Yay Burcu Nisan Ayı Yorumu

Yay Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Önce Aşk hayatınız açısından döneme bir göz atalım. 20 Mart- 19 Nisan tarihleri arası, aşk ve flört evinizde transitini sürdürecek Güneş gezegeni, yeni bir başlangıç anlamı taşıdığı için doğal olarak yaşamınıza girecek yeni bir kişiyi gösterebilir. Doğal ve içgüdüsel tepkiler göstereceğiniz bu süreçte karşınıza yine sizin dürtülerinize sahip yeni bir kişi çıkabilir ve bu kişi sizi oldukça fazla etkileyebilir. Var olan ilişkiniz açısından aktif bir dönemdir. Birlikte hobilerinizi paylaşabilir, erotizm gücünüzü yeniden keşfedebilir, aşkın doruklarında gezebilirsiniz. Hayattan son derece zevk alacağınız bu süreçte cesaretli tavırlarınız ve yaratıcılık enerjiniz yükselir. Başkalarının sizi bildiğiniz yoldan çevirmesine izin vermediğiniz gibi, paylaşım konusunda daha bencil davranmanız mümkündür. Mücadeleci tavırlara gerek kalmadan isteklerinizi elde edebilirsiniz. Yükseleninize olumlu görünüm yapacak bu enerji dış imajınız açısından size enerjik bir görünüm kazandırdığı gibi, ne istediğini bilen duruşunuzla ilgi uyandırmanıza da yardımcı olacaktır.

Bu süreçte sınırlanmaktan hoşlanmayacağınız için, birlikte olacağınız kişinin bu konuda size karşı anlayışlı olması gerekebilir. Ayrıca bu etki altında kolay kolay hiç kimseyi beğenmemeniz mümkündür. Seçeneklerinizin fazla oluşu nedeniyle yaşadığınız ilişkinin zorluklarına tahammül gücünüz düşebilir. Meydan okuyan tavırlarınıza rağmen bu dönem her açıdan olumlu geçeceği için, sizi denetim altına alabilecek tek güç yine siz olacaksınız. Kısa sürecek bu etkinin yaşamınızı olumsuz anlamda değiştirmesine izin vermeden, keyif alacağınız ve rahatlayacağınız bir dönem olarak değerlendirmenizi tavsiye ediyorum.

Bu transitin ardından 6 Nisan- 30 Nisan tarihleri arasında Venüs gezegeninin de Aşk evinizden geçecek oluşu aynı güneşin etkisinde olduğu gibi, hem Neptün gezegeniyle yapacağı olumlu görünüm hem de burcunuzla oluşturacağı uyumlu açı nedeniyle son derece güzel bir dönem olacağını göstermekte. Yeni başlangıç anlamı taşıyan Venüsün Koç burcu süreci, sizin hiç yabancısı olmadığınız enerjilerle dolu. Macera ve aktif aşk hayatınızı besleyecek bu görünüm, yeniden doğum gibi bir durumdur. haz duygunuz, yenilenme gücünüz gayet ön planda olup, kendinizi doğal, içgüdüsel ve tazeliklerle dolu hissedebilirsiniz. Baharın sanki yüreğinizin içinde açtığı bir dönemdir. Anlık tepkilerinizle o denli coşkulu ve neşeli haliniz vardır ki, sizinle birlikte olan kişinin mutsuz ve keyifsiz olması her zamanki gibi mümkün değildir. Bu görünümün oluştuğu tarihten birkaç gün önce haberleşme gezegeni Merkürün, Venüs, Güneşin eşlik etmesi, kurulan iletişimler yoluyla gayet hızlı, keyifli bir dönemin yaşanabileceğini gösteriyor.

