Başak Burcu Ekim Aylık Yorumu

Sevgili Başaklar, Ekim ayının en önemli gelişmesi bana göre, 2007 yılından bu yana devam etmekte olan ve sizi olgunlaştıran, ektiklerinizi biçmenizi sağlayan, dersler veren, zorlayan etkisiyle yoran Satürn gezegeninin kısa bir süreliğine burcunuzdan çıkışı ve Terazi burcunda ilerleyişidir. Neden kısa süre. Çünkü geri hareketi nedeniyle, 2010 yılının Nisan-Temmuz aylarında tekrar burcunuza geri dönecek ve son kez ciddi işlerinizi ve hayatınızı gözden geçirmenizi isteyecek ve size hoşçakal diyecek. Demek oluyor ki, 29 Ekim 2009 tarihinde Terazi burcuna girişi, önümüzdeki yıl ortalarından itibaren yaşanacak gelişmelerin ilk işaretlerini anlayabilmeniz açısından ön pravo anlamı taşıyor. Ekim ayının bir önemli etkisi, ileriye dönük hedeflerinizi sahiplenme, değerlerinizi koruma ve kollama konusundaki hassasiyetinizin artışı. Bu hassasiyet 16 Ekim sonrası Mars gezegeninin Aslan burcunda seyrine başlamasıyla geri plana çekilerek kendi içinizde düzenlemelerde bulunmanıza neden oluyor. Yaklaşık altı ay sürecek bu dönem çok önemli. Diyebilirim ki, a dan z ye kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Artık hayatın çocuk oyuncağı olmadığını, saplantılı, inatçı, aşırı tutkulu şekilde davranmanın zarar getirebileceğini bilmeniz gerekiyor. Bu konuda ciddiyim. Gerçekten gıdanıza, ilişkilerinize, aşk hayatınıza, her türlü bağımlılıklarınıza dikkat edin. İş konusunda korkuya dayalı, sağlık konusunda boşverici, aşk konusunda bildiğinizi okumayın. Sakin olun, esnek davranmaya çalışın, işbirliğini önemseyin. Vücudunuza özen gösterin. Parasal konularda Ekim ayı estetik duyarlılığı yükseltici. Bazılarınız evlilik veya ciddi ilişki aşamasında olabilirsiniz. Bu nedenle harcamalarınız artabilir. Bütçenizin sınırlarına taşmayın. Ve lütfen ani kararlar vermeyin. Benim tavsiyem herşeyi gözden geçirin. Gerçekten emin olmadığınız, önünü göremediğiniz bir şeyin altına imza atmayın. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

20 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında burcunuzda ilerlemesini sürdürecek Venüs gezegeni, aşk hayatınızla ilgili konulardaki seçiciliğinizin işareti. Kolay kolay hiçbir söz veya durumun sizi etkilemesine izin vermeden yaşadığınız ilişkiyi inceden inceye analiz edebilirsiniz. Tatmin duygusu bu enerjinin altında gayet önemli hale geliyor. Ne kadar mutluyum ve ne yöne gidiyorum sorularının cevabını bulmak istiyor gibisiniz. Genel olarak ruh haliniz, beraberliğiniz ve içinde bulunduğunuz şartlar çerçevesinde şekillenebilir. İhtiyaçlarınız da aynı şekilde. Böyle bir etki altında yapılması gereken, karmaşık bir durum varsa buna çare bulmak ve hiç istemeniz de korkularınıza rağmen risk almak. İlişkisinde sorun olanlar bu enerji altında bir yandan iş hayatı veya sorumluluklarıyla mücadele ederken diğer yandan son birkaç senedir devam eden beraberlik sıkıntıları nedeniyle oldukça yorgunlar. Titizlendikçe sanki herşey tersine gidiyor gibi. Dışarda hayatla mı kavga edeceksiniz yoksa ilişkinizi mi düzene koyacaksınız bilemiyorsunuz.

