Terazi Burcu Nisan Ayı Yorumu

Terazi Burcu Nisan Ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Nisan ayı özellikle ilişkiler açısından son derece önemli ve dikkat edilmesi gereken bir zaman. Yalnız ilişkileri iki yönde ele almak gerekiyor. Birincisi evli olanlar veya ciddi birliktelik yıllardır bir arada olan ama evli olmayanlar ikincisi ise flört türü beraberlikler, yani kalıcı olmayan, kısa süreli aşk yaşayanlar. Önce birinci bölüme dahil olanlar için bu ayki yansımalardan söz etmek istiyorum. Her yıl Güneş Koç burcuna girdiği dönem, sizler açısından bir hasat mevsimi anlamı taşır. İlişkinizi ve birlikte olduğunuz kişiyi en yalın ve en gerçek şekilde özümseyeceğiniz ve tanıyabileceğiniz zaman dilimidir. Gerek Güneşin burcunuzla yaptığı karşıtlık enerjisi gerekse ciddi ilişkinizle alakalı yaşam alanından geçiyor oluşu sebebiyle bugüne dek ilişkiniz adına yaptıklarınız, takındığınız tavır, aldığınız kararlar ve ilişkideki rolünüz partnerinizle aracılığıyla size geri yansıtılıyor gibidir. Bu süreç günlük yorumlardan takip ettiyseniz 20 Mart günü başladı ve 19 Nisan tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte, partnerinizin baskın davranışları, agresif tutumu ve mücadeleden yana oluşu nedeniyle aranızda güç savaşları oluşabilir, kişisel açıdan kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz. Yine bu dönemin etkisi altında, çabucak öfkelenme, içinizde birikenlerin birbirinize karşı kontrol sağlanması adına kullanılması mümkündür. Çünkü bu süreçte bencillik ön plandadır, özellikle sizin son derece anlayışlı olmanız gerekmektedir. Eğer her ikiniz de kendinizi ifade etmek için yarışmaya kalkarsanız, bu durumdan en fazla yara alacak olgu ilişkiniz olacaktır. Sanki birbirinizi seven iki insan değilsiniz de, rekabet halinde iki düşman gibi davranmanın hiçbir yararı yoktur. Siz teraziler için bu dönem fiziksel açıdan cansızlık söz konusu olabileceği için, kendinizi savunmaktan ziyade geriye çekilerek herşeyi olduğu gibi kabul etmeniz de, partneriniz için öfke nöbetine dönüşebilir. Şimdi bu enerjiyi olumlu anlamda kullanmak için neler yapılmalıdır onu inceleyelim. Her şeyden önce bu dönemde her iki tarafın da birbiriyle olan ilişkisi adına sakin, olgun ve ılımlı bir şekilde iletişimde bulunmaya çalışması gerekir. Eğer bu ilişkiyi sürdürmek istiyorsanız veya bundan sonraki beraberliklerinizde sağlıklı bir ilişki kurmak istiyorsanız, herşeyden önce eşit hak ve özgürlükleri sadece kendiniz adına değil, birbiriniz için istemeyi mutlaka başarmanız gerekmektedir.

Eğer sorunlarınız varsa bu enerjiyi birbirinize karşı gerilim anlamında kullanmak yerine, farklılıklarınızın lezzetini çıkarmak adına kullanabilirseniz, aranızdaki tutkunun fazlalaştığını anlayabilirsiniz. Hedeflerinizi sadece kendiniz adına değil geleceğiniz adına da kurgularsanız bu ateşli gücü olumlu anlamda değerlendirmiş olursunuz. İlişkisi olmayanlar ise bu dönemde bilinçli isteklerini dış dünyada ifade edebilmek için bu enerjinin gücünden yararlanarak atakta bulunmalı ve kesinlikle yılmamalıdırlar.
İkinci önemli enerjiniz ise Güneşin etkisinden daha da önemli. Çünkü ilişkilerle birebir alakalı olan Venüs gezegeni 6 Nisan 30 Nisan tarihleri arasında son derece zararlı etkiler yarattığı Koç burcunda ilerlemekte. Böylece hem burcunuzla karşıtlık içinde olarak sizi düelloya davet etmekte hem de partnerinizin size karşı olan duygusal hezeyanlarını arttırmakta. Evet Güneşin etkisinden sonra gelelim Venüs Koç burcunun ne gibi etkiler yaratacağına. En önemli etkisi egonun yükselişe geçmesi. Evet belki çoğu zaman kişinin kendi kimliğini öne sürmesi bazı durumlarda oldukça önemlidir. Çoğu kez yorumlarda girişimci olmanız gereken zamanlarda sizlere hatırlarsanız, durmamalı ve cesaretle öne fırlamalısınız demişimdir. Fakat konu ilişkiler olunca hele böyle bir Venüsle değil öne fırlamak beraberliğiniz adına esnek, ılımlı, hoşgörülü ve olgun davranmalısınız demek durumundayım.

