Yengeç Burcu Nisan Ayı Yorumu

Yengeç Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Nisan Ayı bildiğiniz gibi Baharın coşkusu ve güzelliklerini hissetmeye başladığımız bir ay. Aşk açısından ne gibi enerji etkinliği içindesiniz birlikte göz atalım. Tabi ki ilişki kurma diyince ilk aklımıza gelen gezegen Venüs olmakta. Oysaki her burcun aşk ve ciddi ilişkiler konusunda etkili olan yöneticisi bulunmakta. Yengeçlerin aşk hayatı ve flört konularında etkili olan gezegeni Mars, ciddi ilişkiler ve evlilikle alakalı konularda ise Satürn gezegenidir. O nedenle bu iki gezegenin ay içindeki görünümleri önem taşır. Eğer bu evlerden transit halinde geçen gezegenler yoksa, aylık yorumlarda yöneticilerin hareketleri izlenir. Bu kısa bilgiden sonra devam edelim. Önce Venüsten biraz bahsedelim ve sonra aşk evinizin yönetici gezegeni Marsla olan düellosunun ne gibi etkiler yaratacağından söz edelim. Venüs nisan ayı içinde 6 Nisan itibariyle Koç burcunda seyretmeye başlıyor ve tüm ay bu konumunu sürdürüyor. Mars gezegeninin Yengeç burcunda olması dolayısıyla sizin burcunuzla zorlu bir görünümü var. Bunun anlamı, geçmişle alakalı konuların hala izlerini taşıyor olmanızın sizde yarattığı gerilim. Bir yandan değerlerinize sahip çıkmak istiyorsunuz diğer yandan toplumsal açıdan güçlü olmak zorundasınız. Bu iki farklı dürtü neredeyse doğru düzgün bir şekilde huzur bulmanızın önünde duvar oluştururken içinizdeki tutkuyu alevlendirmekte. Çünkü yaşadığınız her an gözlerinizin önünde ve 4 Mart tarihinden beri de gitmek bilmiyor. Nisan ayına girdiğinizde ise, aşk konusunda daha bir isteklisiniz, hayatınıza girecek kişinin sizi şöyle bir sarsması ve kendinize getirmesi ayrıca eskiyle alakalı her konuyu unutturması gerekiyor.

İlişkisi devam edenlerde ise, sahiplik duygusu yoğun ve cinselliği yaşarken hakimiyet olgusunu ön plana almak isteği yoğun. Hem kendi değerlerinizi savunmak gayesiyle dolaylı yollarla olsa da birlikte olduğunuz kişiye karşı biraz hırslı davranabilirsiniz hem de aşırı duyarlı, değişken kaprisli davranarak dikkat çekebilirsiniz. Fakat bunların altında yatan en önemli neden biraz korku, ürkeklik ve kaybetme riskinin önüne geçmek. Yani ben buradayım seni istiyorum ama haksızlık yapmana da müsaade etmem gibi bir düşünce hakim. Tabi ki aşkta böyle med cezirler yaşanması ilişkiye heyecan katacaktır. O nedenle bu zorlu görünümün aranızdaki ilişkiyi besleyeceğine inanmaktayım. Arasıra çekişmeler aşkı alevlendirir ve uzun soluklu olmasını sağlar hele bir de o çekişmelerin ardından sevgi duygusu yeşertilecek şekilde sıcaklaşmalar oluyorsa. İşte bu nokta önemli. Aman siz siz olun ne fazla alınganlık gösterin ne de agresif tutumunuzla karşınızdakini yıldırın. Hafif hafif dokundurun ama uzatmamaya gayret gösterin. Böyle olursa Venüs Koç ve Mars yengeç burcu seyrinin güzelliklerinin tadına varmak kolay olabilir.