Bu arada Mars gezegeninin ay ortasına kadar Yengeç burcunda seyrini sürdürüyor olması ailevi ve geçmişle alakalı konuların gündemde kalmasına neden oluyor. Değerlerinizi korumak, hedeflerinizi gerçekleştirmek için elinizden geleni yapmaktasınız. Bu dönemde yavaş yavaş burcunuzu terketmekte olan Satürn gezegeni size beraberliğinizle ilgili konularda son dersleri veriyor gibi. Detayların gayet farkındasınız. Ölçülü ve ılımlı hareket etmek ve düşünmek zorunda olduğunuzun bilincindesiniz. Ne gariptir ki, ya kurban olacaksınız veya şefkat, merhamet hisleriyle kendi kendinizi motive ederek değişimde bulunacaksınız. Tercih zor. Eğer ilişkinizde sevgi temelleri sağlam ise, bu enerji altında sorunları çözmek kolay. Tam tersi durumda ise ayrılık kaçınılmaz gibi. Bu enerji devam ederken birazdan izah edeceğim yöneticiniz Merkür gezegeninin burcunuzdaki seyri, geri hareket döneminde edindiği bilgiler ve gözlemler doğrultusunda sizi uyarabilecek güçlü bir dost gibi. Merkür bu konumda gücüne tam olarak kavuşmuş durumda.

15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında Venüs Terazi burcu ve 16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasıdaki Mars Aslan burcu seyri bana göre aşk hayatınızla ilgili konularda son derece önemli. Ayrı yaşam evlerinde transitlerini sürdürecek bu iki gezegen birbirinden farklı gelişimleri gösteriyor. Venüs Terazide bilinçli veya bilinçsiz olarak sakinleşme, huzur bulma hayatın güzellikleri, lüksü ve konforu yaşamaktan yana olduğunuzu gösteriyor. Maddiyat bu konuda önemli hale geliyor. Çünkü herşeyin paraya endeksli olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Eğer gelir düzeyiniz veya işinizden elde ettiğiniz gelirinizde bir sorun varsa tabi ki insanın aşkı hissetmesi veya aşkın tadına varması zor. İşte bu yüzden öncelikle hayatınızı bu anlamda düzene koymaktan yanasınızdır. Böyle bir Venüs altında karşıt seçenekler veya size karşıt ne varsa kabul edebilirsiniz. Tartışmak, çekişmek veya uyumsuzluk canınızı sıkabilir. Durum böyle olunca ilişkinize gösterdiğiniz özen veya ilişkinizle alakalı problemleri çözme ihtiyacınız yoğunlaşabilir. Yani ne olursa olsun düzenimi sürdüreyim görüşünü savunabilirsiniz. Venüs seyrinin bir gün sonrası başlayan Mars gezegeninin Aslan burcundaki etkinliği, tutkuların yoğunlaşmasına, arzuların daha da büyümesine ve aşkta kendi liderliğinizi ortaya koymak adına epeyce ter dökeceğinizi gösteriyor. Çünkü iş hayatınızdaki yoğunluk, sağlığınız veya bazı sıkıntılarınız aşk hayatınızla ilgili konulardaki mücadelenizi engelliyor. Kendinizi açık ve cömert bir şekilde ortaya koymanız güçleşiyor. Bir yandan hayranlık toplamaya ve gücünüzü göstermeye yönelik istekliliğiniz artarken, diğer yandan elinizin kolunuzun bazı nedenlerden dolayı bağlı oluşu sizi rahatsız edebilir. Durum böyle olunca gururlu ve kibirli hareketler, ben haklıyım deme konusunda aşırı inatçılığınız, hem kendinizin hem de beraberliğinizin zorlanmasına neden olabilir. Oysaki huzur arıyordunuz. Peki ne oldu? Olan şu. Dışa karşı mutlu ve ihtiyaçları konusunda dikkatli olan siz, kimseye belli etmeseniz de yüreğinizin içinde savaş halindesiniz.

Bu enerjiler ilişkinizin niteliğine göre tabi ki değişecektir. Şimdi bunları kısaca ele alalım. Beraberliğinde sorun olanlar Ekim ayı boyunca durumlarını iki şekilde değerlendirebilirler. Eğer birbirlerinden maddi ve manevi anlamda bir destekleri söz konusuysa ve her iki taraf da huzur ve güvenliği önemsiyorsa doğal olarak ilişkiyi sürdürmeye çalışabilirler. Tutkular ve fanteziler ağır basabilir. İki kişi de beraberliklerinin kendileri için ne anlama geldiğinin farkındadırlar. Yani buna danışıklı döğüş diyebiliriz. Birbirleri vasıtasıyla elde ettiklerinin keyfini sürdürmeye tercih ederler. Nitekim gelir düzeyinde geçici artış problemlerin üstünün sıvazlanmasını kolaylaştırır. Böylece Ekim ayı öyle veya böyle geçirilmiş olur. Kimi sorunlu çiftlerde ise durum bundan farklıdır. Huzur arayışı yoğundur lakin sorunlar geri planda çoğu zaman rahatsız etmektedir. Bunları çözmek ve bir şekilde hayatınızı düzene koymak niyetindesinizdir. Bu dönemde Venüs sayesinde maddi konularda şansınız oldukça yükselir. Geçici olan bu iyileşme moralinizi yükseltse de asıl amacınıza ulaşmanız için önünüzde uzun bir zaman vardır. Bu durumda ilişki dışarıda sürüyor gibi dursa da, aslında durum hiç de öyle değildir.