Yalnız bu enerjinin etkisi altında dikkat etmeniz gereken konu, yaşanan aşkların uzun sürmesi için temelinin çok güçlü olması gerektiğini göstermektedir. Çünkü Koç burcu dönemlerinde sorunlarla uğraşmak yerine hayatın güzelliklerinin keşfedilmesi ve tadılması önemlidir. Aşk ise sorumluluklara pek tahammülü olmayan bir olgudur. Ayrıca bu transitler devam ederken, kafanızın içinde eskiyle alakalı paylaşımlar konusu hala soru işareti olarak durmaktadır. Kısaca belirsizlikler devam etmektedir. Karşınızdaki insanın sizin için ne düşündüğünden ziyade, sizin ne istediğiniz çok daha önemlidir. Davranışlarınıza pek dikkat etmek gereği duymadığınız için, olabilecek herhangi bir problemin size hatırlatılması sadece o an için önem taşır, düzeltilme yolunda herhangi bir emek harcanmaz. Kendinizi ilişkiniz olsa dahi, sınırlanmış hissettiğiniz anda sıkılmaya başlayabilirsiniz. Venüs Koç burcunda bireysel egonun ilişki yoluyla karşınızdaki insana dayatılması anlamı taşımaktadır. Fakat işin ilginç yanı, aldırmaz görünmenize rağmen yüreğinizin bir yanı herşeyin farkındadır fakat bunu belli etmenin, gücünüzü azaltabileceğini düşünmenizdir. Bu arada olabilecek sorunlarda içinizden gelip bir şeyleri düzeltmeye çalıştığınızda karşınızdaki insan bunu reddederse öfkelenmeniz mümkündür.

Özetle Aşk hayatınızın canlanması, bahar gibi coşkulanması, tazelenmesi ve yenilenmesi bu süreçte siz Yaylar için gayet neşeli bir dönem olarak uygun bir zamandır.

İş ve Kariyer
Nisan ayı iş hayatınız açısından Satürn gezegeninin 19 Aralık 2007 tarihinden bu yana devam eden geri hareketinin etkisi tabi ki önemli. Geri hareket dönemlerinin bir tadilat ve onarım zamanı olduğunu yorumlarımda birçok kereler dile getirmeye çalışıyorum. Mayısın ilk haftası sona erecek geri hareket ise siz Yaylar için mesleki kariyeriniz açısından tabi ki büyük önem taşımakta. Bir Yay için her zaman keşif, araştırma ve yenilik konusu önem taşır. O nedenle tek bir konuya odaklanması ve sürdürmesi doğum haritasında başka görünümler eşlik etmiyorsa genelde zordur. Satürn gezegeni ise iş hayatında verimlilik ve süreklilik için projeler üzerine eğilmek ve detaylarla ilgilenmek ve organize şekilde çalışmak anlamı taşır. Son derece sistemli olmayı gerektirir. Başak burcunda ilerleyen Satürn burcunuzla zorlu bir görünüm oluşturduğu için bu şartlarda sizin kendinizi gözden geçirerek düzenlemeniz eski alışkanlıklarınızı yeniden ele alarak, iş hayatında başarı adına süzgeçten geçirmeniz icap etmektedir. Kısaca özenli, ekonomik, sağduyulu hareket dönemidir.

Nisan ayını bu görünüm açısından ele aldığımızda, beklenmeyen sürprizler ve değişimler enerjisi taşıyan Uranüs ile olan karşıtlık enerjisi derece olarak mümkün olmadığından psikolojik açıdan işlerinize odaklanmanız çok daha kolay olmakta. Ev yaşamınızdaki değişimlerin iş yaşamınızla karşı karşıya gelme durumu baskın olsa da, açıkçası çok fazla büyük bir etkisi yok. Bu karşıtlık ancak Kasım 2008 den sonra oldukça önem taşımaya başlayacağından bu ay sadece hatırlamanız adına tekrar yazmak istedim.

Nisan ayı Satürn gezegenin kişisel imaj ve kendinizi dış dünyadaki ifadeniz üzerindeki baskısı, yükselen burcunuzun derecesine göre etkili olsa da, genel anlamda bir ağırlık getirdiği, biraz korkular ve çekingenlikler yarattığı kuşkusuz. Ne olursa olsun Eylül 2008 den bu yana Yay burcu mensuplarında bir ciddiyet, sıkıntı ve coşkunluk enerjilerinde bir düşüş yaşanıyor. Aslında bunun adı olgunlaşma. Fakat Yay için çocuksu yapının öyle kolay kolay terk edilmesi zor olduğundan, içsel anlamda kendinizi geçen yıllara göre ağırlaşmış hissetmeniz çok doğal.

