Aslan Burcu Ekim Aylık Yorumu

Sevgili Aslanlar, 4 Ekim tarihinde eğitim, yolculuk, hayata bakış, yabancılarla ilişki ve mesleki konular üzerinde etkili olacak Koç burcu Dolunayı, içsel ve dışsal anlamda kendinizi geliştirmek adına yapmayı düşündüğünüz yenilikler için zihinsel açıdan esnek ve tarafsız düşünmek zorunda olduğunuzun göstergesidir. Yüksek hedeflerinizin peşine düşüp ele geçirmek isteyen ruhunuz bunu yapamadığında deneyimlerinizin sıradanlaştığını, dar görüşlü hale geldiğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü amacınız kendinizi aşmak ve yenilenmektir. Eğer şartlarınız elverişli değilse veya bir takım sebeplerle bunu yapamıyorsanız bu dolunay sizi rahatsız edebilir. Benim tavsiyem sık sık hedef değiştirmemeniz, belli bir dünya görüşünü muhafaza etmeye çalışmanızdır. Fakat bunu yaparken bencil hareketlerden kaçınmalısınız. Mars gezegeninin ay ortasına kadar devam edecek Yengeç burcu seyrinde içe yönelerek duygusal, iş, aile ve sağlık konusunda gözlemlerde bulunabilirsiniz. Ay ortasından sonra uzun soluklu bir dönem burcunuzda seyrini sürdürecek Mars önümüzdeki aylarda girişimlerde bulunmanız açısından taptaze bir enerjidir. Ancak abartılı ve egonuzu ön plana alan tarzda hareket eder, kibirli ve gururlu tepkilerde bulunursanız bu gücü yanlış kullanırsınız. Yakın çevreniz, kardeşleriniz, ilişkiniz, büyükleriniz, girişimleriniz konusunda Güneş, Venüs, Merkür ve herşeyden önemlisi Satürn gezegeninin Terazi burcu seyri sizler açısından yepyeni bir dönemin işareti olarak önem taşıyor. Hem yaşça büyük kişilerden destek görürsünüz hem de yaşamınızla ilgili mevzularda herşeyi belirli bir dengeye oturtabilirsiniz. 23 Ekim sonrası Akrep burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni aile içinde gizli bazı özel konuların konuşulması, çocukluğunuza geri dönerek kızgınlık ve kırgınlıklarınızı hatırlamanız anlamındadır. Kendinizi güvende hissetmek duygularınızı serbest bırakmanız, kendiniz gibi olabilmeniz şarttır. Mynet Astroloji Köşemizdeki günlük yorumları takip etmeniz halinde ay içindeki oluşumları daha detaylı olarak anlayabilir ona göre düzenlemelerde bulunabilirsiniz. Köşemize gösterdiğiniz ilgi için yürek dolusu teşekkürler ediyorum. Şimdi gelelim ay içinde meydana gelecek bu gelişmeleri daha detaylı incelemeye.

