Koç Burcu Ekim Aylık Yorumu

Sevgili Okurlarım, Ekim ayı süresince başta ailevi konular olmak üzere, özel ilişkiniz ve iş hayatınızın ön planda olduğunu görüyoruz. Ay ortasına kadar, geçmişten bugüne dek yaşananların bir muhasebesini kendi içinizde yapabilir, ailevi konularda sorgulamalarda bulunabilirsiniz. Özellikle sizinle aynı düşünmeyen kişilerle aranızda, ufak tefek tartışmalar yaşanabilir. Mümkünse sakin ve hoşgörülü davranmaya çalışırsanız, huzurunuz kaçmamış olur. Günlük gereksinimlerinizi karşılama ve işlerinizi düzgün bir biçimde yerine getirme zorunluluğunuz ay ortasına kadar son derece önemli. İş ilişkilerinizde veya gündelik temponuzda sağlığınıza dikkat etmenizi öneriyorum. Birlikte olduğunuz kişilerle eleştiriden uzak, ılımlı bir şekilde anlaşmaya çalışmanız bu süreçte gayet önemli. İletişimsel ve zihinsel açıdan 10 Ekim tarihine kadar gayet mantıklı düşünebilme ve planlama gücüne sahipsiniz.

Dikkat etmeniz gereken en önemli konu dağınık olmamak ve işlerinizi düzgün bir şekilde yapmaya çalışmaktır. Ayın ikinci yarısından sonra özel ilişkiniz ve iş ortaklığı konularında rekabetin ön planda olduğunu görüyoruz. Sen ve ben tartışmaları yoğunlaşabilir. Özellikle 4 Ekim tarihindeki Dolunay gayet önemli. Ilımlı düşünmenizde fayda var. İlişkisi olmayanlar için ayın ikinci yarısı şanslı bir dönemdir. 23 Ekim sonrası, tutkular yoğunlaşır, güç ve kontrol isteği büyür. Maddi ve manevi her konuda paylaşımcı düşünmek gayet doğrudur. 29 Ekim sonrası 2,5 yıl sürecek ve sizi ilişki mevzularında disiplin altına alacak Satürn gezegeninin döngüsü başlayacaktır. Artık beraberlik konusunda daha ciddi ve tutarlı, planlı ve ılımlı hareket etmeyi öğrenmeye başlayacaksınız. Benlik duygusundan bizliğe geçiş anlamına gelen bu seyir son derece önemli. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

23 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında barışçıl Terazi burcunda ve ortaklık evinizde seyrini sürdürecek Güneş gezegeni, kendi kişisel ihtiyaçlarınızla partnerinizin beklentileri arasındaki çatışmanın işareti olarak gayet önemlidir. Neden çatışma diyoruz. Çünkü Güneş her yıl karşıt burcunuz Terazide ilerlediği zamanlar, sizin burcunuza 180 derecelik bir bakış atar. Astrolojik açıdan bu derece, adı üstünde zıtlaşma hali demektir. Bu tarihler arasında genel olarak egemenlik karşı tarafın eline geçer. Bir Koç için bu durum oldukça sıkıntılıdır. Çünkü kendi bireysel arzularını daima önde tutmaya çalışan savaşçı Koç, bir başkasının egemenliğine kolay kolay izin vermeyecektir. Durum böyle olunca, sanki her iki taraf da, kendi istekleri ve hayata bakış açılarını birbirlerine kabul ettirmeye çalışırlar. Oysaki böyle bir enerji altında yapılması gereken, demokratik yani eşit hak ve özgürlüklere saygı duyularak ortak bir nokta üzerinde buluşmaktır. Tabi ki ilişkisi düzgün temel üzerine oturmuş çiftler bu dönemi gayet kolaylıkla atlatabilirler. Aksine bu dönem onlar için birbirlerine duydukları arzunun göstergesidir. Aradaki farklılıkların gayet iyi bilincindedirler ve bu durum onlara itici gelmez. Oysaki ilişkisinde sorun olanlar için bu enerji, kimlik çatışması anlamındadır. Sen haksızsın ben haklıyım, sen şöylesin ben böyleyim, sen zaten hep böyle davranırsın gibi cümleler böyle zamanlarda sıkça duyulur. Sorunlar fazlasıyla ortaya çıkar fakat asıl olan durum karşınızdakinin sizden farklı olan yanlarını kabul etmek istememeniz nedeniyle oluşan gerginliktir.

