Boğa Burcu Ekim Aylık Yorumu

Sevgili Okurlarım Ekim ayı, yakın çevreniz başta olmak üzere ailevi konuların fazlasıyla ön planda olduğu görüyoruz. Mücadele gücünüz ve özgüveninizin zayıflığı nedeniyle huzursuzluk yaşamanız ve dengenizi sağlamakta zorlanmanız mümkündür. Aşk hayatınızla ilgili konularda mükemmeli yakalama arzunuzun yarattığı tedirginliği, bilinçli düşünerek ve gerçeklerin ışığı altında ilerleyerek kolaylıkla atlatabilirsiniz. Çalışma hayatınız ve zorunlu görevlerinizde ay sonuna kadar huzur ve güvenli olabilmeniz için ılımlı bir iletişimde bulunmanız ve karşıt görüşte olan kişilerle uzlaşmaya çalışmanız gayet yararlıdır. Ay ortasından itibaren ilişkilerde dengeyi kurabilmek kolay gözüküyor. Hatta bu dönem tutkuları yoğunlaştırıcı ve ilişkilerde partnerinizle olan paylaşımınızı güçlendiricidir.

Ekim ayının önemli ilk etkisi 4 Ekim tarihinde meydana gelen Dolunaydır. Bu dolunay, kimi zaman öfke patlamaları şeklinde tepkilere neden olabilir. Fakat bunları dışarıya yansıtmak zorlandığınız için kendi içinizde huzursuzluk yaşamanız mümkündür. Genel olarak ilişki konularında bencil tepkilerde bulunmak yerine isteklerinizle tepkileriniz arasındaki ince sınırı iyi ayarlamanız gerekiyor. Ay ortasına kadar devam edecek Venüsün Başak burcu seyrinde akıllı ve paylaşımcı düşünmek gayet faydalı. Bu sizi huzursuzluktan koruyabilir. 15 Ekim itibariyle Venüsün Terazi burcunda başlayan güçlü seyri altında ciddi ilişkilerde ve aşk hayatınızla ilgili meselelerde gayet olumlu bir süreç geçirebilirsiniz. 23 Ekim sonrası ise, tutkular ön planda. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında Başak burcunda ve aşk evinizde seyrini sürdürecek Venüs gezegeni siz Boğalar açısından gayet önemli. Venüs doğası gereği Başak burcunda düşük konumdadır. Yaşanılan veya yaşanılacak aşkı öylesine süzgeçten geçirir ve öylesine kategorize etmeye çalışırız ki, kimi zaman aşk, aşk olmaktan çıkar ve sanki bir görevmiş gibi görülmeye başlar. Huzur duygusu yerini huzursuzluğa, paylaşım duygusu bencilce didiklemelere dönüşür. Oysaki aşk bu türlü zorluk ve baskılara gelmeyecek kadar özgürdür. Bu sürecin yaklaşık 10 Ekime kadar sürecek bölümünde Merkürün güçlü Başak burcunda yer alışı, Venüsün ışığını yükseltici bir etki yaratır. Bu sayede ilişkimizi doğru şeklide analiz etmeye çalışabiliriz. Böylece ilişkisinde sorun olanlar bu dönemde öncelikle beraberliklerini şöyle bir çerçeve içine alarak anlaşmazlıkların kaynağına inebilirler. Neden anlaşmakta zorluk çektiklerini, bunun bireysel mi yoksa genel bir sorundan mı kaynaklandığını tespit edebilirler. Eğer problem ikiniz arasında ise, oturup konuşmalı, dürüst yüzleşmelerde bulunarak eksikleri, yanlışları gidermelisiniz. İşte bu yönde hareket etmenizde Merkür Başak enerjisi size destektir. İlişkisi olmayanlar açısından bu dönem, aşkta daha bilinçli seçimlerde bulunmanızı, huzur ve paylaşımı önemsemenizi, bildiğiniz gibi hareket etmek yerine kuracağınız ilişkide karşılıklı anlaşımı ön planda tutmanızı sağlayıcıdır. Bu tarihlerde yaş tahtaya ayak basmayacağınız için, karşınıza çıkacak kişi a dan z ye incelemeniz mümkündür. Bu inceleme ise gayet faydalı olup, güzelliklerin gözünüzü boyamasına izin vermeyerek bilinçli hareket etmenizi sağlayıcıdır. İşte bu dönemde başlayan ilişki mantık temeline dayandığı için tabi ki çok daha uzun ömürlü olabilir. En azından birbirinizi net bir şekilde tanımış olursunuz. İlişkisi mutlu seyreden çiftler açısından bu tarihler arasında doğal olarak büyük bir sorun çıkması söz konusu değildir. Bu dönemde ilişkilerinde akıllı paylaşımlarda bulunmaya devam ederler ayrıca birbirlerine hayati konularda destek vermeyi sürdürürler.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs gezegeninin Terazi burcunda ilerlemeye başlamasıyla, tüm burçlar ama özellikle siz ve Teraziler çok daha olumlu bir enerjiyle sarmalanmaya başlarsınız. Çünkü Venüs Terazide yönetici ve uzlaşmazlıkları ortadan kaldırıcı güçlü bir yansımadır. Ayrıca Venüs sizin burcunuzun öz yöneticisidir. Bu nedenle Venüsün bütün seyirleri sizler açısından özel öneme sahiptir. Bir önceki paragrafta ilişkisinde sorun olanların Başak burcu etkisi altında düzenlemede bulunmaları gerektiğinden söz etmiştik. Venüs Terazi burcu seyrinde ise, bu düzenlemeler rayına oturmaya başlar. Günlük uğraşılar yönünden hareketlilik, partnerle uyumlu, iyi, güzel paylaşımlar ön plana çıkmaya başlar. Sağlıklı bir hayat ve güzel bir ilişki için yapılması gerekenler birlikte kararlaştırılır. Gerek siz ona, gerekse o da size karşı sorumluluklarının farkındadır. Aranızda problem yaratan ne varsa, birbirinizle bütünleşerek çözmeniz kolaydır. Hatta bu paylaşımlar yaşınız gereği hayatınızdaki zorunluluklar hangi öneme sahipse söz gelimi eğitim, iş, aile, para, sağlık gibi hepsinde birbirinize el vermeniz mümkündür. Yani sadece aşk değil yaşadığınız günlük hayatın içindeki herşeyde birbirinizin yanında olmanız kolaydır. Böylece ilk paragrafta sözünü ettiğimiz mücadelelerden yorgun düşen benliğinizi yine birbirinize dayanarak gidermeniz aranızdaki sevgi birliğinin yeniden kurulması açısından önem taşır. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte aynı ortamda bulundukları bir kişiyle yakın bir temas içine girebilirler. Yani aynı işyerinde veya okulda veya bir sağlık nedeniyle bulunduğunuz ortamda birisiyle tanışmanız mümkündür. Öyle durumlar oluşur ki, başka bir durumla uğraşırken, karşınıza çıkan kişi aşkta ilk kıvılcımı başlatabilir. Yani bulunduğunuz ortam aşka pek elverişli gibi gözükmese de birbirinizden hoşlanmanız mümkündür.

