Oğlak Burcu Haziran Aylık Yorumu

2009 Oğlak Burcu Haziran Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

Haziran ayı aşk hayatınız açısından, özellikle ciddi ilişkinizle ilgili konularda etkili olacak enerjileriniz Merkür geri hareketinin gölgeli günlerinin sonu olan 26 Haziran tarihinden sonra daha fazla hissedilecektir. Fakat bu enerjinin başlangıç tarihi 18 Hazirandır. Bu tarihte Venüs gezegeni karşı burcunuzdan geçeceği için doğal olarak sizin bilinçli istekleriniz ile partnerinizin ilişkiye bakış açısı arasındaki zıtlaşmadır. Fakat bu zıtlaşma sizi korkutmasın. Çünkü Venüs gezegeni bu alanda oldukça güçlüdür ve karşıt evimiz daima astrolojide evlilik ve uzun sürekli ilişkiler hakkında bilgilendiğimiz bir alandır. Bu tarihten üç gün sonra Güneşin Yengeç burcuna girişiyle, biraz önce bahsettiğim Venüs enerjisi iki kat daha etkili olmaya başlayacaktır. Şimdi bu etkinin Haziran ayı içinde yansımalarını birlikte inceleyelim.

Bu dönem Venüsün son derece duyarlı, duygusal, eskiye önem veren etkisi, partnerinizin de ilişkinize olan bakış açısının göstergesidir. Eğer uzun yıllardır temeli sağlam olan bir beraberliğiniz varsa, her şekilde bunca zaman ayakta kalabilmiş ise biliniz ki, kadersel bir durum söz konusudur. Bu dönemde aranızdaki ilişkide sizin duygularınızın daha fazla farkına varacak olan partneriniz kafasının içinde beraberliğinizi değerlendirmeye başlayabilir. Aranızdaki empati oldukça güçlüdür. Burada yapılması gereken sizin biraz daha sıcakkanlı davranmanız ve baskı kurmadan ona kendisini ifade etmesi için şans tanımanızdır. O da aynı şekilde ilişkinin, sizi desteklemek olduğunu, beraberliğin temellerini güvenli bir şekilde inşa etmek için iki kişinin de, çaba sarfetmesi gerektiğini anlaması lazımdır. Duygularını ve hissettiklerini size karşı dürüstçe izah etmesi, yanlışlarınızı, hatalarınızı birlikte çözebileceğinizi söylemesi son derece olumludur.

Benim burada izah etmeye çalıştığım tam anlamıyla şudur. İlişkiniz adına en çok dikkat edeceğiniz husus karşılıklı güven, saygı, sevgi ile temelinizin güçlendirilmesidir. Şu ana kadar yazdıklarım evli veya ilişkisi uzun yıllardır süren kişiler için geçerli olduğu kadar, yeni başlayacak ilişkilerde de siz Oğlakların bu dönemde en çok neyi arzu ettiğinizin göstergeleridir. Evet biraz önce izah ettiğim gibi güvence, sahiplenilmek, korunmak ve kollanmak Haziran sonlarına doğru ilişkiniz açısından en önemli enerji etkinliği olarak gözükmekte. bu dönem bu ayın sonlarına doğru görüleceği için, başladığı ilk günler Merkürün gölgeli günlerinin sonuna geldiğinden ben, Temmuz ayında etkisinin daha net ortaya çıkacağını düşünmekteyim. Ayrıca bu etki altında en çok dikkat edeceğiniz husus, birbirinizin kusurlarını veya garip davranışlarını ne olursa olsun yargılamadan kabul etmek ve duygusal birliğinizi bozmadan sorunlarınız varsa birlikte çözüm bulmaya çalışmaktır.

-Siz Oğlakların da dikkat etmesi gereken konu, partnerinizi veya yeni birlikte olacağınız kişiyi illa kontrol etmeye çalışmamak, onu yönlendirmeye kalkmamak, ona güven duymak, herşeyi kontrol etmezseniz kötü şeyler olacağını düşünerek ne kendinizi ne de onu tedirgin etmemek, biraz akışa bırakarak rahat olmak, korkularınızı ve duygularınızı ondan saklamamak ve paylaşmaktır. İlla onun gözünde saygınlık kazanacaksınız diye, kendinizden fedakarlık etmemek, bir ilişkinin kafanızın içinde önemli olması için illaki karşınızdaki kişinin zor olmasını beklememek, Çünkü Oğlaklar genelde herşeyin zor elde edileninin kalite taşıdığına ve önemli olduğuna inanmış burç mensuplarıdır.