Öfkeniz kimi zaman kendinizi bile aşacak hale gelebilir. Fakat susmanız ve geri planda kalarak bu beraberliği gözden geçirmeniz lazımdır. Hatta bazılarınız bu enerji altında gizliden gizliye hareket edebilirsiniz. Normalde dışarıda devam eden evlilik veya ilişki, arka planda ise tutkuların farklı yollarla tatmin edilmeye çalışılması. Mars gezegeninin bu sürecinin neredeyse 2010 yılına kadar süreceğini düşünürsek bu gizliliğin sizi epeyce oyalayacağını görmekteyiz. İlişkisi düzgün seyirde gidenler ise bu dönemde maddi açıdan güçlenmeleri sayesinde düşündükleri bazı projeleri için hazırlıklara girişebilirler. Örneğin evlenmeyi düşünenler yaklaşık altı aylık bir koşuşturma içine girerler veya evlenmeyi düşünüyorlardır fakat bir tarafın işleri nedeniyle bunu altı ay sonraya bırakabilirler. Fakat aralarındaki uyum gayet düzgündür. İlişkisi olmayanlar ise bu süreçte tutkulu bir beraberliğe adım atabilirler. Özellikle Bay Başaklar cinsel yönden oldukça isteklidirler. Bu ilişkinin temelinde huzur ve erotizm yüksek olabilir. Fakat biri diğerine oranla kendini gizlemek taraftarıdır. Bu durumda diğerinin dikkatli olması ve karşısındaki kişiyi iyi analiz etmesi lazımdır.

