MARDİN'DE DÜĞÜNE KORKUNÇ SALDIRI

Görgü tanıkları, saat 21.00 sıralarında köy imamının telkini üzerine önce evde namaz kılındığını kaydetti. Bu sırada, silahlı 5-6 kişilik bir grubun, iki eve uzun namlulu otomatik tüfeklerle ateş açtığını bildirdi. Yaklaşık 15 dakika süren saldırıya, köyün 3 ayrı bölgesinde nöbet tutan korucular karşılık verdi. Silahlı kişiler, daha sonra vadinin içine doğru kaçtı.

Cihan Haber Ajansı'ndan Şehmus Edis'ten alınan bilgiye göre, yüzü maskeli 4 kişinin önce erkeklerin olduğu yere girdiğini ve buraya el bombaları atarak uzun namlululu silahlarla taradığı daha sonra ise kadınların bulunduğu yere geçerek kadın çocuk demeden ateş açtıklarını söyledi.

Saldırganların katliamı gerçekleştirden sonra kaçamadıkları ve olay yerinde yaşayan olup olmadığını kontrol ettikten sonra bölgeden ayrıldıkları öğrenildi.

Ayrıca olay yerinden sağ kurtulanlar olduğu öğrenildi. 44 kişinin öldüğü ve 3 kişinin ağır yaralı olduğu öğrenildi. İki genç kızın hafif yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Büyük şok yaşayan iki kişinin olayla ilgili gelişmeleri Mardin Belediye Başkanı'na anlattığı bildirildi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun verdiği bilgiye göre köy muhtarının kızının düğünününde gerçekleşen saldırıdan sağ kurtulan iki genç kız, iki odaya toplanmış ahalinin odalara dalan maskeli kişilerce tarandığını anlattı. Saldırganların köy imamını da öldürdüğü bildiriliyor.Genç kızların olayın şokundan kurtulamadığı belirtiliyor.

Jandarma komando timleri köy çevresinde geniş çaplı bir operasyon başlatmış durumda.

KORUCULAR SALDIRI SIRASINDA NÖBETTE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Köyün korucu köyü olduğuna dikkat çekiliyor, bu da terör saldırısı ihtimalini gündeme getiriyor. Korucuların saldırı sırasında jandarma karakolunda nöbette olduğu, köyün korumasız kaldığı aktarılıyor.,
kaynak:vizyonhaber

Yorumlar