İkizler Burcu Ekim Aylık Yorumu

Sevgili İkizler Ekim ayı parasal, yakın çevre, ailevi ilişkiler, aşk hayatı ve çalışma yaşamınızla ilgili konular üzerinde etkili gözükmekte. İleriye yönelik hedefleriniz ve sosyal ilişkileriniz konusunda aktif ve bencil dürtüler taşımanıza neden olan 4 Ekim Dolunayı gayet etkileyici gözüküyor. Dikkat etmeniz gereken konu özellikle sen ve ben diyerek düşünmek yerine biz olgusu içinde paylaşımlarda bulunmaya dikkat etmek. Parasal konularda 16 Ekim tarihine kadar devam edecek Mars gezegeninin Yengeç burcu seyrinde hassas düşünmeniz mümkün. Yapmanız gereken, yeteneklerinizi öne çıkararak ve özgüven duygunuzu ayakta tutarak hareket etmek. Böylece bu enerjinin yaratacağı huzursuzlukların önüne geçmiş olursunuz. 16 Ekim sonrası ise maddi konularda daha hırslı, cesaretli ve kendinizden emin bir şekilde davranmanız sayesinde maddi açıdan güçlenebilirsiniz. Ailevi konularda ise, akıllı ve planlı bir şekilde hareket edilmesi halinde ilişkileriniz düzgün bir seyirde ilerleyebilir. Birbirinize karşı saygılı ve eleştiriden uzak bir tutum içinde davranmanız faydalıdır. Aşk hayatınızla ilgili mevzularda ise, eşit hak ve özgürlük çerçevesi içinde paylaşımlarda bulunmak son derece önemli. 15 Ekim sonrası aşkta oldukça şanslı bir dönem sizi bekliyor. Yeni tanışmalar gündeme gelebilir, aşk hayatınız düzene girebilir. Sanatsal çalışmalarda başarı sizden yana. 23 Ekim sonrası iş hayatında yeni bir dönüşümde bulunmak için hırslı bir şekilde çalışabilirsiniz. Yalnız paylaşımcı olmaktan ve ilişkilerinizde sert tavırlar göstermekten kaçınmanız şartıyla. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında, Güneş gezegeninin Aşk evinizde etkili olacak Terazi burcu seyri bay ve bayan İkizlerin cazibelerini, çekiciliklerini yükseltici, nazik, hassas ve dengeli bir şekilde hareket etmelerini sağlayıcı gayet hoş bir yansımadır. Güneş Terazi burcunda benlik kavramının bizliğe dönüşmesi anlamına geldiğinden, bu tarihler arasında partnerinizle paylaşımda bulunmaya gönüllü olmanız gayet faydalıdır.Özellikle 10 Ekim tarihine kadar yükselen yöneticiniz Merkürün Başak burcundaki seyrini de hesaba katarsak iç dünyanızda hem ilişkinizi hem de kendinizi şöyle bir gözden geçirmeniz mutlaka şarttır. Biliyorsunuz geçtiğimiz aylarda özellikle ciddi beraberlikler konusunda etkili olan bir geri hareket yaşadık. Eğer o günlerde gerçekçi gözlemlerde bulunup, karşılıklı konuşmalar yaparak yanlış ve doğruları bir kefeye oturtabildiyseniz, bu tarihler arasında huzurunuz yerindedir. İlişkisinde sorun olanlar, özellikle sakin davranmak, birbirlerine karşı anlayışlı olmak ve güven olgusunu ön planda tutmak durumundalar. Burada önemli olan ben haklıyım veya sen haksızsın şeklinde tepkilerde bulunmak yerine biz olmanın keyfine varmaktır. Terazi burcu seyirlerinde kendi zararınıza bile olsa haktan ve haklılıktan yana gerçekçi yüzleşmelerde bulunmak gerekiyor. Çünkü bilirsiniz aşk daima kazanır. Öyleyse size düşen kazanan aşkın tadına varmaktır. Amaç bir arada olmaksa her iki tarafın da kendi payına düşen düzenlemelerde bulunması ve aksayan noktalar üzerinde işbirliği yapması faydalıdır. Hem birbirinizi dinlemeli hem de ne yapmanız gerektiğini saptamalısınız. Bunu başardığınızda Güneş ışığıyla sizleri aydınlatabilir.