Haziran ayında etkisi görülecek bir başka enerji ise, geçtiğimiz ay günlük yorumlarda sözünü ettiğim, sizin açınızdan son derece önemli olan ve burcunuzda seyreden Jüpiter gezegeninin, Eylül 2008 yılına kadar olan etkisini tekrar hatırlatmak istedim. Çünkü Jüpiter astrolojide bolluk, şans ve gelişme anlamındadır. Oğlak burcunda düşük etkili bir enerji olduğunu sizlere her zaman belirtmişimdir. Fakat ne olursa olsun Jüpiter büyük bir kuvvettir. Doğum haritanızdaki etkiler -nispetinde sizlere sırasıyla şans sunmaya devam edecektir. Ayrıca bu kuvvet öncelikle imajınız açısından son derece önemli. Şimdi hem dış dünyadaki tavırlarınız, hem de ilişkinizle alakalı konularda şöyle bir içsel yolculuğa çıkarak bir kez daha kendinizi geliştirmek, genişletmek ve zenginleşmek adına olumlu bir dönem- geçireceksiniz. Şimdi hayat size yaşamınızı yeniden kurmanız, arzularınızı gerçekleştirmek adına maneviyat gücü vermekte.

Bu dönemin en önemli- özelliği, inancınızı özgür bir şekilde savunmanız, hatta giyiminizden davranışlarınıza kadar son kararı vermek için düşünmenizde etkili olacaktır. Burada dikkat edeceğiniz nokta, güven duygunuzu asla kaybetmeden, egonuzu abartılı bir şekilde ifade etmeden, moral duygunuzu daima ayakta tutarak, korkulardan uzak, durmaktır. İyimser düşünmeli, başkalarını da sizin gibi düşünmeleri adına yol gösterici rehberlikte bulunmalı, yeni düşünce akımları hakkında topladığınız bilgilere göre kendinizi yeniden ifade etmelisiniz. İlişkinizle alakalı konularda bu geri hareket, hem toplumsal anlamda güçlenmenizi sağlayıcı olabilir hem de beraberliğinizdeki sorumluluk ve disiplinli hareket etmeyi sağlamak adına iplerin sizin elinizde ,olmasına şans tanıyabilir. İmajınızı güçlendireceği için, kararlarınızı ,verirken veya ilişkinizi gözden geçirirken daha dikkatli adımlar atmanızı, daha kontrollü davranmanızı, kesinlikle ciddi fikirli olmanıza etki eder.

İş ve Kariyer

-Mesleki açıdan Haziran ayının tüm burçlar için olduğu gibi siz Oğlaklar için de en önemli enerjisi Merkür gezegeninin geri hareketidir. Gölgeli günlerini de hesaba katarsak, 26 Haziran tarihine kadar devam edecek bu seyir, iş verimliliğinizle ilgili olarak bana göre gayet yoğun, olumlu bir süreç anlamı taşıyabilir. Çünkü Merkür gezegeni hem bu konularda hem de İkizler burcunda son derece etkili bir oluşumdur. Sizler şimdi daha hızlı, aktif ve girişimci bir tarzda hareket edebilecek hale geleceksiniz. Bu geri harekette yapacağınız düzenlemeler, eksiklerinizin tamamlanması, geri hareket sonrasında size faydalar sağlayabilir. beraber çalıştığınız insanlar tarafından takdir edilebilir, patronunuz tarafından ödüllendirebilirsiniz. Belki bu süreçte bir çok işle aynı anda uğraşıp, hızlılık içinde yetiştirmeniz gereken görevlerle karşılaşacaksınız. Sakın kaygı duymayın, çünkü bir oğlak her zaman sistemli, disiplinli ve sorumluluk içinde çalışmasını seven kişilerdir. Demek oluyor ki, bu süreç, yarım kalan tüm işlerin bitirilmesi, yeni planlamaların yapılması, organize işlerin yoluna koyulması, birlikte çalıştığınız insanlarla sorunların sona ermesi, yakın insan ilişkilerinde hizmet olgusu içinde hareket edilmesi adına sizi destekleyicidir. Oluşan gecikmelerin, sizin açınızdan yararlı olunması adına düzenlemeler olarak görerek, rutin işlerinizi aksatmadan sabırla beklerseniz, bu dönemin sonunda ilginç teklifler, yeni iş olanakları elde edebilir, yaşamınızı yeniden düzenleyebilirsiniz.

