten içe etkisini sürdürmekte. Bu enerji,,, güçlendirici diğer faktörlerle birlikte ciddi ilişkinizi maddi ve manevi anlamda mercek altına almanızı sağlayan ikinci bir kuvvet olarak göze çarpıyor. Yani aşk konusunda nasıl kusursuzu arıyorsanız, evliliğinizde veya uzun süreli ilişkide de aynı şekilde aklınızı kullanabilme, mantık süzgecinden geçirerek kategorize etme gücüne sahipsiniz. Öncelikle evlilik ve uzun süreli bir beraberlik konusunda bir Boğa daima aklı selim düşünmekten yanadır. Bu tarihler arasında partnerinin maddi gücü, değerlerine gösterdiği özene dikkat edecek ve onu gözlemlemek isteyecektir. Yani kendi ayakları üstünde duramayan veya problemler karşısında uygun çıkış yolları bulamayan bir kişiyle beraberse doğal olarak tepkisel davranması mümkündür. Mars istek gücümüz ve ele geçirme kabiliyetimizdir. Haritamızda Mars zayıf enerjiler altında ise, mücadele etmek yerine herşeyi olduğu gibi kabullenmeye razı oluruz. Kazanmak için üstüne gitmemiz mümkün değildir.

Mars İkizler burcu seyir zamanlarında, iki yönlü düşünme, iki yönlü hareket etme, iki olasılığı birden göz önüne alma veya aynı anda iki seçeneği değerlendirmek isteği ön plandadır. Mars evlilik evinizin yöneticisi olduğu için doğal olarak partnerinizin beraberliğe bakış açısını,, ve tavırlarını anlamamızda da etkilidir. Bu enerji gösteriyor ki partneriniz bu tarihlerde, maddi ve manevi kazanç, değer konularına fazlasıyla odaklıdır. Bu yüzden istemeden de olsa, mesafeli hatta bazen buz gibi soğuk davranabilir. Güvencesini fazlasıyla önemsediği bir zaman aralığıdır. Çelişkili tavırlar sergileyebilir. Aklı ve diliyle harekete geçebilir. Yani bazı durumlar kafasında tam olarak yerine oturmadığında bunu sözel olarak ifade etmek isteyebilir. Aynı şekilde bu dönemde siz de kendinizi güvende hissetmek istersiniz. Açıkçası ilişkideki sorunlardan ziyade maddesel güvence, iş girişimleri veya kazancınızla alakalı konular daha fazla gündeminizdedir. İlişkisi düzgün seyirde gidenler bu süreçte birbirlerini destekleyerek, birbiriyle konuşarak güç bulmaya çalışabilirler. İlişkisi olmayanlar bu tarihler arasında, aktif kimlikte, akıllı, parasını kazanmayı bilen, kendisine destek olabilecek bir kişinin özlemini duyabilirler. Karşınıza çıkacak kişi, sizden oldukça farklı yapıda biri olabilir. Hem zekidir hem de çıkarları konusunda oldukça hassastır. Onu belli bir kategoriye sokmak zor olabilir. Çünkü kararlı gibi, durmaktadır. Fakat aynı anda iki türlü hareket etmesi mümkündür. Bazen oldukça aktif bazen de sadece konuşan ama ortaya bir şey koyamayan yapıda biri olabilir. Zeki konuşmaları vardır. Diliyle sizi etkilemesi mümkündür.