Aşk konusunda etkisi olabilecek yöneticilerden bahsetmiştim yazının başında hatırlarsanız. Gelelim bu konuya. Biraz önce Marsla ilgili bilgiyi verdim. Sıra Satürn gezegeninde. Biliyorum şu an eyvah der gibisiniz. Nedense Satürn gezegeni yaygın bir kanı gereği hep ürkütüyor. Oysaki bu gezegen zorluklar çıkarırken, bir olgunun ne kadar sağlam olduğunun sınanmasında çok etkili. Nisan ayı içindeki etkisi ise, ciddi ilişkiniz ve evliliğinizle ilgili meselelerde sizi yanlış yorumlamalar, yanlış anlaşılmalar ve korkular nedeniyle yaşanan krizler konusunda uyarmakta. Yani siz birlikte olduğunuz kişiyle olan iletişim bozukluklarına önce kendinizden başlamak üzere çözüm bulmak durumundasınız. Hassasiyetinizi belirli bir denge içinde tutmaya dikkat etmelisiniz. Birbirinizin farklılıklarına saygı duyarken en ufak bir olayda geri çekilmek, alınmak, gücenmek veya tam tersine hakimiyet kurmak, kendinizi kabul ettirmek gibi tepkilerde bulunursanız aranızdaki sevgi olgusu ve anlaşma zemini sarsılmaya devam edecektir. Burada yapılması gereken aranızdaki problemlere başkalarını dahil etmemek, başkaları nedenli tartışmalar yapmamak, maddi ve manevi sorunlarınızı birlikte paylaşarak gidermek ve bu durumun evliliğinizi veya ilişkinizi zora sokmasına izin vermemek. Hele yakın akrabalar, kardeşler nedeniyle kopmalara veya yanlış anlamalara hiçbir şekilde izin vermemek. Her ikinizin de önce birlikteliğiniz adına düşünmesi sonra başkalarını önemsemesi gerekiyor. Bildiğiniz gbii Satürn hareketi geçtiğimiz Eylül ayından bu yana bu etkileri sunarak birlikteliğinize ne kadar önem verdiğinizi ve temelinizin ne kadar güçlü olduğunu anlamanız adına gecikme, terslik ve sorun çıkarmakta. Siz eğer bunun farkında olarak önlemler alabilirseniz, birbirinize güç vermeye devam ederseniz size kim karışabilir veya engel olabilir ki?

Ben bu etkinin verdiği sıkıntıları Güneşin 19 Nisan-20 Mayıs dönemi ile, Merkürün 17 Nisan-2 Mayıs dönemindeki boğa burcu süresinde aşılacağına, birbirinizle daha dostane ve mantıklı bir şekilde konuşarak anlaşacağınızı düşünmekteyim. Dikkatli olmanız gereken bir diğer tarih ise Venüsün koç burcu seyridir. Yani 6 Nisan 30 Nisan arası. O zaman ne yapmak gerekiyor. Sevgi birliğine önem vermek, hakimiyet kurmaya çalışmamak, sevdiğiniz kişiyle konuşmaya çalışmak, agresif tepkilerden uzak durmak, gönül almaya çalışmak ve herşeyden önemlisi sevgi birliğinizi sağlamlaştırmak için istekli olmak. O zaman Venüsün koç burcu sürecindeki etkileriyle baş edilebilir ve Güneşin Boğa burcundaki etkileriyle sorunların üstesinden gelinebilir. Son derece dikkatli olmak gereken bir dönem. Lütfen her zamanki gibi sevgi, merhamet ve güzellikleri her ikiniz de ön plana alın, eğer bitecekse de, saygı ve nezaket sınırları içinde sona ermesini sağlayın. Umarım uyum haritalarınızdaki etkiler sizi korur ve uzun soluklu bir ilişki için her iki taraf ta elbirliğinde bulunur.
İş ve Kariyer