Bu tarihler arasında sizin hayata bakış açınız ve bilinçli istekleriniz ile partnerinizin ilişkiye bakış açısı ve size karşı duruşu, bir ipin iki ucundan çekiştirmeye benzetilebilir. Her iki tarafta uçları bir araya getirecek şekilde işbirliği yapacağına sanki koparmak istercesine tavır içindedirler. Hasıraltı edilen ne kadar sorun varsa, birbirinize karşı sustuğunuz ne kadar mesele varsa hepsi ortaya gelir ve her iki taraf kendi adına konuştuğundan, güzellikler değil nedense hep ele göze batanlar ele alınır. Tabiki böyle bir durumun öncelikle ilişkinize bir faydası yoktur. Yapılması gereken, her zaman söylediğim gibi, her iki kişinin de problemlerini sevgi birliği içinde çözüme ulaştırmalarıdır.

İlişkisi olmayanlar için bu enerjinin etkisi ise, kimliğinizdeki çarpıcı yanları ortaya koyarken, bir başka insanla bütünleşmek adına ayarlamalar yapmanız gerekliliğidir. Yalnızca kendi bireysel arzularıyla hareket eden insanlar bu dönemde karşılarına çıkacak insanlar aracılığıyla kendilerine çeki düzen vermek ihtiyacı duyabilirler. Hani kimi zaman çok bencil birinin hayatına giren kişi, onu değiştirir ya. İşte etrafındaki insanlar da, sonunda biri onu yola getirmeyi başardı derler ya. İşte bu dönem böylesine bir devreyi işaret edecek olaylara neden olabilir. Kısaca terazinin kefelerine eşit özellikte ağırlığın konarak dengenin sağlanması gereken bir zaman dilimidir diyebiliriz.

İkinci ise yazının başında bahsettiğim flört ve kısa süreli aşk yaşayanlar açısından ele alırsak, 19 Nisan tarihine kadar Neptün gezegeniyle uyumlu bir görünüm yapacak olan Güneş, siz Teraziler için sevgiyi idealize etme, hayatınıza yeni bir kişinin girmesinin getireceği heyecanı tatma açısından etkili olabilir. Açık ve net yaklaşım tarzınızla karşınızdaki kişiyi etkilemeniz mümkündür. Aynı şekilde duruşunuz ve çekiciliğinizle dikkatleri üzerinizde toplamanız mümkündür. Ayrıca idealinizdeki olan aşkı yaşamak isteğiniz yoğunlaşabilir. Bu öyle biri olmalıdır ki, sorunlarınızı devre dışı bırakmanızı sağlasın veya hayatın güçlükleriyle baş ederken size farklı dünyaların kapılarını açabilsin. Tabi ki bu istek gerçek dünyanın şartları içinde ele alındığında mümkün olmayabilir. Fakat bu dönemde hissedilen duygunun adı romantizm olduğu için yaşanılan ilişkinin süresi veya niteliği üzerinde düşünmek yerine, yaşatacağı güzellikleri, hazları yaş

İş ve Kariyer

Nisan ayı mesleki yaşantınız açısından 4 Mart tarihinden bu yana devam eden Mars yengeç burcu pozisyonu önemini korumakta. Bu ay yine aynı enerjinin başka gezegensel hareketler nedeniyle görünümler oluşturması üzerinde durmak gerekiyor. Önce ortaklık ilişkileri bakımından ve mesleki sözleşmeler açısından dikkatli olunması gereken bir zaman dilimi. Kariyer evinizdeki Mars, genel yapınız icabı girişimlerde bulunmak açısından pasif kalabileceğiniz bir süreci işaret etmekte. Birçok kereler bu etkiden sizlere söz etmiştim. Önemli olması açısından farklı bir açıdan ele alarak tekrar bilgilendirmek isterim. Mars yengeç burcunda kişinin ev, aile veya güvencesiyle alakalı konularda duygusal davranması ve işinde sorunlar olsa dahi, sırf ailesine bakmak zorunluluğu nedeniyle katlanmak zorunda kalmasının işaretidir. Kendi isteklerini mesleki anlamda ortaya koyamayan kişi doğrularla yüzleşme konusunda da çaresiz olabilir. bu durumda isteklerinin peşinden gidemeyen kişi için maddi sıkıntılar söz konusu olmaya başladığı gibi, eşiyle arasında anlaşmazlıklar da bu süreçte ortaya çıkabilir. Kaldı ki Nisan ayı bu açıdan oldukça zorlu görünmekte. Bir yandan otorite konumunda kişilerle mücadele etmek zorunda diğer yandan evliliğindeki pürüzleri gidermek durumunda. İki zorlu durum arasında ne yapacağını bilemeyen kişi doğal olarak tüm sıkıntılarını işinde değil evindeki ortamda gidermeye çalışacaktır. Bu durumun sonucunu yazmaya bile gerek yok. Bellidir çünkü.

