Oglak Burcu Nisan Aylık Yorumu

Oglak Burcu Nisan Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Nisan ayında etkisi devam edecek olan Mars Yengeç burcu transiti, ciddi ilişkiniz ve evliliğinizle alakalı konularda 4 Mart tarihinden beri oldukça önem arzetmekte. Geçtiğimiz Mart Ayı yorumunda ve günlük yorumlarda etkili olduğu zamanlar sıkça söz etmekteyim. Mars bildiğiniz gibi isteklerimizi elde etme gücümüz kısaca mücadele etmemizi sağlayan astrolojik bir fenomen. Yapısı gereği ateşli ve öncü olması gerekiyor. Eğer yer aldığı burç buna uygun bir nitelikte değilse oldukça zorluk çıkarmakta. Yengeç burcunda ilerleyen Mars ise sizin bireysel isteklerinizle partnerinizin mücadele gücü ve savaşım tarzı arasındaki düelloyu göstermekte. şöyle bir düşünürsek son bir aydır aranızdaki garip bir çekişme söz konusu olsa da, partnerinizin mücadele etmeye, sizinle savaşmaya pek gönlü yok. Bilakis son derece pasif bir halde. Bu durumda güçlü olan taraf sizsiniz. Yani ilişkinizle alakalı sorunların çözümünde ona güvenmeniz zor. Bu durumda sizin düzenleyen, yöneten taraf olmanız gerekiyor. Tabi ki eğer siz bir kadınsanız, bir erkeğin böylesi zayıf bir pozisyonda olması veya ilişki adına sahiplenme ve koruma dürtüsü içinde olmayışı zor olmalı. eğer siz bir erkekseniz o zaman kadınınızın kararlarında arasıra değişkenlikler, dalgalanmalar göstermesi fakat genel anlamda pasif agresif bir yol izlemesi, ilişkinize kendince sahip çıkması, ailesine olan düşkünlüğü gibi sebeplerle sizinle çatışmaya razı olmayışı bir yerde iyi bir yerde zor olmalı. kısaca sizin hayata bakışınız, eğilimleriniz ile partnerinizin amaçları, istekleri farklı yönde. Bu konuda neler yapmanız gerektiğini Mart aylık yorumlarında tekrar gözden geçirmeniz faydalı olabilir.

Gelelim bu ay içinde bu durumun yaratabileceği bir sorun var mı? herşeyden önce üç farklı gezegen etkinliği bu ay söz konusu. Birincisi Güneşin Koç burcu süreci. Bu transit 20 Mart tarihinde başladı ve 19 Nisana kadar devam edecek. Koç burcu süreçleri bir oğlak için daima zorludur fakat bir o kadar etkilidir. Çünkü gerek oğlak gerekse koç öncü burçtur. Böyle nitelikte oldukları için, Oğlaklar her yıl baharın bu günlerinde, ev alanı ve duygu dünyaları açısından öne atılmaya hazır bir ruh hali içinde olurlar. Nerede olurlar? Ev içinde. Yani güvenlik alanlarında agresif bir ruh hali sergileyebilirler. Mars yengeç burcu pozisyonunu da düşünürsek, bir oğlak doğal olarak partnerine, yuvalarındaki huzuru, güvenlik ve bütünlük adına üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmesini isteyecek. Peki partner buna yanaşacak durumda mı ? bu pozisyondaki Mars ile pek mümkün değil. İyi de bu durumda tartışmak ve huzuru bozmak mı gerekiyor. Hayır. O zaman yapılması gereken yaşadığınız ilişkinin özü, süresi, niteliği ve karşınızdaki kişinin sizin yaşamınızdaki yeri. Eğer bu noktaya gelene kadar türlü badirelerden geçmiş, bir temel oluşturmuş ve yüreğinizdeki sevgiyle yol almış iseniz ve siz onu, o da sizi kabullenmiş ve saygı duymuşsa, o zaman güçlü olan taraf bu süreçte siz olduğunuza göre, onu olduğu haliyle kabul edip, saygı göstererek, yeri geldiğinde ona minik görevler vererek yapmasını isteyebilir, üzerinde hakimiyet kurmadan sakin ve olgun bir şekilde hareket edebilirsiniz. bunun tam tersi durumda, kendi yapısı gereği zaten pasif biri ise, o zaman kızmaya hakkınız yok. Zaten en başından beri kişiliği bu. Ya sabredersiniz ya da bu süreçte neredeyse ilişkinizi bitirecek hale gelirsiniz. Bu soruların cevabı sizin gözünüzde karşınızdaki kişinin ne anlam ifade ettiğini iyi bilmek ve ona göre tavır almak. Eğer bu ilişki neredeyse artık sürdürülemez bir halde ise, bunu partnerinizin davranışlarında iyice anlıyorsanız, bunu ima ediyorsa o zaman gerçekçi bir şekilde bir karara varmak gerekiyor. Bazen bitişler yeni başlangıçlara işarettir. Benim size tavsiyem 19 Nisan tarihine kadar iyice düşünmek. Bu beraberlik sizin için gerekli mi yoksa bir zorunluluk mu veyahut alışkanlık mı?