4 Ekim tarihinde burcunuzda oluşacak Dolunay, bu gerginliğin açıkça ortaya çıktığı ve bireyselliğinizi ister istemez ön planda tutmanıza, benim dediğim olacak tarzda hareket etmenize sebep olur ki, tartışmalar kaçınılmaz hale gelir. Oysaki eşitlik ilkesini benimsemeniz ve ilişkinizde ben demek yerine biz demeyi bilmeniz lazımdır. Bir yandan kendi isteklerinizi öne sürmeye çalışırken, diğer yandan partnerinizi önemseme zorunluluğunuz, doğal olarak içsel bir gerilim yaratabilir. Bu gerilim ise ilişkinin iplerini her iki tarafın da, karşılıklı olarak çekiştirerek koparmasına neden olabilir. Dolunay, isteklerle duyguların çatışması, daha önceden oluşmuş sorunlarla bugüne kadar gelindiyse son derece dikkatli olunması gereken zamandır. İlişkisi düzgün seyirdeki kişiler bu durumu gayet kolay bir şekilde atlatırken, sorunlu beraberliklerde problemler gün yüzüne çıkar. Yapılması gereken karşınızdaki kişinin sizden beklentileriyle, kendi bireyselliğiniz arasındaki dengeyi bulmanızdır. Bunun ayarını yapmak her ne kadar zor olsa da, 10 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında, Merkür gezegeninin ilişki evinizde başlayan barışçıl Terazi burcu seyri, konuşarak, tarafsız düşünerek ve mantıklı davranarak bunun sağlanabileceğini göstermektedir. Merkür iletişimle birebir alakalı bir gezegendir. Bu tarihler arasında, fikir alışverişlerimizde, kendi düşüncelerimizle partnerinizin düşünceleri arasında dengeyi yakalamaya çalışmamız gerekir. İletişimde ılımlı ve politik davranmamız gereken bu dönemde, geri hareket zamanında gözden geçirdiklerimizi, ilişkimiz adına düşündüklerimizi ortaya koyabilir, oturup konuşabilir, bir karara varabiliriz. Karşıt fikirleri algılama zamanı olan bu dönemde adil olmak, hak yememek, kim haklı kim haksız diye düşünmeden gerçekçi şekilde düşünmek şarttır. Bu süreç ilişkisi sağlam temelli olan Koçlar, kafalarının içindeki planladıkları durumu partnerleriyle paylaşabilir, ne düşündüğünü öğrenmeye çalışabilirler. Hatta evlilik kararı genelde böyle bir dönemde mantıklı bir şekilde konuşularak sonuca bağlanabilir. Sorunları olan çiftler ise bu dönemde öncelikle birbirlerini dinlemeyi bilmeli, yaptığınız konuşmalarda partnerinizin size karşı olduğunu düşünmek yerine, nasıl orta bir nokta bulunur bunu tespit etmektir. Bir Koç genelde kendine yönelik düşünmeyi tercih ettiğinden eğer bu dönemde partnerinize yeteri kadar söz hakkı tanımazsanız, anlaşmanız tabi ki mümkün olmaz. Bu etki altında benim fikrim diye ısrar etmektense söylenenleri ve olanları olduğu gibi tarafsız bir şekilde görmeye çalışırsanız hem boşuna ortam gerilmez hem de çok daha mantıklı bir şekilde durumlar ele alınır. Böylece aranızda sağlıklı bir iletişim kurulmuş olur.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs gezegeninin Terazi burcunda başlayacak seyri, herşeyin kendiliğinden düzene girebilmesini sağlayıcıdır. Çünkü Venüs Terazide yöneticidir ve karşıt evinizde gayet olumlu bir etkidir. Demek oluyor ki, şu ana kadar belirtilen enerjilerde bir sonuç alamazsanız büyük bir ihtimalle bu tarih başladığında güzellik, uyum ve dengenin kurulması kolay olacak demektir. Venüs, zodyaktaki bir döngüsünü 225 günde gerçekleştirir. Bu da gösteriyor ki, bu enerji bunca zaman sonra yakalanan bir şanstır. Özellikle yeni kurulacak ilişkilerin temelinin sağlam olmasına, her iki kişinin de birbirleri hakkında hem tutkulu hem de olumlu düşünmelerini sağlayıcıdır. Bu dönemde ilişkiler bir önceki Başak burcu sürecine göre eleştirel veya kritik edici değildir. Eğer geçtiğimiz aylarda beraberliğinizde anlaşma ortamı sağlamakta zorlandıysanız, şimdi bu etki sizin için büyük bir şans demektir. Sevginizi gösterme, hissettirme ve hissetme anlamında gayet istekli olacağınız bu enerji altında, partnerinizin adına düşünebilme ve onun da aynı şekilde sizin mutlu olmanız adına hareket edeceğinizi söyleyebiliriz. Kısaca ilişkilerin belli bir dengeye oturması ve güzelleşmesi adına etkili olan Venüs Terazi burcu seyrini, evrenin size bir armağanı olarak düşünebilirsiniz.