Sevgili Yengeçler Nisan ayı iş ve Kariyer yaşamınız açısından oldukça hareketli. Üç farklı enerjinin etkisi altında siz yengeçler için genel anlamda ne gibi etkiler yaşanabilir birlikte inceleyelim. Öncelikle 19 Nisan tarihine kadar devam edecek Güneş gezegeninin Koç burcu seyrinden söz etmek lazım. Güneş Koç burcunda oldukça güçlü bir enerjidir. Kişinin atılımda bulunması ve dış dünyada kendini ifade ederek potansiyel gücünü açığa çıkarması gereken zaman dilimidir. Günlük yorumlardan takip ettiğiniz gibi 20 Mart tarihinde başlayan bu enerjinin etkisinden söz etmiştim. Nelere dikkat etmeniz gerekiyor ve ne gibi etkiler altındasınız bir kez daha hatırlayalım. Çünkü bu süreç Nisan ayının neredeyse üç haftası boyunca geçerli. Sizler bu süreçte özellikle mesleğinizle ilgili parasal kazanımlarınız açısından mücadeleci bir dönem geçirebilirsiniz. Bu enerji altında rekabetçi bir ortamda kendinizi göstermek durumunda kalabilir mesleki açıdan iyi bir pozisyona gelebilmek adına çaba sarfetmek zorunda kalabilirsiniz. Buna zorunda demek yerine böyle davranmalısınız demek daha doğru olabilir. Çünkü bir yengeç daima eskiyle alakalı ve alışık olduğu konulara önem veren bir burçtur. İşte bu nedenle şu anki göreviniz sizi mutlu etmiyorsa ve doyuma ulaştırmıyorsa siz yine de sürdürmek taraflısı olabilirsiniz. Oysaki burcunuzda ilerleyen Mars ve şimdi de Güneşi arkanıza alarak atılımda bulunmaya çalışırsanız başarısız olmanız mümkün değildir. Yeter ki siz bu enerjiyi gerilim, çekimserlik veya rahatsızlık olarak algılamayın. Yine bu süreçte, hareketli ortamlarda bulunmak ve kendinizi, fikirlerinizi savunmak durumunda kalabilirsiniz. Çabuk harekete geçerek ve yeri geldiğinde azimli ve kararlı bir imaj çizerek, güvenle ayakta kalabilirseniz sizi kimsenin yönlendirmesi ve yönetmesi, ezmesi mümkün olmayacaktır. Bir yengeç değişken- öncü bir enerjiye sahip olduğundan kararsızlık göstermesi normaldir. Siz Yengeçler bu tarihler arasında, Güneşin Koç burcundaki öncü-ateş enerjisini kendinize girişim anlamında itici güç olarak kullanmayı bilirseniz, toplumsal tüm aktivitelerinizde ve mesleki değişimlerde başarısız olmanız diye bir durum söz konusu olmayacaktır.

Güneş gezegeninin bu seyri sürerken, 6 Nisan tarihinde başlayan Venüs Koç burcu etkisi ise mesleki konularda gerek otoriteyle olan ilişkiniz ve gerekse birlikte çalıştığınız insanlarla olan iş münasebetinizde aynı Güneş etkisinde olduğu gibi kendinizi ön planda tutma isteğiniz yoğun. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, iş yaşamındaki güçlenme pozisyonunuzu, ilişkiler anlamında daha esnek ve ılımlı tutmaya çalışarak ilerlemek olmalıdır. Meydan okuma tarzında bir iletişimde bulunursanız sonuç vahim bir hal alabilir. Yeni başlangıçlarda bulunabilmek için herşeyden önce sabırlı olmak gerekir. Oysaki bu enerji sabırsızlığa yol açarak çatışmalara neden olabilecek türdedir. Davranışlarınızda belirli bir anlayış, hoşgörü ve anlaşmaya hazır bir ruh hali olması gerekiyor. Her yönüyle işinizin güzelliklerini ve başarısını sürdürmek için bu olmazsa olmaz bir durum. Yaratıcılığınızı ortaya koyarken beğenen insanlar olduğu gibi, sizin çalışma şeklinizi veya ortaya koyduklarınızı onaylamayan insanlarla da karşılaşabilirsiniz. Eğer gittiğiniz yol doğru ve yönteminizde haklı iseniz bunu kendinize güvenli bir şekilde ortaya koyarken sert imalar veya tepkiler göstermemeniz gerekiyor. Hani bir söz vardır, bir tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır diye. İşte bu dönemde yapmanız gereken de budur.

