Muhsin Yazıcıoğlu hayatı,Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?

Muhsin Yazıcıoğlu kimdir?,Muhsin Yazıcıoğlu Biyografisi,Maraş katiamı sanıgı Muhsin Yazıcıoglu
Ülkücü Gençlik Derneği’nin başkanı iken Bahçelievler ve Maraş katliamı yüzünden suçlanan BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu 7.5 yıl cezaevinde kalmıştı. Fırtınalı bir hayata geçiren Yazıcıoğlu iki çocuk babasıydı

İstanbul- 1954 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğan Muhsin Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılan Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Ülkü Ocaklarında Genel Başkan Yardımcılığı Genel Başkanlık görevlerinde bulundu (1977-78).
Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı iken Bahçelievler ve Maraş katliamı yaşandı. Yazıcıoğlu bu olaylarla ilgisi olduğu suçlamalarını yalanladı.

Ülkücülerle yollarını ayırdı

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı. Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Yazıcıoğlu, 1991 yılında Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas'tan milletvekili seçildi.
1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP'den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin genel başkanı oldu.
1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.
Muhsin Yazıcıoğlu, 26 Nisan 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 8 Ekim 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi.

Son dönemlerde ise Yazıcıoğlu'nun başını ağrıtan en önemli olay, Hrant Dink cinayetini azmettiren Erhan Tuncel'le aynı karede yer alması oldu. Yazıcıoğlu, tüm bu iddiaları redderken, 2007 Genel seçimlerinde partisinden istifa ederek, TBMM'ye yeniden girdi. Ardından BBP'ye yeniden genel başkan olan Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babası.kaynak;-Radikal-

Yorumlar