Akrep Burcu Haziran Aylık Yorumu

2009 Akrep Burcu Haziran Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler

Aşk hayatınızla ilgili konularda, 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında etkili olacak Venüs İkizler burcu seyri, Merkür geri hareketini de göz önüne alırsak önemli bir dönemdir. Beraberlikler açısından bu süreçte, ilişkilerde çok yönlülüğü olan kişileri daha fazla çekici bulabilir, karşınızdaki insanı algılamaktan yana olabilir, zihinsel açıdan faal insanların daha fazla dikkatinizi çektiğini hissedebilirsiniz. Benim önerim tarafsız ve net bir şekilde yaşadığınız birlikteliği veya kuracağınız beraberliği incelemenizdir. Ne acele bir yargıda bulunarak iyimser düşünmeli, ne tam anlamadan, tanımadan bir saptamada bulunulmalı ne de hiçbir şeye dikkat etmeden gelişigüzel hareket edilmelidir.

--?Burada önemseyeceğiniz konu acele etmeden, mantıklı bir şekilde ilişki kurabilmektir. İlişki kurmak derken tabi ki Merkür geri hareketini kesinlikle devre dışı bırakmamalısınız. Karşınızdaki insanla bütünleşme duygunuzda iletişim, gerek yazılı gerekse sözlü olarak gerçekleşebilir. Günümüz dünyasında artık aşklar, arkadaşlıklar internet aracılığıyla gayet etkili. Yalnız bu beraberliklerde çoğul ilişki yaşarken, lütfen dikkatli olmayı elden bırakmayınız. Merkür geri hareketi nedeniyle karşınızdaki kişi size hakkında doğru bilgiler sunmayabilir. Gizli saklı davranabilir, kendi hakkındaki asıl doğruları gizleyebilir. Ayrıca bu etkiler altında yaşanan ilişkiyi derinlemesine gözden geçirmek kolay olmadığı için, görünen kısmı sizi daha fazla çekebilir. İletişim kurma ihtiyacınız bu süreçte artabilir fakat bu dinlemekten ziyade konuşmak yönünde olduğu için doğal olarak birlikte olduğunuz kişiyi tanımak gibi zamanınız yoktur. Bu dönemde olasılık dahilinde olan bir başka etki ise, aynı anda iki kişiyle birden ilgilenebileceğiniz gibi, sizinle birlikte olan kişinin de bir başka ilişkisi olabilir veya evlidir. Bu iki durum da genel olarak böyle enerjiler altında çoğu zaman görülmektedir. Ayrıca yeni ve değişik insanlarla tanışmak isteğiniz bu dönemde ön planda olduğundan ve duygusal olmaktan ziyade bu beraberliklerin temelinde kimi zaman cinsellik kimi zaman maddi paylaşımlar kimi zaman da ortak ilgi alanları olması dolayısıyla başlaması ve sürdürülmesi mümkündür.

İlişkisi olanlar için bu dönemin anlamı ise, beraberliğinizde paylaşım duygusunun ön planda olmasıdır. Partnerinizle ortak olarak yapmaktan zevk aldığınız şeyleri birlikte gerçekleştirmek hoşunuza gidebilir. Bilgi paylaşımında bulunmak, beraber farklı bir şeyler üretmek sizi keyiflendirebilir. Bu süreçte duygusal olmak veya derin bir şekilde hassasiyet içinde aşkı yaşamak yerine, tutkularınızı paylaşmak, konuşmak, iletişimde bulunmak hoşunuza gidebilir. Tabi Merkür geri hareketinin çoktandır devam eden bir beraberliğe etkisi genel anlamda, partnerinizle olan diyalogunuz açısından önem arzeder. Burada yapmanız gereken öncelikle ilişkinizde aksayan noktaları belirlemek, kimi zaman aranızda engel oluşturan problemleri mercek altına alarak neler yapılabilir bunu saptamak olmalıdır. cinselliğe bakış açınız bu süreçte kafaca anlaşmanın doyum sağladığını fark etmenizi sağlayıcı olabilir. Yani iletişim gayet önemlidir. Çünkü bunun tam tersi beraberliği sürdürmek, uzun süreli kılabilmek açısından yeterli değildir. Ayrıca bu süreçte çiftler, fantezilerine sınır koymadan, herşeyi birlikte keşfetmek, birbirlerini yeniden keşfetmekten hoşlanabilirler. Fakat bu dönemde dikkat edeceğiniz husus, sadakat olgusunun düşük oluşudur. O nedenle öncelikle birbirinize olan güven duygunuzu muhakkak ön planda tutmanız, uzun yıllar birlikte olmanızda gayet etkilidir.