Nisan ayına genel olarak baktığımızda, bahsettiğim Satürn gezegeninin mesleki kariyer evinizdeki bu ders verici ve yeniden yapılanmanız adına sizi disiplin edici enerjisini tetikleyebilecek iki transit mevcut. Bunlardan birincisi, gündelik iş temponuz ve gelişiminiz üzerinde, 19 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında etkili olacak Güneş gezegeninin ve 17 Nisan-2 Mayıs döneminde Merkür gezegeninin Boğa burcundaki seyirleri. Bu durumun sizlere olan yansımasını birlikte gözden geçirelim.

Öncelikle en önemli etkisi, sizin daha sabırlı olmasını sağlayıcıdır. Bu bir Yay için öğrenilmesi zor bir derstir. Fakat bu süreçte muhakkak dikkat edilmesi gereken bir olgudur. Sabırlı olmak sizi mesleki anlamda besler, disiplin eder, organize olmanızı sağlar. Demek ki sizler bu tarih geldiğinde işinize daha fazla odaklanmak mecburiyetinde kalabilirsiniz. İkinci etkisi alışılmış şeylere karşı bağımlılık hissettirir. Denenmiş ve doğruluğu ispatlamış verilerle çalışmanızı sağlar. Bu durum da bir Yay için zordur. Çünkü Yay keşfetmekten hoşlanır. Fakat bu tarihler arasında buna dikkat etmeniz gerekecektir. eğer bunu önemserseniz ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmeniz çok daha sağlam temeller üzerine inşa edilmiş olacaktır. üçüncüsü, mütevazi olmanızı, birlikte çalıştığınız insanlarla uyum içinde hareket etmenizi sağlar. Bu bir Yay için zor değildir. Fakat bu seyrin etkinliği içinde eskisi gibi deli dolu değil daha ciddiyet içinde hareket etmek icabı vardır.

Maddi alanlarda kendinizi korumanızı sağlar. Bilirsiniz bir Yay hiçbir zaman parasal konularda endişe taşımadan hem kendi hem başkaları adına bonkör davranabilen bir yapıya sahiptir. İşte bu dönemde parasına önem vermeyi öğrenebilir. Çünkü kolay kazanılmadığını anlar. Doğal büyümeyi teşvik edicidir. Bu süreçte aşk hayatınızla ilgili konularda dikkatli olur ve elinizdekini avucunuzdakini bazı maceracı heveslere yatkınlık göstermeden korursanız, iş hayatınızdaki bu çalışkan dönemin yararını çift misli görmeniz mümkündür. Buna özellikle dikkat ediniz. Çünkü Venüsün Koç burcundaki seyri, iş hayatınızla ilgili bu gelişmeler karşısında sabırsızlık yaratıcıdır. Benim tavsiyem aşkı yaşayın, eğlenin ama görevleriniz konusunda lütfen ciddiyetten uzaklaşmayın. Bütün bunlara dikkat etmeniz halinde 20 Mayısa kadar oldukça uzun zamanınız var. Hem yazının başında belirttiğim Mayıs başında Satürn geri hareketi de bitmiş olacak, böylece meslek evinizdeki sınırlanmalar içsel yönden sizi artık tedirgin etmediği gibi daha cesur davranmanızı sağlayacaktır. Şimdi size düşen Mayıs başına kadar sıkı ve disiplinli bir şekilde çalışmak, kendinizi geliştirmek ve iş hayatında gerekirse çıraklık bile etmeyi kadar kabul edecek kadar mütevazi olmak. Lütfen sabırlı olunuz, emek sarfetmeye devam ediniz. Göreceksiniz çok daha iyi noktalara geleceksiniz. İşin büyüğü küçüğü olmaz, önemli olan ekmeğinizi kazanmaktır. Belki yorulacaksınız, belki didineceksiniz, belki de uzun yollar katedeceksiniz, ama bu sürecin armağanını almanız fazla zaman sürmeyecek.