Bir yengeç her zaman empati yapabilen ve hassas, kırılgan yapıya sahip bir burç. Venüsün Koç burcu süreci ona sert gelebilir. Hatta üstüne basa basa aman yılmayın atakta bulunun diye önerdiğim Güneş Koç burcu seyri bile ona zor gelebilir. O kendi geleneksel değerlerine, geçmişine ve geçmişte yaşadıklarının onda bıraktığı izlere bile sahip çıkabilir. Fakat güneşin bu etkisi size iyi geleceği için çok büyük bir sorun yaratmaz bilakis Mars enerjisinin durmanız yolundaki baskısına devredışı bırakarak ilerlemenizi bile sağlayabilir. Lakin Venüs Koç pozisyonu bir yengeç için dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Bu açıklamadan sonra tekrar devam edelim. Venüs Koç burcu devresinde, kısaca etrafınızdaki insanlara tahammül etmek zorundasınız. Bunu yaparken kendinizi perişan etmenize gerek yok. Sadece iş yaşamınız ve ailevi ilişkilerinizde insanlarla bağlantı kurmak zorlaştığından siz esnek olun, bırakın onlar ne yaparsa yapsınlar siz özgüveninizi kaybetmeden onlara gülümsemeye ve sabretmeye çalışın. Böylece 6 Nisan- 30 Nisan arasında olabilecek problemlerin üstesinden gelmiş olursunuz.

Parasal Konular
Nisan ayında finans hayatınızla ilgili para evinizden geçmekte olan kısa süreli bir gezegen hareketi yok. Neptün gezegeninin uzun süredir devam eden etkisini saymazsak. Tabiki bu enerji nedeniyle hala belirsizlikler devam etmekte. Dışarıdan destek görmek ihtiyacınız Neptün nedeniyle fazlalaşıyor, sanki bir şekilde kurtarılmayı bekliyor ve birilerinin bir şekilde size yardımcı olması adına dilekte bulunuyorsunuz. Bu Neptün gezegeninin doğal etkisi. Yalnız bu enerjiyi olumlu anlamda kullanabilmek için herşeyden önce durumunuzu kesinlikle net gözlerle incelemeniz faydalı. Ortaklık ilişkilerinde veya parasal konularda kimlerle temas halinde iseniz o kişilerle ilgili beklentilerinizi belirli bir sınırda tutmak gerekmekte. Çünkü beklediğiniz şeyleri bulamadığınızda moral olarak düşüşe geçmek son derece kolay. Ayrıca bankacılık işlerinizde, vergileriniz konusunda, sigorta ve mirasla alakalı konularda da dikkati elden bırakmamakta fayda var. Kendi değerinizi kesinlikle başkalarının bakış açısına göre belirlememeniz gerekiyor. Önemli olan hayatın bizzat gerçekleri karşısında sizin kendinizi güvenceye alma yönünde hareket etmeniz.
Nisan ayındaki gelişmelere Neptün enerjisinin etkisini bir kez daha hatırlatarak başlamak gerekiyordu. Gelelim daha kısa sürecek olan diğer enerjinize.
Yazının ilk başında belirttiğim gibi, finans evinizden geçen belirli bir gezegen hareketi olmadığından bu evlerin yöneticilerinin hareketlerini incelemek gerekiyor. Bunlardan en önemlisi Güneşin seyri. Güneş yaklaşık üç hafta boyunca mesleki kariyer evinizde transitini sürdüreceği için maddi açıdan da önem teşkil etmekte. Bu enerji altında en öncelikle işinizin getirileri konusunda daha hırslı çalışmayı ön plana alırken maddesel güvence oluşturma isteğiniz de bir o kadar artacaktır. Harekete geçerek kendinizi garantiye almaya çalışmanız doğaldır fakat bunu gerilimli olarak yapmaktansa sizin için gerekli olduğunu düşünerek belirli bir plan doğrultusunda düşünmeniz doğrudur. Yani mevcut işinizde sorunlar oluşsa bile, bir başkasını garanti altına almadan, işten ayrılmak, iyice incelemeden geçiş yapmak maddi açıdan zorlanmanıza neden olabilir. Ayrıca güç savaşlarının fazlasıyla görüleceği 19 Nisan tarihine kadar, öncelikle ayaklarınızı sağlam olarak yere basmalı, girişimde bulunurken bu olguyu ön planda tutmak gerekir. Olur olmaz işler veya sizin potansiyel gücünüzü ortaya koymanıza imkan tanımayan ortamlar, geleceğiniz adına düşündüğünüzde pek umut vermeyebilir. O nedenle yapmanız gereken ne olursa olsun, 19 Nisan tarihine kadar sabırlı olmaya çalışmak ve elinizdeki parayı idareli kullanmaya çalışmak veya başka bir iş konusunda karar verirken dikkatli hareket etmek, incelemek eğer işinizle ilgili maddi sorunlar varsa, ılımlı bir şekilde ifade ederek hakkınız olanı talep etmek. Bunların dışında bir ifade şekli oldukça risklidir.