İş ve Kariyer

10 Ekim-28 Ekim yöneticiniz Merkür gezegeninin Terazi burcu seyri ve ardından
15 Ekim-7 Kasım arasında yöneticinize destek verecek Venüs gezegeni, kariyer hayatınızla ilgili konularda gayet önemli enerjiler olarak dikkat çekiyor. Merkür Terazi burcunda güçsüz bir enerji olmasına rağmen, Venüs gezegeni tarafından güçlendirildiği için, toplumsal yaşamınız ve sosyal statünüz, bulunduğunuz alanda tanınma ihtiyacınızın altında yatan en önemli istek paradır. Yani çalışmanızın ve emeğinizin karşılığı almak ve düzenli bir gelir elde etmek istersiniz. Bütün bunlara kavuşmanız halinde, kimliğinizı dış dünyada daha güçlü ifade edeceğiniz bir gerçektir. Tabi ki haklı beklentiler içindesiniz. Bir yandan Satürn gezegeninin 2007 yılından beri devam eden dersleri, diğer yandan Jüpiter gezegeninin çalışma evinizde 12 Ekim tarihinde bitecek geri hareketini de hesaba katarsak, son yıllarda edindiğiniz tecrübeleri veya yaşadığınız deneyimleri, bu deneyimlerden edindiğiniz dersleri ömrünüzün sonuna kadar unutmanız mümkün değildir. Hayat böyle bir şey işte. Kimi zaman sevindiriyor kimi zaman üzüyor, bazen canımızdan bezdiriyor ama sorsalar herşeye rağmen yine de güzel olduğunu söyleyecek kadar bizi mutlu ediyor. Fakat şunu da biliniz ki, bu bu dersleri her insan görmüş ve görecektir. Burada önemli olan yaşadıklarımızdan ne öğrendiğimiz sorusuna cevap bulmaktır. Merkür gezegeninin Terazi burcu seyrinde, otoritelerle olan ilişkinizi ılımlı bir şekilde sürdürmek, iletişiminize dikkat etmek son derece önemli. Çünkü buna dikkat ettiğiniz takdirde yapacağınız görüşmelerde başarı oranınız yüksek olabilir. Yani akıllı ve politik olmak gerekiyor.
Merkür Terazi burcunda zaten genel olarak uyumdan yana olmanın göstergesidir. Fakat bu uyum, birilerinin hakkınızı yemesi veya sizin fikirlerinizden vazgeçmeniz anlamına gelmemesi gerekir. Çünkü sahip olduğunuz değerlerinizi korumak ve kollamak için güçlü olmanız gerekmektedir. Bu enerji altında yapılması gereken, karşıt görüşleri dinlemeye hazır olmak fakat olayların ardındaki gerçekleri de iyi saptamaktır. İş başvuruları açısından bu enerji altında yapılması gereken ihtiyaçlarınızın farkında olarak hem diğer insanlarla güçlü bir şekilde irtibatta bulunmaya hem de işbirliğine açık olmaktır. Kimileriniz bu etki altında eşit paylaşımlara dayalı bir ortaklık kurmayı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle bir durumu uzun bir süredir istiyorsanız ve herşey kafanızın içinde oturmuşsa adım atmanızda bir sakınca yoktur. Fakat geri hareket döneminde böyle bir teklifle karşılaşırsanız doğal olarak beklemede kalarak, artılarını ve eksilerini düşünmeniz gerekebilir. Bazılarınız bu dönemde sözleşme yenileyebilir. Eğer her sene bu mevsimlerde gerçekleşen bir durum ise o zaman yerine getirmenizde bir sakınca yoktur.
Bazılarınız bu dönemde maaş artışı, işinizdeki statünüzün değişimi gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yeni görevinize geri hareket döneminde başlamanızın da sakıncası yoktur. Bunların dışındaki durumlarda ise, geri planda beklemede kalmanız, herşeyi gözden geçirmeniz, bütçeniz açısından olabilecek yansımaları ele alarak düşünmeniz faydalıdır. Şimdi bir konuyu daha sizinle paylaşmak isterim. Merkür Terazi burcu seyirlerinde, kararsızlık çokça görülen durumlardandır. Kişi hangi seçenek veya hangi konuda tam olarak adım atması gerektiğini bilmeyebilir. Bazen bencilce durumlara yanaşır, bazen de paylaşıma açıktır. Oysaki bu süreçte özellikle patron konumunda bulunan kişilerle diplomatik bir tarzda ve zıt fikirler olsa dahi, dinlemeye anlamaya çalışmak artı bir puan kazandırabilir. Kimi Başaklar için bu enerji altında, ortaklık ilişkileri yoluyla bir ekip çalışması gündeme gelebilir. Yani belli kişilerle belli bir zaman süresince bir projede yer almak gibi. Sorumluluklarınız artmıştır ve doğal olarak herkes kendi payına hareket etmeye çalışabilir. Eğer bu işte gerekli koordinasyon sağlanabilirse bundan herkes faydalanmış olacağından, eğer siz de böyle bir durum içindeyseniz geri hareket boyunca sakin kalmanız, bilgi birikiminizi işinizin yararına herkesle paylaşmanız son derece önemlidir. Hangi şart ve durumda olursanız olun geri hareket dönemi içinde herşeyi objektif bir şekilde incelemeyi unutmayınız. Yenilik anlamındaki işlerde ise, acil kararlar vermemeli, herşeyi iyice kontrol etmeli ve yaptığınız çalışmaları ve uygulamalarınızı 15 Ekim tarihinden sonra yürürlüğe koymalısınız. Ayrıca bu süreçte düşünmeden fevri davranışlarda bulunmamalı, kendinizi öne sürerken bencil davranmadan ılımlı bir şekilde uzlaşı içinde olmaya gayret etmeli, mesleki kararlarınızda öncelikle gelir ve gider durumunuza göre hareket etmenizi, yani işten ayrılacak bile olsanız bunu bir başka işi ayarlamadan yapmamanızı öneriyorum. Merkürün 23 Eylül-15 Ekim tarihleri arasındaki seyri bu konularda iyi bir planlama yapılması adına etkili olduğu gibi, işinizle alakalı değişimler için bekleme zamanı olarak dikkat çekmekte. Bu tarihlerde ani kararlar vermek yerine sistemin içindeki akışa göre sabırlı davranmak gayet faydalı olabilir. Girişimde bulunacaksanız, eğer planladığınız ve gayet olumlu olacağını düşündüğünüz herhangi bir iş durumunuz varsa bu planı yürürlüğe koyabilmek için ya 23 Eylül tarihinden önce hareket etmelisiniz veyahut geri hareketin bitimi olan 15 Ekim sonrasını tercih etmelisiniz.

