Yengeç Burcu Ekim Aylık yorumu

Sevgili Yengeçler Ekim ayının ilk önemli etkisi, 4 Ekim tarihinde Terazi ve Koç burçlarında meydana gelecek Dolunaydır. Astrolojik anlamıyla Dolunay zamanları, isteklerinizle duygularınız arasında oluşan gerilimin dengeye oturtulması zorunludur. Bu dolunayda meslek hayatınız ile aile yaşamınız veya sorumluluklarınızla iç dünyanız arasında meydana gelecek gerilim uzlaşma yoluyla giderilebilir. Ailenizden beklediğiniz onayı almanız için görevlerinizi düzgün bir şekilde yerine getirmeniz lazımdır. İş hayatında ve ev yaşamınızda agresif ve bencil tavırlardan uzak durmanız mutlaka şarttır. Bireysel istekleriniz büyükleriniz veya otorite konumunda bulunan insanlar tarafından engellenebilir. İş şartlarınız evinizdeki huzurun azalması veya artması anlamına gelebilir. İlişkilerinizde dengeli, ılımlı ve politik tarzda paylaşımda bulunmaya çalışmanız şarttır.

Benim isteklerim yerine bizim demeyi bilmelisiniz. Başkalarının sizden beklentileriyle kendi bireyselliğiniz arasındaki dengeyi kurmalısınız. Ben-sen diyerek çatışmak yerine bizlik duygusu içinde hareket etmek bu dolunayı olumlu bir şekilde değerlendirmenizi sağlar. Mars gezegeninin Ağustos ayından beri devam eden Yengeç burcu seyri 16 Ekimde sona eriyor. Yani ayın ortasına kadar girişimde bulunmak mümkün. Geçtiğimiz ay olduğu gibi Merkürün engellenmesi olmadığı için ilerlemek daha kolay. 16 Ekim sonrası parasal konularda etkili olacak Mars Aslan burcu seyrinde kazanımlarınız konusunda daha cesur davranabilirsiniz. Aile hayatınız Ekim ayında ön planda. Paylaşımcı olmanız son derece faydalı. Aşk hayatında 23 Ekim sonrası tutkularınız yoğunlaşabilir.

Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

25 Ağustos-16 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek aşk evinizin yöneticisi Mars gezegeninin seyri, Ekim ayının ortalarına kadar önemini koruyor. Hayallerinizin güçlenmesini ve yaratıcı bir şekilde düşünmenizi sağlayan bu enerji, ilgi duyduğunuz güzelliklerin veya kendinizce değerli bulduklarınızın peşinden gidebilmeniz açısından önemli. Bu enerjinin dikkat edilecek en önemli özelliği, istekleriniz konusunda direkt ve açık olmak yerine dolaylı yolları tercih etmenizdir. Söz gelimi ilişkinizde sorunlar varsa, bunları çözmek yerine sanki herşey yolundaymış gibi davranmanız yanlış. Ruh halinizin günü gününe uymaması bir başka olumsuz durum. Bazen aranızdaki problemleri aşırı hassasiyet içinde değerlendirerek kaprisli davranabilir, bazen de tam tersine kendinize eziyet eder, herşeyin düzelmesi adına özveride bulunabilirsiniz. Mars astrolojik olarak mücadele gücümüzün simgesidir. Fakat burcunuzda ilerlediği zamanlarda bu mücadele gücü yarı yarıya azalmakta. Başkalarının hareket ve sözlerinden etkileneceğiniz bu dönemde, isteklerinizi açıkça dile getiremeyebilirsiniz. Böyle bir durumda gelişen olayları ve durumunuzu negatif olarak ele almak ve şanssızlık olarak adlandırmak yerine, kendinizdeki eksikleri, ilişkinizi mercek altına alarak neler yapılması gerektiğini tespit edebilirsiniz.