İş ve Kariyer

-Mesleki konularda Haziran ayında da etkisi devam edecek, burcunuzun yöneticisi Mars gezegenin seyri, 1 Temmuz tarihine kadar bazı noktalara özellikle dikkat etmeniz gerektiğinin işaretidir. Gerçek kimliğinizi dış dünyadan soyutlamadan girişimde bulunmaya çalışacağınız konuları mercek altına almalı, uzun süredir üstünde durduğunuz proje, plan ve fikirlerinizi karşınıza uygun bir fırsat çıkıyorsa değerlendirmelisiniz. Yeni teklif veya olanakları ise uygulama altına almadan önce iyi düşünmeli, araştırmalı ve gerçekliği hususunda emin olunmalıdır. Başkalarını değiştirmek için uğraşmamalı, herkesin sizin gibi düşünmesini beklememeli, stratejik bazı uygulamalarda bulunarak insanları yönetmeye kalkmamalısınız. Öncelikle kendinizi inceleme altına alarak eksiklerinizi net olarak saptamalı ve bunları tamamlamaya çalışmalısınız. Yaratıcı enerjilerinizi devreye sokarak, yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz alanları tercih etmeli, projelerinizi hayata geçirirken özgüveninizi ılımlı ve hoşgörülü tarzda davranacak şekilde ayarlamalı, egonuzu devre dışı bırakmalısınız. Çünkü bu dönemde hem Akrep burcu oluşunuz hem de Mars Aslan pozisyonu inanılmaz boyutta kendinizi ön planda tutmaya çalışacağınızın göstergesidir. Fakat unutmayalım ki, Haziran ayı Merkür geri hareketi nedeniyle iki kez düşünmeyi ve temkinli hareket etmeyi, inceleme altına almayı gerektiriyor. Siz sınırınızı bilemezseniz herşeyin alt üst olması da mümkündür. Bu dönemde liderlik etmek istersiniz, ama çevrenizde o kadar çok lider vardır ki, siz arka planda kalmaya gönülsüz olduğunuzdan isyan eder üste geçmeye çalışırsınız. Mütevaziliği elden bırakmayın, zekanızla, yeteneklerinizi olgun bir şekilde ifade edin ve ne olursa olsun sorumluluklarınızın farkında olun. İşte o zaman bu güçlü enerjiyi olumlu anlamda kullanabilir ve geri hareketten sonra girişimlerde bulunabilirsiniz.

1-Ayrıca, 21 Haziran tarihine kadar, İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek Güneş, siz Akreplerin, başkalarıyla ortak olarak paylaşım içinde olduğunuz konularda dağınıklık yaşamamak için şimdiden planlar yapmanız gerektiğinin işaretidir. Aynı anda iki seçenek arasında nasıl karar vermeniz gerektiğini bilemez, değişkenlikler gösterebilirsiniz. Merkür gezegenin de bu alanda geri hareket yapacağınızı düşünürsek, eski borçlar, sağlık sorunları, ilişkiler, paylaşımlarla ilgili dikkatli hareket etmek gerekecektir.

Para Konuları

-Sevgili, Akrepler Haziran ayının maddi anlamda etkili olacak en önemli enerjisi, 19 Mayıs gölgeli günleri itibariyle başlayan ve 26 Haziran tarihine kadar devam edecek olan Merkür geri hareketidir. . Günlük yorumlarınızda takip ettiyseniz, Venüs gezegeni de, 25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında İkizlerde transitine başlamıştı. Böylece hem iletişim hem de ilişkiler açısından önemli bir devinimle Haziran ayına adım atmak üzeresiniz demiştim. Geri hareket süresince nelere dikkat etmelisiniz bunları tekrar birlikte ele alalım. Öncelikle, tüm burçlar gibi siz de, rutin işlerinizi sürdürmeli, geri harekette bunları yapmanızın hiçbir sakınca taşımadığını bilmelisiniz. Daha önceden başvuruda bulunmayı düşündüğünüz ve her olasılığı değerlendirme altına alarak hesapladığınız kredi ihtiyaçlarınız varsa bunları halletmek açısından da bir sorununuz yoktur. Sadece dikkat etmeniz gereken konu, bu süreç içinde ani bir karar alarak böyle bir girişimde bulunmamanız, geri hareket zaman dilimi içinde, her yönüyle ince bir hesap yapmanız ve bitiminde başvuruda bulunmanızdır. Başkaları kaynaklı edindiğiniz parasal gelirlerinizle ilgili konularda, bugüne dek herhangi bir gecikme olmadıysa ve rutin olarak bir geliriniz varsa, yine de herşeyi kontrol etmeli fakat tedirgin olmamalısınız.

