Ağustos Aylık Balık Burcu Yorumu

Aşk ve İlişkiler

Sevgili Balıklar Ağustos ayında aşk hayatınızla ilgili konularda iki önemli enerjinin etkinliğini görmekteyiz. Birincisi Venüs gezegeninin Yengeç burcundaki hassasiyet dolu, yıllanmış ilişkileri besleyen, koruyan ve yüreğinizdeki aşkı büyüten, sahiplendiren enerjisi, ikincisi ise, ciddi ilişkiler evlilik evinizde bulunan mantıklı düşünmeyi ve gerçekleri net olarak görmeyi sağlayan tarafsız gözlem gücüne sahip Başak burcu seyri. Bu iki enerji de aralarındaki görünüm dolayısıyla ne ilginçtir ki, bir yandan duygularınızla hareket ederken, aşkı sevgiyi yüreğinizde büyütmeye çalışırken, diğer yandan gerçekçi ol, ilişkini tam manasıyla anlamaya çalış diye sizi bir öğretmen gibi uyaran mantığınız arasındaki sevimli paslaşmanın göstergesi gibi.
1 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerleyecek Venüs gezegeninin burcunuzla oluşturduğu olumlu görünüm aşk konusunda her zamanki verici ve cömert tutumunuzun bu sefer karşılığını görebilmeniz açısından etkileyicidir. İlişkiniz olsun veya olmasın Balıklar bu süreçte, kendilerini sahiplenecek, kendiyle çelişkiye düşmeyecek, sorumluluk bilincine sahip, kendi gerçeğinin farkında olan partnerlere doğru yönelim ihtiyacı duyabilirler. Her ne kadar ciddiyete dönüşmesi aşamasında pek yeterli olmayan bu enerji geçmişte kalan ilişkileri canlandırıcı bir etki yarattığı gibi, küskünlükleri de ortadan kaldırıcı bir niteliğe sahiptir.

Bu tarih aralığında duygularının farkında olan ve bunları değerlendirmeye çalışan yüreğiniz empatide bulunmaya da dünden hazırdır. Çünkü yaşanılan süreçte yeni bir ten, yeni bir soluk ve yeni bir insanla birleşmek, onunla bütünleşmek öyle kolay -iş- değildir. Kaldı ki bir Balık için şefkat ve merhametin, olumlu sonuçlara inanmak isteyen, karmaşa içinde yönelimini kaybetmekten korkan duyarlı birinin öyle kolay kolay geçmişi toprağa gömmesi kolay değildir. Geçmiş derken burada kastettiğim sizin yüreğinizde yer etmiş, evet bu adam veya evet bu kadın dediğiniz kişiden söz ediyorum. İşte böylesine sevdiğiniz ve böylesine sahiplendiğiniz kişiyi arar ruhunuz. Çünkü onunla olduğunuz takdirde kendinizi rahat hissedeceksinizdir.
Mütevazi Balıklar için bu dünyanın değil, derinliklerin kanunu geçerlidir. Çünkü onlar yüzeyle ilgilenmeyi çoktan bırakmışlardır. Gerçeklerin acı ve incitici yanlarından ziyade kendi dünyalarının derin mavilikleri onlar için her zaman huzur ve güvenliğin Yengeç burcu seyirlerinde yaşanan aşk, Ay ışığının yürekle valsine benzer. Işık sizi takip eder, siz de ışığı. Sarmaş dolaş bedeninizde sadece sizin duyduğunuz yürek çarpıntılarını kaç kişi anlayabilir ki? Ama siz çok iyi anlarsınız. Bu yüreğin -kim- için nasıl attığını. İşte o bilme aşamasında:
4 Ağustos tarihi geldiğinde, Merkür gezegeninin Başak burcundaki katı ve tok sesi duyulur. Aşkla hiç alakası olmayan, aşkı pratik ve somut gerçeklerle sınırlamaya çalışan, neyin yararlı neyin yararsız olduğunu kalın çizgilerle belirlemeye çalışan bilincin sesidir bu. İçinde duygu barındırmayan bu ses, gerçekçilik terazisinin yürekte kurulması halidir. Terazinin bir kefesine aşk konur, diğerine mantık. Hangisi ağır basacaktır, tartılmaya başlanır. Sonuç şudur. Aşk adı üstünde aşk gibi yaşanacak, kısa veya uzun, gelecek veya geçmiş, doğru veya yanlış farketmeyecek fakat ilişki belli bir zaman sonra Merkür tarafından yargılanarak ne yönde ilerlenileceğine karar verilecektir. İşte böyle sevgili Balıklar. Bu süreçte ne olursa olsun bağımlılıklarınızın esiri olmadan duygularınızın gerçek anlamda farkına varmanızı tavsiye ediyorum.