Aşk ve İlişkiler

23 Eylül-22 Ekim tarihlerinde Terazi burcunda ilerleyecek olan Güneş gezegeni, özellikle ilişki konusunda hassas terazinin kefelerini yerine oturtmaya çalışmanız anlamına gelebilir. Aradığınız huzur, güvenlik ve dengeli paylaşımdır. Eğer yakın çevreniz veya beraberliğinizle ilgili mevzularda sorunlarınız varsa iki yönlü hareket etmeniz doğaldır. Bir yandan kendi istekleriniz diğer yandan başkalarının özellikle partnerinizin sizden beklentisi. Tabi ki bütün bunları bir dengeye oturtmak zaman alıcıdır. 4 Ekim tarihinde oluşan Dolunay bu manada önem taşıyor. Macera evinizde meydana gelen bu dolunay uzaklara gitmek isteğinizin göstergesi.Ufkunuzu seyahat veya ilave eğitimle genişletme fikri size cazip gelebilir. Geri hareketi o tarihlerde devam eden Jüpiterin dolunayla yaptığı görünüm, doğal olarak abartılı tepkilerde bulunmanızı sağlayabilir. Yani uzaklaşmak isteyen ruhunuz maddi veya bazı nedenler yüzünden beklemek zorundadır. Bu arada dengesiz Uranüsün, Terazi burcunda ilerleyen Güneşle yapacağı görünüm, kendinizi kimi zaman ilişki ve ortaklık konularında sanki yolun sonundaymış gibi hissetmenize neden olabilir. Güvenilmez kişiler veya düşüncesizce yapılan yönelmeler gereksiz hızlı etkileşimleri ortaya çıkarır. Çabuk hareket etmeden önce iyice düşünmeniz ve düşünürken de derin bir nefes almanız lazımdır. Böylece daha akıllı hareket edebilirsiniz. Terazi burcunda ilerleyen Güneşin 15 Ekim tarihine kadar devam edecek bazı özel görünümleri sizi sakinleştirici olsa da, hayallerinizin özellikle ilişki konusunda güçlenmesi anlamına gelebilir. 4 Ekim tarihindeki aceleci Koç burcunda oluşan dolunay size değişken durumlarda soğukkanlı kalmanız adına yardım edebilir. Ruhsal bağlantılar beklenmedik şekilde ortaya çıkarak kalbinizi güvendiğiniz insanlara açmanızda ve inancınızı güçlendirmenizde destek olabilir. Yani aşk konusunda bir yandan değişimde bulunmak isterken, diğer yandan elinizin kolunuzun bağlı olması kimi zaman sizi rahatsız edebilir.

16 Ekim tarihine kadar gizlilik evinizde seyrini sürdürecek güçsüz Mars, kimi zaman duygularınızı fazlasıyla yoğunlaştırarak sizi bir iç hesaplaşmaya davet edebilir. Mücadele hırsınız bu tarihe kadar inişli çıkışlıdır. Çünkü Mars su grubu Yengeçte kendinizi tam olarak ortaya koyamamanızın sıkıntı yaratabileceğini göstermektedir. Bu etki devam ederken Mars gezegeninin iletişim evinizdeki Güneş ve Merkürle yapacağı zorlu görünüm bir yandan iletişimde bulunmaya gönüllü olduğunuzu diğer yandan kafanızın oldukça karıştığını göstermekte. Bu arada ailenizin veya geçmişten bu yana biriken bazı baskıların sizi esir alması mümkün. İlişkisinde sorun olanlar veya ailevi problemleri bulunanlar bu dönemde dengeli ılımlı ve uzlaşı içinde hareket etmeleri gerekiyor. Zaten ay ortasına kadar olan enerjiler gösteriyor ki, tam olarak kendinizi ve yüreğinizdekileri ifade edebilmeniz pek mümkün değil. Çünkü eskiyi korumaya çalışırken yeniliklerde bulunma hevesiniz de bir o kadar artıyor. Doğal olarak bu durumda sağlıklı bir adım atabilmek zor gibi. Yapmanız gereken iyi bir değerlendirmede bulunmak.

16 Ekim -6 Haziran 2010 tarihleri arasında burcunuzda uzun soluklu seyrine başlayacak mücadele ve istek gücünün astrolojik temsilcisi Mars gezegeni, kendinize olan güveninizi ve gücünüzü arttırıcı bir etki olarak dikkat çekiyor. Geri-ileri devinimi nedeniyle neredeyse altı ay boyunca size destek olan bu kuvvetli enerjiyi çok dikkatli kullanmak lazım. Özellikle fiziksel enerjinizin yükseleceğini, güven duygunuzun artacağını söyleyebiliriz. Bu güçlü enerjinin Güneş, Venüs ve Merkürle yapacağı olumlu görünüm, Ekim sonuna kadar, yenilik ve özgür seçimlerde bulunma ihtiyacınızın göstergesi. Bu yeni tanışmalara ve yakın akrabalarınızla yapacağınız sohbetlere işaret ediyor. Ayrıca iki buçuk yıl sürecek Satürn gezegeninin Terazi burcu etkisi hayati anlamda önemli. Çünkü evlilik evinizin yöneticisi klasik astrolojiye göre Satürn olduğu için, bu durum gösteriyor ki, Aslanların çoğu evlilik konusunda etkili bir döneme giriyorlar. Ekim ayı bu konuda oldukça ilginç. Şimdi ilişki tiplerine göre bu durumu ele alalım.