Parasal Konular
Nisan ayı finans hayatınız bakımından Jüpiter gezegeninin Oğlak burcundaki etkisi devam etmekte. Yaylar için bu enerji de oldukça ilginç. Nedeni, parasal anlamda daha dikkatli olmanızı gerektiren durumların yaşanması. Biraz önce iş ve Kariyer konusunda sizlerin maddiyat konusunda nasıl düşündüğünüz konusunda bilgi vermiştim. İşte bu nedenle Jüpiterin bu seyri Yayların kendilerini kontrol etmeleri açısından özel bir önem taşıyor. Jüpiterin bu etkisinden başladığı gün ve etkili olduğu zamanlarda günlük, aylık ve yıllık yorumlardan bilginiz var. Ben sadece kısaca söz edeyim ve sonrasında Nisan ayında kısa süreli gezegen hareketlerinin ne gibi oluşumlar yaşatabileceği konusuna değineyim.

Bir kere herşeyden önce para evinizde hüküm süren Jüpiter Oğlak burcu seyri bir Yay için, pratik bir şekilde hareket etmek gerekliliğini gösteriyor. Önce kendinize daha sonra maddi kazanım açısından sizi teşvik eden insanlara karşı dürüst, içten ve samimi bir şekilde davranmak lazım. Yaratıcılık gücünüzü açığa çıkararak kendinizi hem iş hem de parasal olarak geliştirmeniz gerekmekte. Büyümek ve genişlemek istiyorsanız disiplinli çalışmak ve belirli bir bütçe çerçevesinde hareket etmek lazım. Çünkü geçen yıl olduğu gibi bu yıl Jüpiter çok güçlü olduğu bir burçta ilerlemiyor. Oğlak temkinlilik, dikkat ve çalışarak, sabrederek ilerlemek demek. Sizin de maddi konularda sabırlı ve dikkatli şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Zamanınızı boşa harcamak yerine, en iyi şekilde değerlendirmeye çalışmanız lazım.

Tedbirli olmanız gerekiyor. Çünkü sorumluluklarınıza sahip çıkmak için attığınız adımı bilmeniz lazım. Bu durumda elinizdeki parayı da idareli kullanmayı bilmeniz lazım. Büyük sorumluluklar almaya gönüllü olmanız gerekiyor. Çünkü ancak o zaman maddi açıdan rahatlamanız mümkün. Görevlerinizi en iyi şekilde yapmanız lazım. Geleneksel metotlara ve kurallara uymanız gerekiyor. Bu sizi fazla para harcamaktan koruyabiliyor. Kendinize bir bütçe hazırlamanız gerekiyor ve bu çerçeveden ayrılmamanız lazım. Diyelim ki maaşınızı aldınız. Hemen giderleriniz için bir miktarı ayırmanız sonrasında elinizde kalana göre hareket etmeniz lazım. Artık bol keseden harcamalar yapmak, sistemsiz ilerlemek mümkün değil. Yani şansınıza güvenmeden, sadece gerçek olarak neye sahipseniz ona bakmanız gerekiyor. Sadelik içinde yaşamaya çalışmanız ve elinize geçeni ilerisi adına düşünerek yatırımda bulunmanız gerekiyor.

İşte tüm bunlara dikkat etmeniz halinde Jüpiter size hem iş hem parasal anlamda güç sunmaya başlıyor. Jüpiterin Oğlak burcundaki rahmeti bu şekilde. Ne kadar çalışırsan o kadar alırsın, ne kadar emek sarfedersen o kadar taçlandırılırsın. Cümlemiz bu.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-5-6-13-14-18-19-28-29

Zayıf Enerjili Günler : 3-4-9-10-15-16-17-30

Yeniay : 23-24

Ay gezegeninin Yay burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır.

Dolunay : 9-10
Ay gezegeninin İkizler burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

Sevgili Yaylar siz, değişken ateş burcusunuz. Güç kaynağınız olan iyimserlik ve inancınızla pek çok insana ulaşabilir ve büyüyebilirsiniz.Mutluluklar size,

Yorumlar