19 Nisan 20 Mayıs tarihleri ise aşk hayatınız açısından gayet olumlu ve keyifli bir dönem. Eğer yukarıdaki durum herhangi bir sorun yaratmadıysa en azından Mars gezegeninin Terazi burcuna gireceği 20 Ağustosa kadar bir sorun çıkmayacak demektir. Şimdi o süreci düşünüp tedirgin olmayalım. Evet 19 Nisan tarihi geldiğinde Güneş Boğa burcuna girdiğinde sizin burcunuzla harika bir görünüm yapacak. Bir kere Boğa süreçleri bir oğlak için her zaman güzel dönemlerdir. Herşey kendiliğinden akmaya başlar, zorlanma yoktur ve dağ keçisi yolunda engebeler olmadan ilerlemeye, keyif içinde günlerini geçirmeye başlar. Bu dönemde her ne kadar yönetici gezegeniniz geri harekette olsa da, boğa burcu sürecinde fikirlerinizi açıklamak, aşk konusunda kararlılığınızı göstermek, yaratıcı gücünüzü açığa çıkarmak kolaydır. Aşkta ise sadakat, huzur ve güven alışverişinin gayet dengeli bir şekilde sürdürüldüğü süreç olacaktır. Eminim bu dönem size arzuladığınız aşkı ve mutluluğu getirsin. Kaldı ki, bunun keyfini çıkarmayı hak eden burçların başında gelmektesiniz.

İş ve Kariyer

Yönetici gezegeniniz Satürn geri harekete geçtiği Aralık ayından bu yana oldukça zorlanmaktasınız. Fakat siz bu güçlüklere o denli alışıksınız ki, eminim gerekli şekilde ayarlamaları yapmaktasınız. Geri hareket dönemlerinin her zaman tadilat süreci olduğundan söz ediyorum. Bir olgunun sağlamlaşması, yenilenmesi ve uzun süreli dayanıklı hale getirilmesi için tadilat şarttır. Bu bildiğimiz anlamda ne ise astrolojik açıdan da öyledir. Zorluğu, zamanı geciktirmesi, sabırsızlık yaratmasıdır. Sabır olgusunun mimari olan sizlerin, dayanıklılık gücünüzü de arkanıza alarak Mayıs ayının ilk haftasına kadar ani hareketlerden ve ani kararlardan kaçınmanız gerektiğini bir kez daha söylemek isterim. özellikle yüksek eğitim, din, felsefe, ihtisaslaşma, uzak yollar, yurtdışı faaliyetleri, bir başka yere taşınma, fikirlerinizi ifade etme, mesleki olarak gelişiminizi bilgi anlamında büyütme gibi konularda Satürnün ders verici, disiplin edici etkisi devam edecektir. Fakat 19 Nisan tarihinden sonra Güneşin Boğa burcuna girişi hem maddi hem de manevi anlamda kendinizi ortaya koymak, ifade etmek yönünde de destekleyici olacaktır. böylece o güne dek edindiğiniz tecrübe ve deneyimlerin sonuçlarını almaya başlayacaksınız. maddi kazanımlarınız açısından çabalarınızın karşılığını elde etmeniz kolay olacağı gibi, ek gelir kaynakları edinmeniz de mümkün. İş bulma veya işinizi sağlama alma yönünde de, bu tarih sonrası çok daha olumlu. Zaten Mayıs ayında da geri hareket sona ereceğinden yavaş yavaş herşey düzelmeye ve Jüpiterin Oğlak burcu nimetlerinden yararlanma başlayacaksınız demek doğru olacak.

İş konusunda dikkat etmeniz gereken en önemli tarih iş evinizin yönetici gezegeni Merkür ile kariyer evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Koç burcu süreçleri. Yani 2 Nisan-17 Nisan ile 6-30 Nisan arası. Bu transitlerin etkisi ne olabilir onu bir inceleyelim ve nelere dikkat etmelisiniz yardımcı olmaya çalışayım.