'!Geri hareket süresinde, tanımadığınız kişilerle irtibatta bulunmak zorunda iseniz, aranızdaki konuşmalara dikkat ediniz, kesinlikle bu insanları tanımadan, etmeden bağlantı kurmayınız, elden borç vermeyiniz veya borç altına girmeyiniz. Ortak işler yaptığınız kişilerle olan iş ilişkilerinizde aksayan noktaları tespit etmenizin kolay olduğu bu süreçte, daha önceden düşündüğünüz ve yaptığınız bir plan varsa geri harekette uygulayınız. Veraset davalarınızı iyi takip ediniz. Vergi ve borçlarınız konusunda dikkatli olunuz. Başkalarının parasını idare eden ve çoğaltmaya çalışan bir meslek sahibi iseniz bu süreçte hesaplamalarınıza dikkat ediniz. Son söz olarak bu dönemde parasal konularda lütfen kuşku ve kuruntularınızı, mantıklı bir bakış açısı altında tekrar gözden geçiriniz ve sizi zorlayan, ayak bağı olan kişi ve olayları geride bırakıp yeniye yer açmak için kendinizle yüzleşmekten kaçınmayınız.

-25 Mayıs-18 Haziran tarihleri arasında ise, İkizler burcunda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni başka insanlarla temaslar kurarak maddi ve manevi açıdan kendinizi garanti altına almaya çalışacağınız anlamına gelebilir. Kafanızın içindeki planlarınızla ilgili ikilemlere açık olduğunuz bu zaman içinde benim tavsiyem ne olursa olsun mantıklı hareket etmeniz, kuşku ve kuruntulu işlerden uzak durmanız, yaşamınızla ilgili dönüşüm ve yenilenmede bulunurken her olgunun olabilecek iki sonucunu da düşünerek hareket etmenizdir. Seçeneklerin fazlalaştığı bu süreç kafanızı yer yer kurcalasa da, siz kendinizi ve varmak istediğiniz hedefin altını iyi çizerseniz çelişkilere düşmeden yol alabilirsiniz. Miras, hisseli paralar veya eş destekli kaynaklar konusunda harcamalarınıza dikkat etmeli, durumunuz ne kadar iyi olsa da, boyunuzu aşabilecek harcamalarda dikkatli olmalısınız. Merkür gezegeninin geri hareketini de hesaba katarsak, Venüsün bu seyri etkisi altında hem duygusal hem de bilinçli isteklerinizde ikilemlere düşmeden hareket etmek esas alınmalıdır. Boşanma nedeniyle, nafaka veya hukuksal sorunlarınız varsa, ayrılmak üzere olduğunuz kişiyle gerilimli konuşmalar yapmak yerine olgun ve hoşgörülü bir tarzda hareket ederseniz, çıkarlarınızı korumuş olabilirsiniz.

!Para Konularında etkisinin uzun sürmesi dolayısıyla, Jüpiterin 9 Mayıs tarihinde başlayan geri hareketini sizlere tekrar hatırlatmak isterim. Bu ve buna benzer uzun sürecek gezegen etkinliklerinin unutulma ihtimalinin yüksek olduğu, dikkat alınmadığı bir aylık yorumun anlamı olmayacaktır. Kısa süreli seyirler gelip geçer, fakat uzun soluklu olanları her zaman ağırlığını hissettirecektir. Jüpiter gezegeninin Eylül 2008 yılına kadar sürecek transiti, sizlerin yeni bir bakış açısıyla kendinizi gözden geçireceğiniz, düzenlemelerde bulunmanız gereken süreç anlamına gelmektedir. Bu dönemde, kazanımlarınızla alakalı konularda derin bir şekilde gözlemde bulunarak kendinize özgü hedef duygunuzu disiplinli bir şekilde gözden geçirebilirsiniz. Bu gözden geçirişte içsel sesiniz fazlasıyla yüksektir ve bu güç sizi ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendirici olabilir. Eğitim, iletişim, haberleşme, girişim, öğrenme, bilgi olarak genişletmek için kendinizce bir düzene sokabilirsiniz. İşte bu düzen, size parasal olarak bundan sonrası adına yol gösteren pusulaya sahip olmanız anlamına gelir. Bu süreçte maddiyata öyle fazla değer vermeyebilir, sadece başarılı olmayı merkez alabilirsiniz. Kendi tutum ve davranışlarınızı düzenlemek sizin açınızdan çok daha önemlidir, bilirsiniz ki, içinde bulunduğunuzu durumu gerçekçi görürseniz o denli rahat etmeniz mümkün olacaktır. Bu yolda ilerlerken, ispatlanmış ve önceden denenmiş olgular sizi daha fazla ilgilendirebilir. Yani herşeyi sağlama almaya çalışabilir, kararlılık içinde amacınıza ulaşmaktan yana olursunuz. Kimi zamanlarda aşırı bir iyimserlikle hareket ederken kimi zaman kendinizi toparlar ve parasal olarak güvenli bir duruş elde edebilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler :5-6-9-10-14-15-9-20-24-25-

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-7-8-21-22-23-28-29-Yeniay : 14-15-Dolunay : 1-2-28-29

Yorumlar