16 Ekim-6 Haziran 2010 evet yanlış okumadınız. İleri geri hareketlerini de hesaba katarsak Mars gezegeninin Aslan burcu seyri tüm burçlar için son derece uzun soluklu ve etkili bir enerjidir. Biz burada Ekim ayı içinde olabilecek yansımalarından söz edeceğiz. Uyumlu Venüsün Terazi burcuna girişinin bir gün sonrası başlayan Mars Aslan burcu seyri, siz Koçlar açısından gayet olumlu bir enerji. Egoyu cilalayan ve tutkuları körükleyen Mars, özellikle ilişkisi olmayanlar açısından gerek yeni bir aşka yelken açma gerekse kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz açısından etkili bir dönemin işaretçisi. Bu süreçte karşı cinsin dikkatini fazlasıyla çekeceğinizi söyleyebiliriz. Bir yandan ilişki evinizdeki Venüs ve Güneş, diğer yandan Mars, isteklerinizi elde etmeniz adına tüm şartların emrinize amade olduğunu göstermekte. İlişkisi sorunlu olanlar açısından bu dönemin anlamı, beraberliğin niteliği, aranızdaki sevgi birliğinin gücüne göre değişim gösterebilir. Temeli sağlam bir ilişkiniz varsa, bu enerji erotizmi canlandırıcı ve çiftlerin cinsel yaşamını güçlendirici bir etki olarak gayet olumlu. Tabi ki Koç tarafı ipleri elinde tutmak isterken, karşı tarafın anlayışlı olması gerekiyor. Birbirini seven çiftler için bu zor olmasa gerek.

29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda geçişini sürdürecek Satürn gezegeni, iş ortaklığı başta olmak üzere, özel ilişkilerinizde tarafsız ve gerçekçi bir şekilde düşünmenizi ve hareket etmenizi sağlayıcıdır. Beraberliğinde sorunları olanlar, bazı nedenlerle mutsuz olanlar bu süreçte ilişkilerini dengeye oturtmayı, sorunlarını birlikte çözmeyi, sırt sırta vermeyi başardıkları anda, sorunlarını çözmüşler demektir. Tabi ki bunun için her iki tarafın da bunu istiyor olması en önemli şart. Tam tersine sadece kendini düşünenler, dengeli ve uyumlu davranmayı kabul etmeyenler veya ilişkisi çoktandır bittiği halde bunu görmezden gelenler, düzgün bir ilişki yaşamakta zorlanır ve gerçeklerle karşı karşıya gelerek, nihai bir karar vermek durumunda kalırlar.

İlişkisi olmayanlar, bu süreçte karşılarına çıkacak ciddi ve kendinden emin bir kişiyle dünya evine girebilirler. Kısaca Satürn bizlere, kararsızlıktan uzak durmayı, partnerimizle ortak uyum ve işbirliği içinde olmayı, hayatımızı düzgün bir şekilde geçirmek için ciddi ve gerçekçi düşünmeyi öğretecektir. Bunu kabul edenler sağlam bir temel atarken, reddenler tüm yıl boyunca zorlu bir dönem geçirebilirler. Sonuç olarak diyebiliriz ki, temeli sağlam olmayan veya zamanla aşınmış ilişkiler ve iş ortaklıkları, bu dönemde ya elbirliği içinde yaralarınızı saracaklar veyahut herkes kendi yoluna giderek yeni bir sayfa açmaya çalışacaktır. Satürn gezegeninin etkisi altında hayallere, kendini kandırmaya, olanı yok saymaya, sorumsuz davranmaya imkan yoktur.