23 Ekim sonrası Güneşin Akrep burcunda seyrine başlaması, tutkuları canlandırıcı ve cinsel arzuları kamçılayıcı bir etkidir. Paylaşım olgusu ön plana çıkmaya başlar. Her iki kişi de aşkta gücünü kanıtlamak ve birbiri üzerinde etkili olmak ister. Enerjinizin düşük olduğu bu dönemde Venüs her ne kadar Terazi burcunda uzlaşmacı bir tutum içinde olmanızı sağlasa da, Güneşin karşıt evinizdeki seyri, partnerinizin sizin üzerinizdeki egemenliğinin işareti olarak gerilim yaratıcı olabilir. İlişkisinde sorun olan çiftler bu dönemin kendi içindeki sertliğini, birbirleriyle paylaşımlarını sürdürerek, kim haklı tartışmalarına girişmeden, uyumlu davranmaya çalışarak geçirebilirse gayet olumludur. Tam tersi durumda ise kişilik çekişmeleri, her iki tarafın da isteklerinin birbiriyle çakışması söz konusudur ki, oldukça sıkıntılar içerebilir. 7 Kasıma kadar bu çekişmeler Venüs Terazi burcu seyri altında bir şekilde önlenebilir. Fakat 7 Kasım sonrası durum zorlaşabilir. Benim tavsiyem, ilişkinizin niteliği ve aranızdaki sevgi bağının gücüne göre ayarlamalarda bulunmanızdır.