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek yöneticiniz Venüs Gezegenin seyri üst paragraflarda izah etmeye çalıştığım yansımalara ,göre çok daha farklıdır. Aklınız, beraberlik konusunda gayet mantıklı şekilde düşünmekten yana iken, ilişki kurma biçiminiz tamamen duygusaldır. Sahiplenilmeye, korunmaya ve kollanmaya olan ihtiyacınız yoğundur. Duygulara dayalı bir ilişki özleminiz vardır. İlişkisi sağlam olarak devam edenler açısından bu enerjinin anlamı, birbirinizle kuvvetli bir bağlantı kurarak, maddi ve manevi açıdan geleceğinizi garanti altına almak amaçlı hareket etmeniz demektir. Sevgiyle birbirinize sarılır, sorunlara birlikte göğüs gererek, mantıklı çıkış yolları bulmaya çalışırsınız. Bu arada sevdiğiniz kişi göz bebeğiniz gibidir. Beraberliğinizde bağımlılık olgusu ön plandadır. Uyum ve bütünlük içinde dönemi geçirmeniz mümkündür. İlişkisinde sorun olan Boğalar bu dönemde, bir yandan beraberliğiniz hakkında akıllıca ve gerçekçi bir şekilde düşünmeye çalışırken Venüs gezegeninin Yengeç burcu seyri nedeniyle kopmakta zorlanabilir, alışkanlıklarınızın peşinden gidebilirsiniz.

Oysaki yapılması gereken gerçekçi düşünmektir. Kimileriniz ,bunu başarabilir bazılarınız ise yine alışkanlıklarınızın esiri olursunuz. Yani aklınız git derken yüreğiniz kalmanız gerektiğini söylüyor gibidir. Ne kadar mantıklı düşünmeye çalışsanız da, bağlılığınız yoğundur. Bu yoğunluk, kolayca etkilenmenize neden olmaktadır. Aslında birlikteliğinizin çıkmazlarının siz de farkındasınızdır. Aradığınız sıcak bir yuva, sevgi ve şefkattir. Durum böyle olunca gerçeklerin farkında olan siz, yine geçmişin gölgesi altında yönelişlerde bulunabilirsiniz. Fakat şu bir gerçek ki, bir Boğa gerek doğal yapısı, gerekse bu dönemde iletişimsel konularda ve mücadelesinde mantıklı hareket etmesini sağlayan enerjilerle çevrili olduğundan, problemli ve sorunlu ilişkisi hakkında gerçekçi düşünmeyi başaracak kadar iradeli bir kişidir. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde güçlü duygusal bağlar kurmaktan, sürdürmekten fazlasıyla hoşlanırlar. Bayan Boğalar maddi ve manevi anlamda güçlü erkeklere, Bay Boğalar ise aynı şekilde sahiplenici, koruyucu sevgi ve şefkat dolu bir kadına arzu duyabilirler. Akıl maddi konularda savaş verirken, yürek sevgiyle sarıp sarmalayanları istiyor gibidir. Bu bakış açısı ne kadar baskın duruyor gibi olsa da, karşınıza birinin çıkması halinde mantığınızı devrede tutmanız mümkündür. Kimileriniz için bu dönem daha da özel bir durumun göstergesi olabilir. İlişkiniz çoktan bitmiştir. Hatta herkes yoluna gitmiştir bile. Fakat tarihler 1 Ağustosu gösterdiğinde başlayan Venüs Yengeç burcu seyri garip bir şekilde tekrar karşılaşmanız veya bir şekilde ilişkinin tekrar gündeme gelmesi anlamı taşıyabilir.

Peki bu durumda ne yapılmalıdır. Herşeyden önce şunu söylemeliyim ki, bu enerji kısa bir yansımadır ve açıkçası Ay denetiminde olduğu için duyguların değişkenlik arzetmesi gayet kolaydır. Ayrıca eski olan herşey, hatıralar, birlikte yaşanılanlar sizi öylesine etki altına alır ki tekrar eskiye dönüş yapmanız bazılarınız için gayet kolaydır. Fakat burada durup, gerçekçi bir şekilde düşünülmesi ,lazımdır. İşte bu gerçekçi düşünmeyi sağlayacak olan aşk evinizdeki Merkürün Başak burcu etkinliğidir. Çünkü eskinin tadı ne kadar etkileyici olsa da, gerçekler ışığında tatmin edici görünmüyorsa 25 Ağustos sonrası bitmeye mahkum demektir. Yalnız her iki taraf da, ayrılıktan ders aldıysa, hatalarını tamir etmişse, geçen süre zarfında eksiklerini görüp kendini geliştirmişse kader tekrar sizi bir araya getirmiş olabilir. Tabi ki bütün bunların kişisel anlamda nasıl gelişeceği ancak iki kişinin geçtikleri sürece, aralarındaki etkileşime ve eşleşim haritalarındaki uyuma bağlıdır. Fakat genel bu ilişkinin sürmesinin zor olacağını söyleyebiliriz.

