Başak Burcu Haziran Aylık Yorumu

2009 Başak Burcu Haziran Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

''Haziran ayı aşk hayatınız açısından etkisi devam edecek olan Mars gezegeninin Aslan burcundaki seyri, 9 Mayıs-1 Temmuz tarihinde gizli ilişkiler evinizde seyrediyor oluşu dolayısıyla, beraberliklerin gözlerden uzak tutulmaya çalışılacağı veya tensel arzular açısından yoğun olacağını gösteren bir olasılıktır. Yalnız bu etkiler altında benim size önerim bu haz dolu dönemde kendinize dikkat etmeniz ve yaşadığınız ilişkinin tehlikesini veya zorluklarını bilmenizdir. Arzular ve duygular bu dönemde oldukça yoğunlaşacağından farkında bile olmadan hiç olmayacak bazı durumların içine girebilirsiniz. Kaldı ki bu süreçte Mars gezegeninin bulunduğu alan insanın ister istemez zaaflarına yenilerek bu aşkı yaşamak isteyeceğinin göstergesi gibidir. Ayrıca Mars etkisi altında bu tarihlerde cesaretinizi dış dünyada göstermek yerine pasif tavırlar içinde kimi zaman öfkeye kapılabilir, içsel açıdan huzursuz olabilir, bir şeyler yapmak istediğiniz halde dış dünya tarafından baskı altına alınabilirsiniz. Yapmanız gereken çevrenizdeki insanlarla çatışmak yerine, kendi yolunuzda yürümektir. Ancak böylece amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

-Jüpiter gezegeninin 9 Mayıs tarihinde geri harekete girmesiyle ruhsal anlamda daha derin bir şekilde kendinizi ve yaşadığınız aşkı, herşeyi gözden geçiriyor olabilirsiniz. Bunu yaparken ilişkiniz veya aşk hayatınızla ilgili tüm gelişmelerde hedef duygunuzu asla, kaybetmeyiniz. Yaşadığınız aşkın ve birlikte olduğunuz kişinin net bir gözle farkında olunuz. İçinizdeki inanç, iyimserlik gücünüz ve uzun soluklu olması adına düşündüğünüz beraberlikte ihtiyacınız olan asıl noktayı iyice belirleyiniz. Uzun soluklu bir aşk mı yaşamak istiyorsunuz, bir aşk ilişkisinde aradığınız kriterler nedir, bu ilişki sizin kendinizi huzurlu ve mutlu hissetmenizi sağlıyor mu veya sağlayabilir mi, bu ilişkinin sorumluluklarını taşıyabilir misiniz, toplumsa, açıdan size ne gibi fayda ve zararları olabilir, aranızda oluşabilecek engeller nedir gibi birçok soruyu kafanızın içinde belirli bir ciddiyet içinde ele almak gerekir. Kimileriniz için bu süreç ilk aşk tecrübesi anlamına gelebilir. Jüpiterin bu yaşam alanından 12 yılda bir geçtiğini düşünürsek, yaşı ufak olanlar için yaşamlarında karşılaştıkları ilk deneyim anlamı taşıyabilir. Oldukça zorlu geçecek olsa da, bu aşk uzun yıllar boyunca unutulmayacaktır. Kimileriniz için engellere rağmen sürmekte olan bir aşk ilişkisi olabilir. İki kişi de karmik bir nedenle birbirlerinden kopamıyor olabilirler ama bu dönemde artık ileriye doğru bir adım atmayı düşünebilirler.

''Aşk hayatınız açısından etkili olacağını düşündüğüm diğer önemli enerjileriniz ise 18 -Haziran-12 Temmuz Venüs gezegeninin Yengeç burcu ve 21 Haziran-22 Temmuz arasında ise Güneş gezegeninin yengeçte yapacağı transitlerdir. Bu iki seyirin ciddi ilişkiler, evlilik evinizde yıllardır etkili olan Uranüs ve aşk, flört türü kısa süreli ilişkilerle ilgili alanda etkili olan Satürn gezegeniyle yapacağı olumlu görünüm, bireyselliğinizi koruyabileceğiniz bir ilişki yaşamak isterken, diğer yandan da birlikte olacağınız kişinin ilişkisine sahip çıkmasını, koruyucu ve kollayıcı tarzda davranmasından yana olduğunuzu göstermekte. Bu görünüm bu yönüyle kendi içinde gariplik içerse de, eskiye bağlı bazı anıların hala sizde etkili olduğunu göstermektedir. Duygularınız aslında bu süreçte son derece hassas olduğu halde, bunu dışarıya aksettirmez, sanki yeni bir beraberlik kurmayı veya ilişkiniz varsa, sanki bunu pek umursamıyormuş gibi bir tavır içinde olmanıza neden olabilir. Kimi Başaklar bu süreçte, Venüs Yengeç burcunda, geçmişi gösterdiği için, daha önce yaşadığınız ilişkinin üzerinizde bıraktığı etkiden kurtulmak ve bir daha aynı deneyimi yaşamamak için daha özgür ilişkiler kurmak istediğinizi de gösterebilir. Özellikle yükseleni, Venüs ve ay burcu yengeç olan Başaklarda bu daha belirgindir.