Ciddi ilişkisinde ve evliliğinde sorun olanlar bu dönemde Marsın desteğiyle partnerleri üzerinde etkili olmaya çalışabilirler. Eğer sevgi bitmemişse fakat bazı nedenlerle çekişmeler aranızda sorun varsa durumu kurtarmak ve ilişkiyi sürdürmek için egonuzu bir parça geriye çekmenizde fayda var. Mars bu durumda iki yönlü kullanılabilir. Ya, hakimiyet kurarak ben haklıyım tarzı yanaşırsınız veyahut aranızdaki tutku yeniden alevlenir ve ilişkinizi kurtarırsınız. Burada kilit nokta iletişimdir. Güneş, Venüs ve Merkürün Terazi burcu seyirlerinde dengeyi kurmanız gayet kolay. Hatta yakınınızda bulunan kişilerden destek görerek eşinizle konuşabilir ve Satürn gezegeninin 29 Ekim tarihinde başlayan Terazi burcu seyri sayesinde kara bulutları dağıtabilirsiniz. Yani artık problemler çözüme kavuşur. Gönül ister ki bu şekilde olsun.

Fakat diyelim ki, evliliğiniz veya ilişkiniz sizin açınızdan bitmiş ve artık devam etmek istemiyorsunuz. Bu durumda Mars gezegeninin burcunuzda oluşuyla karşı taraf üzerinde hakimiyet kurarak yola yalnız devam etmek istediğinizi belirtebilirsiniz. Hatta bu arada Güneş, Venüs ve Merkür iletişim evinizde olduğundan karşınıza yepyeni biri çıkabilir. Ve siz doğal olarak bu kişiyle beraber olmayı tercih edebilirsiniz. Fakat Mars gezegeninin uzun soluklu hareketi gösteriyor ki, kurtulmanız öyle kolay olmayabilir. Geri dönmeler tekrar vazgeçmeler veya tartışmalar yaşanabilir.

Bir başka örnek ilişkisi olmayanlar açısından. Onlar da Ekim ayındaki enerjiler altında artık ciddi manada evliliği düşünebilirler. Hatta yakın çevrelerinde bulunan hali vakti yerinde, olgun biriyle tanışarak mantık evliliği yapmaya karar verebilirler. Satürn gezegeninin 29 Ekim tarihi itibariyle Terazi burcunda ilerlemesi önümüzdeki iki buçuk yıllık süre içinde bunun gerçekleşmesi adına destekleyicidir. Burcunuz üzerinde ilerlemekte olan Mars size apayrı bir cazibe katabilir ve karşı cins üzerinde etkili olmanızı sağlayabilir. Bu enerjiler altında bir çok olasılık bulunmakta. Kardeşleriniz veya akrabalarınız size birini önerebilirler veya siz bir iletişim sayesinde biriyle tanışırsınız.