Diğer yandan, işyeri ortamında veya genel olarak mesleki konularda eski sorunların baş göstermeye başladığı bir dönem olduğu için, işinizi kaybetme korkusu sizi sarmaya başladığından az bir maaşa talim etmek, ses çıkarmamak gibi reaksiyonlar göstermeniz de doğaldır. Ev sorunlarınız yine bu dönemde baş gösterebilir. Gücünüz nispetinde hareket etmek zorunluluğu alıştığınız çevreden sizi koparmaya yetebilir veya maaşınızla giderleriniz arasındaki fark iyice büyümeye başlayabilir.

İşşizlik sorunu olanlar için yeni bir işe girmek kesinlikle şart olmaya başlar fakat karşınıza çıkan tüm işler, sizin ihtiyaçlarınıza yetecek düzeyde olmayabilir. İşte bütün bunlar 19 Nisan tarihine kadar sizi oldukça etkileyeceğe benzemekte.

Parasal Konular

19 Nisan-20 Mayıs dönemi ise, Güneşin Boğa burcuna geçişiyle sizler için huzur bulmak ve huzuru temin etmek için güvenlik ihtiyacının en yoğun hissedildiği zamandır. Oluşan tüm krizlerin çözüme kavuşturulması için kelime yerindeyse güçlü olunması gereken tarihtir. Para evinizin yöneticisi Mars gezegeninin meslek evinizdeki konumu hem eş hem de iş ortamındaki dalgalanmaların maddi açıdan sizi tedirgin edeceğini göstermektedir. Kimileriniz için bunun anlamı dışarıdan destek bulma ihtiyacınızla ilgili kimseye durumunuzu belli etmekten yana olmadığınızı göstermektedir. Dış dünya rakiplerle dolu, iş ortamınızdaki durum hala belirsizliğini korumaktadır. Mücadele etmek isteğiniz ise, duyarlılığınız nedeniyle çok fazla etkili olmayabilir. Eviniz, aileniz veya bizzat kendinizle alakalı ihtiyaçlarınızın fazlalılığı karşısında risk almaktan yana olmayışınız, mevcut durumunuzu korumaya özen göstermenize neden olmaktadır. Bu arada bazı iş girişimlerini denemekten yana olsanız da, özgür bir şekilde düşünemediğiniz için, ya kaybedersem ya umduğum gibi gitmezse ya zor durumda kalırsam gibi sorular kafanızın içinde cevapsız kalmaktadır.

Aslında maddi açıdan bütün bu düşüncelerin üstesinden gelebilmek, girişimde bulunarak güçlenmek, Mars gezegeninin pozisyonunu incelediğimizde pek sizin üstesinden gelebileceğiniz bir hal olmayabilir. Çalıştığınız firmanın kendi içindeki dönüşümü, birkaç aydır süren yenileşme çalışmalarının önünde duran eski sorunlar nedeniyle tüm çalışanlarını ilgilendiren bir sorun olduğundan sizin de dahil olmak üzere herkesin idareli düşünmesini sağlamaktadır.

Peki kendi kazanımları konusunda böylesine dikkatli düşünmek zorunda kalmanızın dışında, başkalarından destek bulmanız mümkün müdür? Kaynak evinizdeki duruma bir göz attığımızda bu evin yöneticisi Venüsün Koç burcunda ve oldukça bir sert görünüm oluşturması, eş, ortak vasıtasıyla gelirler konusunda çekişme ve mücadelenin açıkça belli olduğunu göstermekte. Özellikle ortağıyla iş yapan Teraziler bu dönemde maddi paylaşımlar konusunda birbirleriyle çekişme yaşamaları mümkün olabileceği gibi, ortağın gelir konusunda kendisine dönük düşüneceğini göstermekte.
Nisan ayı görüldüğü gibi hem iş, hem ilişki hem de parasal anlamda zorluklara gebe. Burada yapılması gereken ne olursa olsun akıllı, mantıklı ve oldukça sistemli bir şekilde hareket etmek, özgüveninizi kaybetmeden ilerlemek olmalıdır. Belirsizlikler, bir nehirde karşı karşıya geçerken minicik taşların üstünden zıplamaya benzemektedir. Dengenizi kaybetmediğiniz sürece ve atacağınız adımların farkında olduğunuz müddetçe belki zorlanırsınız ama en azından bu dönemi güvenli bir şekilde geçirmiş olursunuz.
Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 1-2-9-10-13-14-18-19-23-24-28-29

Zayıf Enerjili Günler : 3-4-11-12-25-26-27

Yeniay : 18-19

Ay gezegeninin Terazi burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır

Dolunay : 5-6
Ay gezegeninin Koç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz,

Yorumlar