!Bu dönemde dikkat edilmesi gereken konu, iş ilişkilerinizde ılımlı, hoşgörülü bir tarzda çevrenizle iletişimde bulunmak, sosyal güvencenizle alakalı konulara önem vermek, yarım kalan işlerinizi tamamlamak, sağlıklı ve düzenli bir şekilde yaşamaktır. Bu dönemde, bulunduğunuz alanda uyumun sağlanmasında uzlaştırıcı tarzda hareket etmeniz, iş saatlerinize dikkat etmek, işinizle alakalı tüm evrakları kontrol etmek, bilgilerinizi iyi depo etmek, bilgisayarınızı gözden geçirmek, haberleşme konularında çıkabilecek aksaklıklar için bir yedek planı hazır tutmak, mesleğinizde ustalaşmak için gerekirse bir çırak gibi çalışmaya gönüllü olmaktır. Sağlık konusunda da, iletişimsel rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalı, hijyeninize önem vermeye devam etmelisiniz.

Para Konuları

!Haziran ayında parasal konularda, etkisi 9 Mayıs tarihinde başlayan ve 1 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Mars Aslan burcu seyri, önemini yine sürdürmekte. Bu dönemde Mars, liderlik gücünüzü dış dünyada göstermeniz adına oldukça güçlü bir enerji sunamaya devam edecektir. Her ne kadar bir oğlak için bu belirsizlikler ve Merkür geri hareketi nedeniyle yavaşlamalar anlamına da gelse, bu enerjiyi olumlu anlamda değerlendirmenin yolu, egonuzu gerektiği yerde disiplin edebilmenizdir. Böylece herşeye daha mantıklı bir şekilde bakabilir ve ani hareketlerden kaçınarak düzenli bir para akışı sağlayabilirsiniz. Bu süreçte babanız, mesleğiniz, eşiniz yoluyla para kazanma olasılığınız var. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, onların üstünde baskı uygulamamak, size destek olmaları yönünde imalarda bulunmamak, güç uygulamaya kalkmamaktır. Mesleğiniz yoluyla kazanımlarda sanat, spor ve yaratıcı yetenekleriniz baş sırayı alabilir. Bu alanlarda mesleği olan eşinizden de gelir sağlayabilirsiniz. Tabi ki dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeden hareket etmek en doğrusu olacaktır.

?Harcamalarınıza son derece dikkat ediniz, bu dönemde Mars sizi meydan okumanız adına teşvik edeceğinden, siz de kendinizi göstermek amaçlı girişimlerde bulunabilirsiniz. Hele başkalarına güvenerek, borç alarak, kredi başvurusunda bulunarak elde ettiğiniz paraları belli belirsiz alanlardan kullanmamaya özen gösterin. Sınırlarınızı aşmayacak şekilde harcamalar yapın ve kendinize belirli bir limit koyarak hareket etmeye özen gösterin. Ayrıca Merkür geri hareketinin tüm burçlar üzerinde olduğu gibi dikkatli olunması gereken süreç olduğunu unutmamak gerekir. Özellikle başkaları vasıtasıyla elde edilen gelirler üzerinde etkisi daha yoğun olan bu transit, daha önce başvurduğunuz veya detaylı bir şekilde analiz ettiğiniz kredi alımlarınız için bir sakınca oluşturmamaktadır. Çünkü bütün bunlar geri hareketten çok önce düşünüldüğü için bir sorun teşkil etmemektedir. Yalnız 19 Mayıs sonrası aniden karar verip ortaklık ilişkisi içine girmek, bankalar yoluyla gelir temin etmeye çalışmak sakıncalı olabilir.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-9-10-14-15-24-25-28-29

Zayıf Enerjili Günler: 11-12-13-26-27 Yeniay : 19-20 Dolunay: 5-6

Yorumlar