23 Eylül-22 Ekim Güneş
10 Ekim-28 Ekim Merkür
15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegenlerinin Terazi burcu seyirleri öncelikle aile evinizde ve iç dünyanızdaki hassas dengeleri yerine oturtabilmeniz açısından gayet önemli. Kimlik duygunuz ve özgürlük ihtiyacınızın ön planda olduğu bu dönemde, huzur, uyum, dinginlik arayışınız yükselebilir. İlişkinizde herşeyin eşit haklar çerçevesi içinde olmasını bekleyebilirsiniz. Bilinçli veya bilinçsiz olsa da, sakinleşmek aruzunuz yüksektir. Geriliminizi atmak, ortayı bulmak, sinirlerinizi yatıştırmak için yüreğinizdeki ikilemlere karşı yüksek tolerans gösterebilirsiniz. Yani bazı şeyler dış dünyada zorlayıcı olsa da, eviniz sınırları içinde kendinizi rahatlatma ihtiyacınız yükselebilir. Eviniz huzur bulduğunuz bir alan olmalıdır. Karşıt görüşler veya karşıt seçeneklerin çoğunu, sırf huzur bulmak adına kabul edebilirsiniz. Duygusal ilişkinizde onaylanmak, kabul edilmek isteğiniz yükselir. Bazen sırf bu yüzden ağır bedeller ödeyebilirsiniz. İlişki kurma tarzınız, uyum ve paylaşma, sevgi alıp verme deneyimlerinizin en yoğun görüldüğü alan evinizdir. Evinizi sevgi dolu bir yuva haline getirmek için elinizden gelen çabayı gösterebilirsiniz. Ay ortasına kadar zihinsel olarak ilişkinizi tümüyle gözden geçirerek kafanızda bir yere oturtmaya çalışabilirsiniz. Yakınlarınızla olan paylaşımınızda da, aşk hayatınızla ilgili mevzular ön plandadır. Ay ortasından sonra ise yukarıdaki tarih aralıklarındaki Terazi burcu etkinliği çok daha rahatlatıcıdır. Fakat burada önemli olan, sizin ne hissettiğinizdir. Kimileriniz bu süreçte evlenmiş olabilir. Yeni yuvasına alışmaya çalışıyordur. Bazılarınız yeni bir eve taşınmıştır düzenlemelerde bulunuyordur. Kimileriniz iç dünyasına çekilmiş ilişkisini gözden geçiriyordur. Hangi durum olursa olsun, tarafsız ve adil bir bakış açısı altında hareket etmek ve karar vermek en doğrusudur. Sosyal ilişkilerinizi önemsemeli, karamsarlığa kapılmamalı, ilişkiyi kaybetmemek için aşırı özveride bulunmamalısınız. Düzgün bir ilişki yaşamak için önemli olan öncelikle kendinizi sevmeniz ve değerli bulmanız gerekir. Siz sürekli taviz gösterirseniz, karşınızdaki kişinin sizin için bir şeyler yapmasına gerek kalmaz. Oysaki sizler özel ve sevmesini bilen kişilersiniz. Yeri geldiğinde sesinizi çıkarmayı bilmelisiniz. Fakat bunu alınganlık veya kaprislilik şeklinde ifade etmeniz yanlıştır.

23 Ekim sonrası Aşk evinizde transitine başlayacak Güneş gezegeninin Akrep burcu seyri altında, sevdiklerinize hakim olma isteğiniz yükselebilir. İlişkisi olmayanlar bu enerji altında, kendilerini ön plana alarak seçimlerde bulunabilirler. Değişik zevkler, erotizm, tutkulu paylaşımlar ilgi alanınız içine girerler. Daha baskın tavırlar gösterebilirsiniz. Normaldeki hassasiyet yerini güçlenmeye bırakabilir. Cazibeniz ve çekiciliğiniz yükselir. Bu durum karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağlayabilir. İlişkisinde sorun olanların bu tarih sonrası dikkat etmesi gereken en önemli konu, ya hep ya hiç tavırları içinde olmamaları, benim dediğim olacak şeklinde davranmamalarıdır. Bu etki altında tutkularınız ön planda olduğundan kıskançlık duygunuza yenilmeniz ve yok yere sert tepkilerde bulunmanız mümkündür. Dikkatli olmak gerekiyor. Sizler değerlerinize sahip çıkan sevmeyi bilen kişilersiniz. Fakat bu tarihteki enerji nedeniyle istemeden de olsa kuruntulu davranabilirsiniz. Gizlilikleri merak duygunuz ön plandadır. Sevgilinizin bir hareketi veya bir sözü karşısında tepki gösterebilirsiniz. Sakin olmalı, dönemin yüksek enerjisini sadık ve düşünceli davranarak kullanmalısınız. İlişkisi olmayanlar Ekim ayındaki enerjiler sayesinde ay ortasına kadar, kendi içinizdeki dengeleri yerine oturtabilir, akılcı düşünerek gözden geçirmelerde bulunabilirler. Güneş Akrep burcunda seyrine başladığında aşkta güç, kararlılık, kazanma hırsı, derin kavrayış ve anlayış yükselir. Belli bir amacınız varsa ona ulaşmak için yeniliklerde bulunmanız mümkündür. Sizi motive edecek bir aşk kapınızı çalabilir. İlişkilerinizde kendi gücünüzü gösterebileceğiniz ve karşınızdaki kişi üzerinde güzel etkiler bırakabileceğiniz bir dönemdir. Ancak bu gücü doğru anlamda kullanmak için, tatminsizlik, güvensizlik gibi olumsuz duygulardan uzak durmak gerekir.