İş ve Kariyer

23 Eylül-22 Ekim tarihlerinde çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin uyumlu Terazi burcu etkinliği altında iş ilişkileri ve genel olarak huzur ihtiyacınızın yükseldiğini görüyoruz. Siz de bilirsiniz ki, insan eğer kendini mutsuz hissediyorsa, çıkmazlar içindeyse, bu iş verimliliğinin düşmesine neden olabilir. Ayrıca sağlık açısından da zorlanır. Güneş Terazi burcu seyirlerinde enerji oldukça düşüktür. Bir Boğa kendi işini kendi görmek ister, bildiği şekilde olsun ister. Fakat bu dönemde dengelerin yerine oturması lazımdır. Bu yüzden de her konuda, diğer kişi ve kişilerin fikirlerini almak ve onlarla iyi bir diyalog kurmak lazımdır. Zaten bu süreçte ilişkiler aracılığıyla denge oluşturmaya çalışacağımız için en başından kendimizi buna alıştırmamız gerekir. Artık benlik kavramından ziyade bizlik duygusu içinde hareket etmek huzurunuz açısından önemlidir. Durum böyle olunca hayatı bir terazi gibi düşünürsek, kefelerin dengede durması en baş koşuldur. Bu bir aylık süreçte iş veya özel hayatınızda nasıl bir rol oynadığınızı, çalışma hayatındaki kimliğinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz. Başkalarıyla olan güçlü irtibatlarınızın ve işine karşı sorumluluğunuzun düzgün bir şekilde gerçekleşmesi için ılımlı yaklaşımlar içinde olmanız kesinlikle şart. Bu arada yöneticiniz Venüs Başak burcunda ilerlediği için doğal olarak Güneş ve Venüs arasında karşılıklı bir etkileşim söz konusu olduğundan, ilişkiler aracılığıyla kendinizi ifade etmek olmazsa olmaz bir hal almaya başlayacaktır. Yani huzur bulmak için iki kat ılımlı ve dengeli olmak durumundasınız. Eğer kendinize olan güveniniz yerinde değilse veya bazı nedenler yüzünden bu aralar kendinizi huzursuz hissediyorsanız başkalarından destek alarak kendinizi tamamlanmış hissedebilirsiniz.

4 Ekim tarihinde çalışma hayatınızla ilgili mevzularda etkili olacak Koç burcu Dolunay etkisi, iş hayatında başkalarından onay alma, politik davranma, sosyal olma arayışınızın simgesi olarak önem taşıyor. Bir yandan ruhsal olarak kendi isteklerini gerçekleştirmek ve pürüzleri ortadan kaldırmak isterken diğer taraftan işinizin ve hayatınızın düzgün seyirde ilerlemesi için başkalarıyla uyum içinde olmaya çalışmak tabi ki sizler için bir gerilim yaratabilir. İlişkilerde sen ve ben çatışması yine bu dolunayın yaratabileceği zorlukların en başında yer alıyor. Bireysellik ile sosyalleşme arasındaki dengenin kurulması iş hayatı ve sağlığımız açısından en fazla üzerinde durmanız gereken nokta. Başkalarından etkilenmenin yüksek olduğu bu Dolunayda benim size tavsiyem, işiniz gereği muhatap olduğunuz insanların beklentileriyle kendi yaşamınızla ilgili istekleriniz arasındaki dengeyi iyi kurmanızdır. İş söz konusu olduğunda uzlaşmazlıktan uzak durmalı, öfkelenmemeli, etrafınızdaki insanlarla veya hizmet sunduğunuz insanlarla uyumlu, nazik bir şekilde ilişkilerinizi sürdürmeli, özel hayatınızda ise öfkenizi içe yöneltmek yerine dışa ifade ederek rahatlamaya çalışmalısınız.