İş ve Kariyer

Geri hareketinin bitiminin ardından Başak burcunda düz olarak seyrine devam eden Merkür gezegeni 10 Ekim tarihine kadar çalışma hayatınızla ilgili mevzularda fikirlerinizi zenginleştirici olduğu gibi, işlerinizi organize edebilme gücünüzü de yükselticidir. Bu sayede verimli bir şekilde çalışmanız mümkündür. İş ilişkilerinde mantıklı davranmanız son derece önemlidir. Çünkü bu sayede sakin fakat son derece akıllı bir şekilde ilerlemeniz mümkündür. Yani sinirlilikten, illa ben diyerek düşünmekten ziyade, bu enerjinin size sağlayacağı akıl gücü sayesinde gayet verimli bir on gün geçirebilirsiniz. Ayrıca Merkürün geri hareketinde planlamaya başladığınız, gözden geçirdiğiniz işleri yürürlüğe koyabilirsiniz. Özellikle halkla ilişkiler, konuşmaya dayanan meslekler, part-tıme işler, el ile yapılan çalışmalar açısından da bu dönem etkileyicidir. Konuşabilme rahatlığınız ve doğaçlama kapasitenizin artışı satış ve pazarlama işlerinde size oldukça fayda getirebilir.

Bu tarihlerde yöneticiniz Mars gezegeninin Yengeç burcunda ilerlemesi tabi ki durdurucu ve pasifleştirici bir etkidir. Fakat biraz önce belirttiğim gibi eğer aklınızı kullanırsanız, mantıklı hareket ederseniz hiçbir sorun kalmaz. Planlamada, ayrıntıları hesaplamada, kusursuz iş çıkarmada gerekli olan gücü, Merkürün bu on günlük seyri sırasında bulmanız gayet kolaydır. Benim tavsiyem, çalışma hayatınızla ilgili konularda yapmayı düşündüklerinizi bu tarihe kadar yürürlüğe koymanızdır. Bu enerjinin size bir başka olumlu etkisi, işverenlerinizle, ustalarınızla ve birlikte çalıştığınız insanlarla iyi diyaloglar kurabilmenizdir. Burada dikkat edeceğiniz husus, size uymayan görüşleri olan kişiler eğer sizden üst pozisyonda iseler veya bazı kişiler sizin çıkarlarınız açısından önem arzediyorlarsa lütfen akıllı olun ve ilişkinizi bu insanlara iyi bir şekilde sürdürün.

Şimdi gelelim bu tarihe kadar dikkat etmeniz gerekenlere. Öncelikle, eleştirici davranmayın, sözlerinize dikkat edin, iyi işler çıkarayım derken, boş yere gerilim yaratmayın. Size göre olmayan monoton veya sevmediğiniz bir iş de çalışıyorsanız meydana gelebilecek huzursuzlukların bilincinde olarak dikkatli olun. En azından bunların olabileceği ihtimaline karşı kendinizi ayarlayın. Sağlığınıza dikkat edin. Endişe, kuruntu veya çalışma saatlerinizi aşan durumlarda dinlenmenize özen gösterin.

10 Ekim sonrası iş evi yöneticiniz Merkürün Terazi burcunda ilerlemeye başlaması, eşiniz, işinizi paylaştığınız ortağınız veya bu konumları olan kişilere bir konuyu açıklamanın, aydınlatmanın en iyi zamanıdır. Fakat bu enerjiyi olumlu manada kullanmanın yolu, ben diye düşünmekten uzak durmakla olur. Yani dönemin sırrı, birleşmeci, bütünleşmeci düşünceden geçmektedir. Eğer böyle hareket ederseniz çalışma hayatınızla ilgili mevzularda bakın ne gibi faydalar elde edebilirsiniz bir inceleyelim. Olumlu planlamalarda bulunabilirsiniz. Projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara ortağınızla birlikte girişebilirsiniz. Başkalarına danışmaktan asla çekinmeyin. İş hayatınızla ilgili mevzularda iplerin, birlikte çalıştığınız kişi ve kişilerde olduğunu unutmayın. Başarılı olmak, düşüncelerinizi açıklığa ve aydınlığa kavuşturabilmek için bu kişilerle iyi geçinmeniz gerektiğini unutmayın. Merkür Terazi burcunda adil ve eşitçi düşünmenin zamanıdır.

