Facebook,Facebook Ana Sayfa Yenileniyor

Facebook,Facebook Ana Sayfa,Facebook Giriş
Facebook ana sayfanızdaki görünümü yeniliyor. İşte yeni görünümdeki farklar;
Akış
Akış, arkadaşlarınızın yolladığı tüm içeriği gerçek zamanlı gösterir. Bu sizi güncel olarak nelerin olduğundan haberdar eder. Ayrıca burayı istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.,
Filtreler
Önem verdiğin arkadaşlarının neler paylaştığı hakkında güncel bilgilere sahip olduğundan emin ol. Arkadaş Listelerini kullanarak kendi filtrelerini oluştur. Fotoğraflar gibi, uygulamalara göre de filtreleyebilirsin.

Yayıncı
Durumunu, fotoğraflarını, notlarını ve diğer içeriklerini akışın içinde yayınla. Yayınladıkların hem senin profilinde, hem de arkadaşlarının ana sayfalarında görünür.

Yeni tasarım önümüzdeki haftadan itibaren hayata geçecek. Yukarıda açıklanan özellikler ile Facebookun. Twitter ve FriendFeed gibi mikro-blogging sitelerine gittikçe daha da çok benziyor. Yeni tasarımda ana sayfa, durum güncellemeleri, fotoğraflar, bağlantılar gibi bölümlere ayrılmadan gerçek zamanlı bir akışa dönüşmüş durumda. Kullanıcılar paylaşmak istedikleri her türlü bilgiyi ,durum güncellemelerini, fotoğraflarını, videolarını ve linklerini, tek bir arayüzden bu akış içerisinde yayınlayabiliyorlar. Bu sayede paylaşılanlar hem kendi profil sayfalarında, hem de arkadaşlarının ana sayfalarında görüntüleniyor.

Ayrıca ana sayfadaki akış içerisinde hangi paylaşımları görmek istediğinizin kontrolü de tamamen size bırakılmış. Bütün bu bilgi akışını kontrol altında tutabilmek için Facebook, FriendFeed’in eklediğine benzer bir filtreleme özelliği eklemiş. Bu sayede arkadaşlarınızı gruplara ayırabiliyor ve önem verdiğiniz kullanıcıların paylaştıkları bilgilere daha rahat ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanında, arkadaşlarınız en çok ilgi gösterdikleri paylaşımların gösterildiği bir bölüm de ana sayfanın sağına eklenmiş.


Yorumlar