İş ve Kariyer

-Haziran ,ayında mesleki konularda etkili olacak enerjilerinize, yönetici gezegeniniz Merkürün ,gölgeli günlerinden bir gün sonra 20 Mayısta başlayan Güneş İkizler burcu transitiyle başlamak istedim. Bu dönemde seyahatler ön sırayı alabilir. Bilgilenmek, irtibatta bulunmak, mesleki konularda gelişmek amacıyla daha önceden planlanılan yolculuklar kimi zaman yorgunluk verse de, göreviniz gereği bunu yapmak durumundasınızdır. Kimi zamanlarda ise, katılacağınız seminerler, konferanslar, sergiler, toplantılarda konuşmacı olabilir veya tecrübenizi arttırmak, gelişmek için yeni insanlarla tanışarak, kendinizi ifade etmeye, göstermeye çalışabilirsiniz. Merkürün bu alanda geri ,gideceğinizi hesaba katarsak, bu yolculuklar geçmişte yapılan işlerle alakalı, gözden geçirmelerin veya yenileştirmelerin de göstergesi olabilir. İş girişimleri açısından durgun bir dönem olsa da, bu süreçte kendinizi ve içinde bulunduğunuz, durumu mantıklı ve analizci bir bakış açısıyla gözden geçirmeniz gayet faydalıdır. Çünkü normal zamanlarda fark edemeyeceğiniz herşey, bu süreçte çok daha net olarak ,saptanabilir ve geleceğiniz açısından son derece sağlam kararlar alınabilir. Bu ,yönüyle düşünürsek Merkür geri hareketi aslında yenileşmek adına, eskinin gözden, geçirilmesi ve düzeltilmesi anlamına gelebilir. Gözlem gücü yüksek olduğundan ve, zihin gayet olumlu bir şekilde dilediğiniz bir konu üzerinde odaklandığından, geri hareketin bitiminde topladığınız veriler, yaptığınız saptamalar, tespit ettiğiniz aksaklıklar işinize oldukça yarayabilir.

,Evet sıra geldi günlük yorumlarda size bildirdiğim Merkür geri hareketinin yansımaları bir kez daha hatırlatmaya. Hatırlarsanız o günkü yorumlarda size, Gölgeli günleri de dahil olmak üzere 26 Haziran dönemine kadar sürecek bu etki altında, profesyonel iş yaşamınızla alakalı konularda zihinsel faaliyetleriniz açısından son derece olumlu bir dönem olduğunuz biliniz demiştim. 19 Mayıs gölgeli günler öncesi ve uzun zamandır kafanızın içinde yapmayı düşündüğünüz ve planladığınız, her türlü incelemeden geçirdiğiniz konularda girişimde bulunmamanız için hiçbir sebep yoktur diyerek devam etmiştim. Diyelim ki siz epeydir iş arayan bir kişisiniz ve geri harekette böyle bir teklifle karşılaştınız veya karşınıza gayet olumlu bir fırsat çıktı bunu değerlendirebilirsiniz. Fakat diyelim ki işinizden memnunsunuz ve başka bir iş düşünmüyorsunuz. Fakat geri harekette bir teklifle karşılaştınız. O zaman beklemede kalarak inceleme altına alınız, sonuç olumlu olursa geri hareket sonrası değerlendiriniz. Bir başka örnek daha vereyim. İşyerinizde uzun zamandır sorunlarınız var, fakat işinizi bırakmak istemiyor sadece patronunuzla konuşarak derdinizi anlatmak istiyorsunuz. Merkür geri hareketi bu gibi durumlarda gayet etkilidir. Bu dönemde rutin iş seyahatleriniz açısından sorun yoktur.