İş ve Kariyer-,

6 Ağustos tarihinde Kova burcunda oluşacak Ay Tutulması(Güneş ve Ay birbiriyle 180 derece açı yapmakta) çalışma evinizin karşıtında yer alan Kova burcunda meydana geleceğinden doğal olarak sizleri yakından ilgilendirmektedir. Tutulmalar genelde değişimlerin joker kartı gibidirler. Ay tutulması duygular yönünde etkiliyken Güneş Tutulması bilincin uyanışı gibidir. Bu Tutulma sizlerin geçmişle alakalı tüm alışkanlıklarınızı, yaşanmışlıkları ve bugün içinde bulunduğunuz durumu objektif olarak ele alarak gözden geçirmeniz gerektiğinin işaretidir. Çalışma evinizdeki Güneşin seyri de bu anlamda son derece önemlidir. Bu iki gezegenin karşıtlığı sahnede yer almaya gönüllü olmanız anlamındadır. Burada ifade edilen, ne olursa olsun hayatınızla ilgili konularda duygusal davranmamanız, objektif olmanız, sorunları es geçmemeniz, harekete geçmek için başkalarını beklememeniz anlamındadır. Yükselen egonun, bilinçaltındaki geçmiş yaşanılanlarla mücadele giriştiği, kutuplaştığı bu süreçte onaylanma ihtiyacınızı takıntı haline getirmemeniz lazımdır. Eğer doğru bir yolda iseniz çalışmalarınızı aynen sürdürmeli, lakin pasif bir yaşam sürüyorsanız ajitasyon yapmadan hayatınızı garanti altına almanız gerekmektedir. Çalışma hayatının gündelik temposu içinde diğerlerinin çocuksu nitelikleriyle ilişki kurmanız, hevesli, özgüvenli bir şekilde çalışmanız gayet yararlıdır. Duygusallık, aşırı duyarlılık sizler için gelişimin önünü kapayan en yüksek duvardır. Bunu aşabilmek, şu anki sıkıntılarınızdan kurtulmaktan daha zordur. Çünkü o duvarı aşabilmek için iki misli güce ihtiyacınız var demektir. Benim tavsiyem, akıntıya uyarak, kendinize ortaya koymadan yaşamaya çalışmamanız, bir kenarda başka insanların performanslarını incelemek zorunda kalmamanızdır. Yaşamı yaşamaya değil, gözlemlemeye alıştığınız için, doğal olarak uygulamada zorluk çekmeniz veya çekeceğinizi düşünmeniz normaldir. Oysaki bu tutulma sizin kendi derinliklerinizde bulunan gizli güçlerinizi, sıradışı özelliklerinizi, orijinal yönlerinizi ortaya çıkarmanız adına sizi aydınlatıcıdır. Bunları ön plana getirmeye gönüllü olmadığınız zaman, büyümeniz mümkün olmadığı gibi, başkalarının iki dudağı arasında yaşamaya mecbursunuz demektir. Tercih sizin.

Parasal Durumunuz,,

12 Temmuz ile 25 Ağustos tarihleri,, arasında İkizler burcunda ilerleyecek Mars gezegeni, maddi kazanımlarınızla ilgili konularda kararsızlık, başkalarının duymak istediklerini söylemek zorunda kalmak, sabırsızlık, kimi zaman iki yönlü hareket etmek anlamındadır. Maddi konularda iç güvenliğiniz ve yuvanızla alakalı yaşam alanında ilerleyecek Mars, mantığa uygun çözümler yaratmanın gerekli olduğunu göstermektedir. Zaten Merkürün dispozitörlüğünde ilerleyen Mars, maddi mevzularda akılı hareket etmenin mümkün olabileceğinin göstergesidir. Bu dönemde iş ortaklarınız veya başka kişilerle anlaşmaya gönüllü olmak, karşılıklı ilişkileri güçlendirmek son derece önemlidir. Merkürün güçlü olduğu başak burcunda ilerleyişiyle,, bunu gerçekleştirmek kolaydır. İletişim, zeka, pratik hareket etmek, güçlü diyaloglarda bulunmak kazanç konularındaki ikilemlerin çözülmesinde etkili olabilir. Fakat şu olasılığı unutmayalım. Yuva alanında burcunuzla zorlu bir görünüm oluşturan Mars sözel açıdan en azından 25 Ağustos tarihine kadar dikkatli konuşmanız ve hareket etmenizin son derece önemli olduğunu, savurgan davranmamanız gerektiğinin işaretidir. Başkalarından elde ettiğiniz gelirler konusunda ben sizleri çok daha iyi durumda görüyorum. Yani kendi kazancınız konusunda gerilim ve ürkeklik içinde olan siz, başkalarının aracılığı ve desteği sayesinde rahat edebilirsiniz. Bu destek hobilerinizi değerlendiren veya yetenekli olduğunuz konularda sizi teşvik eden veyahut maddi sıkıntılarınızda yanınızda olup size güç veren sevgili, aile, evladınız, yakın arkadaşınız olabilir.

Pozitif Enerjili Günler ,, :2-3-4-8-9-12-13-17-18-25-26-30-31,-

Zayıf Enerjili Günler ,, :1-14-15-16-21-2227-28-29,-

Aşkta En Şanslı Günler ,, :17-18,-

Yeniay :7-8-9,
Ay gezegeninin Kova burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :21-22,

Yorumlar