Terazi Burcu Ekim Aylık Yorumu

Ekim ayı siz Teraziler için ilişki konusunda oldukça önemli iki transitin etkisi altında geçeceğe benziyor. Bunlardan birincisi 22 Eylül-23 Ekim tarihleri arasındaki Güneş, diğeri ise, 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerleyecek Merkür gezegeninin geri hareketidir.

Güneş her yıl bu tarihlerde (bazı yıllarda 23 Eylül) Terazi burcunda ilerlemeye başladığında, sizler açısından hem dış dünyada kendinizi güçlü bir şekilde ifade etmek, hem de ilişkinizle alakalı konularda denge arayışı gündeme gelmeye başlar. Bir yıl sonra Güneşin aynı noktaya teması, tüm Terazilerin bir yaş daha olgunlaşmaları anlamına gelmektedir. Bu süreçte kendinizi içinizden geldiği gibi ifade etmek isteğiniz yoğundur. Bu durumun bir başka önemi ise, uyum konusudur. Etrafınızdaki dünyayla olduğu gibi, ilişkinizle alakalı konularda da dengenin sağlanması gerekliliği ön plana çıkacaktır. Kaldı ki sizin gibi toplumla birebir alakalı sosyal kişiler için bu durum çok daha önemlidir. Yine bu tarihlerde fiziksel açıdan gayet canlı ve etkileyici, girişimde bulunmaya hevesli olabilirsiniz. Güneşin size destek olacağı bu bir aylık zamanda ise, bunları uygulayabilir, arzu ettiğiniz herşeyi hayata geçirebilirsiniz. Karşılaşacağınız zorluklarla baş edebilmeniz ve amaçlarınızı gerçekleştirmeniz için tabi ki kararlılık son derece önemlidir. Bu yüzden de bu enerji altında yapılması gereken öncelikle hedeflerinizi kafanızın içinde belirlemeniz ve bunları dış dünyada ifade etmenizdir.

Güneş Astrolojide kişinin benlik duygusu, kendini güçlü bir şekilde ifade etme dürtüsü ve isteklerini elde etmek arzusuyla birebir alakalı olduğu için ego ön planda olmak zorundadır. Çünkü Güneş benlik duygumuzdur. Oysaki Güneş Terazi burcunda ilerlediği zamanlarda, diğer kişilerle bağlantı kurma arzusu ve paylaşma duygusu daha fazla önemsendiği için, biz olabilmek adına, isteklerinizden ve hatta kimliğinden vazgeçerek, diğer insanla bütünleşmeyi tercih edebilirsiniz. İnsanlar tarafından onaylanmak için, uyumu sağlamaya çalışan ve bunu da korumak adına bilhassa özveride bulunan bir kişi kendi gerçeğini nasıl yaratabilir ki. Ayrıca bu özveri gösterilmeye devam edildikçe, hedeflerinize ve arzularınıza tam olarak ulaşmanız mümkün olabilir mi? bu soruların cevaplarını iyi düşünmek lazım. İşte tam bu noktada ne olursa olsun, hem kendi gerçeğinizi yaratmalı hem de ilişkinizdeki paylaşımı dengeli bir şekilde sağlamalısınız. Bunun yolu ise, birbirinizin kimliklerine değer vermek, eşit hak ve özgürlük içinde paylaşımda bulunmaya çalışmaktır.