10 Ekim-28 Ekim tarihlerinde Merkür gezegeninin ılımlı Terazi burcunda ilerleyişi, özellikle çalışma hayatınızdaki iletişimde, ilişkilerinizde ve ortaklıklarda daha açık ve net davranmanızı sağlayıcıdır. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay geri-ileri devinimi nedeniyle Merkür sizleri gerek aşk gerek iş gerekse özel hayatınızda oldukça yormuştu. Eğer o dönemde bazı dengeleri, iç gözlem yaparak kurabildiyseniz bunların sonuçlarını bu tarihler arasında kolaylıkla alabilirsiniz. Yalnız mücadele gücünüz ve isteklerinizi ele geçirme enerjiniz Mars gezegeninin Aslanda seyrediyor oluşuna dikkat çekmek isterim. Çünkü bu ev yaşamı ve güvence konusunda zaman zaman öfkeli tavırlar içinde olacağınızın göstergesidir. Bu öfke ise iş verimliliğinizi düşürücü bir etki yaratabilir. Geçmişte kazanılmış ve kafanızda bilinçsizce yer ederek temel oluşturmuş enerjileri ateşleyici olduğundan bunlardan kaynaklanan çeşitli hal ve tavırları aktif hale getirir. Sonuçta uygunsuz davranışlar ortaya çıkabilir. Hatta nedenini anlamadığınız tartışma ve mücadelelere girişebilirsiniz. İstemediğiniz halde kırıcı olabilir sonra da, ben bunu niye yapıyorum diye kendinize sorabilirsiniz. Önderlik yapma ihtiyacınız bu devrede baskın olduğundan, bunu başaramadığınızda bütün hırsınız çevrenizdeki insanlardan çıkarmaya çalışabilirsiniz. Gün boyu iş hayatında çalışan bir insanın bu tür yaklaşımlar içinde olması iş hayatında nasıl bir sonuç doğurabilir ki? O nedenle lütfen sakin olunuz. Ayrıca Mars gezegeninin bu seyri geri-ileri devinimi nedeniyle 2010 yılının Haziran ayına kadar devam edecek. O yüzden şimdiden kendinizi ayarlamanız şart.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs gezegeninin Terazi burcunda seyrine başlaması içinize bir parça su serpilmesi anlamına gelebilir. Çünkü yöneticiniz bu burçta oldukça güçlüdür. Bu durum ise, şu ana kadar ifade etmeye çalıştığım durumların etkisini ılımlı hale getirir. Günlük gereksinimlere eğilmek kolaylaşır. İşinizle daha fazla ilgilenmeye, çalışma şartlarında iyileştirici düzenlemelerde bulunmaya başlayabilirsiniz. İşveren, patron veya iş çevrenizdeki insanlarla ilişkileriniz iyi bir duruma gelir ve maddi açıdan güçlenebilirsiniz. Venüs çalışma hayatınızla ilgili alanda ilerlerken romantizm duygusu ve fanteziler bir yana koyulup gerçek dünya ile ilgilenmek çok daha faydalıdır. Beden sağlığınıza özen göstermek, giyiminizle, tavırlarınızla etrafınızdaki insanlar üzerinde iyi bir intiba bırakmak önemlidir. Ilımlı, sakin hareket etmek, mücadele ederken bireysel egonuza yenilmemek dikkat edeceğiniz hususların başında gelmelidir. Böylece Ekim ayını çalışma hayatınızla ilgili olarak verimli geçirmeniz mümkün olur.

29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 yılları arasında etkili olacak Satürn gezegeninin Terazi burcu geçişi, zorunluluklarınızla yakından ilgilenme, başta çalışma hayatınız olmak üzere, iş ortamınızdaki kişilerle olan ilişkinizi belli bir ayarda tutabilme, eş veya başka kişilerle ortak işler yapma gibi konularda yapılacak ayarlamaların göstergesidir. Düzenli ve disiplinli çalışmanız gerekebilir. Ayrıca sabit fikirli düşünmek yerine, yeri geldiğinde başkalarının da fikirlerine açık olmanız lazımdır. Öncelikle hayatınızda neyin önemli olduğunu ve ne yapmak istediğiniz belirlemeniz gerekir. İş hayatınızda artık küçük hedefler değil, yükselme ve büyük adımlar atmaya çalışmanız son derece önemlidir. Geçtiğimiz yıl sonbaharı itibariyle başlayan güçlü Satürn etkisi, kendi içinizdeki düzen duygusunu, yetenekli olduğunuz alanları keşfetmenizi sağlayacaktır. Kendi kimliğinizi kaybetmeden diğer insanlarla ortak olmayı öğrenecek, paylaşma duygusu içinde yaşayacak, işbirliğinde bulunarak çalışmayı öğreneceksiniz.