Satürn Terazi burcunun siz Yengeçlere olan etkisi:

Sevgili Yengeçler 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda seyrini sürdürecek Satürn gezegeni, başta yuvanız, aile bağlarınız, geçmişiniz olmak üzere, yerleşim ve aile kurmak gibi konularda da son derece etkilidir. Huzurlu ve sağlam bir düzen kurabilmeniz için öncelikle sorumluluklarınızın farkında olmanız lazımdır. Bugüne dek edindiğiniz tecrübe ve dersleri şimdi geleceğiniz adına sağlamlaştırmak durumundasınız. Yerleşim konularında da etkili olacak bu enerji, alıştığınız düzenden koparak kendinize yeni bir düzen kurabilmeniz adına baskıda bulunacaktır. Tabi ki, bağlarına bu denli düşkün bir burcun mensubu olmanız çoğu zaman kendinizi baskı altında hissetmenize yol açsa da, son yedi yıldır öğrendiklerinizi uygulama vaktiniz gelmiştir. Aile büyüklerinizle alakalı konularda zorlu tecrübeler yaşanabilir. Fakat kendi ayaklarınızın üzerinde dimdik durmayı başarmanız lazımdır. Ev içinde yaşanan krizler bu zamanda ortaklaşa hareket edildiği takdirde çözüme kavuşabilir.

Küs olduğunuz büyüklerinizle tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yuvanızla alakalı maddi ve manevi sorunlarınız bu dönemde güçlü işbirlikleri sayesinde son bulabilir. İş hayatınızdaki gelişmeler yeni bir düzen kurabilmeniz adına etkili olabilir. Bu süreçte benim size tavsiyem ne olursa olsun sabırlı olunuz ve asla yılmayınız. Unutmayalım ki, büyük başarılar ve hayattaki güçlü dönüşümler çalışarak, çaba sarfederek ve azimle yol alarak gerçekleşir. Bu enerjinin etkinliği altında yaşınız küçükse büyüklerinizin tecrübelerinden yararlanmayı ve sorumluluk almayı, evliyseniz yuvanıza sahip çıkmayı, bekarsanız bir yuva kurarak hayatınıza yeni bir yön vermeyi öğreneceksiniz. İlerlemiş yaşta olanlar evlatlarıyla bir arada yaşayabilir veya farklı bir düzen kurarak hayatlarını sürdürebilirler. Bu süreç kariyerinizle ilgili mevzularda ciddi çıkışlarda bulunabilir, azimle yol alabilirsiniz. Ailevi veya ev yaşamınızla ilgili konularda bir bitiş, yeni bir başlangıç yapabilmenizi sağlayabilir. Artık eskinin yenilenmesi zamanıdır. Yalnız bunun için bencil düşünmemeli, başkalarıyla paylaşımda bulunmalı ve yeniliklere açık olmalısınız.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu dönemde yukarıdaki konularda yapılacaklar veya bu tarihe kadar yapılanlar gözden geçirilir, eksikler tamamlanmaya çalışılır. Başlatılmış ve devam etmekte olan tüm planlar tekrar ele alınmalı, yılmadan düzenlenmeli ve ani yön değişikliklerinde bulunulmamalıdır.