Bu enerji devam ederken 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında burcunuzda geri harekette olacak Merkür size kendinizi ve beraberliğinizi gözden geçirmeniz adına destek olabilir. Belki iletişimsel konularda gecikmeler, yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir fakat bu enerjinin onaran özelliğini de göz ardı edemeyiz. Bu süreçte, kişisel olarak kendi içinize dönerek, yaşamınızı düzenleyecek veya sorun yaratan noktaları belirleyecek gücü bulabilirsiniz. Bu enerjinin bir başka özelliği de, normal zamanlarda farkedemediğiniz hatta üstünde bile durmadığınız noktaları daha iyi tespit edebilmenizdir. Zihin içe yöneldiği için tarafsız düşünerek ve gayet adil bir şekilde hareket etmek mümkündür. Benim önerim geri hareket süresince yaşamınıza odaklanarak eksik kalan noktaların üzerinde yoğunlaşmak, yarım kalan işlerinizi bitirmek ve beraberliğinizle ilgili net bir karar vermeye çalışmaktır. Bu durum partneriniz için de geçerlidir. O da aynı şekilde hem kendisi hem de sizinle olan teması açısından kendi dünyasında saptamalarda bulunacaktır. Bu dönemde birbirinize destek vermeniz, karşılıklı paylaşımınızı sürdürmeye çalışmanız gayet yararlıdır. Böylece her ikinizin de kazanacağı durumlar yaratmış olur, bu iki enerjiyi de olumlu manada değerlendirmiş olursunuz. Ayrıca girişimlerinizle ilgili konularda da, iş ve Kariyer bölümünüzde ele alacağım Venüs ve Mars gezegenlerinin kuvvetli enerjilerinden de olumlu manada yararlanmış olursunuz.

18 Ekim-12 Kasım tarihleri arasında yönetici gezegeniniz Venüsün Yay burcunda ilerlemesi ise, yukarıdaki dengeleme sürecinin ardından sizi rahatlatıcı ve yakın çevrenizle olan temasınızda yenilik ve keşiflerde bulunmaya istekli hale getirebilir. Venüs gezegeninin bu etkisi altında deneyim sahibi olma arzunuz yoğunlaştığı gibi, girişimde bulunmak adına hızlılık da kazanabilirsiniz. Yalnız burada dikkat edeceğiniz husus, yaşamınızla alakalı konularda vereceğiniz kararlardan vazgeçmeden bu süreci sadece hoş bir mola gibi değerlendirerek kendinizi rahatlatmanızdır. Bu rahatlama hem bir nefes almanızı hem de güç toplamanızı sağlayabilir. Daha doğrusu bu enerji bu şekilde kullanılırsa daha yararlıdır. Yoksa bir yandan mücadele verirken diğer yandan bu etki altında herşeyi bir yana bırakmanız, zaman kaybetmenize neden olabilir.

İş ve Kariyer-,,

Sevgili Teraziler mesleki açıdan Ekim ayınızı değerlendirirken yönetici gezegeniniz Venüsün seyri doğaldır ki son derece önem taşıyor. 24 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında Akrepte ilerlemesini sürdürecek Venüs maddi ve manevi değerler evinizle alakalı yaşam alanınızdan geçeceği için görüyoruz ki, disiplinli bir şekilde ilerlemeniz ve değişimde bulunarak hayatınızı belirli bir düzene koymanız gerekliliği oldukça fazla. Yani şartlarınız gereği bugüne dek yaşananları bir yana koyarak, şimdi önünüze bakmanız ve gereksiz konulardan ziyade, asıl gerçeğinize odaklanmanız gerekiyor. Peki bu enerjinin etkisi altında neler yaşanabilir ve nelere dikkat etmek gerekir, şimdi bunları birlikte ele alalım. Öncelikle Venüs Akrep burcunda sahip olma ve sahip olduklarınızı kendiniz kılabilme konusunda taviz vermeden hareket etme enerjisi anlamına gelmektedir. Bu sizin gibi, uyum sağlamak adına kendinden bile vazgeçecek kadar sosyal olan kişiler için, aslında gayet faydalı bir enerjidir. Tabi ki düzgün ve doğru bir şekilde kullanılabilirse. Herşeyden önce yapılması gereken, geçmişte verdiğiniz kararları sorgulamadan ilerlemek, kendinizi elinizde olanlarla değerlendirmeye kalkmadan, bedensel arzularınızın esiri olmadan düşünmektir. Durgunluk ve enerji düşüklüğe neden olan olguların altını iyice çizerek ilerlemeye çalışırsanız, bu enerji size ilerlemeniz adına güç verebilir.