16 Ekim-6 Haziran 2010 şimdi yanlış yazdığımı falan düşünebilirsiniz. Ama değil. Mars uzun bir süre boyu seyrini sürdüreceği Aslan burcunda transitine başlıyor. Bu sizler açısından olumlu bir etki. Fakat bu enerji dikkatli kullanılmadığı takdirde zorlayıcı olabilir. Çünkü benlik yönünüz fazlasıyla öne çıkmanızı sağlayıcıdır. Kendinize güveniniz öylesine yükselir ki, herkesin sizi beğenmesi, partnerinizin her konuda size mutlak itaat etmesi lazım diye düşünebilirsiniz. Övünmek, karşınızdaki insanı kendinize inandırmak için türlü manevrada bulunabilirsiniz. İstediğiniz kılıfa bürünebileceğiniz bu süreçte eğer ilişkide sorunlar varsa, ortayı bulmaya çalışsanız da, ben haklıyım diyebilirsiniz. Yani krallığınızı veya kraliçeliğinizi kabul ettirmek adına baskıda bulunabilirsiniz. Bu durum sorunları azaltmak yerine körükleyici bir etkidir. Yapılması gereken Aslan burcundaki Mars enerjisini düzgün kullanmak. Bu nasıl olur? Açık sözlü, dürüst davranarak, sıcak ve yüce gönüllü olmaya çalışarak, ilişkinizde aksayan noktaları doğru bir şekilde planlamaya çalışarak ve hayatı birbirinize zehir etmeden yaşayarak. Ben bunu başarabileceğinizi düşünüyorum. Çünkü 15 Ekim sonrası başlayan Venüs gezegeninin Terazi burcundaki güçlü ışığı ne olursa olsun ilişkinizdeki dengelerin yerine oturtulması adına daha ılımlı ve nazik bir şekilde davranmanızı sağlayan tılsımlı bir kuvvet. Demek oluyor ki, aranızdaki tutku, cinsellik ve birbirinize olan sevginizin güçlü ise, Ekim ayını aşk anlamında olumlu değerlendirebilir, problemleri ortadan kaldırabilirsiniz. Tabi ki birbirinizi gerçekten seviyorsanız, 4 Ekim tarihinde Koç burcunda oluşan Dolunayı, sorunların büyümesi adına değil, bilakis sona erdirilmesi adına kullanabilirsiniz. Karşılıklı uzlaşı ve işbirliği, sevgi, saygı, güven olgularının gücü, hangi problemi ortadan kaldırmaz ki? Yeter ki biz buna gönüllü olalım.

İlişkisi olmayanlar açısından bu enerji, yeni bir aşkın ilk heyecanları anlamına gelebilir. Aşkın peşinden koşulmasına gerek kalmadan, sosyal ilişkilerin canlanması nedeniyle tanışmaların kolaylaşacağı bu dönemde aşk ayağınıza kendiliğinden gelebilir. Arkadaşlık, paylaşım olgusu ön plandadır. İyi ve kötü birbirinden kolayca ayırt edildiği için, karşınıza çıkacak kişi hakkında karar vermek gayet adil olabilir. Değer duygusunun ön planda olduğu bu dönemde nazik yaklaşımlarınız karşı cins üzerinde epeyce etkilidir. Özellikle 16 Ekim sonrası Mars gezegeninin iletişim evinizde başlayacak seyri, özgüven duygunuzun artmasını sağlar. Yalnız bu konuda bir tavsiyem var. Mars Aslan burcunda egonuzu ön plana almanız anlamına geldiğinden fazla abartılı tavırlar, bencil ve ben haklıyım tarzı yaklaşımlardan uzak durmanız lazım. Çünkü bu özgüven karşı cins üzerinde önceleri hoş bir etki yaratsa da, zamanla uzaklaştırıcı bir tesir de yaratabilir. 15 Ekim sonrası Venüs gezegeninin Terazi burcunda başlayan seyri ise, aşk hayatınız açısından son derece olumlu bir yansıma olarak dikkat çekiyor. Bu size hem uyum ve huzur hem güzellik ve anlayış hem de şans getirici. Venüsün büyülü ışığı altında romantik tanışmalar, tutkulu beraberlikler yaşamak gayet kolaydır. Bir de öz yöneticiniz Merkürün Terazi burcundaki etkisini hesaba katarsak, Ekim ayının sizi aşk anlamında güçlendireceğini düşünüyorum. Yani aşk kapınızı çalmak üzere. Size düşen sadece kapınızı açmak kalıyor.