Son örnek ilişkisi devam eden fakat bir türlü resmiyete dökemeyenler açısından etkili. Gerek Satürn gezegeninin Terazi burcu seyri gerekse iletişim evinizdeki hareketlilik, Ekim ayında beraberliğinizi yakınlarınıza anlatmanız ve onların tepkilerini görebilmeniz açısından destekleyici. Fakat burada dikkatli olmak lazım. Çünkü süre oldukça az. Eğer böyle bir niyetiniz varsa elinizi çabuk tutunuz. Çünkü Venüs, Merkür ve Güneş kısa süreli enerji etkinlikleridir. Ne yapmak istiyorsanız planlayın ve kararsızlıktan uzak durarak uygulayın. Her Aslan aynı olayları yaşamayacağına göre, bütün bu örneklemelerin tam olarak nasıl gelişeceği doğum haritanızdaki evlilik evinizin işaretlerine bağlı olarak değişebilir. Eski bir ilişkiyi canlandıracağı gibi, aranızda yaş farkı olan bir kişiyle yapacağınız hayat ortaklığının da işaret ediyor olabilir. Tabi ki Satürn oldukça uzun bir seyir. Ekim ayı yukarıdaki konularda enerjilerin yoğun akışı açısından gayet önemli. Önünüzdeki iki buçuk yılda ilişki anlamında hayatınızda bir çok şey değişebilir. Satürn iletişim evinizde ilerlediğinden gelişmelerin çoğunluğunda hareketlilik ön planda. Şimdi Satürnün size olan etkisini bir sonraki konu başlığında daha geniş şekilde bulabilirsiniz.

İş ve Kariyer

25 Ağustos -, 16 Ekim tarihleri arasında Yengeç burcunda ilerlemesini sürdürecek Mars gezegeninin seyri siz Aslanlar için girişim ve faaliyet, yenilik ve uygulama, mücadele etme ve mücadeleyi kazanma aşamalarında çekingenlik, incinebilirlilik anlamında bir yansıma olup, güçlü olmak adına kendinizi zorladığınız bir zaman dilimidir. Bildiğiniz gibi Merkür geri hareketi nedeniyle geçtiğimiz ay tüm burçlar olarak geçmişi her alanda gözden geçirdik. Bizlere düşen eksiklerimizi gözden geçirmek, yarım kalan işlerimizi tamamlamak, yeni uygulamalar için beklemede kalmaktı. Ekim ayında da Mars bu alanda olacağından, üzerinizdeki baskılar nedeniyle kendinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Yapılması gereken, geçmişi, şimdiki durumunuz ve yapmayı düşündüklerinizi gerçekçi bir şekilde ele almak. Kendinizi güvende hissetmek için öncelikle güvensizliğe neden olan bağımlılıklarınızı gözden geçirmelisiniz. Bu ister aşk ister sağlık veya isterse farklı anlamda olsun sizi üzüyorsa, rahatsız ediyorsa buna bir dur demek gerekiyor. Değişken ruh halinizin tepkisel davranmanıza yol açacağını biliniz. Bu yüzden de her konuda kesin kararlı olun. Bugününüzü ihmal etmeyin. Yani yaşadığınız anın güzelliklerini es geçmeyin. Özsaygınızın son derece önemli olduğunu unutmayın.Korkularınız nedeniyle kendinizi kısıtlamayın. Aşırı duygusal tepkilerle başkalarını kontrol etmeye çalışın. Ekim ortasına kadar bütün bunlar çok önemli. Çünkü Mars gücü olmadan hedefe varmak, isteklerinizi elde etmek veya mücadele etmek mümkün değildir. Gördüğünüz gibi, Ağustos sonu itibariyle başlayan bu pasif haliniz Ekim ortasına kadar devam ediyor. Fakat geçtiğimiz aya göre çok daha iyi durumundasınız. Çünkü Güneşin birazdan açıklayacağım seyri sizin açınızdan Mars gezegeninin zayıf enerjisini en azından dengeye sokabilir.