19 Nisan 20 Mayıs dönemi ise siz yengeçler için maddi açıdan çok daha olumlu bir süreç. Güneşin Koç burcu etkinliğinin yarattığı sertlik meslek evinizde sona erdiğinden şimdi dışa açılma ve yeni insanlar tanıyarak kendinizi gösterme ve maddi açıdan güçlenmenizi sağlayacak sağlam adımlar atma dönemi. Bu dönemde sabır ve sorumluluk duygunuz kendiliğinden oluşacağı için işiniz daha kolay. Ayrıca maddi anlamda da elinizdekini korumak veya ileriye bakmak daha güvenli. Gayet soğukkanlı, üzerinize gelinse dahi öyle kolay kolay tepki vermeyeceğiniz veya hakkınızı ezdirmeyeceğiniz için olumlu bir süreç olarak geçiyor. Parasal yönde bu süreci değerlendirirsek, güçlü görünmeye çok fazla önem vereceğiniz için, maddi açıdan kendi kazanımlarınızı çoğaltmak adına girişimde bulunmanız kolaylaşabilir. Maaşınızdaki artış veya yeni bir iş için karşınıza çıkan fırsatlar hakikaten moralinizin de yükselmesini sağlayıcı olabilir. Kendinize daha fazla özen göstermeniz gerekebilir çünkü girişimde bulunurken kişinin fiziki görüntüsü ve canlılığı çok önemli. Bu süreçte halkla ilişkiler, sanat, güzellik, arabuluculuk, iletişim hayatı, internet dünyası, teknolojik, elektrik ve elektronik, parayla alakalı meslekler, gruplaşmalar, organizasyonlar yoluyla elde edilecek gelir alanları baş sırayı almakta.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-11-12-15-16-17-20-21-22-30

Zayıf Enerjili Günler : 1-2-18-19-25-26-27

Yeniay : 11-12
Ay gezegeninin Yengeç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır

Dolunay :25-26-27

Ay gezegeninin Oğlak burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Yengeç, siz öncü su grubu burcusunuz. Güç kaynağınız olan duygusal süreçleri başlatma yeteneğinizle kendinizi güvende hissedebilirsiniz.,

Yorumlar