Oğlak Burcu Ekim Aylık Yorumu

Aşk hayatınız açısından Ekim ayını incelemeye öncelikle, Venüs gezegeninin 24 Eylül-18 Ekim tarihlerindeki Akrep burcu seyrinden başlamak gerekiyor. Hatırlarsanız bu enerji hakkında sizleri günlük yorumlarınızda bilgilendirmiş ve daha geniş bir şekilde aylık yorumlarınızda ele alacağımı belirtmiştim. Öncelikle Venüsün Akrep burcu seyri tüm burçlar için dikkat edilmesi gereken bir etkidir. Çünkü Venüs bu burçta, yumuşak özelliklerinden çok şey kaybettiği için doğal olarak uyum sağlamaktan ziyade, kontrol kurmaya dönük tavırlar çok daha fazla ön plandadır. İlişkinizle alakalı konularda daha sahiplenici tavırlar içinde olmanız bu süreçte mümkündür. Oluşan sorunlarda taviz vermez fakat kaybetmekten de, o denli çekinebilirsiniz. Sevgilinizle arkadaşlık etmekten, sanki onu yeni tanıyormuşsunuz gibi tutkularınızı dile getirmekten zevk alabilirsiniz. Öncü gücünüzü diğer insanların kabullenmesi için öncelikle yapmanız gereken, gerek hedefleriniz gerekse ilişkinizle alakalı konularda değişime açık olmanızdır.

Ne kendinizi ne de karşınızdaki kişiyi sınırlar içine hapsetmeyiniz. Onunla önce dost olmayı, birlikte hobilerinizi paylaşmayı deneyiniz. Sosyal ilişkilerinizde ketum ve mesafeli davranmak yerine, yeni insanlarla tanışmaya gönüllü olunuz. Bu enerji altında, ilişki kurma biçiminizin özünde tutkularınızın ağır basması mümkün olabilir demiştik. Evet, bu tarihler arasında kafanızın içinde iki olgu son derece önemli haldedir. Merkürün mesleki kariyer evinizdeki etkinliği ve Güneşin Terazi burcu seyri, sizin ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda hem kendiniz hem de partneriniz adına düşünceli olmanız anlamına geleceğinden doğal olarak ikiniz arasındaki paylaşımlarda, geleceğiniz konusu fazlasıyla değer taşıyabilir. Yani hem beraberliğinizi kuvvetlendirmek ve bir arada olmak isteyebilir hem de yaşamınızla ilgili bir değişim söz konusu olduğunda ilişkinizin durumu ne olabilir, bunların üzerinde durabilirsiniz. Kimi anlarda bu mevzularda karşılıklı konuşmaya çalışabilir kimi anlarda ise cevabını bildiğiniz soruları sormaktan çekinebilirsiniz. Aslında Ekim ayı, hakikaten umutlarınız ve projeleriniz adına önemlidir. Belki de yaşamınızda meydana gelecek bir yenilik sizin de, bu beraberlik konusunda yenilenmeniz anlamı taşıyacaktır. Fakat bunlar tam oluşmadan açıkçası umutlanmak niyetiniz de yoktur.

Bu seyir devam ederken Merkür gezegeninin Terazi burcundaki geri hareketi, tabi ki ilişkiniz konusunda, sosyal statünüzün, yaşadığınız beraberliğin toplum içindeki yeri, birlikte olduğunuz kişinin yaşamınıza olan katkısı ve ayrıca onun mesleki durumu hepsi ama hepsi önem taşıyabilir. Siz veya o farketmez, hayatın zorlukları altında kendi yolunuzda giderken, hem bireysel sorumluluklarınızın mücadelesini hem de beraberliğinizin tadına varabilmek için eksiklerinizi tamamlıyor olabilirsiniz. Eğer siz uzun yılları beraber geçirmiş iseniz ve temeliniz gerçekten güçlüyle bu süreçte önce birbirinize destek verebilir ve sıkıntılarınızda birbirinizin yanında olabilirsiniz. Böylece, yaşanan güç birliği hem tutkularınızı yoğunlaştıracak hem de yarın birgün herhangi bir değişim olumlu manada meydana geldiğinde, bunun tadını beraber çıkarmaya devam edebileceksinizdir.

İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin anlamı, aynı amaç ve fikir birliğinde olduğunuz hatta bu amaç uğruna tanışacağınız bir kişinin hayatınıza girmesi anlamı taşıyabilir. Bu durumda öncelikle geçmişte yaşanan zorlu ilişkilerin izlerini üzerinizden atmanız, yeniden sağlıklı bir beraberlik kurabilmeniz adına sizi destekleyici olabilir. Öyle ya, herkes bir olmayacaktır. O zaman karşınıza çıkan bu kişiyi Merkürün geri hareketinden yararlanarak şöyle bir yakından incelemeniz gerekebilir. Merkür Terazi burcunda ve kariyer evinizde geri hareket yapacağı için, bu kişinin işinizle alakalı bir konuda ortaklaşa çalışırken veya daha önceden tanıdığınız ama açıkçası sizi etkilememiş bir kişi olması da muhtemeldir. Burada enteresan olan konu, yaşanacak birlikteliğin yine ortak bir iş aracılığıyla sizi bir araya getirecek oluşudur. Kimileriniz için bu enerjinin anlamı ise, dostunuz veya yakın bir arkadaşınız vasıtasıyla tanışacağınız bir kişiyi gösterebilir. Sosyal bir etkinlikte veya sorumluluk aldığınız bir projeye ortak olan lider ruhlu bir kişiyi gösterdiği gibi, sadece sizin tek taraflı olarak beğendiğiniz ama şu an için duygularınızı gizlemek zorunda olduğunuz bir beraberliğin de göstergesi olabilir. Hangi durum olursa olsun burada önemli olan, öncelikle gerçekçi düşünmeniz, mantığınızı devreden çıkarmadan ilişkinizi sürdürmeniz, kıskançlık, güç ve kontrol kurmaya çalışmadan beraberliğinizin tadını çıkarmanız, ilişkinizle alakalı sorunlarda birbirinizin sevgilisi olmaktan ziyade öncelikle can dostu olmayı başarmanız ve geçmişte yaşananlardan ders alarak ama etkisi altında kalmadan şimdiye odaklanmanızdır.

18 Ekim-12 Kasım tarihleri arasındaki Venüs gezegeninin Yay burcu seyri ise, hemen hemen Güneşin Akrep burcu seyriyle örtüştüğü için, ilişkinizdeki paylaşımlarda gizliliğin esas olması gerektiğinin göstergesidir. Aslında duygular gayet yoğundur, içinizdeki sevgiyi ve güzelliği dünya kuralları dışında yaşamak istediğiniz açıktır. Yani içinde bulunduğunuz bazı özel durumlar nedeniyle dikkatli olmanız gerekmektedir. Fakat bu dikkatliliğin sizi birbirinize karşı daha fazla yaklaştırdığını hissetmeniz mümkündür. Yani sanki cömert duygularınızı, kimselerin anlaması, algılayabilmesi mümkün değildir. Kimileri için bu enerjinin anlamı kaçamak aşkların göstergesi olup, hayatın türlü zorluklarından biraz olsun uzaklaşabilmenizi sağlayabilir. Tabi ki bu süreç açıkçası çok etkili değildir. Gökyüzündeki diğer oluşumlar nedeniyle göz açıp kapayıncaya kadar yaşanıp bitebilir.

İş ve Kariyer

Mesleki durumunuzla ilgili Ekim ayını gözden geçirdiğimizde ileriye yönelik hedeflerinizle alakalı konularda öz disiplin duygusu içinde hareket etmenin önemi ortadadır. Yani içinde bulunduğunuz sistemin gereklerinin farkında olmak ve bu gereklere göre kendinizi düzenlemek. Lider olduğunuz konularda veya yetenekli olduğunuz her alanda gücünüzü göstermekten hoşlanacağınız bu dönemde, kafanızın içindeki plan ve projeleri hayata geçirmek arzunuz yoğun olabilir. Ne olursa olsun amaçlarınızın gayet farkında olduğunuz bu dönemde dışarıdan gelebilecek etkiler karşısında mücadelenizi sürdürmeli, güven duygunuzu ön planda tutmalı ve kontrolünüzü kaybetmemeye çalışmalısınız. Adım atmayı düşündüğünüz yenilikleri ise, Merkür gezegeninin 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki geri hareketinde gözden geçirmeli, mantıklı ve gerçekçi bir şekilde düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Geri hareket zamanları, daha önceki planlarınızın tekrar gündeme gelmesi anlamı taşıdığından yapılacak yeni düzenlemelerle eksikler tamamlanabilir, yarım kalan noktalar aydınlığa kavuşturulabilir ve otoritelerin onayına sunulabilir.