İş ve Kariyer

23 Eylül-22 Ekim tarihinde Güneş gezegeninin Terazi burcu seyri, yaratıcı yeteneklerinizi öne sürebilmeniz, fiziksel ve duygusal manada kendinizi iyi hissedebilmeniz açısından etkili bir enerjidir. Ayrıca değişimleri, toplum ve kişisel yaşamdaki yeni kapıları arayabilir. Özellikle sanatsal meslek grubunda olan kişiler için başarılı faaliyetlerde bulunulması mümkündür. Güzelliklere sahip olma isteğiniz ön plandadır. Yeniliklerde bulunmanız, deyim yerindeyse tebdili mekanda fayda vardır sözüne uygun hareket etmeniz kolaydır. Bu enerjinin, hayatı güzel ve kendinizi özel görmenizi sağlayıcı yönü moral duygunuz açısından tabi ki etkilidir. En azından bazı belirsizlikler devam ediyor olsa da, Güneşin popülerliliğinizi yükselten bu etkisi sayesinde fiziksel olarak kendinizi hoş hissetmeniz mümkündür. Fakat tek başına yeterli olduğunu söylemek zordur. İş hayatı bildiğiniz gibi rekabet ve savaşmaya dayalıdır. Bu savaşta silahlarınızın çok güçlü olması gerekir. İşte bu noktada akıl, mücadele ve istekliliğinizin yüksek olması önemlidir. Şimdi beraberce Güneşin ardından yöneticiniz Merkürün durumuna bir bakalım. Bildiğiniz gibi Merkür geri-ileri devinimi nedeniyle sizleri hem iş hem de özel hayatınızla ilgili konularda geçmişi düşünmeye ve bundan sonrasını düzenlemeye çağırdı. Bu konuda yüzleşmelerde bulunarak bundan sonra ne yapmak istediğini kafasının içinde oluşturanlar için 5 Ekim gölgeli günlerin ardından planlarını yürürlüğe koyabilirler.

10 Ekim-28 Ekim tarihleri arasında Terazi burcunda ilerlemesini sürdürecek yöneticiniz Merkür gezegeni, iş hayatında ilişkilerin önemini gösteriyor. Doğal olarak karşıt görüşte bulunan insanlarla tartışmak yerine onları dinlemeye çalışmak, ortak bir noktada buluşulması açısından işinize yarayabilir. Yalnız bu etki altında dikkat etmeniz gereken konu, başkalarının fikirlerine göre kendinizi değerlendirmemek, sırf uyumlu olacaksınız düşüncelerinizden vazgeçmemek. Dinlemeyi bileceksiniz ama kendinizi de öne sürmekten vazgeçmeyeceksiniz. Çünkü böyle yapmadığınız takdirde eşitlik olgusu ortadan kalkar. Başka biri gelir ve üzerinizde baskı kurarak sizi yolunuzdan döndürmeye çalışır.

16 Ekim tarihine kadar Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars, çalışma hayatınızdaki mücadelenizde veya genel olarak yaşantınızda, hedefe kilitlenerek hırsla elde etmeye çalışmak yerine, dolaylı yollardan zaman kazanmaya çalışmanız anlamına gelebilir. Yani tam anlamıyla bir mücadele hırsınız olmayabilir. Bunun nedeni kendinizi hazır hissetmemeniz veya risk almaktan korkmanızdır. Hani bazen insan herşeyin garantide olduğunu bilmek ister. İşte böyle bir Mars etkisi altında herşey tam olarak yerine oturmuyor gibidir. Bu yüzden de, isteklerinizi erteleyebilir veya ayağınıza kadar gelmesini dileyebilirsiniz. Bu enerji 25 Ağustos tarihinden beri sizi kıskaç altına almış durumda. Yani yeni değil. Ve görülüyor ki, ay ortasına kadar kendinizi pek cesur hissetmemeniz doğal. Peki ne yapılmalı. Öncelikle, duygusal düşünmemeli, her konuyla kişisel manada gereğinden fazla ilgilenip vakit kaybetmemeli, amaçlarınızın farkında olmalı ve hedefe odaklı düşünmeli. Bu yapılmadığı takdirde kararsızlık ve yaptığından emin olmamak gibi bir ruh hali sizi sarabilir. Görüldüğü gibi ay ortasına kadar mücadele gücümüz oldukça zayıf. Astrolojik açıdan Mars kuvveti olmadan bir isteği gerçekleştirmek zor. Ancak Güneşin yetenekli olduğumuz konulardaki rahatlatıcı enerjisi en azından size destek gözüküyor. Şimdi bir başka enerjiyi ele alalım. Bakalım bu süreçte yöneticiniz Merkürün durumu nedir? Çünkü Merkür iletişim ve zekamızı, çevremizle olan irtibatımızı gösteriyor. Ayrıca burcunuzu yöneten bir kuvvet olduğundan son derece önemli.