Karşı tarafın fikirlerine kulak verdiğiniz sürece onun hangi konularda ne düşündüğünü anlamanız mümkün olur. Kendinizle ilgili özel bir durum söz konusu ise, olur ya ortak iş yaptığınız kişilerle aranızda sorunlar varsa, zekici hareket etmek son derece önemli. Neden? Böylelikle durumları iyi değerlendirebilirsiniz. Çok yakın olduğunuz kişilerle ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkları da karşı tarafla konuşmanın kolay olduğu bugün, hangi konuda sıkıntınız varsa bunları ılımlı bir şekilde halledebilirsiniz. Önyargılı davranmayın. Fikir alışverişlerinde bulunmayı ihmal etmeyin. Bu süreçte iş ortamınızda bazı tatsız konuşmalar gündeme gelebilir. Bunlar oldukça ilginçtir. Fakat sorun çıkarması enderdir. Sadece bazı noktalarda anlaşmazlıklar vardır. İşte bunları gidermenin yolu, uyumlu ve adil davranmakla giderilir.

29 Ekim tarihinde başlayacak ve kariyerinizle ilgili konularda 2012 yılına kadar etkili olacak Satürn gezegeninin güçlü enerjisi, siz Koçlar açısından hem iş ortaklığı hem de özel ilişkinizle alakalı mevzularda son derece önemlidir. Bu durumda Ekim ayının sonunu hayatınızda açtığınız yeni bir sayfa olarak görmenizi istiyorum. Ortaklık ilişkileri başta olmak üzere kariyeriniz, mesleki konumunuz, toplumsal itibarınızla ilgili konularda da etkili olacak bu seyir esnasında herşey ciddi manada gözden geçirilmelidir. Sorunların çözüme bağlanması için herkesin payına düşeni yapması lazımdır. Sanat, hukuk, halkla ilişkiler meslek alanlarında ortaklıklar gündeme gelebilir. Geçerliliğini çoktan yitirmiş her türlü oluşum sona erebilir veya yeniden ele alınarak düzene kavuşturabilir.

Para Konuları

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda seyredecek para evimizin yöneticisi Venüs gezegeni, kazancımızla alakalı konularda çalışma hayatının önemini göstermektedir. çevremizle iyi ilişkiler içinde olmamız, çıkarlarımız açısından değerlidir. Venüs gezegeninin bu tarihler arasında Merkürle olan güçlü etkileşimi, maddi konularda akıllı planlamalarda bulunmanın kolay olduğunu göstermektedir. Yani bütçenizi gözden geçirmek, alacak verecek konularında dikkatli hareket etmek, doğru ve yanlışlarımızın farkında olmak düzenlemelerde bulunmamız açısından destekleyicidir. Endişeli davranmamak, böyle hissettiğimiz zamanlarda gerçekçi düşünerek neler yapılabilir bunları tespit etmek en doğrusudur. Para konusunda pratik davranabileceğimiz bu dönemde, sizin için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu, kendinizi rahat ve güvende hissetmek için ne yapılmasının doğru olduğunu düşünerek girişimde bulunmanız lazımdır. Gelirinizle alakalı mevzularda sistem dışı harcamalarınızı kontrol etmeniz, sorumluluklarınızın farkında olmanız faydalıdır.

Venüs her ne kadar Başak burcunda zayıf bir enerji olsa da, Merkürün güçlü desteği altında işverenlerinizle bu dönemde ilişkilerinizi güçlü tutabilirseniz bunun size faydalı olarak dönüşümü söz konusudur. Ortak iş yapanların bu dönemde işin mali kısmını birbiriyle oturarak düzenlemeye çalışmaları önemlidir. Eşitlik ilkesi altında yapılacak bir düzenleme rahatlatıcıdır. Bu tarihlerde tutumluluk son derece önemlidir. Kimi zaman harcamalar nedeniyle bütçenizi aşsanız bile genellikle para konusunda akıllı davranacağınızı söyleyebiliriz. Bu sürecin en önemli tarih aralığı 10 Ekim-15 Ekim arasıdır. Bu beş günlük süreçte maddi açıdan gayet dikkatli hareket etmeniz gerekiyor. Çünkü farkında olmadan çevrenizle aranızda problemler, maddi konularda kendinizi ve iş yaptığınız kişileri eleştirme ön planda olabilir. Sakin ve soğukkanlı hareket etmek faydalıdır. Hesabınızı iyi bilmek gerekir. Belirsizlikler oluşabilir. İş yaptığınız kişiler sözünde durmayabilir. Bu yüzden maddi açıdan zorluklar yaşanabilir. Onun için baştan önlememizi alalım ve temkinli olalım.

Pozitif Enerjili Günler : 3-5-8-9-12-13-21-22-26-27-31-

Zayıf Enerjili Günler :10-11-16-17-23-24-25

Aşkta En Şanslı Günler :12-13

Yeniay :3-5-31

Yorumlar