İş ve Kariyer-,

1 Ağustos-26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek çalışma evinizin yönetici gezegeni Venüsün seyri, aşk hayatınızla ilgili olduğu gibi mesleki açıdan da etkili gözükmekte. Bu seyir kimileriniz için, iş hayatınızla ilgili konularda, etrafınıza bir duvar örmeye çalıştığınızın göstergesidir. Yani emniyet ve güven duygusu herşeyden önemlidir. Bu bakış açısı yeni bir girişimde bulunarak risk almak yerine, bulunduğunuz konumu sürdürmeniz anlamına gelebilir. Yani ne etliye ne sütlüye karışayım. Neysem durumuma razı olayım sonra ne yapacağımı düşünürüm diyebilirsiniz. Hatta bazılarınız bu düşünceyle az bir maaşa bile razı olabilirsiniz. Boğalar genel olarak zaten sağlam düşünmekten veya radikal kararlar almaktan hoşlanmayan kişilerdir. Durum böyle olunca, çalışma evinizin yöneticisi Venüsün Yengeç burcu seyri, şu anki işinizi sürdürmeniz veya eski iş yerine dönmeniz veya kardeş, akraba, yakın çevrenizde bulunan kişilerle iş yapmanız anlamına gelebilir.

Bu seyir altında, ailenin desteğini almanız, mesleki konularda size arka çıkmaları, ortaklaşa hareket etmeniz dönemin etkileri arasında yer alabilir. Kazancınızın büyük kısmını evinize ailenize sarfetmeniz gerekebilir. Onların her istediğini yerine getirmeye çalışabilirsiniz. Bu enerjinin bir başka göstergesi, iş hayatınızla ilgili konulardaki hassasiyetinizi gösterebilir. Uyum ve paylaşmaya olan ihtiyacınız yoğundur. Bu durum, iş çevrenizle olan ilişkilerinizde de ön plandadır. çevrenizdeki kişilerle iyi geçinmek, işlerinizi düzgün bir şekilde yapmaktan zevk alırsınız. Çevrenizle olan iletişiminizde arabulucu rolü üstlenebilirsiniz. Bu enerjinin bir başka yansıması, eşle yapılan ortak çalışmaların göstergesi olabilir. Birlikten güç doğar tanıma uygun bir şekilde düzenlemelerde bulunabilirsiniz.

Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bir önemli konu, işinizle ilgili konulara idealist bir şekilde yanaşmanızdır. Çünkü bu dönemde duygularınız, ailevi bağlarınız veya bir başka sebeple, karşınıza çıkabilecek fırsatları değerlendirmekte zayıf kalabilirsiniz. Örneğin bir başka şehirde çalışmanız gerekebilir fakat bulunduğunuz yeri terkedemezsiniz. Söz gelimi evlenmeyi düşünüyorsunuzdur fakat eşiniz bir başka şehirde yaşamak istiyordur. Bu arada iyi bir iş teklifi alırsınız. İki arada bir derede kalmışsınızdır. Duygularınız baskın gelir, kabul etmezseniz. Oysaki sizin için gayet olumlu bir tekliftir. Böyle durumlarda benim tavsiyem öncelikle enine boyuna düşünmeniz, cesaretinizi toplamanız ve gerekirse kabul etmenizdir. Bilirsiniz inatçısınızdır. Ama bazen insanın karşısına yol ayrımları çıkar. İyi bir karar veremediğinizde hayatınız boyunca pişmanlık duyarsınız. Onun için iyi düşününüz. Eğer amaç iyi bir gelecekse o zaman doğru bir adım atmaya çalışınız. Eskiye ve kurallara bağlı kalmayınız. Eğer şimdiki işinizden memnun değilseniz, bu sorunları çözüme kavuşturmaktan kaçınmayınız. Eğer sizi üzen durumlar varsa bunları sıcağı sıcağına çare bulunuz. Aşırı merhametli davranmayınız, kimsenin iyi niyetinizi suistimal etmesine izin vermeyiniz. Hedeflerinizi koyarken gerçekçi davranınız. Hayalleriniz olması tabi ki güzeldir. Ama bunların sadece hayal olarak kalmaması için elinizden geleni yapınız. İyi bir fikir veya konu dikkatinizi çekerse tuttuğunuz şeyi asla bırakmayınız. Kendinize güveniniz.