Bunun dışında yarım kalmış işlerinizi bitirmek ve projelerinizi gözden geçirmek adına uygun bir zamandır. Tamamlanan ve hiçbir noksanı kalmayan bu türden işleri yürürlüğe koymanızda sakınca yoktur. Uzun zamandır beklediğiniz tayin, terfi, rütbe değişikliği, prestij kazandıran mevzularda ise Merkür geri hareketi olumludur. Haberiniz gecikiyor diye üzülmeyin, sizin açınızdan gayet faydalı olacak bir düzenleme nedeniyledir. Geri hareketten sonra bu statü değişikliğiyle yeni bir yaşama başlamanız mümkündür. Uzmanlaşmak adına hararetli bir şekilde çalışacağınız bu dönemde, ihtisas alanınızla ilgili konularda araştırmalarda bulunmalı, kendinizi geliştirmeli, bu süreci eksiklerinizi tamamlama adına kullanırsanız, geri hareket sonrası yüksek bir ivme kazanabilirsiniz. Hatta kimileriniz uluslararası prestije sahip bir kuruluşta işe başlayabilirsiniz. Bu dönemde önemli olan, performansınızı güçlendiren özgüven duygunuzu kaybetmemeniz, çevrenizle olan diyalogunuzu hoşgörülü ve sabırlı davranacak şekilde düzenlemeniz ve saygınlığınızı riske atacak davranışlardan uzak durmanızdır. Bu dönem ailenizle olan ilişkiniz açısından da son derece önemlidir. Erkeklerde anneyle, kadınlarda babayla ilgili iletişiminizi gösteren yaşam alanınızda ilerleyen Merkür, onlarla aranızdaki ilişkiyi düzenlemeniz adına etkilidir. Tekrar bazı durumları gözden geçirerek ayarlamalarda bulunabilirsiniz. Okul hayatında olan kardeşlerimiz bu süreçte, derslerine odaklanarak düzenli bir şekilde çalışırlarsa, hem iş hayatını hem de yüksek okulu bir arada sürdürecekleri bir düzen için planlamalar yapabilir, geri hareketten sonra bunu uygulayacak fırsatlarla karşılaşabilirler.

Haziran ayı iş yaşamı açısından hakikaten yoğun enerjilerle dolu. O enerjilerinden bir diğeri ise, 25 Mayıs tarihinde, İkizler burcunda seyrine başlayan Venüs gezegeninin devam etmekte olan etkisidir. 18 Haziran tarihine kadar sizlerin, mesleki konularda geleceğiniz adına yeni girişimlerde bulunmak için güçlü insanlarla ilişki içinde olmanızı ve becerikli olduğunuz alanlarda bugüne dek edindiğiniz tecrübeleri göstermenizi gerektirmektedir. Kimi zaman kafanızda iki seçenek, kararsızlık ve bu kararsızlığın yarattığı sıkıntılar oluşabilir. Fakat ne olursa olsun Venüs hayatın lüksü ve zevkidir. Geçtiği yaşam alanı toplumsal hayatınızla birebir alakalı olduğundan sizlerin de kariyerinizle ilgili konularda sosyal ilişkilerinize önem vermeniz gerektiğinin işaretidir. Örneğin bu süreçte ihtisas alanınız olan konularda her türlü seminer, sosyal faaliyet, bilişim, internet dünyasıyla alakalı teknolojilerden yararlanmaya çalışmalı, kendinizi işinizle alakalı alanlarda göstermeli, bağlantılar içinde olmalı, tanıştığınız insanlarla bu bağı sürdürmelisiniz. Tarafsız bir şekilde hareket ederek, mantıklı bir şekilde düşünerek bilginizi ifade etmeniz sizin açınızdan son derece etkili olabilir.