Değişim konusunun Ekim ayına damgasını vuracağı kesin gözüküyor. Peki ama işin zorluğu nerede derseniz, sizin değişimi gerçekleştirmek üzere ne kadar istekli olduğunuza bağlı olarak değişir. Yani siz bir yandan işbirliğinde bulunmaya gönüllü olacaksınız diğer yandan kendi gerçeğinizi yaratmak için, değişim kararı vereceksiniz. Bunlar kolay değil gibi gözüküyor. O zaman bu enerjiyi olumlu manada kullanmak için öncelikle kendinize dışarıdan bir gözle bakmayı bilmeniz lazım. İşte bu manada Merkürün geri hareketi gayet faydalı. Çünkü kendinizle yüzleşmenizi sağlayan bu etki altında, eksiklerinizi, yapmanız gerekenleri kafanızın içinde daha net tespit edebilirsiniz. Fakat burada şu noktayı çok fazla önemlisiniz. Kararsızlıktan uzak durmak. Yani suya sabuna dokunmadan, sorunların üstünü sıvazlayarak, ya kaybedersem, başaramazsam dememektir. Derinlemesine herşeyi incelemelisiniz. Nelere ihtiyacınız var ve neleri artık geride bırakmalısınız. Bazen yeniden doğabilmek için ölmek lazımdır derler büyüklerimiz.

Yönetici gezegeniniz Venüsün Akrep burcu seyri de buna benziyor. Yenilenmek için arınmak, ıslah etmek ve bazı şeyleri devreden çıkarmak. Maddi ve manevi değerler evinizden geçecek olan Venüs, size yaşamınızla ilgili sorgulamalarda bulunmanız adına bu süreçte baskıda bulunabilir. Bu baskı 4 Ekim tarihinde Mars gezegeninin de aynı noktaya gelişiyle daha da yoğunlaşabilir. Bu iki kuvvetli güç sayesinde ister istemez, sakin bir dönem geçirmeniz mümkün değildir. Bu sırada Güneş ve Merkürün işbirliğinde bulunmalısın, dengeyi kurmalısın diyen çağrısına, Mars ve Venüs gezegenlerinin kendi gerçeğini yarat ve değişmeye hazır ol sesini de eklersek, Ekim ayı siz Teraziler için yeniden doğuş anlamına gelebilir. Bu en yoğun şekilde değerlerinizle alakalı konularda olacağından, sahip olmak, güçlenmek adına kendinizi gerçekçi bir şekilde ele alarak gözlemlediğinizde göreceksiniz ki, başaramayacağınız hiçbir şey yok. Yeter ki ürkmeyin ve yeter ki tereddüt içinde kalmayın. Sizin en zorlandığınız konu bu zaten. Aslında ne yapmanız gerektiğini gayet iyi biliyorsunuz ama bunun için birçok şeyin değişmesi lazım ve değiştirmek için de iyi odaklanmak gerekiyor. İşte tam bu noktada dağıldığınız için, olanı sürdürmek, yine başkalarıyla uyum içinde olmak adına taviz veriyorsunuz. Fakat Ekim ayındaki enerjilere baktığımızda bu artık mümkün gözükmüyor. Yani bir şeyler yapmanız gerektiğinin siz de bilincindesiniz

Parasal Durumlar-,,

Finans hayatınızla ilgili mevzularda Ekim ayındaki enerjileri değerlendirirken, iş ve Kariyer bölümünde ele aldığım Venüs ve Mars gezegenlerinin etkisi gayet önemli. Şimdi parasal açıdan bu enerjilerin olabilecek yansımalarını birlikte göz atalım. Öncelikle kazancınızla ilgili konularda Venüs Akrep burcu seyrinin yarattığı, güçlü olma ve kimsenin etkisi, yönlendirmesi olmadan hareket etme enerjisini olumlu manada kullanmak gerekiyor. Venüs bu süreçte size, huzur ve güven temin etmek adına kazancınızla alakalı konularda kontrol sahibi olmanızı sağlayıcı bir kararlılık ve istek verebilir. Fakat bunu yaparken kendinizden emin olmanız ve gerçekten bunu istemeniz lazımdır. Çünkü bu dürtü sizi, içinde bulunduğunuz yetersizliklere çözüm bulmanız için mücadeleye çağırabilir. Kaldı ki bu mücadele bir Terazinin kimseye tabi olmadan kendi gerçeğini yaratması adına gayet faydalıdır.