Geri hareket döneminde aniden karşınıza çıkan herhangi bir proje, teklif konusunda ise, hayati bir karar almamak, inceleme altında tutarak belirli bir süre istemek gayet faydalıdır. Bu yıl Güneşin Terazi burcundaki seyriyle hemen hemen aynı zamanda oluşan Merkür geri hareketi nedeniyle kafamız karışabilir. Güneş astrolojik açıdan egomuzla birebir alakalı olduğu için, paylaşımdan yana olan Terazi burcunda, doğal özelliğinden çok şey yitirebilir. Bu yüzden de 23 Ekim tarihine kadar devam edecek bu seyir nedeniyle kimi anlarda kendinizi sisteme ayak uydurmak zorundaymış gibi hissedebilirsiniz. Hatta görevinizi gayet başarılı bir şekilde yerine getirdiğiniz halde, sanki kendinizden şüphe duyuyormuş gibi hareket etmeniz mümkündür. Bazen de tam tersine, agresif davranabilir, herşeyde merkez olmak isteyebilir, başkalarıyla ortak hareket etmek yerine tekil davranışlar sergileyebilirsiniz. Özellikle bu enerji birlikte çalıştığınız insanlar üzerinde ters bir profil çizmenize neden olabilir. Fakat ne olursa olsun, sorumluluk ve ciddiyet içinde, kendinizi dengeleyeceğinizi düşünmekteyim.

Parasal Konular

Finans hayatınızı yakından ilgilendiren konularda, Ekim ayının bana göre en önemli enerjisi tabi ki, ortak paylaşımlar ve destekler evinizin yöneticisi olan Güneş gezegeninin, geri hareketli Merkürle olan temasıdır. Çünkü mesleki alanda yapılacak görüşmelerin ve gelişmelerin yoluna girmesi halinde bunun kazanca dönüşmesi de mümkün olacaktır. Ayrıca 4 Ekim tarihinden itibaren, güvence evinizin yöneticisi Mars gezegeninin Akrep burcu seyri de en az bunlar kadar önemlidir. Bunun nedeni de, Mars gezegeninin mücadelenizde başarılı olmanız adına sizi destekleyici ateşli bir güç olmasından kaynaklanmaktadır.

Geri hareketli Merkür enerjisinin Ekim ayının ortalarına kadar sürecek bu önemli etkisi, gördüğünüz gibi her alanda bir bekleme ve gözden geçirme anlamı taşıyor. Yani şöyle rahat bir şekilde ilerlemek ve kafanızın içindeki hedefleri mesleki anlamda yerine oturtmak için ay ortalarına kadar temkinli olmak, sakin düşünmek gerekiyor. Mars Akrep burcu süreci ise, biraz önce bahsettiğim gibi, mücadele gücünüzün göstergesi. Sorunlarınızla başedebilmeniz ve isteklerinizi elde etmeniz için bu güçlü enerjiden, Ekim ortalarında yararlanmak mümkün gibi. Peki neler olabilir birlikte inceleyelim. Yöneticiniz Satürn gezegeniyle, burcunuzda ilerleyen Jüpiter, bildiğiniz gibi iş hayatınız ve girişimleriniz konusunda bu yıla damgasını vuruyor. Satürn 2009 yılının sonbahar aylarına kadar bu seyrini sürdürecek. Jüpiter ise yılın başlarında kardeş burcunuz kovaya geçecek. Bu iki enerji Ekim ortasında Mars gezegeninin güçlü iteklemesiyle hedeflerinizle alakalı konularda sizi destekleyici bir yansıma içinde olacaklar. Bu durum Merkürün geri hareketinde yapılan görüşmelerin, düzenlemelerin ve otorite konumunda bulunan kişilerin sizin adınıza karar vermeleri anlamına geldiği gibi, sizin de işinizin maddi getirileriyle ilgili konularda biraz daha umut içinde olabileceğiniz anlamı taşıyor. Ayrıca bu enerji, yenilikler anlamında da bir etki yaratmakta. Yani yeni bir iş, yeni bir çehre ve liderliğinizi gösterebileceğiniz bir alanda söz sahibi olmanız mümkün gözüküyor. Doğal olarak bu gelişmelerin uzun vadeli olarak parasal açıdan sizi desteklemesi de olasılıklar dahilindedir.

Yorumlar