23 Eylül-22 Ekim Güneş
10 Ekim-28 Ekim Merkür
15 Ekim-7 Kasım tarihleri arasındaki Venüs gezegenlerinin Terazi burcu seyri, gerek iletişim gerekse yakın çevreyle alakalı konularda hayatın kalitesini yükselten, güzellikleri daha iyi hissetmenizi sağlayan hoş yansımalardır. Uyum ve paylaşımın, estetik ve huzurun temsilcisi olan bu üç gezegen kimliğinizi, aşk ilişkilerinizi düzene koyabilmenizde destekçiniz. İş hayatınız veya hangi konuda olursa olsun işbirliği ve diplomasinin ön planda bu dönem özellikle Ekim ortasından itibaren hem kendiniz hem de başkalarının ihtiyaçlarının farkında olmanızı, ben demek yerine biz olmanın, ortaklık çerçevesinde hareket etmenin tadına varmanızı sağlıyor. Herkesin kazanacağı durumlar yaratmak için işbirliğinde bulunmanız şart. Kimileriniz bu dönemde güçlü kişilerden destek görebilirsiniz. Partnerinizle ortak bir iş veya girişimde bulunabilirsiniz. Kimliğinizi dış dünyada göstermek için başkalarıyla iletişime geçebilirsiniz.

16 Ekim-6 Haziran 2010 tarihleri arasında burcunuzda ilerlemeye başlayacak Mars gezegeni ise, sizler açısından yeni bir doğuş, harekete geçme, kendinizi ifade ederek isteklerinizi elde etme konusunda gayet faydalı. Yalnız dikkat edeceğiniz husus, bencilce yaklaşımlardan kaçınmak ve plansız hareket etmemek. Yani kendi bildiğiniz gibi yapılması için başkaları üzerinde baskı kurduğunuz takdirde bu enerji önümüzdeki altı ay boyunca sizin açınızdan pek olumlu olmaz. Kişiselliğiniz ön planda tutun ancak bunun ayarını iyi yapın. İrade gücünüzü arttıran bu enerjiye arkanıza destek alarak iş veya özel manada girişimlerde bulunun ancak sırf sizi beğensinler diye büyüklük taslamamaya çalışın. Hevesli ve özgüvenli olacağınız bu süreçte yeteneklerinizi hedefinize kilitleyin başarıya koşun. Ancak bu dünyada tek olmadığınızı, sorumluluklarınızın farkında olmanız gerektiğini bilin. Yani eylemlerinizin gerçekçi ve sağlıklı olması şart gözüküyor. Ekim ayında bu şekilde ilerlemeniz gayet kolay. Çünkü bir önceki paragrafta izah ettiğim gibi Güneş, Venüs ve Merkür gezegenleri sizden yana. Ancak öyle aylar gelecek ki, Mars gezegeninin burcunuzdaki enerjisi sert çalışacak. Aylık yorumlarınızda böyle zamanları size bildireceğim. Fakat siz şimdiden bu kuvvetli etkiyi nasıl kullanacağınızı biliniz ki, bir sorun çıkmasın.

Sevgili Aslanlar 29 Ekim 2009-5 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek Satürn gezegeninin Terazi burcu seyri, gerek çalışma evinizin yöneticisi olması gerekse kardeşleriniz, büyüklerinizle alakalı konularda alınacak yeni sorumlulukların işaretçisi olması sebebiyle hayata daha ciddi bakmanızı sağlayıcıdır. Eğitsel konularda da etkili olacak bu enerji, yarım kalan eğitiminizi tamamlamayı veya devam eden eğitiminizde istikrarlı, disiplinli hareket etmenizi destekleyicidir. Etrafınızda olan bitene daha dikkatli bakacağınız bu enerji altında, kendiniz dışındaki dünyayı algılamayı öğreneceksiniz. Güven içinde yaşamak için çevrenizi yakından gözlemlemenin ne kadar önemli olduğunu anlayacak, herşey hakkında bilgi toplamaya çalışacaksınız. Dil gelişimi, iletişim, konuşma, yazma, başkalarıyla ortak düşünmeye çalışma bu transitin etkileri altında mümkündür. Meraklılık yüksektir ve bu durum kendinizi geliştirmeniz adına gayet faydalıdır.