Ancak burada dikkat edeceğiniz husus, belli bir sistem içinde disiplinli bir şekilde hareket ederek yapılması gerekenlere odaklanmaktır. Başkalarıyla ortak paylaşımlarınız, bankalarla alakalı her durum, alacak ve borçlarınız gibi konularda bütçenizi gözden geçirerek ne yapacağınıza karar vermeniz faydalıdır. Ayrıca işinizden elde ettiğiniz gelirler konusunda patron konumundaki kişilerle Merkürün geri hareketinden sonra bağlantıya geçmenizde fayda vardır. Ortaklık ilişkileri içinde olduğunuz bir işiniz varsa, o zaman da bu kişilerle karşılıklı olarak konuşmak ve yeniden tespitlerde bulunmak yararlı olabilir. Gördüğünüz gibi Ekim ayı, dönüşüm ve yenilenme konularında gayet etkili. Hem dışarıdan elde ettiğiniz hem de kendi kazancınızın büyümesi için gerçekçi şekilde düşünmek, ve 15 Ekim tarihinden itibaren de saptadıklarınız yönünde girişimde bulunmanın sizin açınızdan faydalı olacağını gösteriyor. Bu enerjileri yukarıdaki şekliyle kullanmanız halinde gayet olumlu bir dönem geçirmeniz mümkündür.

Şimdi de, bu enerjilerin olabilecek negatif etkilerine karşı önlem almanız adına, zorluklarından söz edeceğim. Böylece bunları dikkate alarak kendinizi düzenlemeniz daha kolay olacak. Karşınıza çıkabilecek güçlüklerin farkında olmanızı sağlayacaktır. Örneğin bu süreçte Parasal konularda yoğun, tutkulu ve sahiplenici tarzda davranabilir, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili mevzularda hassas olabilirsiniz. Bunun en önemli nedeni, zor durumda kalmamak ve hayatınızı garanti altına almak içindir. Bu dürtü, çevrenizdeki insanları ve paranızı kontrol altında tutmaya çalışmanıza yol açabilir. Bazen kendinizi çok güvende hissedebilir, bazen de sanki her an bir şey olacakmış gibi kaybetmekten korkabilirsiniz. Herşeyi siyah ve beyaz olarak değerlendirmeniz mümkündür. Bu yüzden de ortalama düşünmeniz zor olabilir. Oldukça sabit fikirli davranabilir, yanlış veya doğrularınız üzerinde inat edebilirsiniz. Yine bu etki altında parasal konularda aşırı ihtiraslı ve doyumsuz davranabilirsiniz. Genelde böyle dönemlerde Terazilerin daha dikkatli harcamalar yaptığı çok görülmüştür ve yine böyle zamanlarda tutkulu yanlarınız fazlasıyla ön planda olur.

Not: Aylık yorumları okurken, yükseleniniz hangi burçsa ona göre de okumanız gerekebilir.Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bunu önemle dikkate alınız. Yükselen burcunuz için bana aşağıdaki bilgileri eksiksiz göndermenizi ve yoğunluk dolayısıyla oluşan gecikmelerden dolayı kusura bakmamanızı rica ediyorum.

Doğum Yeriniz ,Doğum gün, ay, yıl ,Doğum Saatiniz

Pozitif Enerjili Günler :4-5-17-18-21-22-23-26-27-31
Zayıf Enerjili Günler :6-7-8-9-10-13-14-19-20
Aşkta En Şanslı Günler :9-10

Yeniay :26-27

(Ay gezegeninin Başak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay :13-14

Yorumlar