Tabi ki bir başak için düzen son derece önemlidir. O bir işletmenin beyni olduğundan, kimi zaman karşısına fırsatlar çıksa bile bulunduğu alanı tercih edebilir. Bu tercih ise kimi zaman, onun bulunduğu konumda ikinci kişi olarak kalmasına neden olur. Benim tavsiyem ise, eğer buna benzer bir sorun nedeniyle yıllardır bir atakta bulunamıyor ve hep aynı kadronun içinde cuzi bir miktarla görevinizi sürdürüyor ve zor şartlar altında yaşamak zorunda kalıyorsanız, Merkür geri hareketinde karşınıza iyi bir fırsat çıkarsa, olumlu bir teklifle karşılaşırsanız kabul etmenizdir. Unutmayınız ki, gezegenlerin geri hareket dönemleri eskiye ait problemlerin çözülmesi adına gayet etkilidir. Ayrıca yine uzun zamandır iş sorunlarınız varsa araştırmalarınızı sürdürmeniz, geri hareket sonrasında ise çıkacak fırsatları değerlendirmenizdir. Kısaca mesleki konularda sizi daha iyi bir pozisyona getirecek girişimler için geri hareket döneminde başka iş olanakları araştırmanızda hiçbir mahsur yoktur. Kendinizi ve yetenekli olduğunuz alanlarda kendinizi tekrar gözden geçirebilir, kimlerle irtibatta bulunabilirsiniz, bunları da araştırmanız faydalıdır. Sosyal ilişkilerinizi güçlü tutmalı, ben buradayım diyebilmelisiniz. Otorite konumunda bulunan kişilerle de, ne olursa olsun bu süreçte diyalogunuzu iyi bir şekilde sürdürürseniz, olumlu bir dönem geçirebilirsiniz.

Para Konuları

Haziran ayı finansal konularda, gerek kendi kazanımlarınız gerekse başka kaynaklar yoluyla elde etmeyi düşündüğünüz gelirler evinizden direk olarak geçen transit etkinliği olmadığı için, bu evlerin yönetici gezegenlerinin durumunu incelemeyi gerektiriyor. Bu durumda Venüs ve Mars gezegenlerinin önemi fazla.

25 Mayıs-18 Haziran Venüs İkizler geçişinin meslek evinizdeki transiti ve yönetici gezegeniniz Merkürle olan kavuşumu doğal olarak iletişim yoluyla gelebilecek gelirlerin göstergesi durumunda. Fakat geri hareketli Merkür nedeniyle kimi Başaklar bu dönemde yeni bir iş değişiminin ihtiyacı içinde olabilirler. Çünkü bunun gerçekleşmesi maddi açıdan da rahatlatıcı olacaktır. Tabi ki bu görüşmelerde net bir karar alınmasında gecikmeler oluşacağı için doğal olarak elinizdeki parayı da idareli bir şekilde kullanmak akıllıca olacaktır. Bu pozisyondaki Venüsten yararlanmanın yolu, özellikle bilgi alışverişi yapmanın önemini göstermekte. Kimileriniz hem kuracağı ortaklık hem de normal işini sürdürerek iki ayrı alandan gelir sahibi olmayı düşünebilir. Kimileriniz ise, yeni bir iş teklifi için beklemede kalabilir. Ne durumda olunursa olunsun bu pozisyondaki Venüs, akıllı ve doğru seçimlerde bulunmanın yolunun, çok iyi analiz, araştırma, bilgilenmeden geçeceğini göstermektedir. Çelişkilere düşmemek, ortamın olgunlaşmasını beklemek son derece önemlidir.

18 Haziran-12 Temmuz arası ise Venüs yengeç burcunda ilerlemeye başladığında parasal konularda, Merkürün geri hareketi sona ermek üzere olduğundan çok daha rahat bir şekilde, hem aile destekli, hem grup, organize işler, arkadaşlarla yapılan ortak çalışmalar, eş kaynaklı gelirler açısından daha olumlu bir zaman başlayabilir. Bu dönemde Venüs, burcunuzla uyumlu bir görünüm yapacağı için, kendinizi ortaya koymanız, aktivitede bulunmanız, tanıtmanız önemlidir. size önerim Venüsün yengeç burcunda vereceği hassasiyeti geri planda tutarak öncü davranmanız, paranızı koruyup sahiplenmeniz, elinize geçen miktarı doğru ve düzgün yatırımlarda bulunarak çoğaltmanızdır. Ortak amaçlarla bir araya geleceğiniz kişiler, gerek dostlarınız gerekse ailenizden kişiler olsun, burada önemli olan sosyal etkinliklerden yararlanmak, kendinizi tanıtmak, girişimci davranmak, eskiye takılıp kalmamak veya eskiyle alakalı işlere yenilikler getirmek, güvenliğinizi önemseyerek ilerlemektir. Bütün bunlara dikkat edilmesi halinde maddi açıdan rahatlamanız mümkün olabilir.

Pozitif Enerjili Günler :1-2-5-6-9-10-14-15-19-20-28-29

Zayıf Enerjili Günler :3-4-16-17-18-24-25-30-Yeniay : 9-10 -Dolunay :24-25

Yorumlar