Para Konuları-,-

12 Temmuz – 25 Ağustos arasında etkili olacak Mars gezegeninin ikizler burcu seyri, geçtiğimiz Temmuz ayı olduğu gibi, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Şimdi gelin o satırları tekrar hatırlayalım. Bir Boğa maddi ve manevi değerleri söz konusu olduğunda her zaman dikkatlidir. Hani yaş tahtaya ayak basmaz desek yeridir. Fakat bu süreçte, iki ayrı yerden gelir sahibi olmak, iki ayrı iş yaparak gelirinizi çoğaltmak, iki ayrı bağlantı sayesinde para kazanmak gibi olasılıklar mevcuttur. Şöyle bir düşünce gelişebilir. Neden bir yerine iki ayrı yerle bağlantı kurmayayım ki, böylece iki gelir kaynağım olur. Tabi ki bunu gerçekleştirmeniz için epey hızlı olmanız lazımdır. Bu süreçte maddi yönden güçlenmenin sırrı, yenilikçi düşünmekten geçer. Yeni trendler, bilgi işlem, yayıncılık, internet, halkla ilişkiler, iletişim kanalları, seyahat, aktivite içeren sporlar, organizasyonlar, eğitmenlik, müzisyenlik gibi mesleklerden gelir sahibi olunabilir. El becerileriniz bazı kişiler aracılığıyla satışa sunabilir veya bizzat siz satabilirsiniz.

Bu enerjinin bir başka anlamı, aklınızın sürekli olarak maddi kazanımlar konusuna takılı oluşudur. Bu yüzden para konusunda gözlemci, tartışmacı, kimi zaman aktif kimi zaman huzursuz davranmanız mümkündür. Konsantre olmanız son derece önemlidir. Para kazanmaya her zaman olduğu gibi önem verdiğiniz bu süreçte finansal açdına güçlü olmak için çok fazla çalışabilir, elinize geçeni tutarak kötü günlere saklamak gerektiğini düşünebilirsiniz. Beklentileriniz bu dönemde fazlasıyla ön plandadır. Bunlar gerçekleşmediğinde sanki her an ayağınızın altındaki halı çekilecekmiş gibi panik olabilirsiniz. Oysaki siz her zaman sağlam adımlar atmayı bilen, parasını gayet iyi değerlendirebilen bir kişisiniz. Bu dönemi, fırsatların ayağınıza gelmesini beklemeden girişimde bulunarak geçirmeniz gayet faydalıdır. Kısaca bilginizi, deneyimlerinizi ve zekanızı para kazanmak adına seferber etmeniz yerinde olur.

Pozitif Enerjili Günler : 2-3-4-7-8-9-12-13-17-18-21-22-30-31-

Zayıf Enerjili Günler :5-6-19-20-25-26-

Aşkta En Şanslı Günler :21-22-

Yeniay :12-13-
(Ay gezegeninin Boğa burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :25-26--

Yorumlar