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında Aslan burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeni, bir önceki Yengeç burcu seyrine göre çok daha olumlu. En azından artık hedefleriniz için savaşmayı, kendinizi cesaretle öne sürmeyi başarabilir hale gelirsiniz. Bu enerji oldukça uzun soluklu. Geri-ileri devinimini de hesaba katarsak gördüğünüz gibi önümüzdeki yılın ortalarına kadar sizinle. Lakin dikkatli ve akıllıca kullanmak gerekiyor. Çünkü bu enerjinin abartıya, aşırı özgüvene, kendinizi dünyanın merkezi sanmanıza yol açan olumsuz tarafı bulunmakta. Bunu birazdan açıklayacağım. Şimdi olumlu etkilerden söz etmek istiyorum. Bu tarihler arasında burcunuzla olumlu görünüm yapacak olan Mars, özgür bir şekilde hedeflerinizin üzerine gitmenizi sağlayan, kazançlarınız ve girişimleriniz için mücadele etmenizde yanınızda olan önemli bir kuvvet. Bu enerjiyi arkanıza alarak istediklerinizi elde edebilir ve kendinizden emin olabilirsiniz. Gerek fiziksel gerek akıl gerek idrak yönünde pozitif bir yansımayla sizi sarmalayacak Mars, projelerinizle ilgilenmeniz, bunların hangi aşamada olduğunu kontrol etmeniz, ileriye atılacak adımları saptamanız için sizi destekleyicidir. Eğer ne yaptığınızdan emin değilseniz, bu enerji sayesinde hepsini düzene koyabilir ve ulaşmak istediğiniz hedefi elde etmek için her türlü çabayı gösterebilirsiniz. Yeni bir işe atılmak için size gerekli cesaret ve gücü veren Mars gezegeni bu dönemde dengenizi yeniden sağlamanızda, atılım yapmanızda yanınızdadır. Nelere dikkat edeceğiz. Mars bu süreçte sert konuşmanız ve fevri hareketlerde bulunmanız için sizi cesaretlendirebilir. Oysaki agresif davranmamalı, hep benim isteklerim olsun diyerek birlikte yol aldığımız insanları yok saymamalısınız. Ilımlı ve akıllı davranmalı, girişimlerde bulunurken hesabını iyi yapmalısınız. Yani isteklerimizi elde etmeye çalışırken, tozu dumana katmayacağız. Savaşacağız ama yeri geldiğinde yavaşlamayı da bileceğiz. Hedeflerimiz söz konusu olduğunda azimle çalışacağız. Hayaller yerine gerçeklerin ışığında ilerleyeceğiz.