İş ve Kariyer

4 Ekim tarihinde kariyer evinizde meydana gelecek Dolunay hakkında, genel bakış köşemizde size bilgi vermiştim. Terazi-Koç burç aksı üzerinde meydana gelecek bu güçlü oluşum, iş hayatı ve sorumluluklarınız konusunda dürtüsel yaklaşımlara sebebiyet verebilir. Yani içinizden geldiği gibi hareket etmek isteyebilirsiniz. Kendinizi düşüncesizce ortaya koyarken, başkalarının ne dediğinin veya ne düşündüğünün önemi yok gibidir. Otorite konumundaki büyükler veya işverenlerinizle aranızdaki çekişmelere neden olabilecek bu durum kimi zaman uzlaşmaya karşı direnç göstermeniz anlamına gelebilir. Başkalarının sizin gibi düşünmesini bekler veya normal zamanlarda çevrenizdeki insanların ne düşündüğünü umursarken şimdi önem bile vermeyebilirsiniz. Oysaki yapılması gereken kendinizin farkında olmak, ilgi duyduğunuz konularla yapıcı bir biçimde uğraşmak, cesaretli fakat yerinde kararlar alarak geleceğinizi şekillendirmeye çalışmaktır. Sorumlulukların üzerinizde fazlasıyla baskın olacağı bu dolunayda otorite konumundaki kişilerle olan ilişkinize özellikle dikkat etmelisiniz.

Ciddi ego mücadelelerine girişebilirsiniz. Sanki olaylar veya insanlar sizdeki kusurları bulmaya çalışıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Hatalarınız ve eksikleriniz varsa bunlar size fazlasıyla zorluk çıkarabilir. Eğer iş konusunda ne yaptığınızın hangi yönde ilerleyeceğinizin farkında değilseniz hiç beklenmeyen tepkilerde bulunmanız mümkündür. İş hayatında oluşan bu sıkıntılar doğal olarak ev sınırları içinde takıntılı davranışlarda bulunmanıza neden olabilir. Boşalamayan enerji tabi ki burada açığa çıkmaya çalışacak. Bu nedenle dengeyi iyi kurmalı, işbirliğine açık olmalı, paylaşımcı olmayı sürdürmelisiniz. Böylece ateş hava etkili bu dolunayı kolaylıkla atlatabilirsiniz. Amacınız yeni bir iş ise, bütün incelemelerinizi yapınız, artı ve eksileri iyice hesaba katınız. Zaten çalışma evinizin yöneticisi Jüpiter 12 Ekim tarihinde geri hareketini bitireceğinden artık doğru kararlar verebilmeniz daha kolay olabilir.

16 Ekim tarihine kadar devam edecek kariyer evinizin yönetici Mars gezegeninin burcunuzdaki seyri sizler açısından doğru kullanılması halinde gayet olumludur. Bu enerji Ağustos ayından beri burcunuz üzerinde ilerlemekte. Yalnız Merkürün geri hareketi nedeniyle kimileriniz için atılımda bulunmak zor olmuştur. Ekim ayında ise yaklaşık iki hafta boyunca bu enerjinin etkisi devam edecek. İş alanında zorlu koşullarla baş edebilmek için hırs ve azimle çalışmak, gerektiği zamanlarda mantıklı tepkilerde bulunarak hoşlanmadığınız konuları çözümlemeye çalışmak ve sorumluluklarınızın bilincinde olmak gayet önemli. Rekabete açık olmalı, kendinize olan güveninizi asla kaybetmemeli, hayalci yaklaşımlar ve düşünceler yerine gerçekçi olmaya çalışmalısınız. Değişkenlikten uzak durmak, hedefleriniz konusunda kararlı olmak, dilemek yerine harekete geçmek gerekiyor. Bu süreçte özellikle ailenizi yakından ilgilendiren konular gündeme geleceğinden girişimlerinizde güvence konusu önemli bir yer tutabilir. Yarınlarınızı düşünerek planlı hareket etmelisiniz. Dışa karşı utangaçlık, sadece alıştığınız ortamlarda kendinizi ifade etmek size bir şey kazandırmayabilir. Hayatın içinde bizzat yer almalı, azimli davranarak hedefinizin üzerine gitmelisiniz. İşte o zaman Mars gezegenin burcunuzdaki enerjisini, olumlu yönde kullanmış olursunuz.