Venüs gezegeni Koç burcu süreçlerinde sabırsız bir enerji olmasına rağmen öncü bir güç olduğu için siz Oğlaklar için atak olmanızı sağlayıcı bir destek gücüdür. Siz bu tarihler arasında hayatın güzellikleri ve keyifli yanlarından yararlanmak için çok çalışmanız, girişimci olmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu enerjiyi bu anlamda kullandığınız zaman hırslı çalışmanız, işinizde başarılı olmak adına özellikle çaba sarfetmeniz kolaylaşabilir. Oğlaklar herşeyi çerçevelemekten yana oldukları için, Venüsün Koç burcu sürecinde kendilerini sınırlamak zorunda kalmadan enerjik bir şekilde öne fırlayabilirler. Bu şekilde kullanırsanız bu zorlu enerjiyi güce dönüştürmüş olursunuz. Yalnız iş ilişkilerinde dikkatli olmanız gerekebilir. Rekabet ortamı kızışabilir, daha fazla başarılı olmak için diğer kişilerle yarışmanız gerekebilir. eğer işiniz yoksa iş bulabilmek adına çaba sarfetmeniz gerekebilir. böyle bir durumda agresif bir görünüm çizmek yerine, sıcak ve samimi ilişkiler kurabilir, girişimci olursanız iş bulmanız çok daha kolay olabilir. iş aramak açısından Merkürün 2-17 Nisan arasında zorluklar öndedir ama atılgan olmanız halinde, girişimci davranmanız sayesinde arzuladığınız işe kavuşursunuz. 17-2 Mayıs arası ise iş bulma veya işinizde başarılı olmak için çok fazla mücadele vermeniz gerekmez bilakis sağlam ve güvenli işe sahip olmanız kolaydır. Benim de önerim ikinci seçenek. Temeli çok daha güçlü atılmış olur.

Parasal Konular

Daha önceki aylık, yıllık ve günlük yorumlarda sizlere para konusunda Neptün enerjisinden söz etmiştim. Yıllardır dalgalanmalar yaratan ve belirsizliklere neden olan bu enerji kimi aylarda diğer gezegenler tarafından tetiklendiğinde hakikaten maddi açıdan hayal kırıklığına neden olmakta. Bu etki altında dikkat edilmesi gereken en önemli konu, gerçekçi bir şekilde bir bütçe tanzim etmek ve ona uymak. Elinize geçenleri biriktirmek veya yatırım yapmak. Bu genel anlamda etkisi olan ve uzun yıllar sürecek bir transit. Bu tür yavaş seyreden gezegen transitlerini okuduğunuz veya duyduğunuz zaman ümitsizliğe düşüp, yani yıllarca perişan mı olacağız demek gerekmiyor. Çünkü bu etkiler bir yıl içinde bazı aylarda kısa süreli gezegen transitleriyle tetiklenir birkaç hafta etkili olur ve geçer. o nedenle çok fazlasıyla kendinizi tedirgin etmenize gerek yok. Tetiklendiği zamanlarda sizlere günlük, aylık ve yıllık yorumlarınızda belirtmeye çalışmaktayım. Şimdi Nisan ayında böyle bir olumsuzluk söz konusu mu ve neler yapılmalı birlikte gözden geçirelim.

Parasal kazanımlarınızla ilgili alanda etkili olan Neptün gezegeninin 20 Mart-19 Nisan tarihleri arasında rahat bir akışı bulunmakta. Her ne kadar olumlu gibi görünüyorsa da dikkat etmemiz gereken konu, evimizle alakalı harcamalar, giderler konusunda çok rahat tavırlar içinde olmamak, kazancımızı idareli kullanmaya yine özen göstermektir. Bu dönemde, sanatsal aktiviteler, eviniz sınırları dahilinde yaptığınız çalışmalar, iyileştirme ve ruhsal rehberlik, sinema, sahne sanatları, mistik konulardan elde edilecek gelirleri gösterebilir. Ayrıca para kazanıldığı gibi eviniz ve ailenizin giderleri için harcanabilir. Pratik davranmaya, paranızın hesabını iyi yapmaya çalışmanız faydalıdır. riskli işlere girmek, spekülatif konularda dikkatli olmak gerekebilir.

19 20 Mayıs tarihleri arasında ise, Güneşin Boğa burcuna geçmesiyle para akışı konusunda biraz kafanız karışabilir. Size göre durumunuz fena değildir, bu nedenle parasal konularda rahat davranmanız mümkündür. Oysaki bu tarihler arasında kazancınız konusunda daha dikkatli davranmalı, hesabını iyi yapmalı, günlük yaşamda harcamalarınızı temkinli yapmalı, ekonomik alışverişi tercih etmeli, borç alırken veya verirken kesinlikle düşünmelisiniz.

Genel olarak özetlersek Nisan ayı Neptünün etkisini hissedeceğiniz bir süreçtir. Nakit akışı açısından kontrollü gitmekte fayda vardır. iletişimde bulunduğunuz insanlara, kazanımlarınıza ve dışarıdan gelecek desteklere karşı yönlendirme gücünüzü mantıklı bir şekilde yapmalı, ülkemizin şartlarını düşünerek yatırımda bulunmaya çalışmalı, gereksiz harcamalardan uzak durmalısınız.

Nisan Ayı Astrolojik Takviminiz

Pozitif Enerjili Günler : 3-4-7-8-15-16-17-20-21-22-30

Zayıf Enerjili Günler : 5-6- 11-12-18-19

Yeniay : 25-26-27

Ay gezegeninin Oğlak burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır.

Dolunay : 11-12

Ay gezegeninin Yengeç burcundan geçerek burcunuzla ters açı yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.

-Sevgili Oğlak, Siz temel öncü toprak gurubusunuz. Güç kaynağınız olan, doğal yetenekleriniz ve çalışkanlığınızla her tür kaynağı pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.--

Yorumlar