Yani artık tek söz bana ait, bir tek ben bilirim zamanınız sona ermiştir. Çalışma ve iş sorumluluklarınızı abartmadan, insanları illaki kendi bildiğiniz şekilde düzene sokmaya çalışmadan, çevrenizdekilerle ortak iş birliği içinde olmaya gayret etmeniz faydalıdır. Sağlığınıza dikkate etmeli, kontrollerinizi ihmal etmemeli, çalışma ve gündelik yaşamınızın yoğunluğu içinde beslenmenize, uyku düzeninize özel önem vermelisiniz. Satürn gezegeninin yansımaları altında, staj görerek ustalaşmayı, ter dökerek sonuca ulaşmayı, işbirliğinde bulunarak başarılı olmayı, her zamanki gibi disiplinli çalışmayı deneyimleyecek fakat bu sürenin sonunda zihinsel ve bedensel olarak doyuma ulaşacaksınız. Size anlamlı gelmeyen tek düze işlerde çalışsanız dahi, azimli olunuz, sabrediniz. Çünkü bütün bu deneyimler ileride size lazım olacaktır. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta hangi yolda ilerlemek istediğinize karar vermektir. Bunu belirleyip, azimle yol aldığınızda altından kalkamayacağınız güçlü yoktur.

Para Konuları

10 Ekim tarihine kadar Başak burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni parasal konularda bulunduğunuz durumu, şartları, gelirinizi ve kazanma gücünüzü en iyi tespit edeceğiniz zamandır. Tespit ettiğiniz belli bir çerçeve içinde analiz ettiğiniz herşeyi dışa karşı ifade edebilmeniz bu enerjinin olumlu bir yanıdır. Ayrıca zihinsel beceriklilik isteyen uğraşılara yönelerek uygun çözümler yaratmanız ve bu uygun çözümler sayesinde gelirinizi yükseltmeniz söz konusudur. Konuşma ve ilişkilerdeki ikna kabiliyetiniz size maddi kazanç olarak geri dönebilir. Ellerinizle, dilinizle, aklınızla yaptığınız işler maddi açıdan güçlendiricidir. Söz gelimi sportif aktiviteler, sanatsal beceriler, halkla ilişkiler, iletişime dayalı meslekler, bilgi işlem, sosyal çevre ve aktiviteler artı gelir elde etmenizi sağlayıcıdır. Yalnız bu tarihe kadar dikkat edeceğiniz husus, özellikle para elde konusunda, başkalarının ihtiyaçlarına, taleplerine karşı tepkisiz ve duygusuz kalmamaktır. Ve herşeyden önemlisi işinizi yaparken insanları çok iyi dinlemeniz. Bu gayet önemli.

10 Ekim-28 Ekim arasında Merkürün Terazi burcunda ilerlemeye başlaması maddi açıdan hayatınızı paylaştığınız eşiniz, işinizi paylaştığınız ortağınız veya bu gibi konumları olan kişilere durumunuzu açıklamanın, aydınlatmanın en iyi zamanı diyebiliriz. İyi planlar yanabilir, projeler hazırlayabilir, zekice ve yaratıcı çalışmalara birlikte girebilirsiniz. Kimileri için bu durum yeni kazanç kapıları aralayıcı olduğu gibi, parasal açıdan ortaklaşa hareket etmenin güç kazandırması anlamına da gelebilir. Maddi konularda bu dönemde bencil yaklaşımlardan uzak durmak gerekiyor. İçinde bulunduğunuz sistemin gereklerine göre işbirliği yapmak gayet faydalı. Ayrıca işverenseniz işçilerinizle, yaşınız küçükse büyüklerinizle, çalışan bir kişi iseniz patronunuzla ve genel olarak hizmet götürdüğünüz insanlarla olan ilişkinizi uyumlu bir şekilde sürdürmeniz halinde maddi açıdan rahatlamanız gayet kolaydır. Anlıyoruz ki Ekim ayında iletişim başta olmak üzere ilişkiler, parasal açıdan son derece önem taşıyor.

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-6-7-10-11-14-15-23-24-25-28-29-30

Zayıf Enerjili Günler :12-13-18-19-2026-27

Aşkta En Şanslı Günler :14-15

Yeniay :6-7

Yorumlar