Çalışma hayatınızla ilgili mevzularda da etkili olacak bu enerji, yakın çevrenizden destek görmenizi, kardeş, amca, komşu, partner veya yakın birinin desteğini üzerinizde hissetmeyi, eğitmenlik ve ortak çalışmaları işaret edebilir. Eğitim hayatınızda geçen yıllara göre çok daha fazla mücadele verebilir fakat eskisine göre gayet başarılı olabilirsiniz. Büyüklerinizden destek görebileceğiniz bu dönemde, kendi kimliğinizi kaybetmeden eşit ilişkiler kurabilmeyi öğrenebilirsiniz. Eğer egonuza yenilik ve herşeyde ben demeye çalışırsanız bu süreçte zorluklar yaşamanız mümkündür. Yer değiştirme ve nakil yoluyla başka bir ortamda çalışmanın işareti olabilecek bu enerji, yerleşik düzenden evlilik, iş, zorunluluk veya sorumluluklar nedeniyle uzaklaşabilirsiniz. Fakat çevrenizin desteği ve güçlü kişilerin yardımı sayesinde bu durumu kolayca atlatabilirsiniz. Bu dönemde önemli olan yakın çevrenizle iletişiminizi güçlendirmek, uyumlu ve dengeli ilişkiler kurmak, sorumluluklarınızın farkında olmak, bilgilenmeye önem vermek, paylaşımcı davranmaktır.

10 Ocak-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Satürn geri harekette olacaktır. Bu tarihler arasında mali ve işle alakalı sorunlarınız artabilir, yazılı belgelere, senetlere ve kontratlara dikkat etmek gerekir. İletişim problemleri, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Yakın çevrenizdeki kişilere dikkat etmeniz, sırlarınızı iyi korumanız gerekebilir. Ulaşım, taşımacılık, eğitim hayatı, basın ve yayın gibi alanlarda mücadele verebilirsiniz. Sakin olmanız, sistemli ve disiplinli hareket etmeniz, uzlaşıdan yana olmanız, eksiklerinizi ve durumları gerçekçi bir şekilde gözden geçirmeniz faydalıdır.

Parasal Durumunuz

20 Eylül-15 Ekim Venüs ve 10 Ekim tarihi itibariyle Merkürün Başak burcunda seyrine başlaması siz Aslanların maddi konularda hayatın bizzat içinde yer alarak kazanç alanındaki karmaşaları düzene sokmak adına hareket edeceğinizi göstermekte. Maddi anlamda rutin yaratıcı, şimdi ve içinde bulunduğunuz duruma odaklanmanızı sağlayıcı bu enerjileri başkalarına hizmette bulunarak, analizci davranarak, ölçülü ve ılımlı şekilde hareket ederek değerlendirirseniz maddi açıdan rahatlamanız mümkündür. Bu enerjiler altında zekanız oldukça parlak, zihinsel açıdan algılamanız gayet yüksektir. Bu yükseklik size, detayları fark ederek, para konusunda ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olabilir. Peki maddi açıdan hangi konularda dikkatlı olmamız gerekiyor. Öncelikle bir iş girişimi veya kazanç elde ederken aşırı endişeli davranmamalısınız. Bu gücünüzü azaltıcı bir faktördür. Saplantılı olmamalısınız. Şu şöyle olsun veya olmalı tarzı keskin ifadeler kullanmayınız. Önünüze çıkabilecek ve sizi maddi açıdan rahatlatabilecek teklifleri hemen eleştirmeye kalkışmayın. İlla bağımlısınız diye, size getirisi olmayan işlerde çalışmayın. Unutmayınız ki sizin hayatınız önemli. Maddi konularda esnek düşünmeye çalışın. İnancınızı koruyun. Hani derler ya, şükretmesini bilmeyen insan elindekinin de kıymetini bilmez diye. O zaman ne gereğinden fazla abartılı bir şekilde hırsla paranın peşinde koşun ne de gücünüzü aşan harcamalarda bulunun. Herşeyi dengeli ve sağlıklı olacak şekilde düzenleyin.

Pozitif Enerjili Günler :3-5-8-9-12-13-16-17-21-22-31

Zayıf Enerjili Günler : 4-6-7-18-19-20-26-27

Aşkta En Şanslı Günler :21-22

Yeniay :12-13

Yorumlar