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemeye başlayacak kariyer evinizin yöneticisi Mars gezegeni, hem parasal anlamda hem de girişimlerin maddi güce dönüşmesi açısından önemi bulunmakta. Mars Aslan burcu sürecinde en başta yapılması gereken girişimci olmak. Bu son derece önemli. Çünkü girişimci olmak hem cesaretinizi gösterebilmeniz açısından hem de hakkınız olana sahip çıkmanız açısından önem arzediyor. Eğer susarak, herşeye razı olarak ve alıştığınız, bağımlı olduğunuz çerçeve içinde kalarak yaşamayı sürdürürseniz, diğer insanların sizi korumasını, kollamasını ve sahiplenmesini beklemek zor olabilir. Burada önemli olan sizin neye ihtiyacınız olduğudur. Tabi bir yengeç için savunmasız kalmak oldukça sıkıntılı bir durumdur. Durum böyle olunca, şu anda bulunduğunuz mesleki konumun zorlukları, yetersizlikleri ne olursa olsun, yeniye yer açtığınızda bir süre savunmasız kalacağınızı düşündüğünüz için çekingen davranabilir, hatta uzun yıllar boyu aynı yapı içinde kalmaya razı olabilirsiniz. İşte tam bu noktada Mars Aslan burcu seyrini değerlendirmek adına cesur bir şekilde hareket etmeniz faydalıdır. Önünüzde gayet uzun bir zaman var. Neredeyse altı ay. Bu altı ay zarfında mesleki açıdan değişimler ve yeniliklerde bulunabilirsiniz. Şimdiden planlarınızı yapmaya başlayınız. Ne yönde ilerlemek istediğinize karar verin. Amacınızı saptarsanız ne yapacağınızı da iyi bilirsiniz.

Para Durumunuz

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerleyecek Mars gezegeninin sizler açısından hem kariyer hem de maddi kazançlar anlamında önemi bulunmakta. Kazanım evinizde uzun soluklu devam edecek bu etki altında, yeteneklerinizi kanıtlama çabanız ağırlık kazanıyor. Eğer mali durumunuz yerinde ise moralinizin yüksek olması gayet doğaldır. Tam tersi durumda ise, huzursuzluk, herşeyden çabuk sıkılma, alınganlık hatta agresif tavırlar göstererek baskın olma hali bu enerji altında mümkündür. Fakat biz olumsuz tarafını bir yana bırakalım, gelelim size olumlu katkılarına. Herşeyden önemlisi cesur girişimlerde bulunmanızı destekleyicidir. Yani sizi kabuğunuzdan çıkararak dış dünyada atak olmaya davet eder. Ki bu durum Yengeçler için gayet yararlıdır. Sanatsal yeteneklerinizi ön plana çıkararak para kazanma bu enerjinin güçlü yansımaları arasında yer alır. Özellikle tiyatro, müzik, sanat yönetmenliği, oyunculuk gibi. Yayıncılık ve politika, sosyal çevreyle birebir alakalı meslekler kanalıyla para kazanabilir. Para harcamasını seven kişiler bu dönemde kendi bildikleri şekilde hareket etmekten hoşlanacakları için gereksiz yere savurganlıklar yapabilirler. Benim tavsiyem dikkatli olmaları. Ayrıca bu tarihler arasında hayat standardınızı yakalamanız için mutlaka çok çalışmanız şarttır. Yani biriktirmek, kazanmak ve harcamak üçlüsü dönemin parasal konularının kısa bir özetidir. Gelir durumunuz düşükse bu dönemde üzerinde en fazla duracağınız konu paradır. Saygı görmek arzunuz yüksektir. Eğer sorumluluklarınız fazla ise, daha çok kazanmanız gerektiğinin farkındasınızdır. Bu uzun seyir Ekim ayı boyunca maddi anlamda hem aktif hem de ihtiyaçlarınızı karşılamak adına istekli olacağınızın göstergesidir. Tek isteğiniz takdir görmektir. Eğer çevrenizdekiler çabalarınızın farkında ise daha fazla çalışmanız mümkündür.

12 Ekim tarihinde başkaları kaynaklı para evinizde transitini sürdüren Jüpiter gezegeninin geri hareketi sona erecektir. Böylece Haziran ayından bu yana parasal durgunluk sona ermekte. Yatırım, ortak para işleri, nafaka, miras, bankayla alakalı sorunlarınızda yavaş yavaş düzelmeler başlayabilir. Eşiniz aileniz kanalıyla gördüğünüz destek artabilir. Borçlarınızı ödemek için çok daha canla başla çalışmanız mümkündür. Toplu para elinize geçebilir. Benim burada size tavsiyem elinize geçen paraları ödemeleriniz için kullanmanız ve nasılsa arkası gelir diye düşünmemenizdir. Çünkü Neptün gezegeniyle yanyana giden Jüpiter kişinin aklını karıştırabilir. Ne kadar mantıklı hareket ederseniz, ileride rahat etmeniz o kadar kolay olur.

Pozitif Enerjili Günler :1-2-6-7-10-11-14-15-18-19-20-28-29-30

Zayıf Enerjili Günler :3-4-5-16-17-23-24-25-31

Aşkta En Şanslı Günler :18-19-20

Yeniay :10-11

Yorumlar