23 Ekim sonrası çalışma evimizde başlayacak Güneş gezegeninin Akrep burcu seyri sizlere, dönüşüm ve yenilenme konularında etkili olup, gayet hırslı bir şekilde çalışmanızı, isteklerinizi elde etmek için azami çaba harcamanızı sağlayıcı önemli bir kuvvettir. Pluto idaresinde olan Güneş doğal olarak liderlik gücünü ortaya koymak isteyen kişinin, kimi zaman karşısındaki insanları çıkarları doğrultusunda kullanmasına neden olabilir. Bu etki altında, negatif herşeyden kaçarak, pozitif bir şeyler yapma içgüdünüz yoğunlaşabilir. Söz gelimi iş değiştirmek isteği veya yarım gün çalışma tarzı bir iş kurmanız mümkündür. Şimdiye kadar kullanmadığınız kaynaklarınız ve yetenekleriniz, durumunuzu geliştirerek ileri gitmenize yardımcıdır. Görünenlerden ziyade, her mevzunun geri planındaki bilgilere ulaşma isteğiniz size derinlik kazandırabilir. Sezgileriniz güçlenir. Kurnazlık, çıkarlarınızı iyi kollayarak ilerlemeye çalışmanız mümkündür. Yalnız şunu belirteyim. Bu tarihler arasında en çok nerede ve hangi konuda çabalamanız gerekiyorsa enerjinizi o yönde kullanmaya bakın. Zihninizi boşaltın. O zaman işte kullanabileceğiniz üretkenlik gücünüzü ortaya çıkarmış olursunuz.

Para Konuları

16 Ekim tarihine kadar Yengeç burcunda ilerleyecek Mars gezegeni maddi konularda Ağustos ayından bu yana sizleri düşündürüyor olabilir. Çünkü İkizler aktif olmaktan ve özgür hareket etmekten yanadır. Fakat parasal konularda zayıflatıcı, durdurucu ve elindekileri korumaya dönük hareket eden Mars etkisi altında ikizler sıkılabilir. Bir yengeç gibi yan yan yürümeye başladığınızı, isteklerinizi direkt olarak öne sürmek yerine, kulağınızı tersinden göstererek dolaylı şekilde hareket ettiğinizi söyleyebiliriz. Bu enerji altında kişi bir yandan kendi doğasına uygun şekilde hareket ederek çıkarlarını korumak isterken, diğer taraftan ya kaybedersem diye düşünebilir. Kendini maddi konularda tam olarak gösteremeyebilir. Şunu istiyorum yerine, şu benim olsa diyerek iç geçirebilir. Koruma ve kollama dürtüsü yoğundur. Bu nedenle bağlantıda olduğu insanların gereksinimlerine duyarlı hale gelir. Fiziksel dürtüler duygusallaştığı için doğal olarak, yaptığı herşey hakkında fazlaca hassas olabilir. Tarafsız olması zordur. Eleştirildiğinde sinip kalabilir, huysuzlaşabilir veya kızabilir. İşlerinde terslikler olduğunda bunu en yakınındaki kişilere hissettirir. Para konusunda taviz vermek istemeyen doğal yapısına karşılık, dönemin enerjileri onu bunu yapmaya zorlayabilir. Güvence duygusu ön plandadır. Ailesi, sevdiği kişinin desteğine fazlasıyla ihtiyaç duyabilir. Bu durumda yapılması gereken öncelikle korkularını, etkilenirliğini belli bir dengeye oturtmasıdır. Sanki dünyanın sonu gelmiş gibi mal ve paraya aşırı tamah etmek, bazen de sırf sevdikleri için döküp saçmak yanlıştır.

29 Ekim sonrası kaynaklar evinizin yöneticisi Satürn gezegeninin Terazi burcunda seyretmesi eş, aile veya güçlü kişilerin desteğinin, maddi anlamda sizi rahatlatacağının göstergesidir. Özellikle sanatsal aktiviteler, yaratıcı çalışmalar, ortaklık konuları, eğlence hayatı, lüks ve kaliteli ortamlar, ilişki veya evlilik yoluyla gelir elde etmek, hayatınızı düzene koymak kolaylaşıyor. Yalnız Satürnün geri-ileri devinimini unutmamak gerekiyor. Maddi anlamda tam rahatlık için önümüzdeki Temmuz 2010 yılını beklemek lazım. Ancak üzülmeyiniz. Kariyer evinizin yöneticisi Jüpiterin 12 Ekim itibariyle geri hareketinin bitişi yavaş yavaş mesleki konularda düzenlemelerin başlaması anlamına geliyor. En azından inancınız yükseliyor ve yaratıcı yönleriniz ilahi bir şekilde artıyor. Bu ise size yüksek bir moral verebilir. Bu sayede neler yapabileceğinizi daha iyi kestirebilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler :3-5-8-9-12-13-16-17-26-27-31

Zayıf Enerjili Günler :1-2-10-14-15-21-22-28-29-30

Aşkta En Şanslı Günler :16-17

Yeniay :8-9

Yorumlar