Para Durumunuz

Sevgili Başaklar, 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında Terazi burcunda ilerleyecek Satürn gezegeni, iş veya özel ilişki yoluyla maddi ve manevi alanda güçlenmeniz ve yeni ortaklıklar kurabilmeniz adına destekleyicidir. Bu tarihler arasında, yaşamınızda en çok neyin değerli olduğunu anlamanızı sağlayan deneyimlerle karşılaşabilirsiniz. Eş veya ortak ilişkileri yoluyla maddi gelir elde etmeniz mümkün olduğu gibi, kimi zaman bu gelirlerin sizi kısıtladığını, disiplin altına aldığını farkedebilirsiniz. Ortaklık ilişkisi ister evlilik isterse iş anlamında kurulmuş olsun, öncelikle kimle beraber olduğunuzu iyi bilmelisiniz. Aynı şekilde sizin haliniz vaktin yerindeyse, birlikte olduğunuz kişi üzerinde parasal denetim uygulayabilirsiniz. Bu ise karşı tarafın sıkılmasına neden olabilir. Tutumluluk bu sürecin etkili yansımalarından biridir. Kendinizi güvende hissetmek için en gerekli ihtiyaçlarınızı bile karşılarken aşırı dikkat sarfedebilirsiniz.

Maddi konularda sistemli ve planlı şekilde hareket etmeniz gereken bu dönemde, birikimlerinizi değerlendirirken dikkatli düşünmenizi tavsiye ediyorum. Özellikle evli Başaklar bütçeleri konusunda hassas davranmalıdırlar. Yeteneklerinizi maddi kazanç sağlamak adına yönlendireceğiniz bu zamanda, düzenli bir gelir için, disiplinli çalışmak esastır. Ortaklık teklifleriyle karşılaştığınızda, kimlerle iş yaptığınızı iyi bilmelisiniz. Eğer ortaklaşa işlerde bir eksiklik ve engel oluşursa açık ve net bir şekilde sıkıntınızı dile getirmelisiniz.Kimileriniz bu dönemde aşkı parayla karıştırabilir, maddi gücü yerinde olan bir kişiyle evlilik yapmayı düşünebilirler. Sizden yaşça büyük veya kariyer sahibi insanlar dikkatinizi çekebilir. Ne durumda olursanız olun bu enerji altında dikkat edeceğiniz husus, kendi değerinizi para, şöhret, güzellik ve karizmatik görünümünüzle eş değer görmek değerlerinizi sağlam bir şekilde oluşturmaya gayret etmelisiniz.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında gelir gider dengenizi iyi kurgulamanız, karşınıza çıkacak teklif ve yeniliklerde dikkatli olmanız, iyice gözden geçirmeniz şarttır. Maddi açıdan dikkatli olma zamanıdır. Duygusal, ruhsal ve manevi açıdan durumunuzu gerçekçi bir şekilde ele alma zamanınızdır. Kimi zaman iş veya özel ortaklığınızı aşırı derecede savunurken, bazen de dengesiz davranmak mümkündür. Kazanımlarınız konusunda yalnız başınıza olmanız gerektiğini düşünerek, paylaşımda bulunmaktan çekinebilirsiniz. Aşırı kontrol veya tümüyle kontrolsüzlük gibi durumlar oluşabilir. Böyle dönemlerde hayati kararlar vermeden önce iyi düşünmek, sorunları mantıklı bir şekilde ele almak gerekir. İlişkinizde ve iş ortaklığınızda aksama yaratan durumları bu süreç içinde gözden geçirebilir, neler yapmanız gerektiğini saptayabilirsiniz. Bu saptamaları geri hareketin bitim tarihinden sonra yürürlüğe koyabilirsiniz.

Pozitif Enerjili Günler :6-7-10-11-14-15-18-19-20-23-24-25

Zayıf Enerjili Günler :1-2-8-9-21-22

Aşkta En Şanslı Günler :23-24-25

Yeniay :14-15

Yorumlar